Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence

Zdá se, že v minulém století zůstaly v pohodě. Ale bohužel jsou, oni jsou jednoduše zacházeni mnohem rychlejší, efektivněji a odejdou po sobě následky. Co dělat, tak co ne nemocný? Vyberte si správně partnery, použijte kondomy a ještě lépe mít jeden trvalý, milovaný. Joky přísloví "spát doma, nebudu nemocní," je to pro ty, kteří jsou neustále v oblasti rizika - plováky v razníku náhodných spojení. Kapavka u žen se neprojevuje tak jasně, jako u mužů, a to je nejnebezpečnější. Neplodnost - důsledek nedostatečnosti v době kapavku. A to nepočítá ženské léze nebezpečné a zdravé a zdraví.

Jak je přenášena kapavka

Gonokoková infekce je přenášena pouze od člověka k člověku. Zvířata Gonorády nebolí. Dva století z této "lásky onemocnění" (tzv. Kapavka) lidé často zemřeli. Ale Alexander Fleming nejprve přidělil penicilin - první antibiotikum, které v ruském městě Zadonsk je památkou známým po celém světě. Teď se Gonoron začal úspěšně léčit.

Toto pohlavní onemocnění je přenášeno, obvykle sexuálně:

  1. Gonokoková infekce se může dostat do těla nejen s tradičním sexem, ale také s orálními a análními.
  2. Je možné se nakazit prostřednictvím produktů osobní péče - žínku, mýdlo, mokrý ručník, spodní prádlo.
  3. Matka může infikovat její dítě. Existují takové případy.
  4. Ovoce během těhotenství je infikováno při opuštění generických kanálů (nejčastěji).
Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence

Pozornost! Gonokokcus ve vzduchu žije k úplnému sušení hnisu, který obsahuje. Bannal příslušenství může být předmětem infekce do 6 - 7 hodin (v důsledku vysoké vlhkosti). V ostatních případech je doba aktivity mikrobu přibližně 3 - 4 hodiny ve vzduchu ve vlhkém prostředí.

Lidé s domácím kontaktem s nemocnými gonorádami jsou v oblasti rizika. Je velmi důležité zvládnout vanu obsahující chlor, sprchu, rychle zaschnout ve vzduchu utěrku. Nemusí používat žínku vůbec před zotavením.

Jaké nemoci způsobují kapavku

  • Špinavé ruce a předměty, které ztratily oči způsobují gonokokové konjunktivitidy.
  • Chronická forma Tripera vede k Nemoci malé pánve, Klouby, srdce, způsobuje neplodnost, u mužů prostatitida, u žen cystitida a porážka močového systému (fotografie 1, 2, 5).
  • Infekce s orálním sexem způsobuje goror ústní dutiny, hrdlo.
  • Anální pohlaví vede k onemocnění konečníku - proctitidy (zánět střevní sliznice).
  • Stává se, že tahy s genitálií, anální otvorem a z úst odhaluje infekci pouze jeden z sliznic.

Kapavka u žen

Diagnóza a léčba musí být prováděna gynekologem nebo venerologem (pokud máte podezření, že by mohli být nakaženi, je lepší okamžitě kontaktovat venereologovi).

Gonokokk - jaké je nebezpečí

Pod mikroskopem, dvě lepené shaggy míče jsou gonokokové (fotografie 3).

Moderní medicína, genetika potvrdila, že tento mikroorganismus přijme lidské geny, ve kterých žije. Duplikující genom každého člověka, ve kterém žil, Gonokok položil ho do sebe. Lze říci, že pokud jedna osoba v řetězci infikuje pět dalších, pak se tento Gonokokk vzdá sedmé informace s genetickými informacemi o všech šesti lidech. Velmi živý výhled. Takže nezávisle imunitní systém nemůže vyrovnat s kapavím.

Gonokokk, podle některých lékařů, odolný vůči antiseptickému a hnětení, opláchněte s nimi genitálie a sliznice nepomohla. Jiní lékaři argumentují, že chlorhexidin a speciálně vyvinuty na olympijské hry 1980 a Miramistin vynikající Změnit se svým úkolem a chránit, když pohlavní styk bez kondomu.

Kapavka u žen

Nebezpečí gonokokové infekce pro ženy je, že maximálně 2 měsíce, všechny viditelné známky jeho existence zmizí a onemocnění jde do tichého, ale nebezpečného chronického stadia.

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence
Dalším důvodem pro konzultaci lékaře co nejrychleji - děsivé ženské důsledky. Neplodnost po vyléčení kapavku.

Porážka může ovlivnit čípku, vaječníky, přívěsky. Když dívka chápe, protože se objevily takové problémy, bude příliš pozdě.

Kapavka u žen

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence
Často, standardní analýzy a rozmazání v chronické formě kapavky u žen neuvádějí přítomnost gookckové infekce. Kompetentní, zkušený lékař by měl vyzkoušet všechny možnosti, dokonce i provokace, aby se mikrob ukázal.

