Gonorrhea ženy: symptomy, léčba

Gonorrhea Ženy: Symptomy, léčba

Co je kapavka a jak je přenášeno?

Kapavka je jedním z nejčastějších venerálních infekcí, které mohou vést k neplodnosti u žen. Ve frekvenci výskytu mezi pohlavními onemocněním je kapalka pouze horší chlamydia. Velmi často jsou obě tyto infekce detekovány současně.

Kauzativní agenta kapavka je gonokokská bakterie nebo neisseria gonorrhea (n.Gonorrhea, Nassenia). Infekce generování probíhá během nechráněného pohlaví s mužem, nemocným kapavím. Kauzativní činidlo kapavky může být přenášen z nemocného člověka zdravého během ústního, vaginálního a Anální sex. Těhotná žena může přenášet gonoron dítěte během porodu.

Převod domácnosti kapavka (v důsledku sdílení toaletu, dolního nebo ložního prádla, ručníků atd.D.) Teoreticky však nebylo dokumentováno.

Kdo může infikovat gonory?

Zvýšené riziko infikovat kapalku, pokud:

  • Měli jste několik sexuálních partnerů, s nimiž jste praktikovali sex bez kondom (čím více partnerů bylo, tím vyšší je riziko kapavku).

  • Brzy začnete vést sexuální život (dívky, které vstoupily do sexuálního života do 19 let, mají zvýšené riziko infikovat kapavku).

  • Dříve jste měl gonorrhea nebo další sexuálně přenosné onemocnění.

  • Měli jste nechráněný sex s mužem, nemocným kapavími (rizika infikovaných gonoradů v důsledku jednoho sexuálního kontaktu s infikovaným mužem je od 50 do 70%).

Příznaky kapavky u žen

Kapavka může způsobit zánět krčního krčního kanálu cervikálu (HONORY Endocelerivicitic), zánět urethra (řízená uretritida), zánět konečníku (gonorcioritidy), zánět vagíny (gonkanial Colpit) a další orgány.

Inkubační doba kapavka v ženách se pohybuje od 2 do 7 dnů. To znamená, že první příznaky kapavky se mohou objevit v prvním týdnu po infekci.

Jak je to gonorrhea pro ženy? První známky kapavky:

  • Alokace z pochvy S nepříjemným zápachem. Výběr s gonorem může být žlutá, zelená, bílá nebo transparentní.
  • Bolest během močení (symptomy urethritidy nebo Puzitida)
  • Bolest během sexu
  • Výběr krve (růžová, hnědá) z pochvy po sexu, nebo bez viditelného důvodu
  • Bolesti v dolní části břicha

Žena Gonorrhea často probíhá asymptomatické nebo příznaky onemocnění jsou tak slabě vyslovovány, že zůstávají bez povšimnutí. Kapavka může vzrůst z pochvy a kanálu cervikální děložník výše a způsobit zánět dělohy a přívěsy dělohy. Mohou se zobrazit následující příznaky:

  • Bolest v dolní části břicha v centru nebo na stranách
  • Zvýšit teplotu těla
  • Bolest hlavy, nevolnost, zvracení

Důsledky kapavky u žen

Kapavka u žen může vést k následujícím komplikacím:

  • Neplodnost je jedním z nejčastějších důsledků přenosu kapavka. Neplodnost poté, co se může rozvíjet, pokud dojde k infekci Zánět děložních trubek (salputí).

  • Mimoděložní těhotenství. Riziko ektopického těhotenství poté, co se hodnota kapavka zvyšuje 7-10krát, pokud infekce způsobila zánět děložních trubek.

  • Zánět kloubů.

Během těhotenství může vést k Měření těhotenství a potrat, předčasný porod a dětská infekce během porodu.

Kdo potřebuje projít gonorem?

Závěsné testy gonor a další infekce by měly být předány všem ženám, které mají zvýšené riziko infekce gonane (viz. Nad tím, kdo může infikovat gonory?)

