Hlavní směry prevence klimaků

Climax je důležitým a odpovědným obdobím života všech žen označených rozsáhlým hormonálním restrukturalizací těla. Tento proces začíná v okamžiku, kdy vaječníky sníží výrobu ženských pohlavních hormonů - estrogen. Co se děje změny, které nejsou obejít svým vlivem jakéhokoliv ze systémů života. Tento dopad je bohužel nejčastější. Proto pouze vážný přístup k vstupu do tohoto segmentu života a provádění kompetentní prevence Klimaks je schopen snížit nepříznivý vliv procesů, které se vyskytují a udržují vysokou kvalitu života a atraktivní vzhled.

Kdy spustit prevenci Klimaků?

Je důležité vědět, že velmi pojetí Climax zahrnuje 3 hlavní fáze:

  • Premenopauza, T.E. Čas, kdy menstruace ještě nezastavila, ale první příznaky menopacterních změn se objevují. Vstup do této fáze života dochází přibližně 45 let;
  • Přímo menopauza - čas, kdy menstruační krvácení jde ne. To je věk 50-55 let;
  • A nakonec postmenopauza.

Přemýšlíte o preventivních opatřeních, musíte věnovat pozornost především na předčasně. To je přesně laskavý čas, kdy jakýkoli příspěvek ke zdraví poskytne nejkrásnější ovoce.

Menopauzální období není nemoc, to je nová fáze. Koneckonců, pokud jdete na čísla, pak toto období trvá přibližně 1/3 část života ženy. Proto je důležité vytvořit správný přístup k menopázě a učinit maximální snahu usnadnit jeho současnost a žít v souladu s vámi a vaše tělo.

Stejně jako jakákoli důležitá akce, prevence Klimaks vyžaduje integrovaný přístup, který ovlivňuje všechny oblasti života.

Pravidelné lékařské vyšetření, jako hlavní způsob prevence projevů menopázy

Přibližně 40 let je třeba se konat každý rok, i když neexistují žádné konkrétní onemocnění, které se obávají. Neodlazujte se - mnoho nemocí po dlouhou dobu se chovají tiše, brát drahocenný čas u lidí.

S přístupem menopauzy je nutné pravidelně navštívit následující specialisty: gynekolog, mamolog, endokrinolog, kardiolog. Včasná diagnóza není menší než správně vybraná terapie. Je třeba si pamatovat, že hormonální dysfunkce je schopna dát impuls k rozvoji různých hormonálních patologií, včetně nádoru.

Je nutné odděleně přidělit včasnou identifikaci nemocí mléčných žláz, které zabírají vedoucí pozici mezi všemi ostatními v postmenstruru.

Systematické samo-vyšetření, každoroční ultrazvuková diagnostika, a po 40 letech - mamografii, naplánovaná návštěva specialisty jsou tyto kroky, které jsou povinny vykonávat každou ženu ve jménu jeho blahobytu.

Pokud je zjištěn nějaký typ podezřelých útvarů a stavů, je nutné okamžitě požádat o konzultaci s mammologem.

Příjem léků usnadňujících negativní dopad změn menopauza

Někdy menopauzální projevy významně snižují kvalitu života. Často opakované útoky přílivů, podmínek ořezávání, bolesti hlavy, tlakových skoků - to není celý seznam nevýhod, což dává menosti. V takových případech je třeba uchýlit se k použití léků léků. Rozhodnutí o potřebě těchto fondů a jejich volba je lepší svěřit specialistu, který je schopen určit, zda existují nějaké kontraindikace pro přijetí.

Výběr Přípravky pro usnadnění nepříjemných příznaků menopauzy Dnes je trh poměrně široký. Od nejoblíbenějšího můžete přidělit: Klimontorm, Livial, divitren, Řada fermostonu, Ethstresses a další. Všechny z nich jsou zaměřeny na obnovení hormonální rovnováhy, jejichž porušení se stává viníkem hlavních problémů této životní fáze.

