Metoda prevence kalendáře pro nechtěné těhotenství

Miliony žen neustále berou hormonální nástroje, aby se zabránilo těhotenství. Nejenže porušují svou hormonální rovnováhu, ale také ztrácejí dotek s jejich přirozeným cyklem. Ochrana a ochrana s kondomy také nejsou milovány. Některé slabé zástupci podlahy vyberou jako alternativu přírodní metody antikoncepce. Jedním z těchto metod je metoda prevence kalendáře.

Rakouské kyby a japonské Ohino jsou považovány za vynálezce této metody. Používá se dlouho, od dvacátých let minulého století.

Co je to metoda kalendáře?

Cum může být v pochvě až 5 dníNe všichni vědí, že ženy mají příležitost otěhotnět jen několik hodin měsíčně (asi 24 hodin). Stává se to v době ovulace. Metoda kalendáře je vypočtena doba ovulace, to je nejpříznivější čas pro pojetí. Tyto dny nemohou být zapojeny do nechráněného pohlaví. Zbytek dnů je považován za bezpečný, to znamená, že blízkost je povolena bez dodatečné ochrany. Je však třeba poznamenat, že cum může být v pochvě až 7 dní, takže bezpečné období je obvykle asi 15-20 dnů.

Jak se doplnit a používat kalendář?

Chcete-li vytvořit kalendář, musíte přesně vědět o délce menstruačního cyklu. Jeden cyklus pokrývá období od prvního dne menstruačního krvácení do posledního dne před dalším obdobím. To je jen získat spolehlivé informace, to nestačí. Metoda kalendáře není příliš spolehlivý a ve velkém počtu žen vede k urážlivému nežádoucímu těhotenství.

Rozšířená možnost metody kalendáře je METR (rozpoznávání ovoce). Způsob přirozené regulace koncepce (ERZ) zahrnuje účetnictví následujících faktorů:

  • bazální teplota;
  • změna hlenu vagíny;
  • Poloha děložního čípku a stupeň jeho zveřejnění.

MRP pomáhá přesněji určit ofenzívu ovulace, protože je přesně v tomto období, se objeví určité příznaky:

  • Bazální teplota stoupá na 37 stupňů;
  • Vaginální tajemství se stává hustým, tahem, podobným vajícímu proteinu;
  • Cervix je otevřen a mírně změkčil.

Pro výpočet na tomto způsobu bezpečných dnů potřebujete pozorovat alespoň 1 rok a napište dny menstruačního cyklu a související informace. Pouze v této situaci můžete získat svůj vlastní kalendář, se kterým je realistické vypočítat bezpečné dny cyklu.

Žena může použít běžný notebook vytvořit kalendář. Měli byste nakreslit mřížku označující měsíc, čísla a přidělit dny menstruačního cyklu v určité barvě. V důsledku toho se získá tabulka s potřebnými údaji. Průměrná pozorování po dobu několika měsíců můžete určit průměrnou dobu trvání cyklu a vypočítat den výstupu z dozrávajícího vejce z folikulu, to znamená, obzvláště příznivé pro koncepci.

Musí se stát ovulace

Absolutně bezpečné dny po dokončení ovulace. 24 hodin, zemře vaječných buněk a hnojení se stává fyzicky nemožným. Během tohoto období může pár mít sex bez další antikoncepce.

Období od 1 do 7 dnů menstruačního cyklu (s 28denním cyklem) je považováno za dostatečně bezpečné. V této době vyskytuje endometriální odmítnutí a menstruační krvácení. Mnoho párů odmítá sex během tohoto období kvůli hygienickým úvahám.

Období od 7 do 14 dnů cyklu je čas zrání folikulů a alokací mezi nimi dominantní. Spermatozoa ženy, které spadaly do genitálních cest, mohou zachránit svou životaschopnost až 7 dní. Intimní intimní v této fázi může vést k pojetí dítěte v okamžiku ovulace. Během tohoto období se doporučuje zdržet se sexu nebo použití kondomů.

U žen s narušeným menstruačním cyklem bude trvání cyklu odlišná, takže je pro ně obtížnější určit nebezpečné období. S nepravidelným cyklem, dny, ve kterých je snazší otěhotnět, mohou být vypočteny následovně. Z počtu dnů nejmenšího cyklu samotného je osmnáct, a od počtu dnů nejdelšího - jedenáct. První číslice bude začátkem nebezpečného období a druhý konec. Například:

Pokud například krátký cyklus trvá 27 dní.

