Přípravky pro usnadnění příznaků klimaků

Většina zástupců spravedlivých pohlaví věří, že Climax nepotřebuje žádnou léčbu, protože to není nemoc. To je opravdu zcela "normální" podmínka, nicméně nedostatek estrogenu může negativně ovlivnit obecný stav zdraví: nálada, zdraví, sexuální funkce. Během tohoto období je žena velmi důležitá, aby se cítila podporu od blízkých lidí a lékaři mi řeknou, jak usnadnit příznaky Klimaků.

Hlavní příznaky Klimaksa

Klimační syndrom je samozřejmě ne onemocnění, nicméně jeho projev je doprovázen řadou nepříjemných příznaků. Tělo každé osoby je jedinečné, takže příznaky mohou být jiné. Záleží na dědičnosti, ústavě a životním stylu.

Ženy trpící hmotnostním deficitem se často setkávají s osteoporózou a zhoršeným emocionálním stavem. Dámy s nadváhou nejčastěji řešily bolestmi hlavy a zvýšením krevního tlaku. Menopauza je často obtížné nosit ženy, které měly problémy s menstruačním cyklem nebo pojetím.

Mezi nejčastějšími příznaky klimakterického stavu můžete přidělit přílivy, nespavost, změny soukromé nálady, necitlivost končetin. Po několika letech se mohou zdát křeče a suchost v intimních zónách. Navzdory takové působivému seznamu nepříjemných příznaků je možné zmírnit svůj stát různými způsoby.

Jak se vyhnout agresivním příznakům Klimaks?

Existuje celá řada opatření schopných usnadnit průběh vyvrcholení. Nejdříve se týkají potravy a životního stylu.

Správná výživa

Většina žen začíná rekrutovat kilogramy, takže je nutné pečlivě brát konkrétní do své stravy. Tělo by nemělo cítit nedostatek žádných prvků nebo vitamínů. Nedostatek sacharidů vede k únavě, náladě a nervovému stavu. Pokud tělo chybí tuky, jsou rozbité procesy výměny a objeví se nadměrná hmotnost. Nedostatek vápníku může vést k křehkosti kostí. To vše může posílit pouze projev symptomů menopauzy.

V jeho menu je nutné zahrnout fermentované mléčné výrobky, sýry a rostlinný olej. Ale máslo, majonéza, zejména obchod, omáčky a koření během tohoto období je lepší nepoužívat. Ale ovoce, zelenina, bobule a zelení mohou jíst stejně jako ty. Kromě toho, lege Kultury pomohou přinést ženské hormony na rovnováhu.

Vzhledem k tomu, že během období Kiamaků existuje křehčí, existuje riziko osteoporózy a častých zlomenin. Aby se tomu zabránilo, měli byste být pozorní, používat produkty bohaté na vápník a udržovat fyzickou formu.

Fyzická a sexuální aktivita

Důležitá role pro každou osobu hrají mírnou fyzickou námahu a zdravý řádný spánek. Svalování svalů s gymnastikou, nabíjením a plaváním přispívá k odstranění chronické únavy a bolesti hlavy. Je velmi užitečné trávit čas na čerstvém vzduchu a večerní procházky pomohou lépe spát. Měla by také zapomenout na ložnici před spaním.

Existuje také nebezpečí problémů s kardiovaskulárním systémem, zejména v předním pasivním životním stylu, s diabetes mellitusem nebo obezitou, zneužívajícím kouřením nebo ženským alkoholem. Současně je důležité minimalizovat rizika výskytu srdečních problémů a pečlivě následovat zdravotní stav.

Menopauza - není důvodem pro opuštění ze sexuálního vztahu, naopak, pravidelný sexuální život pomůže oslabovat intenzitu a četnost přílivů, snížit hlavu a Svalová bolest.

Homeopatie v boji proti vrcholku

Při výrobě během menopauzy nemusíte okamžitě běžet za prášky. Chcete-li usnadnit příznaky Klimaků, zkuste se obrátit na nesmrtelnou terapii, konkrétně k homeopatickým prostředkům. Mají poměrně vyslovovaný účinek, který poskytuje příznivý účinek nejen na úroveň hormonů, ale také na celém těle. Zvažte nejoblíbenější přípravy, abyste usnadnili stát.

