Funkce a příznaky preclimactericního období

Jakékoliv změny související s věkem v těle způsobují vzrušení a bdělost. Pokud jde o Klimaky, toto prohlášení je pravdivější, protože bohužel jeho příchod je doprovázen nejpříjemnějším projevem. Mnoho krásných sexuálních zástupců, kteří již prošli tímto způsobem, o tom, jak těžké to bylo. Proto asociace s příchodem menopauzy často více než negativní. Stejně jako každá akce koncipovaná akce, nezačne náhle. Hlavními známkami předčasného období začíná dlouho před úplným nástupem Klimaků, pokud je řádně připraven připravit je, pak můžete výrazně snížit rizika nežádoucích projevů a udržovat vysokou kvalitu života.

Vlastnosti toku Premanopauza

Podstatou Klimaks je snížení vývoje vaječníků ženských pohlavních hormonů, ukončení ovulačních procesů, což vede k postupnému vymizení menstruace a následně dokončení reprodukční funkce.
Menostasis sama o sobě je přirozená, ale pod působením některých faktorů mohou jeho symptomy získat nadměrnou závažnost, výrazně miláčku.
Climax přichází za jeden den, jeho urážka může být rozdělena do 3 fází:

  1. Premenopauza začíná několik let před úplným ukončením měsíčního krvácení. To je počáteční fáze, ve kterém se negativní projevy už začnou dělat. Podmíněně můžete volat věku 45-47 let nejvíce charakterističtější pro zahájení tohoto fenoménu
  2. Menopauza je charakterizována úplným ukončením menstruace a dokončením reprodukční funkce. Jeho ofenzíva je přirozený ve věku 50-52 let.
  3. Postmenopauza - Čas pokračování až do konce života. Zpravidla všechny symptomy charakteristické pro prvních dvou fází ustoupí, ale pokud se negativní jevy podařilo způsobit významné poškození zdraví, pak důsledky zůstávají se ženou až do konce života.

Premenopauza začíná v okamžiku, kdy se postupně snižuje výroba ženských pohlavních hormonů, platí zejména pro estrogen, protože jsou zodpovědné za regulaci mnoha důležitých fyziologických procesů v ženském organismu. Zejména jsou zodpovědní za:

  • stabilní menstruační cyklus;
  • metabolismus;
  • Tvorba tvaru ženského typu;
  • sexuální přitažlivost;
  • Udržování včasné aktualizace a vlhkosti sliznic;
  • emoční stabilita;
  • pro plnou absorpci vápníku;
  • uchování mládeže, protože estrogeny se podílejí na syntéze kolagenových vláken;
  • Stimulace výměnných procesů v mozku, udržování paměti, schopnost soustředit se a vnímat nové informace.

Proplimakteriální období je velmi důležité, dává nějaký odklad, čas pro přípravu na budoucí globální změnu. Jeho trvání v průměru je určen 4 roky, ale individuální odchylky od tohoto ukazatele jsou možné. Jedna věc zůstává nezměněna: v této době musíte věnovat pozornost své pohodě a ne nechat situaci na Samonek.

Základní příznaky preclimptic změn

Je třeba poznamenat, že daleko od každé ženy akutně cítí přístup menopauzy. Každý organismus je individuální a jeho reakce na všechny vnitřní oscilace jsou také odlišné. Chcete-li zjistit, zda jsou příznaky na začátku období vyvrcholení, můžete projít Test na menopauzu.

V lékařské praxi jsou však přiděleny následující příznaky, které se liší v preclimakteriálním období

  • Jedním z nejvýznamnějších vnějších projevů je změna povahy menstruace. Kdyby byly pravidelné pravidelné, pak mohou být charakteristické cyklické selhání. Podstata Výběr při Climaxe Může se také změnit, mohou se stát něčím skromným, pak vezměte obvyklý znak znovu. Pro Preclimax je charakterizováno zachování krvácení, ale objeví se tendence k jejich ukončení.
  • Některé z nejvýraznějších a nejnebezpečnějších projevů, že tento syndrom je pozorován, jsou neúspěšné srdce a plavidla. To by mělo zahrnovat vzhled přílivů, útoků rychlého tepu, vývoje IBS, aterosklerózy, anginy, diagnózy zúčastněných útoků zvýšeného krevního tlaku. Často i na sebemenší zatížení a emocionální napětí je dušnost. Bylo to, když všechny tyto příznaky těchto znaků pocházejí pouze, jeden by měl začít včasnou léčbu a udržovat dosažený výsledek.
  • Existuje také nadměrná citlivost mléčných žláz, Mastopatie naostřená, Pokud taková nemoc již existuje. Je třeba mít na paměti, že mnoho nádorových onemocnění v této oblasti jsou často závislé na hormonu. Proto, s nástupem menostázy, množství rakoviny prudce zvyšuje. A rakovina prsu je vůdcem mezi všemi typy onkologie.
  • Zvýšená únava, složitost se koncentrací, může dojít k oslabení paměti.
  • Na pozadí měnící se hormonální pozadí může dojít ke složitosti Sex s menopauzou. Snížení koncentrace estrogenu může významně snížit libido, vyvolat nepohodlí s intimním vztahem. Učte se, která žena platí Gely a krémy pro hydratační intimní zóny.
  • Není obejít tento syndrom a emocionální stav. Někdy i ty nejvzdálenější ženy začínají všimnout posílené emocionality, neodůvodněné vypuknutí obojku, ztráta zájmu o dříve milované třídy a věci. Snadno je vysvětleno tím, že hormonální změny jsou vždy spojeny s prací CNS.
  • Proplimakteriální období může být doprovázeno vzhledem poruch spánku. Objevit Známky nespavosti, Spánek se stává povrchní, někdy nastane noci tepelných útoků během menopauzy, Pocení, úzkost. Tyto jevy vypadají epizodicky, ale mohou být již první "zvonky" nadcházejícího zhoršení situace.
  • Pod vlivem hormonální perestrojiky se projevem PMS, zejména tento problém bude eskalovat od těch žen, které pravidelně trpí tímto onemocněním.
  • V preklimaterzní době jsou epizody často amplifikovány Bolest hlavy a migrain.

