Trichomoniasis u žen: symptomy a léčba

Trichomoniasis u žen: symptomy a léčba

Co je trichomoniasis a jak je přenášena?

Trichomoniasis je jedním z nejčastějších pohlavních onemocnění, která způsobuje zánět močových orgánů u mužů a žen.

Trichomoniasis parazit je trichomonas vaginalis (t.Vaginalis, trichomonada). Je možné infikovat Trichomoniasis během nechráněného pohlaví (bez použití kondom) s nemocným osobou. Trichomoniasis může být přenášen během vaginálního a Anální sex. Těhotné ženy mohou toto onemocnění převést na dítě během porodu.

Přenos trichomoniázy domácnosti (s sdílením s infikovaným mužem, lůžkem nebo spodním prádlem, ručníky t.D.) Není prokázáno.

Kdo má vysoké riziko infikovat Trichomoniasis?

Máte zvýšené riziko Trichomoniasis, pokud:

  • Měli jste několik sexuálních partnerů, s nimiž jste praktikovali sex bez kondom (čím více partnerů bylo, tím vyšší je riziko trichomoniasis)

  • Začali jste vést sexuální život brzy (dívky, které ztratily panenství Ve věku 19 let se zvyšuje riziko trichomoniasisu)

  • Dříve jste již byli trichomoniasis nebo jiná sexuálně přenosná onemocnění (kapavka, chlamydia atd.)

  • Měli jste nechráněný sex s mužem infikovaným Trichomoniasis.

Příznaky trichomoniázy u žen

Inkubační období v Trichomoniasis se pohybuje od 4 do 28 dnů. To znamená, že první příznaky trichomoniázy se mohou objevit během týdne po infekci. U některých žen může nemoc projít asymptomatickou.

Hlavními známkami trichomoniázy u žen je:

  • Alokace z pochvy s nepříjemným shnilým zápachem. Ověření trichomoniázy může být žlutá, zelená, bílá nebo transparentní. Někdy se zdůrazňují pěna.
  • Výběr krve (růžová nebo hnědá) z pochvy, která může také pěna.
  • Itching, nepohodlí, pálení a suchost pocit v intimním prostoru.
  • Bolest během sexu a krvácení po sexu.
  • Bolest během močení.
  • Hloupá bolest v dolní části břicha.

Jak je chronická trichomoniáza u žen? S dlouhodobým průběhem onemocnění (více než 2 měsíce) se příznaky onemocnění stávají prakticky neviditelné. Žena si může všimnout Scanty výboj z pochvy s nepříjemným zápachem, periodickým svědění v oblasti genitálních orgánů, suchost a bolesti během pohlaví.

Jaké komplikace mohou způsobit trichomoniasis u žen?

Trichomoniasis je zpravidla léčitelná a prakticky nikdy nezpůsobuje vzdálené důsledky po zotavení. Případy zánětu dělohy a Děložní trubky proti trichomoniasis, následovaný neplodností existují poměrně vzácné.

Je třeba poznamenat, že Trichomoniasis zvyšuje riziko virových infekcí, jako je HIV a HPV (virus lidského papilomu). U žen, které trpěli Trichomoniasis, riziko vývoje rakovina děložního hrdla.

Trichomoniasis během těhotenství může vést k Měření těhotenství a potrat, předčasný porod, zpoždění ve vývoji plodu a intrauterinní infekce.

Kdo potřebuje projít testy na trichomoniasis?

Gynekologové se doporučuje být zkontrolován na trichomoniasis a dalších pohlavně přenosných infekcích, pokud máte alespoň jeden z výše uvedených rizikových faktorů trichomoniasis (viz. Nad tím, kdo má vysoké riziko infikované Trichomoniasis?)

Diagnostika trichomoniázy u žen

Pokud máte známky Trichomoniasis, nebo chcete se ujistit, že jste zdravý, obraťte se na gynekologa, který jmenuje potřebné průzkumy. Uvažujeme o nejběžnějších testů na trichomoniasis, které se používají v moderní medicíně.

Swimloniasis stěr u žen

Pitomoniasis Smear je nejdostupnější a levnější způsob diagnostika tohoto onemocnění. Takový stěr může být předáván na klinice.

Normální (pokud je žena zdravá) Výsledky smear Další znak bude předmětem: t.Vaginalis (nebo jen "trich", "tr") nebyl zjištěn. Pokud je žena zraněna trichomoniasis, pak ve výsledcích bude napsáno t.Vaginalis ("Trich", "tr").

Vzhledem k tomu, že v některých případech může tato analýza poskytnout falešně negativní výsledky, pokud je podezřelý trichomoniasis, gynekolog předepisuje další, přesnější analýzy.