Příznaky kapavky u žen

Pokud má člověk zřejmé známky Tripera a je prostě nemožné nechat jít k lékaři, pak žena má naopak - nemusí si všimnout, že se stalo nakaženým. A Gonokokka rychle půjdou do chronického stádia a bude i nadále poškodit celé tělo.

Klasické symptomy onemocnění je velmi podobný dysbióze vaginy nebo akutní cystitis, Proto, tak často žena nevěnuje pozornost řadě značek:

  • nižší bolest břicha;
  • něco podobného cystitidy;
  • Nažloutlý výtok. Může být sliznice-hnisavý výtok;
  • nepohodlí v oblasti vnějších genitálních orgánů;
  • svědění, spalování;
  • Někdy je teplota, zimnice;
  • nevolnost, tekutá židle;
  • Bartolinitida - velký železo z předvečer pochvy je zapáleno;
  • vyrážka na malém sektoru kůže intimní zóny (Sexy rty, penis), stejně jako anální díra, v ústní dutině, v jazyce, rty - v závislosti na tom, kde zóna infekce;
  • Narušení menstruačních cyklů.

Podívejte se na seznam. Všechny tyto příznaky se mohou projevit nebo ruší. A pokud se žena bude mít pocit, pak s největší pravděpodobností rozhodne, že je svědkem. Proto je tak důležité být ostražití a jít k lékaři v prvních projevech sebemenšího podezření.

Inkubační období od okamžiku infekce před manifestováním prvního "zvonu" se pohybuje od 3 do 15 - 16 dnů.

Kapavka u žen

Dva formy programu Gonorrhea přidělují lékaře:

  • Akutní - trvá až 2 měsíce;
  • Chronic - Po 2 měsících, onemocnění jde do kroniky a není projeveno vůbec, je těžké diagnostikovat.

Existuje možnost, že člověk nemá nemocný, ale je nosičem kojící infekce.

Proč nelze zacházet samostatně?

Gonorrhea antibiotika jsou léčena rychle a efektivně za týden, 10 dní. Ale to je jen v případě, kdy žena nemá jiné souběžné patologické bakterie. Například Trichomonads. Tento druh pohltí gonokokkov (fagocytóza), ale není strávit je. Ukazuje se, že trichomonáda "obchoduje" trichokk sám o sobě, jako v plechovce. Léčba nepomůže. Proto, pokud se rozhodnete "udělat jednu injekci a všechno bude projít", pak hluboce mylný. Jednoduše otočte akutní formu pro chronické a obtížné diagnostikovat. Problém nebude vyřešen.

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence
Podle statistik gonokoků a trichomonádů spolu patří 85% žen.

Candidiasis a kapavka společně se setká s 40 ze 100 zkontrolovaných infikovaných žen. 20% pacientů má zároveň kandidóza, kapavka, trichomonad. Někdy močíka se připojí k těmto onemocněním. Často infikovaná kapavka a syfilis zároveň.

Před samostatným lékem si pozorně přemýšlejte - zda si můžete vybrat správný průběh léčby ze všeho, přijmout testy po 7 dnech, 14 dnů, v den 21 po terapii, aby se závěry na základě laboratorního výzkumu a doplnění kurzu Nové léky, pokud potřebujete.

Vezměte si testy, samozřejmě, můžete samozřejmě nezávisle, ale přesně víte, co přesně? Koneckonců, často Chlamydia se nachází společně s gonococcusem. A to je u žen, které jsou ošetřeny mnohem déle. Chlamydia má Habová volání pro ženy Relapse. Proto přiřazené analýzy po dobu 20 až 21 dnů nebo ve výchozím nastavení se provádí další postup re-terapie.

Téměř vždy žena po sexuálním styku s infikovanou osobou (v akutní, chronické formě, nosiči) přijímá nejen gonite, ale také další "kytici" patologických bakterií, virů. Proto je tak důležité jít k lékaři a jako v přiznání vyprávět o svých obavách, podezření, bolesti nebo neobvyklých pocitech, výboji. Doktor sedí v kanceláři přesně s cílem poslouchat vás a vyzvednout nejefektivnější způsob obnovení.

Kapavka u žen

Je také nebezpečné, že ženy často nedodržují známky infekce v genitálií. Ale jasně projevuje spalování v močení, a zákalu moči je pozorována. Pouze s pečlivým vyšetřením lékař detekuje známky onemocnění v rámci ženských pohlavních orgánů.

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence
To znamená, že nebudete schopni dodat správnou diagnózu.

Zvláště nevěří, že kapavka může být vyléčena na konci jedné injekce. Je to napůl muž. Možná štěstí a možná ne. Ale skutečnost, že jste tento jediný pokrok nebo nesprávně vybraná antibiotika, vymaže klinický obraz - to je určitě.

