Chlamydia u mužů - symptomy a léčba

Dnes je sotva osoba, nikdy neslyšela o chlamydiální infekci (Hee), která z hlediska výskytu v Rusku stojí na druhém místě po Trichomonace. Nemá smysl volat postavy morbidity, protože jsou tak vysoké, že skutečná úroveň distribuce Chlamydia je daleko od oficiálních dat. Počet infekcí nepodléhá počítání také proto, že diagnóza chlamydie je připojena pouze ve velkých městech, a zpravidla na placeném základě.

Většina lidí má falešný dojem o chlamydiální infekci: onemocnění často nezpůsobuje nepohodlí (asymptomatický průtok) a na rozdíl od HIV nebo hepatitidy B a C, teoreticky se vyléčuje.

Ale skutečný stav věcí je takový, že Chlamydia u mužů vede k prostatitis, impotenci, zvýšení patologických forem spermií, zánětu vajec a jiných lhostejných důsledků.

Podobná infekce u mužů pokračuje častěji chronicky, s komplikacemi, které dříve nebo později vedou k porušení reprodukční funkce.

Nepokoděkové příznaky nebo jejich úplná nepřítomnost - pouze klamné maskování strašných důsledků chlamydiální infekce. Léčba také představuje komplexní problém: nesprávně zvolené antibiotikum bude jen zhoršit situaci (onemocnění se změní na chronickou formu nebo naopak, bude zhoršovat). Nezávislá léčba chlamydie je nepřijatelná!

Příznaky Chlamydia u mužů

Okamžitě stojí za zmínku, že více než čtvrtina mužů infekce probíhá asymptomatický. U žen je počet asymptomatických nosičů infekce 75%. To je nebezpečí onemocnění: můžete se infikovat a nevíte o tom, i když jsou oba partneři.

Kromě toho, Chlamydia u mužů nemá specifické znaky, její projevy jsou podobné mnoha zánětlivým onemocněním, takže je obzvláště důležité kontaktovat doktor v čase - diagnostikovat Chlamydia je nezávisle nemožné.

U mužů, klinické projevy závisí na tom, co bylo udeřeno Chlamydií, takže rozlišují: urethritidu, urprostatidu, vesikulitidu, epididimitidu, orchaapididmit. Aby nedošlo k tomu, aby se v komplexních lékařských podmínkách zaměňovaly, můžete pokrýt komplex příznaků, které jsou satelity chlamydie.

Svědění a spalování v urethře a menší škrty při močení - to jsou nejčastější stížnosti mužů, kteří chytí takovou infekci.

Oblast kolem uretry může ruměnec, Nepříjemné a sliznice nebo sliznice. Bažina Vejce v 80% případů není doprovázeno dalšími stížnostmi, ale může znamenat Chlamydia u mužů. Pokud je takový symptom kombinován Teplota Až 39 stupňů, bolest V přívěsku vejce, které dává dolnímu zádech nebo Copchikovi s důvěrou, můžete hovořit o takové komplikaci chlamydie jako akutní epididimitidy.

Předpokládá se, že prostatitida - problém mužů po 40 letech. Nicméně, proti pozadí infekce chlamydií, akutní prostatitida se může objevit i u mladých mužů, a pokud ne ošetření infekce - onemocnění se změní na chronickou formu. Prostatitida je doprovázena takovými příznaky jako bolest v perineum a zádech, bolestivé močení a nepříjemné pocity, když ejakulace.

Jak se člověk může nakazit Chlamydia?

Chlamydiální infekce se týká sexuálně přenosných onemocnění. Nějaký druh nechráněného pohlaví (včetně ústní) je riziko grasphe.

