Proč hlava krouží, když je vyvrcholeno

Climax je doprovázen různými vlastnostmi a příznaky v důsledku vytlačování hormonální funkce vaječníků. Jednou z těchto příznaků a známek je častá závratě. Je to pozoruhodné, že závratě se může lišit v několika odrůdách. Kromě toho mohou být příčiny patologie spojeny jak ve znění v závislosti na období Klimaků a s různými chorobami.

Závratě a vrchol

Climax volá věkovou dobu v životě ženy, která je doprovázena postupným vytlačováním reprodukční funkce. Ve skutečnosti, Klimaks ovlivňuje funkci vaječníků přímo, které produkují hormony nezbytné pro celý organismus. Jeden z těchto hormonů je estrogen.

Zpočátku, ženské tělo se naučí fungovat v podmínkách snížení počtu estrogenu, a pak - s jejich úplnou nepřítomností. Hormonální perestrojika ovlivňuje stav ženského organismu, což způsobuje vznik různých znaků a symptomů.

Přizpůsobení těla ženy dochází snazší absence různých patologií gynekologické a extragenitální povahy. Závažnost značek a symptomů se liší v závislosti na fázi vyvrcholení.

Gynekologové vyčnívají několik fází Klimaks.

  1. Premenopausa. V této fázi je vzhled prvních značek a příznaků hormonální funkce. Premenopauza začíná několik let před poslední menstruací. Zpravidla, symptomy a značky nejsou vyjádřeny a zobrazovány přibližně 45 let. Premenopauza končí začátkem poslední menstruace.
  2. Menopauza. Mnoho žen identifikuje pojmy "Climax" a "Menopauza". Menopauza je však jedním z kroků Klimaků, což znamená nástup posledního měsíce. Menopauza pokračuje v příštím roce. Někteří odborníci navíc domnívají, že doba trvání menopauzy musí být zvýšena na dva roky po poslední menstruaci.
  3. Perimenopausa. Tato fáze pokrývá první dva stupně, tj. Premenopauza a menopauza.
  4. Postmenopausa. To je poslední fáze Klimaks, po které stáří přichází. Postmenopauza trvá až 65-69 let.

Climaky a korelace fáze věku je dostatečně podmíněně. Ve skutečnosti je nemožné jasně naznačovat začátek vyvrcholení kvůli nesnesitelným příznakům a známkám. Předpokládá se, že začátek Klimaks je charakteristický pro ženy, které dosáhly 45 let. Klimaky však mohou přijít do 40 a po 55 letech, což ukazuje na brzy nebo pozdější proces.

Brzy patologický vrchol má určité důvody a je spojen s vyčerpáním vaječníků.

S nástupem Klimaků, téměř všechny orgány a systémy "trpí". Důvodem je účinek hormonů vyrobených vaječníky, na celém těle. Ženy, které se vyznačují silným zdravím, mohou však zažít bezvýznamné nepohodlí. Pokud existují různé patologie, mohou Klimaky způsobit vážné poruchy a vyjádřené příznaky, příznaky.

Climax mezi různými značkami a příznaky může dojít k bolesti hlavy a závratě. Tento příznak často způsobuje obavy z lékařů. To je způsobeno tím, že závratě může nastat v několika formách a má mnoho důvodů.

Téměř vždy únik vyvrcholení je doprovázen změnou v pohotovosti v důsledku hormonální restrukturalizace. Postupně snižuje produkty estrogenu, které poskytují reprodukční funkci, ovlivňují metabolické procesy a dávají pružnost tkání.

Závratě se obvykle objeví spolu s jinými příznaky a příznaky. Když nepředstavení získá pravidelný charakter, dělá ženu, aby se odvolala na lékaře, aby určila příčiny patologických značek.

Výhled

Závratě se vyznačuje různými formami. Specialisté volají několik druhů indispozice.