  • Remens - má dopad na práci hypofýzy a hypotalamu, kvůli normalizaci úrovně hormonů. Kromě toho má dopad na nádoby myokardu, což snižuje riziko patologií srdce. Prostředek se prodává v lékárnách v kapalné formě a ve formě tablet. Kontraindikace k použití nebyly zjištěny, s výjimkou individuální intolerance na jakékoli látky, které jsou součástí.
  • Gynecochel je kombinovaný nástroj, který obnovuje produkci ženských hormonů nezbytných pro správnou činnost sexuálního systému. Forma vydání tohoto produktu - kapky. Můžete ji také aplikovat na téměř všechny. S výjimkou mohou být lidé citliví na složky léčiva a mají problémy s prací štítné žlázy. V takových případech konzultujte s lékařem.
  • Sigetin - obsahuje synteticky odvozený analog estrogenu. Lék má sedativní účinek, vede k normě psycho-emocionálního stavu ženy během menopauzy. Je obzvláště dobré použít, když se objeví první známky Klimaks, na začátku terapie.

Homeopatické přípravky jsou také předepisovány, aby se snížilo dávkování hormonálních prostředků. Bez poškození obrázku, mohou být trvat dlouho.

Efektivní přípravky obsahující fytoestrogeny

Pro tento typ léčby se používají léky, které zahrnují fytoestrogeny - přirozené náhražky pro ženské sex hormony. To je jemnější prostředek, na rozdíl od hormonální terapie, mají poměrně dobrou akci.

  • Estroll - to je Špatný na základě luštěnin. Jako část - hormony rostlinného původu. Nástroj normalizuje úroveň hormonů, přispívá k jejich vývoji orgánem. Kromě toho, lék obsahuje vitamíny skupiny B, mikroelementy (vápník, fosfor, kyselina listová) a aminokyseliny, které snižují projev menopauzálního syndromu. Existuje řada kontraindikací (například myom dělohy), dávka je vybrána individuálně. Viditelný výsledek lze pozorovat po několika měsících používání.
  • Inoklim - biologicky aktivní přísada, která se skládá z fytoestrogen, vitamínů, trasových prvků a komplexu omega-3. Na rozdíl od předchozího léku je možné použití inoklima v dopoledních hodinách dělohy, neovlivňuje endometrium a je účinný v děložním krvácení. Nástroj snižuje příznaky vyvrcholení u žen, lze použít k zabránění nemocí, které mohou nastat během tohoto období. Číst Recenze O aplikaci Inoklim.

Výhody vitamínů pro usnadnění menopauzy

S výskytem menopauzy začíná ženský tělo cítit nedostatek vitamínů, takže je důležité začít užívat komplex vitamínů během tohoto období (například, Ice Formula menopauza denní noc) Kdo může podpořit podmínku a vzhled na správné úrovni. Při výběru multivitaminů odstraňování přítomnosti ve složení vitamínů skupiny B, stejně jako A, C, E. Povinné je příjem vápníku, protože s menopauzou je vyplavena z kostí, ztrácejí svou bývalou sílu.

Hormonální terapie

Jak zmírnit vyvrcholení, pokud ani homeopatie ani fytopreparations dělat správný dopad? V tomto případě může lékař nabídnout náhradní hormonální terapii. Tam jsou některé mýty, protože mnozí se bojí léčby hormony. Pokud však odborník kompetentně vybírá lék a jeho dávkování, léčba nepřináší nic kromě výhody.

Vzít hormony nebo ne? Jedním z nejčastějších mylných představ je, že hormonální léky jsou zanedbatelné. I když jsou uměle uměle, v jejich složení estrogenů a progesteronů jsou zcela podobné ženám. Hormony se přirozeně extrahovaly (od krve zvířat nebo z rostlin), stále mají rozdíly od člověka, takže nemusí být dobře absorbovány.

Hormony podporují zvýšení hmotnosti. Toto stanovisko není spolehlivé, protože období menopauzy je často doprovázeno zvýšením tělesné hmotnosti. Správně vybrané, vyvážené počtem estrogenů a progesteronu terapie, naopak, sníží riziko obezity.