  • Chlamydia je zavedena všude tam, kde je válcové epitely a lymfatické cévy: ústa, anorecční zóna a oblast kolem pohlavních orgánů.
  • Existují případy, kdy je infekce přenášena prostřednictvím osobních hygienických objektů (ručníky, spodní prádlo, žínky), potvrzení tohoto - děti, které jsou někdy infikovány, pokud jsou rodiče nemocní.
  • Jen málo lidí znají, ale Chlamydia přes špinavé ruce může proniknout sliznice, a pokud to není ošetřeno, pak taková infekce skončí jizvami, které povedou ke ztrátě vize.

Častá konjunktivitida, výběr hnisu nebo trhání, intolerance světla - důvod k poradenství s lékařem.

Léčba chlamydie u mužů

V Rusku není jednotný dokument stále schválen, který reguluje léčbu těchto pacientů. Lékaři jsou založeni pouze na doporučeních federálního vedení, ale základem jakékoli léčby chlamydií je antibiotika. Přípravky, důvěra - jsou primárně Azithromycin a doxycycyklin, které jsou přijímány uvnitř. Období léčby obvykle trvá od 7 do 21 dnů. Existují také alternativní přípravy, které pomáhají vyléčit, pokud Chlamydia nereaguje na standardní antibiotika.

Pokud se budou rozvíjet klinické komplikace infekce, jsou léčeni diagnózou a individuálními charakteristikami pacienta. Ve zvláště obtížných případech jsou antibiotika intravenózně zavedena a kombinují je s jinými léky. A i když je léčba považována za dokončena po 7 dnech po skončení léčby drogy, je skutečný stupeň drcení z Chlamydia určen jeden měsíc po ošetření a stejné metody, které pomohly určit diagnózu hea.

Léčba bude bezvýznamná, pokud během období příjmu léčiva připojit nechráněné sexuální kontakty.

Statistiky chlamydie u mužů jsou takové, že oba partneři jsou nemocní, takže ko-zacházení je nezbytné, jinak je šanci využít od sebe.

Jak už není nakaženo chlamydií, tipy pro muže

Několik tipů, jak se vyhnout chlamydiální infekci nebo jak infikovat re.

Snad nejdůležitější věcí o této infekci je, jak se vyhnout infekci. Tipy budou relevantní, pokud jde o ty, kteří nikdy narazili na Chlamydia, a pro ty, kteří ho už úspěšně vyléčili.

Přenesený Chlamydia nezanechává imunitu, mohou být znovu nakaženy.

  • Vyhněte se náhodnému sexu s cizími lidmi. Dokonce i externě může být zdravý člověk nosičem chlamydiální infekce.
  • Pokud je to možné, používejte bariérové ​​metody antikoncepce (kondom), pokud je to možné i s běžnými partnery. Časté případy, kdy manželé infikují ženy a naopak.
  • Ústní antikoncepce, které přijímá ženu, nejsou bariérou metodou antikoncepce a neinterferují s infekcí s pohlavně přenosnými infekcemi.
  • Prevence infekce je také při současném ošetření pacienta a jejích sexuálních partnerů, s nimiž byly kontakty v posledních dvou měsících.
  • Během léčby používejte bariérovou antikoncepci.
  • Použijte individuální prostředky osobní hygieny (žínky, ručníky), spodní prádlo někoho jiného může být také faktorem v převodu Chlamydia.

Ve většině případů použití kondomů řeší problém infekce nejen Chlamydia, ale i jinými infekcemi, které jsou přenášeny pohlavím.

Je předem napodoben

Neškodné chlamydie, často teče bez příznaků, může stát se zdrojem vážných problémů pro muže i ženy. Mladí lidé do 25 let, přední sexuální život a zanedbávání antikoncepce spadají do rizikové skupiny. Mají se málo obavy o své vlastní zdraví, a je nepravděpodobné, že by se děsí chlamydie, i když tato onemocnění je častou příčinou neplodnosti, prostatitidy, impotence a dokonce i změny v hormonálním podkladu (u mužů infikovaných chlamydií snížila úroveň "mužského hormonu "- Testosteron). Pokud si všimnete symptomů uvedených v tomto článku - to je důvod poradit se s lékařem.