Klimaptační období - nová etapa ženského života

Pravděpodobně žádná jiná biologická fáze života nesplňují s takovými napjatými očekáváními jako menopacteric období. Důvodem je zakořeněná sdružení doprovázející tento jev: špatné pohody, onemocnění související s věkem a nevyhnutelný přístup stáří. Co je vlastně menopauza? A co čekat od jejího příjezdu?

Jaké změny se vyskytují v těle během Climsaks?

Climax není synonymem pro stáří, jedná se o postupné ukončení reprodukční funkce těla poskytnutého přírodním samotným.

Za prvé, změny ovlivňují vaječníky. Oni přestanou vyvinout a dosáhnout nezbytné zralosti folikulů, což nedodržuje plnohodnotné vejce, a proto ovulace nenastane. Postupně budou tyto jevy z periodiky rozlišovány do konstantní, menstruace jsou zcela zastavena, a pak můžeme říci, že menopauza přišla.

V této době se změny vyskytují nejen ve fungování ženských orgánů, ale ve svém stavu. Velikost vaječníku se snižuje asi 2 krát, jeho parenchyma je naplněna pojivovou tkání.

Dělohy a děložní trubky také podléhají změnám. Když začíná menopacteric období, má děloha mírně zvýšenou velikost a změknou strukturu, pak jeho vlákna jsou atrofie, objem se sníží. V děložních trubkách je svalová tkáň také nahrazena pojivem, snižuje lumen trubek a jejich propustnosti. Atrofické jevy se vyskytují v endometrii.

Všechny tyto procesy jsou doprovázeny poklesem výroby genitálních hormonů. Za prvé, syntéza progesteronu padá a po nějakém čase a estrogenu.

Pod vlivem této metamorfózy a se cítil Příznaky menopauzy.

Známky této životní fáze jsou inherentní nejen pro ženy. Jděte na odkaz, abyste zjistili, jak se manifestuje Menopausální období mužů.

Klimační období

Tlakové období, jako je každý jev, má své vlastní úrovně vývoje. V nepřítomnosti zhoršujících faktorů, hormonální restrukturalizace reprodukčního systému dochází postupně, v několika fázích.

  1. Počáteční fázi Klimaks je Premenopauza. To je čas, kdy se rozvoj vaječníků ženských sex hormonů začne smršťovat. Optimální pro připojení této fáze je věk 45-47 let. V průměru toto období u žen trvá asi 4 roky. Tentokrát je charakterizován vznikem selhání v menstruačním cyklu, stejně jako ne vyslovované příznaky menostsis.
  2. Další etapa může být nazývána přímo menopauzy, když menstruační krvácení nebudou do no, a příznaky se projevují nejvíce akutní. To obvykle je věk 50-52 let. Menopauza je považována za přicházející, pokud rok prošel po skončení posledního měsíce.
  3. Postmenopauza - čas, který přichází po úplném dokončení reprodukční funkce. Pokračuje až do konce života. Zpravidla se vyslovené známky menostázy již ustupují, ale v některých případech může ženu několik dalších let doprovázet ženu.

Hlavní problémy menopauzy

Příznaky, které jsou označeny menopauzním obdobím, lze rozdělit do několika samostatných skupin.

Vasegetativní znamení

Tato skupina je nejvíce obavy o ženu s frekvencí jeho vývoje, intenzitou projevů a potenciálních rizik. Jedním z nejvíce charakteristických projevů menostázy - přílivy (válcovací vlny tepla, lokalizované v horní části těla). Kromě toho se mohou projevit vegetativní symptomy Intenzivní bolesti hlavy, Migrény, zvýšené nebo snížené arteriální tlak, přerušení v práci srdce, útoky dušnosti, třesoucí se v končetinách, zimnici, ztráta vědomí. Tyto projevy jsou nebezpečné nejen samy o sobě, ale také provokujícími závažné komplikace: infarkt, tahy, vývoj hypertenze, ateroskleróza.

Urogenitální příznaky

Snížení estrogenu ovlivňuje stav sliznic pohlavních orgánů, stejně jako na tónu svalových vláken. V souvislosti s těmito změnami se objeví pocit suchosti a nepohodlí v intimním prostoru. Často je důvodem pro začátek problémů v sexuálním životě, sex přestává dodat radost. Kromě toho může vést ke snížení svalového tónu močového měchýře Rychlá moč a dokonce i inkontinence.

