Kolik vyvrcholení a menopauzy poslední

Climax je přirozený věk v životě ženy. Navzdory tomu, že vrchol není považován za nemoc, ženy mohou zaznamenat příznaky různých onemocnění, které jsou spojeny s nedostatkem pohlavních hormonů. CleAxus trvání je mnoho let. Jako vyvrcholení trvá, tělo ženy je přizpůsobeno ostrému snížení produkce pohlavních hormonů, a pak na jejich úplnou nepřítomnost.

Co je to klimax

Vyvrcholení se nazývá přírodní fázi, který spočívá ve vzniku hormonálních změn souvisejících s věkem na pozadí involuce reprodukčního systému. Mnoho žen identifikuje vyvrcholení se stárnutím. Ve skutečnosti, zánik reprodukční funkce trvá mnoho let. Začátek špinavosti ženy obvykle nevšimne v důsledku nevyjádření projevů.

V podstatě se vyvrcholila doslova fading reprodukční funkce. Zatímco vznikající příznaky odrážejí přizpůsobení ženského organismu k tomu, co se děje.

Doba trvání

Ve skutečnosti může být délka vyvrcholení jiná. Climax je mnohostranný proces, který trvá mnoho let. Trvání CleAxUS je individuální. Neexistuje žádný univerzální začátek začátku vyvrcholení. Vznik Klimax závisí na následujících faktorech:

  • dědičnost;
  • gynekologická onemocnění;
  • Extragenitální patologie;
  • ekologické předpoklady.
Předpokládá se, že menopauzální změny se obvykle vyskytují po 45 letech. Přizpůsobení těla během období vyvrcholení je nejméně 8-10 let.

Podle věku, ze kterého vyvrcholení trvá, je běžně diferencován jako:

  • brzy;
  • fyziologický;
  • pozdě.

Kromě toho gynekologové rozlišují fáze Klimaků, které mají jinou dobu trvání.

Premenopausa

Jedná se o první etapu Klimaků, jejichž symptomy obvykle zůstávají bez povšimnutí ženy. Premenopauza trvá několik let. V tomto období dochází k postupnému snížení produktů sexuálních hormonů, zejména estrogen. Menstruační poruchy jsou pozorovány například zkrácení nebo prodloužení cyklu, špatné nebo hojnosti výboje.

Těhotenství během Premopausis je možný, pokud je poznamenána spontánní ovulace. Premenopauza trvá poslední menstruaci.

Menopauza

Fáze trvá asi rok. Menopauza začíná ode dne posledního měsíce a trvá v příštím roce. Někteří odborníci se domnívají, že doba trvání menopauze by měla být zvýšena na dva roky po skončení menstruace.

Těhotenství ve fázi menopauzy je nemožné. To je způsobeno nedostatkem ovulace a menstruačních cyklů. Je to pozoruhodné, že mnoho žen identifikuje vrchol s menopauzou, což není zcela pravda.

Postmenopausa

Climax fáze začíná menopauzou a trvá asi 65-69 let. Rozlišují se dvě období postmenopause:

  • Brzy, který trvá první pět let;
  • Pozdě po dobu až deseti let.
Premenopauza a menopauza kombinuje termín "perimenopauza".

Tato doba trvání je podmíněna. Climax má různé ženy v souladu s jednotlivými funkcemi. Je třeba mít na paměti, že krvácení v každém množství po pochodu měsíčního. V případě krvácení by mělo být adresováno lékaři.

Climax Těhotenství je možné pouze tehdy, když prempenoise trvá. Ukončení menstruace rozděluje vyvrcholení po dobu dvou období, během něhož tělesné funkce ženy:

  • s nedostatkem estrogenu;
  • Za podmínek úplné nepřítomnosti estrogenu.