Vitamín a minerální komplexy v systému prevence změn souvisejících s věkem

Navíc k příjmu vitamínu a minerálních komplexů - jeden z možností pro podporu těla během restrukturalizace menopauzy. Vitamíny se podílejí na syntéze hormonů, přispívají k normalizaci metabolických procesů, udržují provoz vnitřních orgánů, dávají sílu a energii.

Zvláště výhodným je příjem vitamínů skupiny B - udržovat provoz nervového systému, vitaminu D a vápníku Prevence osteoporózy u žen a správná práce vaječníku, draselného a hořčíku - stimulovat srdeční aktivitu, železo - aby se zabránilo anémii, vitamínu C - mobilizovat ochranné síly těla a dobrou krevní koagulaci, vitamín E, jako nejsilnější antioxidant.

Neexistuje žádný další obohacení přídělu s polynenasycenými mastnými kyselinami, což pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu, která podporuje práci srdce a nádob, které jsou příznivé pro kůži a vlasy.

Kosmetika v boji proti vnějším projevům menopauzy

Přístup menopauzy je děsivý žen nejen možné interní onemocnění, ale také jak tento proces ovlivní jejich vzhled. Bojí se předčasně. Koneckonců, drsné hormonální skoky nepříznivě ovlivňují stav kůže, vlasy, nehty.

Samozřejmě, především je nutné regulovat vnitřní mechanismy, ale moderní kosmetologie také není na místě a snaží se ve všech možných způsobech pomáhat krásné polovině lidstva, aby udržovala přírodní atraktivitu. Projev může jít jak o extrémních opatřeních (plastická chirurgie) a podpůrné postupy (různé injekce, masky, masáže, použití kosmetických léků). To vše umožňuje déle zachovat obchodný vzhled, stejně jako pocit atraktivní, dobře upravený v rozporu s jakýmikoli změnami.

By nemělo být omezeno na odchod obličeje výhradně. Stav rukou, krku, vlasů, kůže těla je také věk jejich milenky. Elegantní manikúra, krásný účes na dobře upravených vlasech, několik kapek parfémů, rozumný make-up - to vše pomáhá udržet výbornou náladu a zvýšit vnitřní sebeúctu.

Správná hygiena v postmenstruačním období

Správná hygiena v každém věku - slib zdraví žen. V menopauze se tato otázka stává zvláště akutní, protože tělo se stává citlivějším na jakékoli vnější podněty.

Při výběru prostředků intimní hygieny je rozumnější poskytnout preferenci ekologických produktů obohacených se zeleninovými extrakty a laktobakterií. Tyto prostředky nebudou dráždit sliznici genitálií.

Spodní prádlo je lepší si vybrat z přírodních tkanin, ne blízko a ne drsné.

Pro prevenci a léčbu dysbakteriózy bude využití léčiv normalizační mikroflóry rozumné.

Pravidelný sexuální život jako způsob prevence vzhledu menostsis

Selhání reprodukční funkce je často spojena s úplným dokončením sexuálního vztahu. Tento poměr je však v kořenově mylně. Neexistuje žádný důvod pro závazné ženy významně změnit povahu a intenzitu sexuálního života s nástupem menopauzy. Zachování činnosti v této oblasti je velmi výhodná postihuje zdraví. Zpívající pohlaví pomáhá posílit krevní oběh v tělech malého pánve, neutralizovat jevy stagnace, zlepšit náladu a stabilizovat emocionální pozadí, zvýšit svalový tón.

Samozřejmě, sex v menopauze - otázka není jednoduchá. Některé dámy přestanou zažít sexuální touhu a uspokojení všech stejných hormonálních změn, jiné jsou plaché, jak s nástupem Klimaků, jejich tělo se mění, třetí ustarané změny v práci genitálních těl, nepohodlí během pohlaví.

V každém případě je vyžadován individuální přístup. S poklesem libida a eliminace nepohodlí symptomů je možné použít léky na sladění hormonálního pozadí a vrátit se k potěšení z intimních vztahů. V psychologických blocích, ženy nebudou nadbytečné pro psycholog, naučit se nezávisle literatura osvětlující otázku: jak snížit příznaky Klimaks, včetně sexuální sféry.

