Zapalovací erozní laser

Erozion je považována za nejčastější patologii děložního čípku. U pacientů trpících tohoto stavu, můžete odhalit ženy různých věkových skupin. Patologie není doprovázena závažnými příznaky, bez včasného zacházení, může způsobit vážné komplikace.

O eroze děložního čípku, říkají, když je vadová vada určena na epiteliální tkáni. Erozion se liší v závislosti na tom, jaký důvod vznikl a jak dlouho trvá konkrétní pacient.

Křivená část dělohy obsahuje cervikální kanál, který spojuje tělo orgánu s vagínou. Cervikální kanál obsahuje válcové buňky na jeho povrchu, umístěném v jedné vrstvě. V gynekologickém vyšetření může lékař zkoumat pouze vaginální oblast děložního čípku, sestávající z plochých buněk vícevrstvé struktury. Plochý a válcový epitel se nachází v transformační zóně, která se často nachází v místě erozi.

Mnoho žen trpí erozí, slyšel, že musí být zachyceno a může být zraněno. Ve skutečnosti ne každý defekt potřebuje léčbu, například diathermokoagulace nebo dutinu s laserem. A eliminace vředů s moderními metodami vůbec nebolí.

Povaha eliminace patologického stavu je spojena se zvláštností jeho výskytu. Odborníci přidělují několik typů odrůd erozi cervikálů.

  • Kongenitální. Taková eroze je patologický stav, který vzniká v důsledku intrauterinního porušení. V dívkách trpících vrozenou formou je posun transformační zóny, která v čase regresí. Pokud skvrna nezmizí, může být infikováno a může se zobrazit výběr. V tomto případě se vrozená odrůda vyžaduje lékovou terapii.
  • Získaný. Často se erozi objeví po vystavení děložního čípku dráždivých traumatických, infekčních, chemických, hormonálních povahy. Taková skvrna má vnější obrázky rány a nezávisle hojí do dvou týdnů. Pokud se však proces hojení došlo nesprávně, vyvíjíme pseudo-erozi nebo ektopie.

Pseudo-erozi je vada na skloně načervenalé barvy, protože se skládá z válcových buněk. To je nejčastěji diagnostikovaný patologický stav děložního čípku, který potřebuje způsobit různé techniky, zejména diathermokoagulace a laser.

Absence včasného zacházení s ektopií může způsobit jeho transformaci na maligní nádor.
  • Fyziologický. Taková vada se objeví u žen do 25 let kvůli nestabilitě hormonálního pozadí. Někdy se vředy vyskytuje také během těhotenství. Během tohoto období je dodrženo pouze a po epizodách tří měsíců po dodání, v případě potřeby léčit.

Eroze děložního čípku může být také komplikovaná a není komplikovaná. Pod komplikovaným druhem znamená přítomnost současní onemocnění gynekologického plánu.

Příčiny erozi čípku mohou být odlišné. Vrozená erozi je vytvořena v důsledku intrauterinních poruch. Fyziologická eroze vzniká v reakci na výkyvy v hormonálním pozadí. S pravou erozí se integrita tkáně vyskytuje v důsledku dopadu nežádoucích faktorů. ECTOPIA se objeví v důsledku nesprávného uzdravení pravé formy.

Klinický obraz eroze se nerozlišuje závažností příznaků. Ženy trpící erozí mohou označit sliznice alokace. Při styku s gynekologickým nástrojem a během intimní blízkosti se může zdát krvavé alokace. Po upevnění izolační infekce lze zakoupit štíhlou konzistenci.

Eroze děložního čípku nezpůsobuje krvácení, bolest a změny z cyklu. Pokud žena trpí těmito příznaky, měli byste navštívit gynekolog a eliminovat jiné nemoci ženské genitální sféry.

Metody detekce a léčby

Zapalovací erozní laserVýznamnou roli v včasné definici eroze má pravidelné preventivní kontroly. To je způsobeno tím, že se často vředy nezobrazuje a pouze během gynekologické inspekce může být odhaleno a začít léčit v čase.

Vizuální diagnostika eroze se vyskytuje pomocí gynekologického zrcadla. Lékař detekuje skvrnu, která se liší v barvě a textury ze zdravého hadříku. Pro diferenciaci typu patologického stavu je však nutné podstoupit další vyšetření.

Diagnostika při detekci eroze děložního čípku obsahuje následující výzkumné metody.

