Trichomoniasis nebo vaginální trichomonas

Trichomoniaz - Jedná se o nejčastější pohlavní onemocnění, která je přenášena prostřednictvím intimního blízkostí. Každý může být infikován trichomoniasis. Kauzativní činidlo takového nepříjemného onemocnění je Vaginální trichomonada.

Trichomoniasis - sex infekce

Pokud zohlední data Ministerstva zdravotnictví, pak přibližně Trichomoniasis 170 Miliony obyvatelstva.

Co je vaginální trichomonáda

Takový výraz, jako je vaginální trichomonáda, není obeznámen. To není infekce a ne bakterie, ale Jednobuněčný parazit. Tento parazit patří do kategorie postroje.

Vzhledem k tomu, že vaginální trichomonáda je parazit (zvíře), tam není mnoho typů antibiotik na něm.

Jak vypadá vaginální trichomonáda

Při diagnostice pohlavního onemocnění Trichomoniasis můžete snadno naučit trichomonádu (parazit).

Trichomonada má formu ve tvaru hrušky, ze kterého rostou mobilní záblesky.

Jeden z příchutí jde podél buňky parazitů a je tkaný s ním speciální membránu. Blagely umožňují trichomonům docela aktivní a movitý.

Vyzkoušeli trichomonády u žen v epidermis vagina a u mužů v urethře. Není vyloučeno stanoviště a v horních částech genitálního traktu a orgánů. Je zajímavé, že mimo tělo osoby může vaginální trichomonáda žít pouze 2 hodiny - to podléhá určité vlhkosti.

Pokud je nadměrná suchost nebo rovné paprsky slunce, trichomonáda se zahřívá a umírá.

Pro existenci trichomonádu nepotřebujete kyslík. Také dostane energii jako anaerobní bakterie.

Jak mohu nakazit trichomoniasis?

Jak se mohu dostat do trichomoniasisu?

Trichomoniasis je jednou z nejčastějších nemocí, které jsou přenášeny prostřednictvím intimní blízkosti. Proto hlavní cesta infekce je pohlavní styk.

Metody přenosu Trichomoniasis

  • Prostřednictvím intimního blízkostí - to je současný způsob infekce. Zdrojem parazitů je osoba nebo opotřebovaná. Mnozí ani neznamená přítomnost takové nebezpečné onemocnění. Přenesené pohlavní nemoci od muže k ženě nebo naopak. Čepice s homosexuálními sklony Riziko infekce je minimální, s ohledem na to, že trichomoniasis není prakticky přenášena orální nebo anální blízkost.

Téměř U 60% Ženy I 70% Muži Trichomoniasis probíhá asymptomatický.

V oblasti rizika mají lidé, kteří se zabývají prostitucí, mají mnoho náhodných sexuálních partnerů, stejně jako ti, kteří zřídka používají kondom.

Bylo prokázáno, že použití kondomu je schopno 70% snížit riziko infekce.

  • V každodenním životě - tato metoda je malá charakteristická, ale stále má právo na život. Vzhledem k tomu, že Trichomoniasis se bojí suchost a teplo, a miluje vlhkost a nízké teploty, je docela možné použít přes žínku, houbu nebo ručník, pokud došlo k blízkému kontaktu s genitálními těly.

Infikován v bazénu, koupel, přes rámečku k záchodě nebo jiná veřejně dostupná místa je téměř nemožná.

  • Infekce z matky k dítěti - tato metoda je také relevantní. Děti mohou být infikovány během porodu, v té době, kdy projdou rodnou cestu. V období kojení je infekce nemožná, a během intrauterokálního vývoje není klinicky prokázáno.

Trichomoniasis u žen

Trichomonie u žen pokračuje výraznější

Onemocnění u žen pokračuje výraznější než u mužů. Je také však možné, že v polovině případů způsobuje onemocnění bez explicitních symptomů a detekovat ji pouze v pozdějších stupních, když začaly komplikace. Častěji infikovanější je vagina, stejně jako krk dělohy, ale není vyloučena a infekce jiných orgánů genitourináře.

