Diagnostika eroze děložního čípku

Když sliznická membrána je vada na vaginální části čípku, doktor může určit, že žena má erozivní porážku. Odborníci přidělují pravdivé a falešné erozi. Přesná diagnóza je stanovena po plnohodnotném komplexním vyšetření pacienta a provádění diferenciální diagnózy.

Charakteristika patologie

S erozí děložního čípku v životě bylo více než 50% žen. Tato patologie je diagnostikována jak pro mladé dívky a ženy, které jsou v porovnávacím nebo preklimberském věku. Panicing Pokud lékař objevil erozi, nestojí za to, je důležité se vypořádat s důvody pro jeho vzhled a určit, jak je nutné jednat dále.

Nejčastěji se pacienti čelí pseudo-erozi. Tzv. Stav, ve kterém jsou ploché epiteliální buňky nahrazeny válcovým. S vizuální kontrolou děložního čípku bude zarudnutí viditelné. S pravou erozií na povrchu tohoto orgánu, ulcerace, které mohou krvácet.

Patologie je úrodná půda pro možný vývoj změn prekancerue a rakoviny v buňkách. Ale ne vždy pro ženy okamžitě předepisovat zacházení, někdy lékař doporučuje sledovat erozi. V některých případech přechází bez léčby.

Charakteristické symptomy

Nezávislá diagnostika eroze děložního čípku bez kontroly gynekologa je nemožná. Změny na povrchu tohoto těla lze vidět pouze. Ale ne vždy erozi postupuje asymptomatický. Někdy ženy přicházejí se stížností na:

  • bolest v dolní části břicha;
  • krvavé otázky;
  • svědění;
  • podráždění;
  • hořící;
  • řezání při močení;
  • vzhled hojného turbulentního sliznice, nažloutlé bílého výboje;
  • Nepříjemný vůně výboje.

Jako pravidlo, bolestivé pocity a krvácení jsou posíleny po pohlavním styku, potopení, gynekologických vyšetření a jiných manipulací, ve kterých je Cervix zraněn. Ale krev se může objevit pouze s pravou erozí.

S výskytem nepříjemného výboje, vůně, řezu, svědění a jiných nepohodlí, musíte se okamžitě zdát. Tyto funkce jsou charakteristické pro infekční léze. Mohou vyvolat vzhled erozi.

Současně s erozivní poškozením čípku se zvyšuje pravděpodobnost infekce. Koneckonců, integrita ochranné vrstvy je rozbitá: patogenní mikroorganismy jsou snazší proniknout do tkáně a začít poškodit buňky.

Pouze lékař může určit důvod pro vzhled nepohodlí. Proto, když se objeví nepříjemný pocit, to nestojí za utahování návštěvou gynekologa. Koneckonců, jakákoliv změna struktury děložního čípku může vést k oslabení ochranných sil. Výsledkem je, že různé patogenní mikroorganismy mohou být zavedeny do buněk a narušit jejich genovou strukturu. V důsledku toho se začnou znovu ozvat.

Diagnostické postupy

Všechny ženy nejméně jednou za rok musí navštívit gynekologa. Musí to být provedeno i v případech, kdyby nic neskončilo. Koneckonců, mnoho ženských onemocnění probíhá asymptomaticky, nemohou být diskutovány, pokud diagnóza není v čase. I s závažnými onemocněním zpočátku ženy nemají žádnou bolest, atypický výtok, neexistují žádné poruchy menstruačního cyklu.

Pokud lékař odhaluje erozi, pak diagnóza nekončí. Před volbou taktik léčby, lékař provádí komplexní zkoušku.

Průzkum je nezbytný pro:

  • Vyjasnění diagnózy;
  • stanovení příčin porážky;
  • Detekce vývoje komplikací.

Jak určit erozi čípku? Předběžná diagnóza je vyrobena podle výsledků inspekce se zrcadly, když je zjištěno zčervenání. Diagnóza však zahrnuje nejen standardní gynekologický vyšetření, ale také:

  • Mazzok na mikroflóru;
  • vedení prodloužené koloskopy;
  • Hmotný plot pro cytologický výzkum;
  • biopsie tkáně (s podezřením vzhledu onkopatologie);
  • Materiální plot pro bakteriologický výzkum (laboratoř může určit stav mikroflóry a odhalit, který patogenní organismy porušení bylo způsobeno, identifikovat nejúčinnější léčivou látku);
  • Diagnostika polymerázové řetězové reakce: Umožňuje identifikovat infekce přenášené sexuálním.

Po dokončení diagnózy může lékař určit, protože je to erozi čípku. Při identifikaci současné nemoci je nejprve nutné se zbavit a pak vybrat potřebnou taktiku léčby.

S pomocí PCR diagnostiky může laboratoř určit, zda žena nemá:

  • Chlamydie;
  • Močasmóza;
  • Mykoplazmóza;
  • Trichomonóza;
  • lidsky papillomavirus;
  • Jiné pohlaví.

Při identifikaci infekčních onemocnění, především je nutné je zbavit se. K léčbě eroze začíná lékař pouze po odstranění příčiny jeho výskytu.

Zkušený gynekolog, který rozlišoval skutečnou erozi z falešného plechovku s vizuální kontrolou. Chcete-li určit typ porážky, stačí se dotknout děložního čípku. Když ve většině případů se objeví palpace pravé eroze. Tato předběžná diagnostická metoda používá mnoho gynekologů.

Vlastnosti kolposkopy

Jeden z nejspolehlivějších metod pro stanovení eroze je koloskopie. Tzv. Kontrola děložního čípku prostřednictvím kolposkopu - zařízení, které zvyšuje kontrolovanou část 20-30 krát. Takový postup umožňuje zvážit podrobné patologicky modifikované ohniska.

Nejčastěji prodloužená koloskopie. Jedná se o speciální diagnostickou metodu, která vám umožní určit patologii děložního čípku a provádět diferenciální diagnózu.

Diagnostika eroze děložního čípkuTo se provádí podle specifického schématu.

  1. Doktor Cervix pod kontrolou kolposkopových procesů 3% roztok kyseliny octové. Rozpouvá se krční hlen, vyvolává epiteliální švy a zúžení krevních cév. Gynekolog se objeví příležitost určit, který typ tkaniny je v ohraničení, hranice, identifikovat patologické cévní reakce.
  2. Na číčku se aplikuje 2% roztok Lugolu (nazývá se taková diagnóza Schillerova vzorku). Zdravé tkaniny se stávají hnědou a pozemky s patologicky změněním epitelu zůstávají nezůstané.

Zároveň při provádění kolposkopy, vezmou materiál pro cytologický výzkum. Gynekolog dělá stěr z cervikálního kanálu a z povrchu děložního čípku. Plot materiálu z upravených částí umožňuje přesněji diagnostikovat.

Pokud se podle výsledků cytologické studie stanovilo, že existují patologické změny v tkáních, pak se koná biopsie zrak. S tím určí přítomnost změn rakoviny děložního čípku. Po obdržení diagnostických výsledků může lékař určit, který schéma provádět další léčbu.