  • Kolposkopie. To je nejvíce informativní metoda diagnostiky, která vám umožní zvážit vadu v důsledku přítomnosti zvětšovacích a osvětlovacích systémů kolposkopu. Chcete-li získat kolposkopický obraz, můžete provést studii pomocí speciálních činidel.
  • Biopsie. Technika je plot podezřelého vzorku tkaniny pro výzkum v laboratoři. Pacienti poznamenali, že biopsie nebolí. Postup nastane během kolposkopie.
  • Cytologický výzkum. Zdvih na onkocytologii pomáhá eliminovat předsudek a zhoubný proces.
  • Patogeny mikroflóry. Pacient se doporučuje provádět celkový stěr na Flóře, Bakosev, stejně jako PCR pro pohlavní infekce.

Jmenovaná terapie závisí na mnoha faktorech:

  • různé patologie;
  • věk pacienta a přítomnost porodu v historii;
  • dostupnost současných patologií;
  • Reprodukční plány pro ženy.

Pokud má erozi vrozený nebo fyziologický charakter bez známek zánětu, se taková patologie doporučuje pozorovat. Opravdový vřed je zpracován v souladu s příčinou jeho výskytu, a také předepsaných léků s regenerační akcí.

Pseudo-erozi Eliminujte metodu migrace. Mnoho pacientů se zajímá o to, zda chytit erozi děložního čípku.

Ve skutečnosti, jak bolestně chytání vady a objem sekcí po zapálení eroze děložního čípku, závisí na způsobu intervence. V moderní gynekologii jsou aplikovány následující metody pro zachycení eroze děložního čípku.

  • Diathermokoagulace. Nejčastějším způsobem je výpočet pomocí diathermokoagulace. To je způsobeno tím, že diathermokoagulace je charakterizována jednoduchostí a dostupností. Nicméně, diathermokoagulace je kontraindikována nenarozenými dívkami. Kromě toho se po diathermokoagulace často vyskytují jizva hadřík a infekce. Proto specialisté vyvinuli modernější způsoby, jak chytit vřed, zejména laserové moxy eroze děložního čípku.
  • Kryodestrukce. Metoda migrace je vhodný pro mírnou oblast ohromeného epitelu. Boj s kapalným dusíkem nebolí a docela účinně.
  • Radio-vlna. To je jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak eliminovat patologii, což znamená moxibustion pomocí zařízení "Surgitron".
  • Laserová odpařování. Specialisté aplikují laserový paprsek, aby zachytil peptickou vadu.
Než se chytíte erozi, musíte projít komplexem průzkumů a vyléčit stávající zánětlivý proces.

Pevnina s laserem

Zapalovací erozní laserLaserová opatrnost je považována za jednu z nejmodernějších a bezpečnějších při léčbě pseudo-erozi. Zapalování eroze s laserem lze doporučit i pro pacienty, kteří neimplementovali funkci pro děti. Po vypálené laserové erozi zůstávají jizvy, což je důležité pro následné těhotenství.

Dutina laseru znamená způsob odpařování. To znamená, že pod vlivem laserového paprsku je odpařování patologických lokalit. Činnost laserového paprsku je směrována pouze na ohromenou tkaninu, aniž by to ovlivnilo zdravý epitel.

Moxibustion eroze laseru děložního čípku nebolí. Před doháním laserovým odpařováním nepoužívá anestezii. Někdy žena si může všimnout vzhledu slabých nepříjemných pocitů, kvůli vlastnostem její bolesti. Pokud je to žádoucí, pacient se drží lokální injekční anestezii.

Hojení cervikálního epitelu trvá asi měsíc. Ihned po laserovém postupu a po dobu několika dní může být vzhled sliznic. Ve vzácných případech tam krvácení. Aby se zabránilo infekci, může lékař doporučit použití svíček, například hexeonone.

Po dutině by laser by se měl zdržet se sexu kontaktů do jednoho měsíce. Odmítnutí intimního života je způsoben možností poranění čípku po provedení laserové odpařování, jakož i riziko pronikání infekce. Těhotenství můžete naplánovat tři měsíce po dutině laseru.

Pro provádění krčníku se používá laserový skalpel - to je vysoce účinná metoda excize patologických postupů. Při detekci dysplazie se tato metoda používá.

Výpočet s laserem je účinným způsobem léčby pacientů trpícími cervikálními vředy. Použití odpařování však není odůvodněné rozsáhlým porážkou. V takových případech se doporučuje technika rádiové vlny a laserové excize.