Příznaky a jak rozpoznat, že jste nemocní

  • Vaginální vybít. Hojnost není charakteristická pro Trichomoniasis, nejčastěji jsou vzácné a hnilentní s nečistotami hlenem. Může být také bílá konzistence pěny, ale to není jasné znamení trichomoniázy.
  • Hořící, Podráždění a svědění ve vagíně nebo genitáliích. Pokud se v genitáliích nepohodlí, znamená to, že sliznice začíná dráždit. Také, pokud cítíte bolest při močení - může říci, že trichomonie udeřil močové cesty a onemocnění močového kanálu se mohou vyvinout na pozadí.
  • Suchost Ve Vagině. Infeitace se snižuje a aktivita vaginálních sekrecí klesá, takže dochází k suchu.

Všiml si podivné alokace? K lékaři

  • Bolest S intimní proximitou. Pokud se cítíte bolest při sexuálním styku - to znamená, že vagina nastane zánětlivý proces, takže výroba mazání je snížena. A způsobuje ještě větší podráždění a bolest.
  • Porucha močení, může probíhat při infekci močového měchýře. Existuje časté nutkání moči, a může být také cítil bolest a svědění s močením.
  • Cítit nepohodlí v dolní části břicha. To naznačuje, že jsou ovlivněny vnitřní orgány. Přibližně 15% žen naznačuje tento příznak v Trichomoniasis.
  • Neplodnost. Docela často je výzva k návštěvě lékaře diagnózou neplodnosti, zatímco Trichomoniasis se nachází náhodně a neočekávaně.

Léčba

Léčba trichomoniasis

Ošetřete trichomoniasis komplexně a individuální kurz. Ošetření léčby by mělo být provedeno až do konce, aby se zabránilo recidivu (opakování infekce).

jeden. První a nejdůležitější je léčba všech sexuálních partnerů.

2. Potřebují odmítnout intimní blízkosti léčby nebo jistě používat kondom.

3. Speciální lékařské přípravky skupiny 5-, nitroimidazoly jsou předepsány: tinidazol, metronidazol, oridazol.

Průběh léčby trvá od 10 do 14 dnů.

V první den 1 tablety třikrát denně. V posledních dnech 2 krát.

čtyři. Svíčky jsou aplikovány na vagina - makmiror. Musíte vstoupit v noci, po vodních postupech, kurz je 7 dní.

Pět. Během prevence močového kanálu se používají léky: Neversman, rychlost prevence 7 dnů, 1 tableta 4x denně.

Nezapomeňte užívat vitamíny Polisaturovány a absolvujte analýzy po léčbě.

Trichomoniasis u mužů

Trichomoniasis u mužů

Detect Trichomoniasis v člověku dost tvrdý. Vzhledem k tomu, že s vizuální kontrolou, symptomy nelze detekovat, takže léčba začíná v pozdějších fázích.

Příznaky u mužů

  • Bolest s močením
  • Časté nutkání močení
  • Výběr uretry s krevními nečistotami, hnisem nebo hlenem
  • Krev v moči nebo spermie

Léčba

Průběh léčby trichomoniasis u mužů je pod bližším pozorováním venerologa nebo urologa. Pokud je kromě trichomoniasis také Candida (houba), Chlamydia nebo goning, pak léčba začíná trichomoniasis.

jeden. Zpracování předmětů s protitivovými drogami.

2. Zdržení se pohlavního styku, pokud je stále intimita, pak se ujistěte, že použijte kondom.

3. Připravte přípravky, které posilují imunitu.

čtyři. Držet se stravy, neuzavřená, pečená a slaná, nepijte alkohol a nekuřte.

Jak nebezpečná je tato infekce?

Co je nebezpečné trichomoniasis?

Trichomoniasis je nebezpečným pohlavním onemocněním. Vaginální trichomonáda může žít v těle po dlouhou dobu, což způsobilo mnoho nebezpečných a těžkých onemocnění.

Komplikace, na které trichomoniasis může vést

jeden. Neplodnost - to je první a nejdůležitější komplikace, že trichomoniasis může způsobit. Tato patologie může ovlivnit genitálie a ovlivnit reprodukční funkce.