Estrogeny, které ovlivňují celý ženský organismus, syntetizované vaječníky. Gynekologové zdůrazňují, že estrogeny:

  • ovlivnit činnost mléčných látek, pohlavních žláz, zejména sekrece hlenu cervikálního kanálu, který zvlhčí vagín;
  • regulují aktivitu kožních žláz;
  • Podpora a urychlení metabolismu;
  • zabránit přebytečnému hromadění cholesterolu;
  • Poskytovat sílu kostí;
  • stimulovat imunitní systém;
  • ovlivnit tón hladkých svalů, gastrointestinální trakt, kardiovaskulární systém, proces termoregulace.

Je známo účinek estrogenu na emocionálním rozsahu ženy. To vysvětluje výkyvy nálady, podrážděnost a zvážení žen během období CLEMAK, které jsou spojeny se snížením hladiny hormonů.

Každá žena má vyvrcholení trvá různými způsoby. To je způsobeno individuálním vlastností, dědičností a historií obecně. Symptomy se mohou dramaticky lišit, což vysvětluje variace od lehkého onemocnění k mužskému syndromu.

Climax také v některých situacích může mít umělé povahy:

  • Na pozadí léčivé terapie;
  • Po odstranění vaječníků.

Po operaci, která je doprovázena odstraněním vaječníků, délka vyvrcholení je snížena v důsledku počátku nástupu menopauzy. V takových případech existuje potřeba substituční hormonální terapie.

Climax odkazuje na přírodní stavy žen. Jeho léčba je nemožná. V některých případech je však třeba upravit příznaky, pokud vyvrcholení probíhá s doprovodnými patologiemi.

Je to pozoruhodné, že na průměrné menopauze přichází v 51. Podle statistik, obvykle vyvrcholení trvá od 48 do 55 let. Mezi drobné procento žen je však pozorováno prvním příznakem Klimaků pod 40 let.

Důvody

Je známo, že začátek vyvrcholení se shoduje se změnami v hormonální funkci. Vyvrcholení v Prhenopauzu trvá bez významných změn v důsledku zachování estrogenové syntézy. Doba trvání fáze k menopauzu je podmíněna a je individuální. Obvykle hovoří o dlouhé délce premanopauzy, během kterých je menstruační funkce postupně dokončena.

Premenopauza obvykle začíná 45 let a trvá 3-5 let před menopauzou. Začátek vyvrcholení trvá s menšími manifestacemi. Po dokončení menstruační funkce se příznaky stávají výraznějšími.

Některé ženy menstruační funkce trvá déle, což není vždy patologie. Důvody, které vedly k brzy nebo pozdní menopauzu, mají významný význam. Podle statistik však 5% žen přetrvává menstruační funkce po 55 letech, zatímco 3% menstruačních zástupců zastaví až 40 let.

Faktory ovlivňující dobu trvání

Je známo, že některé faktory přispívají k ranému výskytu menopauzy. Zejména brzy vyvrcholení vzniká kouření, narozené ženy. Je poznamenal, že kliknutí se rozvíjí o něco dříve od zástupců, kteří žijí v Highlandu.

Hormonální změny vyskytující se během menopauzy mohou trvat asi pět let před menopauzou. Tato doba je nezbytná k přizpůsobení ženského organismu na nové podmínky.

Doba trvání vyvrcholení a povaha jeho toku u žen závisí na dokončení vaječníků jeho hormonální funkce. S hladkým poklesem počtu estrogenu trvá Climax v podmínkách prosperující adaptace na nové podmínky. V přítomnosti různých chronických onemocnění, výrazný menopacterický syndrom, který také ovlivňuje dobu trvání a adaptační období.

Někdy Climax přijde čtyřicet, stejně jako po 55 letech. Ne vždy brzy nebo pozdní menopauza hovoří o patologii. V některých případech však časný nástup Klimaks označuje vyčerpání vaječníků. S pozdním výskytem menopauze stoupá riziko vzniku maligních nádorů, protože jsou závislé na estrogenu. Proto je potřeba systematických průzkumů každých šest měsíců roku.