Zdravý životní styl jako prevence projevy Klimaks

Můžeme říci, že ty ženy, které byly úzce pozorovány svému tělu s nejmladšími roky, neignorují jeho potřeby a signály, nejčastěji tolerují tento proces je snazší pro ty, kteří zažili veletrh lhostejnost. Někdy je někdy příchod Klimaks obecně držen pro první bez povšimnutí a výrazně nemění kvalitu života.

Vyvážená výživa - základ dobré pohody v menopauze

Správně organizovaná výživa je stejně důležitá v procesu prevence menopázy. S věkem, to stojí výhodné dietní masné výrobky: králík, kuřecí, krůtí, s nízkým obsahem tuku. Ve stravě by měly být přítomny v nezbytném množství fermentovaných mléčných výrobků, zeleniny a ovoce, ryb, obilovin, ořechů a sušených ovoce. Různé odrůdy rostlinných olejů.

Taková dieta umožňuje uspokojit základní potřeby těla, zajišťuje dostatečné použití hrubého vlákna, eliminuje potíže s trávením, které jsou také často nalezeny.

Zachovat zdraví a blahobytu lepší sníženou spotřebu olejovitého, smaženého potravin, soli a rafinovaného cukru, rychlých sacharidů.

Fyzická aktivita jako metoda pro usnadnění projevy menostázy

Jedním ze základních momentů boje proti menopacterních projevů je pravidelná fyzická aktivita. Vliv tělesné kultury je obtížné přeceňovat, a to díky ní:

  • Neustálé procesy eliminují, často provokují nebezpečné onemocnění;
  • Metabolismus je urychlen, což je v boji proti extra kilogramům tak důležité, snadno se hromadí v tomto životě;
  • Posílení srdce a plavidla;
  • Podporuje svalový tón, a proto zůstává vnější atraktivita těla, na kterou má dáma tendenci;
  • Odpor napětí je zvýšena, nervový napětí je odstraněno, emocionální stav je zarovnán;
  • Originální tlak je normalizován.

Je nezbytné zvolit správný směr fyzického zlepšení. Průvodce zde by měl být zdravotní stav, úroveň tělesného vzdělávání, temperamentu a osobních preferencí. V každém případě je však lepší vyloučit obsluhy sportů, stejně jako činnosti zahrnující ostré pohyby a riziko poškození kloubů.

Ideální možnosti fyzické aktivity Můžete zvážit jógu v menopauzu, Aquaaerobics, orientální tanec, Callanetic, Pilates, většina typů dýchacích postupů a lékařské tělesné výchovy.

Boj s špatnými návyky

Otázka možnosti zneužívání rezerv pro její zdraví v době zániku reprodukční funkce je velmi kategoricky. Po zkušenost zevnitř by tělo ženy mělo být maximálně chráněno před vnějšími škodlivými účinky.

O čem to zneužíváme? To, přirozeně, alkohol a nikotin jsou nejhorší nepřátelé v každém věku, nejsilnější provokatérů onemocnění a stárnutí. Nikdo nebude argumentovat, že sklenka vysoce kvalitního červeného vína nebo sklenice brandy v přátelské společnosti je poměrně dobré, za předpokladu, že nejsou často používány. Ale je to spíše výjimka než pravidlo.

Nemělo by být nutné ani mluvit o nebezpečích kouření - otrávilo tělo a snižuje délku života, občas zvýšila riziko rozvoji srdce a rakoviny. Toto svěrenství by mělo být konečné a nepopiratelné "ne".

Hlavní věcí je, že každý zástupce slabého pohlaví v Arsenalu musí mít v Arsenalu - je to láska pro sebe a respektování vašeho těla, porozumění a přijetí vašeho stavu. Velký počet žen, zejména těch, kteří dosáhli odchodu do důchodu, jsou uzavřeny, odříznut od vnějšího světa, který není pravdivý v kořeni. Jakékoliv období života je přírodní a krásné. A je velmi důležité, aby se zabránilo izolaci, nemyslete si, že všechno je nejlepší, a vést aktivní život, aby se radoval ve volném čase a příležitost zaplatit ho svým blízkým a sebevědomím.