  1. Vertigu. Taková závratě způsobuje pocit otáčení. A někdy se zdá, že položky se zvýší nebo sníží velikost. S tímto formou, vlnky a lesk se mohou objevit před očima, pocitem ztmavnutí, například s ostrou povahou pohybů. S nabídkami mohou být doprovázeny takovými příznaky jako nevolnost, zvracení, slabost v končetinách, nesnášenlivost hlasitých zvuků a jasného světla.
  2. Porušení rovnováhy. S tímto formulářem, koordinace pohybů jak při chůzi a samotné.
  3. Pre-perspektivní stav. Tento druh se vyznačuje ostrým zatemněním v očích, silný srdeční tep a nevolnost. Posílení symptomů nebo omdlení je často pozorováno v důsledku měnící se polohy těla.

Climax více často splňuje závratě závratě. Kromě toho může být takový druh doprovázen následujícími příznaky:

  • výběr uší;
  • vize zraku nebo slyšení;
  • Bolest.
V případě závratě jakéhokoliv typu ženy je nutné konzultovat lékaře, aby se identifikoval patologické značky.

Přírodní důvody

Někdy se závratě vyskytuje v přirozených důvodech, které jsou spojeny s extincí hormonální funkce vaječníků. Několik fyziologických příčin závratě během vyvrcholení.

  1. Jezdectví. Tento příznak je doprovázen pocitem tepla a posílení práce potních žláz. Navzdory tomu, že přílivy se liší krátkým, stávají se příčinou mozku a plavidel. Po přílivu, žena pozoruje známky vyčerpání.
  2. Zvýšit arteriální tlak. S věkem ztrácejí plavidla pružnost, a tam jsou často vklady na jejich stěnách. Příčinou těchto změn je snížení hladiny estrogenů. Kromě toho nastane zvýšený tlak, dodávka krve do srdce a mozku zhoršuje. To vede k nedostatečnému kyslíku k získání různých těl, které mohou být vyjádřeny v závratě.
  3. Nervozita. Jeden z známek Klimaks je nestabilní emocionální pozadí. Ženy se stávají podrážděnými a plastovými. Zvýšená emocionalita a nervozita může také způsobit závratě.
  4. Bolesti hlavy. Obvykle u žen, když vrchol, příčinou bolesti hlavy je křeč plavidel. Pokud se bolesti hlavy postupují ve formě migrainy, zvyšuje se riziko závratě.
  5. Nespavost. Takový příznak často doprovází období Klimaků. Ženy poznamenaly dlouho usínání a přerušovaný spánek kvůli častým nutkáním močení a zvýšené emocionality. Chronická únava se tak stává příčinou závratě.

Onemocnění

Někdy závratě může způsobit vážné příčiny, jako jsou různé nemoci. Klimaks často přispívají k progresi mnoha patologií.