Gynekologové si všimli, že doba trvání vrcholu a menopauzy je často určena dědičným faktorem. Je to dědičnost, která obvykle ovlivňuje brzy a pozdní menopauza a trvání Klimaků. Existuje také názor, že vznik a trvání Klimaků jsou způsobeny věkem menarche. Zejména později začátek menstruace zaručuje pozdější menopauzu.

Kromě kouření, na začátku a trvání vyvrcholení jsou ovlivněny těmito faktory jako přítomnost somatických patologií, stresu, fyzického vyčerpání. Počet těhotenství a porod nemá významný vliv.

Předčasná menopauze dochází zřídka a v nepřítomnosti patologie má dědičný charakter. V opačném případě nástup menopauze o 38 let znamená předčasný syndrom expozice.

Fyziologická menopauza vydrží současně s celkovým stárnutím těla. Proto jsou projevy takové menopauzy minimální. Brzy menopauza trvá na pozadí mladých adekvátně fungujících ženského těla. Náhlý selhání estrogenů způsobuje zvláštní šok. Ženské tělo není připraveno na tyto změny, které je doprovázeno závažnými příznaky.

Faktory předčasného vyčerpání vaječníků:

  • genetická predispozice;
  • hypoterióza;
  • nádory a traumatické poškození mozku;
  • deprese a stres;
  • ibitaminóza;
  • operace na vaječnících, doprovázených poškozením folikulárního zařízení;
  • Infraceutorinové gravitační infekce.

Je možné vyvinout vyčerpání vaječníků ve dvou scénářích:

  • Fatální význam perzistentní absence menstruační funkce a doprovázeno výrazným klinickým obrazem;
  • Syndrom odolného vaječníku, ve kterém není reakce na vlastní hormony.

Druhá verze vyčerpání vaječníků trvá více jemně a může být upravena adekvátní terapií.

Změny v těle

Novorozená dívka má až tři miliony vajec. Na začátku měsíce je jejich počet přibližně 400 000. Před nástupem climaků je počet vajec 10 000. Během menstruace je ztraceno mírné procento vajec. Významná část vajec je vystavena degeneraci a resorpci.

Když vyvrcholení trvá, množství vajec je intenzivně klesající. Po nástupu menopauzy zůstávají folikuly v jediném množství.

Estrogeny ovlivňují fungování následujících systémů:

  • sex;
  • močový;
  • zažívací;
  • kostní svalnatý;
  • Kardiovaskulární.

Receptory estrogenů jsou také v následujících částech těla:

  • oko konjunktivní;
  • kůže;
  • Mozkové buňky.

Estrogen produkty jsou řízeny přímo hypotalamusem. Menstruační funkce se provádí za účasti hypofýzy, která produkuje FSH. Růst folikulů je stanoven FSG hormonem v první polovině cyklu. Před menopauze vajec ztratí citlivost na tento hormon. V důsledku toho vaječníky prudce sníží syntézu estrogenu. To vede k intenzivním FSG produktům. Syntéza estrogenu se však nezvyšuje. Předpokládá se, že vznik a doba trvání vrcholu je způsobena stárnoucí hypofýzy.

40% žen v menopauze nepotřebují lékovou terapii v důsledku komplikací Climax.

Štítná žláza

Funkce štítné žlázy závisí na úrovni genitálních hormonů. Když vyvrcholte vyvrcholení, změny procházející štítnou žlázou. Nejčastěji u žen jsou diagnostikovány hypotyreózy, což znamená nedostatečná syntéza hormonů. V tomto stavu se objevují četné patologické symptomy, které ovlivňují emocionální sféru. Hypothyreóza potřebuje kompetentní korekce drog.

Reprodukční systém orgány

První příznaky menopauzy ovlivňují orgány reprodukčního systému. Estrogeny jsou vyráběny v nedostatku rozsahu. Menstruace se stává buď vzácným nebo hojným. Tam je zkrácení nebo zvýšení trvání cyklu.

