Normální a patologická povaha sekvencí po krční biopsii

Diagnóza mnoha gynekologických onemocnění vyžaduje řadu manipulací, které mohou být zraněné vnitřní genitálie. Takové zranění není zpravidla nebezpečné a nezbytné pro odstranění některých patologických jevů. Po takových postupech se často objevují netypické symptomy, které mohou vyděsit ženu. Zejména, zejména spojují alokace po biopsii děložního čípku.

Příčiny a funkce biopsie

Postup je provozní zásah, v důsledku čehož dochází k mírnému kusu cervikálních tkání. Proveďte biopsii na samém počátku menstruačního cyklu, když je pozorována nejlepší regenerace buněk. Před manipulací musí pacient absolvovat průzkum, aby se odstranil přítomnost infekcí. Když jsou zjištěny, je nutné provést vhodnou terapii a teprve pak jmenovat plot tkanin.

Existuje několik typů tohoto postupu v závislosti na použitých nástrojů, drogách a t.D. Bez ohledu na typ ženy se doporučuje znovu zdržet se během několika dnů od sexu kontaktů a za 12 hodin není nic a nepijte.

Biopsie Cervix se provádí za účelem identifikace atypických buněk. Přiřadit, když byl pacient diagnostikován erozi, lidský papilloma virus, děložním dysplazií, onkologickým nebo prekancerózním stavem děložního čípku, polypy a neplodnosti.

Před jmenováním manipulace musí lékař zkontrolovat ženu za přítomnost kontraindikací. Tyto zahrnují:

  • infekční onemocnění - až do úplného vyléčení;
  • Chronická onemocnění malé pánve;
  • Srážení krve;
  • hormonální poruchy;
  • těhotenství.

Tento gynekologický postup je obvykle prováděn ambulantní. Po něm se doporučuje relaxovat několik hodin v lékařském zařízení a teprve pak vrátit domů. Pokud byl vzat velký pozemek, žena je obvykle umístěna v nemocnici po dobu dvou tří dnů.

Alokace po biopsii: norma a patologie

Normální důsledky postupu

Biopsie děložního čípku, jak již bylo uvedeno, má traumatický charakter. Poté, co je zcela normální, zvažuje se malé krvácení. Stupeň, povaha a délka takového fenoménu závisí na typu postupu a počtu vyšetření tkáně:

Propíchnout

To je nejběžnější biopsie, pro kterou se používá speciální jehla. Ovládání trvá asi 10 minut. Anestézie se nepoužívá. Samotný postup není bolestivý, žena se cítí jen malý krátkodobý brnění. Po nim, ne delikátní krvácení je považováno za normální.

Konhotomatic

Jedná se o postup prováděný s nůžkami s špičatými konci. Během ní se lokální anestezie používá v oblasti děložního čípku. Jsou zváženy přirozené důsledky Růžové alokace u žen S krví za týden.

Rádiová vlna

Nejspolehlivější druhy biopsie, který je často jmenován, aby nedosáhli ženám. Po nejméně traumatickém postupu je norma považována za vzácnou Výběr krve u ženy Za tři dny. A také drobné vodnaté alokace mohou být pozorovány první den po postupu.

Laser

Není to také příliš traumatická manipulace, ale její provedení technika vyžaduje společnou anestezii pro pacienta. Mezi přirozenými důsledky postupu je bílý, narůžový nebo hnědý výtok v průběhu týdne.

Smyčka

Typ biopsie, která je prováděna speciálním nástrojem. Se provádí pod místní anestezií. Pro tři následující týdny jsou sekce s příměsí krve.

Klínovitý

Wedge-ve tvaru - platí, když je velký kus tkaniny zavřený.
Provádí se za použití chirurgického skalpelu a pouze za obecné anestezie nebo epidurální anestezie (na dně těla). Po tomto postupu se žena zažívá Silná bolest a pozorovat hojnost. Nejnovější starosti až dva týdny.

Oběžník

Je to také biopsie velkého spiknutí. Vyrobeno pomocí celkové anestezie. Výběr a bolestivé pocity jsou přítomny až čtyři týdny. Po tomto postupu se lékají léky často předepisují pacientovi.

Po biopsii se také může objevit Výběr zelenavý nebo hnědá barva.

Normální, budou zvažovány, pokud tkanina plot zpracovává žádná lékařská řešení před postupem (například během kolposkopie).

Patologicky nebezpečný výtok

Jak je uvedeno výše, výběr po biopsii čípku je poměrně normální jev. Existují však situace, kdy takové důsledky získají povahu patologického a uvádějí vznik komplikací. Pokud je třeba kontaktovat lékaře, pokud výběr:

  • zakoupené světlé šarlatové nebo tmavé barvy;
  • zakoupené žluté za dva týdny po postupu;
  • mít nepříjemný zápach;
  • exit hojné krevní sraženiny;
  • mají hnisavý charakter;
  • Více než tři týdny.

Odvolání o pomoc a naléhavosti je nezbytné v případě krvácení se objevilo jako během menstruace.

Velké množství uvolněného krve může znamenat špatnou povaznost nebo nedodržení základních pravidel rehabilitačního období, která bude hovořit níže.

Mezi hlavní důvody pro vzhled krvácení nebo jiných nebezpečných alokací po tomto postupu může být navázána kromě zanedbávání hlavních doporučení lékaře,

  1. Poškození děložní stěny během plotu tkanin.
  2. Gap šev.
  3. Začátek zánětlivého procesu.
  4. Infekce.
  5. Předčasný začátek menstruace v důsledku hormonálního nebo cyklického selhání.
  6. Pomalé hojení.
  7. Nedostatečné kvalifikace lékaře, který provedl biopsii.

Komplikace se mohou projevit, pokud pacient nebyl zcela zkoumán pro různé gynekologické nemoci. Proto jsou primární analýzy velký význam pro úspěšnou biopsii.

Prevence komplikací po postupu

Po postupu a dokonalý jakýmkoliv způsobem z výše uvedeného způsobu je žena důležitá být pod dohledem lékařů dvou nebo tří hodin. Při otevírání krvácení je nutné poskytnout včasnou pomoc.

Doba oživení trvá několik dní do měsíce, v závislosti na typu biopsie, přítomnosti komplikací, jednotlivých charakteristik těla každé ženy a t.D. V této době má pacient řadu omezení, která se vyhne nepříjemným důsledkům:

  • V prvních dvou týdnech je nutné zdržet se sexuální aktivity a fyzické námahy;
  • Je nemožné vzít horké lázně, navštívit lázně a sauny;
  • Je zakázáno používat tampon;
  • Nedoporučuje se dělat ostření bez jmenování lékaře.

Dokonce i taková minimální chirurgie znamená dodržování ložiny v prvních dnech po postupu. Od té doby existuje velké riziko krvácení, nemůžete hrát sport. Je lepší udržet pasivní životní styl a nezanedbávat všechna doporučení lékaře.

Pro urychlení procesu hojení můžete být přiřazena pomocná terapie.

Lékař vám musí zabránit možné důsledky plotu tkanin z děložního čípku. Řekněte mu včas o netkaných symptomech. Je lepší ji posílit znovu, než bude chybět okamžik vývoje zánětlivého procesu nebo jiných komplikací.