Zajímavým faktem nedávno prokázal lékaři: antibiotika, která jsou obsažena v potravinářských výrobcích na policích (v masu, balení šťávy, mléka a t. D.) Změkčete obrázek a opravdu se stává obtížným diagnostikovat gonoron a další pohlavní onemocnění. Žena zároveň se nemusí cítit ve všech nebezpečných signálech, a nevztahuje se na lékaře.

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence

Velmi správně dělají ty muže a ženy, kteří jednou ročně projdou celou řadu analýz pro patologii přenášenou sexuálně.

Žena ve větším nebezpečí než muže - nemusí mít purulentní explicitní sekce. Zvláště matoucí ty dámy, kteří v zásadě existují více vlhkosti více než u ostatních, existují problémy gynekologické povahy (například endometrióza), tak nažloutlé vypouštění nejsou příliš znepokojující.

Stává se však, že žena jen plachá, aby se poradila s lékařem, považuje se za vinen. Roztomilé dámy, lékař pro to, co plat obdrží? Proč studoval tolik let? Pro tvoje zdraví. Vše o tom, co řekne, ví lépe než vy od devatenáct.

Stává se, že žena, která se plně léčí proti doprovodným pohlavími, by měla být prováděna na průběh léčby dvakrát intervalem 21 dnů. Bez lékařského vzdělávání nebudete moci navázat správné zacházení.

Venereolog předepisuje léčbu antibiotiky: injekce, tablety a místní oplachování (mytí). Všechny ostatní léky - od nejjednoduššího, antifungálního, anti-alergeny, doktor vybere na základě odpovědí analýz, na základě klinického obrazu onemocnění, individuální tolerance a doprovodné "kytice" z jiných patogenních organismů a hub.

Jak se chránit před sexuálně přenosnými chorobami

Jak řekla jedna inteligentní žena, rozloučení s mužem: "Nepotřebuju flóru a faunu vašich přítelkyně". Opravdu, člověk může mít spoustu analýz, ale co přesně přenáší z jedné ženy, prakticky nebyla zjištěna.

Kapavka v ženám: symptomy, komplikace, prevence
Válečná onemocnění u mužů jsou velmi dobře objevena. Proto analyzuje na nejjednodušší, viry, Trichomonada přejde. Podle odpovědí se stává známým než mužem a mužem.

Samozřejmě existují různé nuance, viry a mikroorganismy, které jsou pouze u mužů nebo jen u žen, ale většinou žena jako zrcadlo - příběh celého sexuálního života obou partnerů je viditelný. Ale nemusíte obviňovat svého manžela ve všech. Jak víte, všechny mytí (musí umýt) ruce po záchodě. Ale nikdo neopustí ruce před záchodou. Jde o to, že je to důležité pro muže. Zvláště když opravují auto, ruce v topném oleji, benzínu a t. D. Podráždění u žen, drozd se někdy děje kvůli tomu. Další důvod - špinavé nádrže, bazény. Zejména v létě, v teplé vodě, patogenní mikroflóra aktivně násobí. To vše se týká plísňových onemocnění, infekce chlamydií, hepatitidy a t. D.

Základní pravidla neinfikovat gonorády a jiné pohlavní nemoci:

  1. Vyhněte se náhodným připojením. Jeden věrný stálý partner - klíč k vašemu zdraví.
  2. Použijte kondomy - je nutné. Kromě toho použijte antiseptika, například chlorhexidin nebo Miramistin.
  3. Nezapomeňte, že když anál nebo orální sex může být nakažen kapavkou. Opláchnutí sliznice antiseptic snižuje pravděpodobnost infekce, ale nikdy ji nevylučuje.
  4. Než si lehněte v posteli s cizincem, vizuálně se podívat na jeho orgány - žádné plakety, zarudnutí, akné, hlen, špatný zápach a vše, co se liší od normální barvy na genitálním orgánu, šourku, v tříslech by nemělo být. Vyrážka na rtech, stomatitida - to vše by mělo být oblečeno a rozšířit se pod nějakou záminku.

Hlavní pravidla:

  1. Ve veřejných lázních, sauny, bazény nesedí na holých plochách, nepoužívejte ručníky jiných lidí, mýdlo, mytí. A nepůjčujte své vlastní nikoho.
  2. Osobní spodní prádlo je opravdu osobní - nikdo s výjimkou, že byste ho měli nosit.
  3. Lázeň vybavení, suché na slunci nebo mrazu. Mix tak často, jak je to jen možné. Ručníky zdvih horké železo.
  4. Před vařením si umyjte ruce po záchodě, než půjdete do malých dětí.

Existuje určitý kontingent žen a mužů, kteří úmyslně infikují ostatní. Jak by byla pomsta za to, co nakonec. Je kriminalizován podle oboru. 121 trestního zákoníku Ruské federace http: // stykrf.Ru / 121.

V životě se samozřejmě, různé situace, ale nezapomeňte, že vaše zdraví je dražší.