Diagnostika kapavka u žen

Pokud máte podezření, že gonoron může být nakažen, nebo pokud máte příznaky tohoto onemocnění, obraťte se na gynekologa, který bude přidělit nezbytné testy:

Stěr na gonoron

Nejjednodušší a nejdostupnější způsob diagnostice kapavku u žen je stěr na flóru. Tato analýza může být předána v jakékoliv polyklinové.

S gonorly na nátěry na flóře, je stanoveno zvýšení hladiny leukocytů, epitelu a příčinného agenta funkce gonorrhea (synonyma: gonokokcus, gram-negativní diplococci, n.gonorrhoeae nebo gn)

Setí na gonokokk

S pomocí setí o gonorrhee je možné nejen vyjasnit diagnózu, ale také určit, které antibiotika budou nejúčinnější při léčbě onemocnění.

Definice DNA gonokokové (PCR pro gonoron)

Toto je nejcitlivější analýza gonor, ale není k dispozici ve všech laboratořích a je nejdražší ze všech uvedených diagnostických metod.

Výsledky analýzy jsou vydávány ve formě termínů "zjištěno" nebo "nebyly zjištěny". Detekce detekce gonokokové v materiálu ve studii potvrzuje diagnózu kapavku.

Co dělat, když jsem našel tekutost?

Nejprve není nutné obávat, protože moderní metody léčby vám umožní vyléčit téměř 100% případů gonorem. Vše, co je vyžadováno od vás, je obrátit se k gynekologovi a splnit všechna jeho doporučení o léčbě. Nevyšetřete Gonorrhea doma - to může vést k vážným důsledkům, jako je neplodnost a dokonce i smrt.

Protože kapavka je často doprovázena jinými pohlavími nemocemi (chlamydia, Trichomoniaz atd.), Gynekologové doporučují zkontrolovat všechny tyto infekce.

Ujistěte se, že informujte svého sexuálního partnera, který jste objevili pomocí programu Gonorrhea. Pokud jste měli několik sexuálních partnerů v posledních 3 měsících, kontaktujte vše. Komunikujte s bývalými partnery a zejména nahlásit takové zprávy může být velmi nepříjemný, ale tímto způsobem můžete chránit před kapavkou a nebezpečnými účinky mnoha dalších lidí. Můžete to udělat anonymně, například psát SMS z nového čísla nebo odeslat e-mail z nové adresy.

Ošetření gonoronia u žen

Při léčbě kapavka, ženy aplikují antibiotika v injekcích a tabletách. Než začnete léčit kapavku, ujistěte se, že nejste těhotná, dělat těhotenský test. Některé léky kapavky jsou kontraindikovány během těhotenství.

Jak zacházet s kapavími u žen? Nejúčinnější antibiotika v Goningu je:

  • Ceftriaxon ve formě injekcí
  • Azitromycin v tabletech (obchodní názvy: Sumamed a DR.)
  • Doxycyklin v tabletech (obchodní názvy: unidox solutab atd.)

Diagram léčby, dávkování a trvání léčby závisí na tom, kolik infekce se podařilo rozšířit. Nenechte se samostatně léčit a následovat všechna doporučení vašeho navštěvování lékaře.

Musím být léčeni sexuálním partnerem (manžel, chlap)?

Váš sexuální partner potřebuje navštívit urolog a projít nátěry pro kapavku. Podle výsledků průzkumu ho lékař jmenuje léčbu.

Je možné mít sex během léčby kapavky?

Gynekologové doporučují zdržet se sexu po celou dobu ošetření kapavka a dalších 7 dnů po skončení léčby. Pokud je abstinence nepřijatelná, použijte Kondomy.

Jak zkontrolovat, zda léčba pomohla od funkce?

Abychom se ujistili, že léčba kapavka byla účinná a přišlo oživení, odborníci doporučují předat opět setí Gonokokk za 8-10 dnů po ukončení léčby.

I když se opakované analýzy ukázaly, že jste zdravý, opakujte stěr na flóru 3 měsíce po maturitě.