  1. Periferní kochleovoismismu porucha. Tato patologie ovlivňuje oblast vnitřního ucha a může nastat před nástupem Klimaks. V hormonální restrukturalizaci, patologie je doprovázena závratě. Důvodem je nedostatečná dodávka kyslíku vnitřního ucha.
  2. Vestibulární neuritis. Tato patologie znamená nervovou excitaci. V důsledku toho se hlava spřádka při lezení nebo otáčení na stranu. Výskyt a ukončení závratě má ostrý charakter.
  3. Osteochondróza krční páteře. V případě onemocnění, zejména krevní zásobení tkanin, zejména mozek je rozbitý. Důvodem je úleva nervu. S ostrými pohyby se objevují bolest a dezorientace ve vesmíru.
  4. Mozkový nádor. Benigní nádory mohou pokrokovat a stlačit okolní tkaniny. V průběhu času se závratě vyvíjí, když udělá určité držení těla. Závratnost může doprovázet bolest, hluchost a postižení.
  5. Mrtvice. Tam je ostrá závratě, zaujatost v očích, slabost, porušení koordinace. Žena nemůže jednoznačně vyslovovat slova.
  6. Perilymphatic Fistula. Důvodem takové patologie je zranění nebo chronická otitis. Porušení těsnosti různých hotelů EH vedou k tekutině je. Závratě je doprovázena takovými příznaky jako snížení sluchu a potopení.
  7. Porazit vizuální svaly. Závratě se může objevit v důsledku rychlých záblesků obrázků přímo před očima. Nicméně, s touto patologií, závratě rychle míjí.
  8. Nemocnice. Příčinou onemocnění se nazývá infekce, zranění, vaskulární problémy. V případě Meniereovy choroby k vnitřním uchu klade tlakovou kapalinu akumulovanou v jeho dutině. Podezření na vaši patologii kvůli takovým příznakům, jako nevolnost, zvonění v uších, pocení a závratě. Nejnebezpečnějším příznakem je ztráta rovnováhy.
  9. Roztroušená skleróza. Příčinou této nemoci je zánět skořepiny nervů. Závratě jsou zraněným příznakem roztroušené sklerózy.
Vzhled závratě v období Klimaks je příznakem, který nelze ignorovat. Je nutné odkazovat na specialistu, který doporučí nezbytnou zkoušku.

Příznaky a značky

Závratě může být doprovázena různými projevy, v závislosti na důvodech, které způsobily patologický základ.

Zejména malátnost může doprovázet následující příznaky:

  • dezorientace ve vesmíru;
  • záběry v očích;
  • hluk v uších;
  • Změny krevního tlaku;
  • nevolnost a zvracení;
  • zhoršení vidění a sluchu;
  • bolesti hlavy;
  • jezdectví.

Závratnost může mít jinou dobu, která nepřímo indikuje příčinu patologického stavu. Výskyt tohoto symptomu během menopauzy je často výsledkem hormonální perestrojiky. Pokud je však závratě kombinována s jinými vážnými symptomy, musíte navštívit lékaře a zjistit důvod pro malátnost.

Léčba

Metody léčby znamenají recepci léčiv a behaviorální terapie. Doktor doporučuje léčbu po předem provedené zkoušce.

Léky

Pokud je příčinou patologického symptomu hormonální poruchy, lékař předepisuje léky odpovídající drogové skupiny.

Hormonální léčba zahrnuje následující léky:

  • Divilé;
  • Deristér;
  • Klima;
  • PROGINOVA;
  • Esternost.

Přijetí hormonálních drog není vždy možné. Důvodem je přítomnost vyslovených vedlejších účinků a somatických patologií u žen. V takových případech je možné cílem homeopatických agentů:

  • Qi-Klim;
  • Cliadinon;
  • Vyvrcholení;
  • Remens.

V případě potřeby pacienti doporučují, aby prostředky ovlivňující vestibulární přístroj:

  • Klenba;
  • Vasogramed;
  • Tagista;
  • Betaderk.

Behaviorální terapie

Pokud je závratě jediným příznakem směřujícím na malátnost, a výsledky průzkumu neodhalily odchylky, pacient ukazuje behaviorální terapii.

Eliminace symptomů a známek malátnosti je možné s dodržením několika pravidel:

  • Nedostávají se do přísných diet;
  • Z diety je žádoucí vyloučit slané, mastné a uzené pokrmy;
  • Užitečné pro konzumaci zeleniny, mléčných výrobků a pomalých sacharidů;
  • Je nutné pravidelně užívat vitamínové komplexy;
  • za den potřebujete pít až dvě litry vody;
  • Doporučuje se zvolit typy fyzické aktivity, kde není žádná ostrá změna polohy těla.
Různé prostředky folské léčby mohou být použity pouze po poradenství lékaře.

Příznivé cvičení působí na vestibulárním přístroji. Můžete udělat dlouhé procházky, jog jog a plavat. Před odchodem do postele se nedoporučuje hrát sport tak, aby nevyvolával výskyt přílivů.