Psycho-emocionální změny

Tyto příznaky jsou často vyslovovány. Žena se stává příliš emocionální, pak hluboce lhostejný. To je trápeno útoky hněvu, zoufalství, deprese. Existuje pokles pracovní kapacity, pozornosti, schopnost soustředit se na spustitelný soubor.

Výměna porušení

Metabolismus zpomaluje pod působením hormonální perestrojiky, tělo mění své obrysy v důsledku nevýhody estrogenu, přidávají se extra kilogramy, svalový tón je oslaben, kostní tkáň se stává křehčícím.

Změny vzhledu

Stejný nedostatek sexuálních hormonů významně ovlivňují stav kůže, vlasy, nehty. Syntéza kolagenu a elastinových vláken se sníží, což vede k vzhledu vrásek, ztráta jasného obrysu obličeje, ztráta kůže pružnosti. Objevují se žárovky na vlasy odchod, Nehty jsou křehké.

Pro odstranění použitých příznaků léky usnadňující climax, o kterém to půjde dále.

Diagnóza Klimaksa

Diagnostika menopáza nepředstavuje zvláštní potíže. Podle popsané symptomatologie, stejně jako výsledky Hormonální analýza krve, Lékař může snadno určit nástup menopauzy.

Právní otázka zde vzniká: na který měl odborník kontaktovat při dotčování? Nejdůležitějším zpočátku přijde na recepci pro lékaře nebo gynekologa. Pokud budete potřebovat pomoc specialistů profilu během vyšetření, bude navštěvovat lékař pacienta k příslušné konzultaci.

Chcete-li zvýšit správnou diagnózu a rozvíjet oprávněné taktiky podpory těla, bude lékař jmenován následujícími průzkumy:

  • Kontrola terapeuta, gynekologa, mammologa, endokrinologa;
  • Obecný a biochemický krevní test;
  • Obecná analýza moči;
  • brát stěr pro vyšetření infekcí;
  • Histologická analýza děložního čípku;
  • Ultrazvuk orgánů malé pánve, mléčné žlázy;
  • mamografie;
  • EKG.

Tento komplex průzkumů bude stačit k objasnění obecného obrazu vývoje menopauzy.

Boj o projevy Klimaků

Hlavním směrem léčby, který se používá v období menopauzy - úprava hladiny ženských pohlavních hormonů, jako hlavní příčinu symptomatických projevů.

Phyttoestorena

Nejstabilnější způsob udržování hladin estrogenů se považuje za recepce obsahující estrogenové látky rostlinného původu, které jsou v jejich struktuře podobné ženskému pohlavnímu hormonu estradiolu.

Příjem fytoestrogen pomáhá v boji proti projevy Klimaků, aniž by způsobily vedlejší účinky, se kterým má náhradní hormonální terapie.

Nejoblíbenější farmacemi si zaslouží důvěru mezi ženami jsou: Qi-Klim, Mensha, Klimadinon, Estrovale, Perepat Klimaxan.

Příjem těchto léků pomáhá výrazně hladké příchodu Klemas a usnadnit všeobecný stav v této životní fázi.

Ugt

Nouzová léčba je náhradní hormonální terapie. Používá se v případech, kdy menopacteric syndrom vykazuje agresivně a je nebezpečím pro zdraví a život ženy. Příkladem může sloužit například vzhled neplánovaného krvácení (Metroragia v menopauze, následovaný hojným ztrátou krve, výrazná patologie kardiovaskulárního systému.

Zdravý životní styl

Základem pro prospěšný boj s negativními projevy Klimaků může být udržet zdravý životní styl, včetně:

  • vyvážená strava;
  • Eliminace špatných návyků;
  • fyzická aktivita;
  • správná hygiena;
  • Pravidelný sexuální život;
  • Sociální aktivita a dostupnost zajímavých aktivit a koníčků, pomáhající udržet "klimatickou" rovnováhu psychiky.

Farní menopauza Mnoho žen se setkávají na malé poznámce. Nadměrné zásoby negativních informací, které obklopují tento biologický fenomén, dělá svou práci. Nicméně, neměli byste zapomenout, že nejčastěji tyto ženy, které přežily nástup Klimaků, jsou docela snadné, neříkejte o tom na každém kroku - pro ně je to jen možnost normy. A ti, kteří, v jasných barvách popisují jejich utrpení, mohou být poněkud přehnané pravdu. Proto je průchod tohoto životního segmentu rozhodně vyžaduje pozorné vztahy a kontrolu.