Hormonální terapie na rozdíl od problému není návyková. V těle každé ženy dříve nebo později se hladina hormonu sníží, a bude i nadále žít bez nich. Tyto léky zatlačily a usnadnily toto období.
Tento typ léčby bude také schopen vyřešit problém nežádoucích vlasů (na obličeji a těle). Zvýšený růst vlasů je známkou nedostatku ženských hormonů a vybraných léků.

S veškerým užitkem terapie, jako jakákoli léčba, má nevýhody a kontraindikace. Nejdůležitější pravidlo není samo-léky. Hormony musí po nezbytném výzkumu vybrat lékaře.

Hlavní vedlejší účinky takové terapie:

  • Riziko mastopatie nebo rozvoj rakoviny prsu;
  • Silná bolest během menstruace a výraznější premenstruační syndrom, nedostatek ovulace;
  • Možnost vzhledu benigních nádorů na genitáliích;
  • Změny únavy a nálady;
  • riziko vzhledu biliárního onemocnění;
  • Možné krvácení dělohy;
  • Riziko mrtvice.

Základní léky pro UGT

Nejlepší jsou kombinované přípravky obsahující jak estrogen, tak progesteron. Tyto léky jsou obvykle vyráběny ve formě tablet a mají přísný recepční schéma, do hodiny. Každá tableta má určité množství požadovaného hormonu. Příjem medikace závisí na menstruačním cyklu. Recepce začíná a trvá 21 dní, následuje týdenní přestávka. Mezi nejoblíbenější léky těchto principů patří: Clemane Tool, Klimonorm, Climodiene, Ovidon a další.

Existují také léky vyrobené 28 tablet, z nichž většina obsahuje ve složení hormonů a část - "prázdný". To je teoretický zlom. Mezi ně patří: Fermoston, herec, Klogaist, Angelik Micro. Více informací o druhé naleznete v jednom z našich článků, stejně jako čtení Recenze Lékaři o Angelik Micro během Klimaks.

Jiný typ - přípravky, obsah pouze estrogen. Existuje široká škála výstupních forem: tablety (předemarin, traclim), vaginální svíčky, krémy, gely (Merrestin krém, Estrocade), omítky (invazety, alora) a dokonce i subkutánní implantáty. Je vhodné použít omítku, protože nemusí každý den lepidlo. Na týden je umístěn na suché čisté pokožce, nebojí se vlhkosti.

Ještě výhodnější způsob je subkutánní implantáty, které jsou vidět na půl roku. Princip jejich činností je, že hormon je absorbován z implantátu s malými dávkami. Výhody jsou zřejmé: není třeba sledovat dávkování, průchod vstupu je vyloučen, estrogen klesne krví, čímž neuskuteční játra.

A nakonec, léky, které jsou pouze progesteron. Jsou předepsány spolu s estrogenem a používají se od 14 do 25 dnů menstruačního cyklu. Tyto léky jsou také vyráběny ve formě mastí (Voisel), tablety (uremines, Duphaston). Přečtěte si, jak vzít Duphaston v Klimakse. Stále populárnější Montáž intrauterinních spirálů Mirena, Který do 5-10 let je schopen doplnit nedostatek progesteronu v těle.

Lidový lékař proti příznakům menopauzy

Lidový lék velmi často pomáhá zmírnit příznaky Klimaks. Zvažte nejoblíbenější fondy:

  1. Vynikající normalizuje hormonální pozadí s infuzí z plášti vlašských ořechů. Pro ni jsou membrány používány z ořechů, které jsou vařené, nalil alkoholem a trvejte na 5-7 dní. Vezměte 21 dní, pak si přestávejte.
  2. No pomáhá rozcuchání rybízových listů, kopřivy, burdock a labānik. Tento nástroj zlepšuje stav a normalizuje provoz orgánů.
  3. Med, známý pro své vlastnosti regenerace a zvýšení imunity, použitelné a při vyvrcholení. Honey, lněný olej a voda jsou potřebné pro vaření. To je přijato 10 dní.