Při redukci hladin estrogenů lze pozorovat následující příznaky:

  • závažnost ve spodní části břicha;
  • pivovarnictví mléčných žláz;
  • bolest v poli dolní části zad;
  • přílivy;
  • pocení;
  • bolesti hlavy, migréna;
  • Závodní tlak a tachykardie.

Spolu se změnami v reprodukční sféře vznikají poruchy v emocionální sféře. Existuje podrážděnost, slabost, ospalost, slabost, snížení paměti a pozornosti, deprese.

Musculina

S menopauzou je porušení absorpce vápníku. V důsledku toho, vápník a fosfor nevstoupí do kostní tkáně, což vede k riziku osteoporózy. Tato patologie obvykle postupuje asymptomatic. První projevy jsou časté zlomeniny a změna růstu směrem ke snížení.

Celkový stárnutí těla způsobuje mechanické opotřebení spár. Imunitní nerovnováha přispívá k vývoji zánětlivých onemocnění kloubů.

Stav kůže

Je známo, že estrogeny syntetizované vaječníky mají významný dopad na stav kůže a jeho pružnost. S menopauzou je suchá kůže, osamocené vlasy a nehty. Žena si všimne prohlásil vrásky a ptosis.

Kardiovaskulární systém

Významné změny procházející srdce a plavidla. Pružnost cév se sníží, což vede k vzhledu přílivů, pocení, skoků krevního tlaku, tachykardie. Změny v kardiovaskulárním systému často vyvolávají zvýšení cholesterolu. Existuje riziko vzniku infarktu a tahů.

Nervový systém

Když menopauza trvá, ženy se často vyvíjejí. V průběhu času, vzhled poruch ze slyšení, paměti a vidění. Ženy často zažívají intenzivní bolesti hlavy a migrény.

Příznaky

Klimatický obrázek s menopauzou se vyznačuje různými členy. Snadné rané a pozdní projevy, když vyvrcholení a menopauza trvá.

Včasné projevy zahrnují následující znaky.

  1. Změny z cyklu, které se mohou projevit samotnou hojností nebo nedostatkem menstruace, prodloužení nebo zkrácení doby trvání cyklu.
  2. Cévní známky, například přílivy, které mohou mít snadný i těžký stupeň průtoku. Paprsky jsou doprovázeny pocitem tepla, pocení, tlakových přepětí, zarudnutí kůže. Po útoku se pacient pacienta zažívá únavu, může být pozorována bolest hlavy.
  3. Změny v reaktivitě periferního a centrálního oddělení nervového systému, které jsou doprovázeny podrážděností, slabostí, ospalostem, depresí, snížení pracovní kapacity.

Když menopauza trvá, žena poukazuje na vznik následujících příznaků.

  1. Urogenitální poruchy v důsledku atrofie sliznic, které jsou doprovázeny vaginitem, urethritidou a cystitidou. Některé ženy vyvine inkontinenci moči. Často ženy cítí hořící a svědění, které jsou spojeny se změnou sliznice membrány.
  2. Kůže mění svou strukturu. Přijel křehkost na nehty a vlasy, suchou pokožku. Vrásky mají výrazný charakter.
Při krvácení byste měli konzultovat lékaře.

Projevy vznikají, když postmenopauza trvá, zahrnují následující znaky:

  • ateroskleróza;
  • hypertenze;
  • Porušení paměti, vidění a sluchu;
  • osteoporóza.

Klimakterický syndrom

Většina pacientů menopauza poslední s menším nepohodlím. Menopauza není nemoc, proto nepotřebuje léčbu. Všechny příznaky, které se vyskytují během menopauzy, jsou spojeny s přizpůsobením těla.