Příčiny neplodnosti:

  • Elidididimit
  • Vesikulit
  • Prostatitida
  • Ooforit
  • Orchit
  • Endometritis

Trichomoniasis vede k neplodnosti

2. Patologie během těhotenství. Trichomoniasis může způsobit komplikace během těhotenství. Onemocnění ohromuje vnitřní genitálie a působí na reprodukčních funkcích, takže může být hrozba potratu, spontánního potratu a dokonce zmrazené těhotenství.

3. Přenos dalších infekcí. Trichomonada může přenášet nebezpečné sex infekce samo o sobě, jeden z nich je kapavka. Nejnebezpečnější je, že trichomonáda není k dispozici antibiotikám.

čtyři. Slabost imunitního systému. Stejně jako jakákoli jiná infekce, trichomonády způsobují oslabení imunity, což naznačuje, že tělo je nakaženo viry, zejména HIV, papilomasem a herpesem genitálního typu.

Pět. Vzdělávání rakoviny. Studie ukazují, že existuje spojení mezi trichomoniasis a rakovinou. U mužů, rakovina prostaty a žen děly. Ale to ještě nebylo prokázáno, je zapotřebí další výzkum.

Preventivní trichomoniasis

Kondom může chránit před sti

Stejně jako jiné nebezpečné onemocnění má Trichomoniasis metody prevence, aby se zabránilo vzniku onemocnění. V moderním světě existuje spousta takových metod.

Metody prevence:

  • Doporučeno se zdržet se intimní blízkosti. Ale to samozřejmě ne vždy a ne pro každého. Je nutné pochopit závažnost situace je pohlavní onemocnění, aby se zabránilo relapsu, musíte být léčeni na konci a zdržet se sexu jako vaginální a anální.
  • Jeden stálý zdravý partner. Hlavním způsobem infekce je intimní blízkost, takže máte sex mít sex s jedním zdravým partnerem, který není infikován infekcemi a netrpí v pohlavním onemocněním. Vzhledem k tomu, že trichomoniasis může být asymptomatická, což potvrzuje nepřítomnost onemocnění pouze tím, že předáváním laboratorního průzkumu.

Je důležité mít jeden osvědčený sexuální partner

  • Aplikační kondom. Vzhledem k tomu, že se jedná o účinný způsob, jak chránit před nežádoucími infekcemi a těhotenstvím, je jeho účinek zřejmý. Bylo prokázáno, že kondom může chránit 70% trichomoniasis, Chlamydia a kapavka, stejně jako více než 80% infekcí HIV. Můžete použít oba kondomy pro muže a pro ženy. Rozdíl je v tom, že poslední dražší a pravidla jejich použití nejsou známy všem.
  • Použití baktericidních vlastností. Takové prostředky mohou být užitečné pouze po dobu několika hodin po nechráněném pohlavním styku. Ale 100% záruky nejsou. Můžete použít: Chlorhexidin, Miramistin a Betadium.

  • Lékařská metoda. Léky jsou nouzové opatření. Postup je nezbytný pro lékař a pod jeho kontrolou. Účinnost včasné manipulace - 100%. Nezapomeňte, že když HIV, papilomas a herpes, tato metoda je neúčinná.
  • Shoda s pravidly osobní hygieny. Jak bylo uvedeno výše, vaginální trichomonáda miluje syrové a mokré stanoviště, takže potřebujete vždy suché ručníky, umýt je a vytvořit mokré čištění v koupelně, a také musí mít samostatný ručník pro jejich hygienu. Zvláště opatrně k osobní hygieny musí být zacházeno, pokud děti žijí s vámi.

Z článku jste se dozvěděli, co je Trichomoniasis a že příčinné agent této nebezpečné onemocnění je vaginální trichomonáda, která může výrazně poškodit tělo. Po přečtení článku budete moci zjistit, co dělat, aby se zabránilo infekci, a pokud jste stále infikovali Trichomoniasis, jak léčit a jaký druh příznaků hovoří o výskytu.