Setí trichomoniasis (studie kultury)

Second Trichomonads je nejúčinnější metodou diagnostiky Trichomoniasis, který se používá v celém civilizovaném světě. Tato analýza poskytuje přesnější výsledky než stěr na trichomoniázu, však vyžaduje více času. Pozitivní výsledek (pokud existuje trichomoniasis) je obvykle vydáván po 2 dnech, negativní výsledek (pokud neexistuje trichomoniasis) - za týden.

PCR na Trichomoniasis

Definice DNA Trichomonas v vaginálním stěrku nebo z krčníku děložního hrdla je nejúčinnější analýzou trichomoniázy, jejichž přesnost je blízká 100%.

Pozitivní výsledek ("zjištěno") potvrzuje diagnózu trichomoniázy a negativní ("ne detekovaný") ukazuje, že neexistuje trichomoniasis.

Analýza protilátek proti Trichomonas

Jedná se o krevní test, který umožňuje detekci speciálních proteinů v krvi - protilátky, což znamená, že imunitní systém se setkal s příčinným činidlem Trichomoniasis. V současné době se tato analýza zřídka aplikuje, protože jeho výsledky nejsou vždy přesné a tato analýza nemůže být použita pro kontrolu účinnosti léčby.

Co mám dělat, kdybych byl detekován Trichomoniasis?

Nejdříve se nebojte, protože moderní metody léčby pomáhají vyléčit trichomoniázu v téměř 100% případů. Obraťte se na gynekologa, který pro vás provede léčebný režim. Nesnažte se léčit Trichomoniasis doma, protože to může vést k přechodu onemocnění do chronické asymptomatické formy.

Vzhledem k tomu, trichomoniáza je velmi často doprovázena jinými nemocemi (kapavka, chlamydia, HIV infekce a další.), odborníci doporučují zkontrolovat všechny tyto infekce.

Nezapomeňte informovat svého sexuálního partnera, že jste nemocní trichomoniasis. Pokud jste měli několik sexuálních partnerů v posledních 3 měsících, kontaktujte vše. U mužů, trichomoniasis často postupuje asymptomatický, takže váš partner nemusí ani hádat, že je nemocný a nakažlivý. Doporučuji svému partnerovi navštívit urolog a průchod testů na trichomoniasis a dalších sexuálně přenosných onemocnění.

Komunikujte s bývalými partnery a zejména nahlásit podobné zprávy mohou být velmi nepříjemné, ale tímto způsobem budete chránit toto onemocnění a nebezpečné důsledky mnoha lidí. To může být dokonce anonymní, poslat SMS z nového čísla nebo psát e-mail z nové poštovní adresy.

Léčba trichomoniázy u žen

Než začnete léčit Trichomoniasis, ujistěte se, že nejste těhotná, dělat těhotenský test. Některé léky používané při léčbě trichomoniázy mohou být kontraindikovány během těhotenství.

Správně vybrané režim léčby Trichomoniasis pomáhá zotavit se v 99% případů. Nejúčinnější přípravky v léčbě trichomoniázy u žen je:

  • Metronidazol (obchodní názvy: Trichopol, Metrogil, vlajka, Clice atd.)
  • Tinidazol

Tyto léky jsou zpravidla předepsány ve formě tablet. Nicméně, váš gynekolog může doporučit léky ve formě vaginálních svíček nebo gelů v kombinaci s tablety. Dávkování léků a doba trvání léčby je určena zúčastněným lékařem. Nesnažte se zapojit do sebevědomí.

Během léčby trichomoniázy je přísně zakázáno používat alkohol: v případě použití metronidazolu (analogy: Trichopol, Metrogil, vlajku, Clice atd.) Alkohol je zakázán během dne po poslední přijaté dávce léčiva - v případě tinidazolu je nutné zdržet se alkoholických nápojů alespoň 3 dny po poslední dávce léčiva.

Jak léčit Trichomoniasis u těhotných žen: v Trichomoniasis během těhotenství, zpravidla, je určen metronidazol. Bezpečnost použití tinidazolu během těhotenství nebyla prokázána. Dávkování a trvání léčby je určena zúčastněným lékařem. Nepokoušejte se zapojit do sebevědomí, protože může ohrozit zdraví budoucího dítěte.

Musím být léčeni sexuálním partnerem (manžel, chlap)?

Váš sexuální partner musí být léčen současně s vámi. Vysvětlete svému partnerovi, že pokud nechodí s léčbou s vámi, může vás znovu infikovat, i když nemá žádné příznaky.

Je možné žít sexuální život během léčby trichomoniasis?

Gynekologové doporučují zdržet se sexu pro celou léčbu trichomoniázy až do zmizení všech příznaků onemocnění.

Jak zkontrolovat, zda léčba pomohla?

Hlavním ukazatelem účinnosti léčby trichomoniázy je zmizení všech příznaků onemocnění po ošetření. Pokud po skončení léčby jsou příznaky uloženy, musíte projít re-vyšetření a léčbu.

Pokud po léčbě, všechny symptomy prošly, opakovaná analýza trichomoniázu se doporučuje být předávána 3 měsíce po léčbě.