V některých případech se však vyskytují závažné příznaky, které nejenže zhoršují kvalitu života ženy, ale také vedou k patologiím. Zpravidla se tento tzv. Klimakterický syndrom objeví v případě předčasného vyčerpání vaječníků nebo na pozadí gynekologických, extragenitálních onemocnění, které mohou proudit v chronické formě.

Klimační syndrom potřebuje kompetentní lékovou terapii. V některých případech je potřeba hospitalizace žen.

Metody reliéfní úlevy

Climax způsobuje, že to nemožné, protože to není žádná nemoc. Existuje však mnoho způsobů, které mohou pomoci zmírnit symptomy v přirozeném rozruchu fungování vaječníků.

Jídlo

Především ženy musí přehodnotit jejich stravu a potravinové návyky. Low-kalorie, vhodné potraviny by měly být upřednostňovány. V denní stravě by mělo být přítomno dostatečné množství ovoce, zeleniny a mléčných výrobků. Doporučuje se eliminovat mastné, slané potraviny, smažená jídla a uzená.

Životní styl

Často s menopauzou je třeba upravit životní styl, který je způsoben vznikem určitých příznaků. Zejména bychom neměli nosit zavřené oblečení ze syntetických tkání, které vyvolává přílivy. Zvláštní pozornost by měla být věnována správné výživě, režim pitné, mírné fyzické námahy. Je důležité pozorovat režim práce a rekreace, aby se zabránilo přepracování.

Fyzická aktivita

Základní hodnota je dostatečná pro věkové a zdravotní cvičení. Silná fyzická aktivita by měla být nahrazena procházkami v čerstvém vzduchu a světelných cvičeních. Je užitečné provádět cvičení, která jsou prevence osteoporózy a opomenutí reprodukčních orgánů.

Léčba léků

Někdy může být odstranění symptomů prováděno pomocí léčivých přípravků. Pokud existují vážné poruchy, je předepsána náhradní hormonální terapie.

Hormonální terapie musí splňovat následující zásady:

  • Použití pouze přírodních gestagenů a estrogenu;
  • Příjem minimální dávky hormonů;
  • Trvání léčby je dva roky.

Gynekologové předepisují následující hormonální léky:

  • Astrodel gel;
  • PROGINOVA;
  • Estrofem;
  • Klimatická omítka;
  • Uremines;
  • Kliten;
  • Božský;
  • Klimmonform;
  • Fermoston;
  • Skříň;
  • Ginodejský.

Kontrola nad obecným zdravotním stavem

Ženy v Klimakech musí věnovat vysokou pozornost svému zdraví a pravidelně podstoupit vizuální kontroly. Mezi diagnostika patří preventivní vyšetření v gynekologa a mammologa s povinnou implementací ultrazvuku a mamografie, stěr na oncocytologii. Existuje také potřeba vyhodnotit funkce štítné žlázy. Lékaři doporučují provádět biochemický krevní test, koagulagram. Před přijetím přípravků vápníku je vhodné provést Dara.

Riziko srdečních onemocnění se odhaduje krevní studií o cholesterolu. Při vysokých indikátorech je přiřazena léčba.

Emocionální sféra

Ženy během menopauzy se vyznačují nestabilitou emocionálního zázemí, která se projevuje loajalitou, podrážděností, vrstvou. Ženy jsou náchylné k deprese a nadměrné zkušenosti, které se mohou zhoršit průběh hormonálních změn. V některých případech je možná jmenování sedativ a antidepresiv.

Intimní život

Zpravidla se začátkem menopauzy existují významné změny v intimním životě. To je spojeno s několika důvody. Žena zhoršuje všeobecnou pohodu, libido se sníží. Mnoho zástupců se cítí nejistý. Kromě toho suchost sliznice v důsledku hormonální restrukturalizace činí pohlavní styk. V takových případech lékaři doporučují využívání zvláštních místních fondů, včetně hormonálních akcí, které eliminují nepohodlí v pochvě.