  1. Odečteme z 27 čísel 18, to dopadne 9.
  2. Nejdelší cyklus - 29.
  3. Od 29 vezme 11, to dopadne 18.

Příznivé pro koncepci období začíná devátým dnem cyklu a končí osmnáctým. Ale lepší v takových případech tato metoda nepoužívá.

Musí se stát ovulaceDosud existuje mnoho speciálního softwaru pro PC, tablety, mobilní telefony, které značně usnadňují vytváření a údržbu kalendáře. Stačí stáhnout takový program, zodpovězení otázek-Promps, aby bylo možné provést nezbytné informace. Program automaticky určí bezpečné dny.

Pro potvrzení nástupu ovulace existují speciální testy. S pomocí nich můžete rychle a přesně zjistit, že nebezpečné období je vypočteno správně, a vaječná buňka je připravena k hnojení.

Tabulka, která může pomoci rychle určit nebezpečné dny

Vyberte číslice v tabulce, která odpovídá obvyklému trvání cyklu (například 27). V blízkosti jsou dny, kdy je lepší, aby se zabránilo nechráněnému sexuálnímu kontaktu. V řadě 27 sloupců jsou označeny nebezpečné dny - od 9. do 16., to znamená od 9. dne cyklu od poslední menstruace a až 16 dní je vysoká pravděpodobnost otěhotnění.

Menstruační cyklus. Doba trvání ve dnechNebezpečné dny ode dne poslední menstruaceMenstruační cyklus. Doba trvání ve dnechNebezpečné dny ode dne poslední menstruace
21od 3 do 10. let28od 10 do 17. století
22od 4 do 11. století29od 11 do 18. století
23od 5 do 12. lettřicetod 12 do 19. století
24od 6 do 13. století31od 13 do 20. let
25od 7 do 14. let32od 14 do 21. t
26od 8 do 15. století33od 15 do 22. let
27od 9 do 16. let

Výhody a zápory metody kalendáře

Metoda ochrany těhotenského kalendáře má následující pozitivní:

  • Tato metoda je volná;
  • K dispozici pro většinu žen;
  • bezpečný pro všechny, kteří používají kalendářní cestu;
  • Metoda vám umožní mít sex bez použití kondomů, což způsobím, že proces je příjemnější pro oba partnery.

Negativní strana:

  • Metoda neumožňuje stoční záruku, je přítomno riziko otěhotnění;
  • Metoda vyžaduje ženu s přísnou disciplínou, pozorování musí být provedena měsíčně a neustále zadejte data do tabulky;
  • Během doby ovulace vznikají ženy nejsilnější touhou pro muže, a opustit blízkost v těchto dnech je obzvláště obtížné;
  • Tuto metodu mohou použít pouze dívky s pravidelným menstruačním cyklem;
  • Tato metoda nemusí přijít ve dvojicích, které nechtějí opustit sex po týden a další.

Tipy pro chráněnou touto metodou

Nouzové antikoncepceChcete-li zapamatovat data do kalendáře, můžete použít připomenutí v telefonu. Vzhledem k tomu, že drobné poruchy v těle mohou způsobit nepřesnost při výpočtech, jeden by se nemělo plně spoléhat na kalendářní metodu antikoncepce během závažného onemocnění, silného stresu, dálkových pohybů, změna klimatu. V takových okamžicích je lepší chránit s dalšími fondy.

Pokud jste neudrželi sex na nebezpečný v kalendářním dni, nebyl v ruce žádný kondom nebo se rozbil, je lepší použít nouzové antikoncepce. Takové léky jsou propuštěny bez receptu, ale neumožňují sto procent záruky. Čím dříve vezme pilulku, tím účinnější bude. Ale tyto prostředky jsou nežádoucí vlivy hormonálního zázemí dívky a může vést k porušení pravidelného cyklu.

Ženy po celém světě používají kalendářní metodu ochrany proti nechtěnému těhotenství. Ačkoli mnoho gynekologů, nepočítá tuto metodu, spolehlivá a účinná, nedoporučuje jej jako způsob antikoncepce. Podle odborníků je tato metoda vhodnější pro výpočet optimálního období koncepce než ochrana.

Jak spolehlivý způsob ochrany musí každý slabý podlahový zástupce rozhodnout sám o sobě. V každém případě nebude tato metoda ublížit, ale pomůže pouze v případě pravidelných záznamů a zohlednit všechny nuance: bazální teplota, stav vaginální mučit, obecný psychologický stát. Použití metody kalendáře antikoncepce, žena si pamatuje svůj cyklus a bude lepší rozpoznat signály vašeho těla v určitých obdobích.