Prevence společnosti Preclimax

Prevence prevence může hrát primární úlohu ještě před léčbou. Koneckonců, symptomy nepříznivých nejsou ještě tak výrazné, takže je čas ovlivnit jejich dynamiku s více loajálními a bezpečnými způsoby.

Propemenopauza syndrom vyžaduje pro něj odpovědný výcvik. Ano, existují dědičné faktory, ovlivňují, které je velmi obtížné. Pokud v rodině byli všichni slabé představitelé podlahy vážně převedeny do příchodu Klimaků, pak existuje určité riziko opakování této cesty. Nicméně, to nestojí za to, aby nezapisovalo na smrtelnou náhodu. Vývoj patologického vyvrcholení ovlivňuje životní styl, který doprovázel ženu po celý život, dokud se nepřipojil do předemenopauzy. Pro zahájení přípravků na výskyt této fáze by proto měly být přesně s úpravami v tomto směru. Samozřejmě, samozřejmě, zdravý životní styl by měl zůstat věrným společníkem od dětství, ale zpravidla, pokud je člověk zdravý, je bezcílně zastřihovači rezervy jeho zdraví, a pak se snaží obrátit dokončené změny v reverzaci. Nikdy však není pozdě změnit okolnosti ve směru pozitivní dynamiky.

Plná dovolená

Jedním z nejdůležitějších faktorů scénáře prosperujícího vývoje je dodržování vyváženého režimu práce a rekreace. Existuje jasný vztah důvodů a důsledků. Jako příklad: Systematický nedostatek spánku způsobuje pocit deprese, provokuje útoky podrážděnosti, v důsledku toho, že tlakové skoky, úzkost se objeví pro jeho zdraví, nevědomost. A celý řetězec negativní dynamiky je komplikován hormonálními "houpačkami" začíná v této době. Proto pro normální fungování všech systémů organismu je proto velmi důležité pro odpočinek.

Mobilita

By neměly být sníženy a význam fyzické aktivity. V průběhu let jsou směnné procesy zpomaleny, jsou v těle vytvořeny městnavé procesy, svalový tón klesá, což významně ovlivňuje tvary těla a atraktivní typ těla. Pro odolávání těchto nepříjemných projevů by měla být aktivita motoru zahrnuta do vašeho života. To nejenže pomůže obnovit energii a vnější krásu, ale také slouží jako prevence kardiovaskulárních onemocnění a dalšího nastavení hmotnosti.

Správná výživa

Vyvážená výživa je také schopna se stát výbornou pomocí ve fázi, když se začíná ukázat Klimakterický syndrom. Pravidelné použití rostlinných potravin, odrůd s nízkým obsahem tuku masa, mořské ryby, fermentované mléčné výrobky - zde je základem zdravých potravin. Chcete-li zlepšit pohodu, stojí za to snížit použití cukru, soli, mastné a smažené potraviny, "špatných" sacharidů.

Další zdroje vitamínů a stopových prvků budou odůvodněny, aby se udržely aktivity a stabilitu těla k různým negativním faktorům.

Odmítnutí špatných návyků

Je velmi důležité odstranit špatné návyky, pokud existují. Nicotinická a alkoholová závislost zadržují pro jakýkoli segment života, ale během předvádění se mohou stát provokatury srdečních onemocnění, onkologie, onemocnění štítné žlázy a jiných nebezpečných onemocnění.

Uklidnit

Psycho-emocionální stavová kontrola není také méně důležitým faktorem. Koneckonců, preclimberic období se vyznačuje velkým počtem gestivních symptomů vázy, jejichž tvorba je neoddělitelně spojena s činností vegetativního nervového systému. Proto, blahobyt v emocionálním plánu pomáhá podporovat práci centrálního nervového systému a zpomaluje vývoj nepříznivých trendů. Aby se dosáhlo pozitivního postoje, je nutné maximalizovat se od stresu, emocionálních a fyzických přepracování, pokud je to nemožné, zkuste změnit svůj postoj k událostem, které probíhají a případně uchovávat na podporu drog pro práci nervového systému.

Sexuální aktivita

Přítomnost plného pohlavního života v Premopause má pozitivní vliv na obecný stav. Sexuální energie příznivě ovlivňuje produkci hormonů, jehož číslo se týkalo tendence ke snížení. Kromě toho je zlepšena krevní oběh v orgánech malé pánve, jsou eliminovány procesy přetížení a jsou stabilizovány emocionální projevy.

Terapie preclimberických porušení

Pokud soubor preventivních metod přijatých v Premopause nepřináší stabilní výsledek a patologické symptomy udržují trend směrem k progresi, měly by být doplněny speciální léky.

Prvním krokem k rozvoji správné taktiky o léčbě je odvolání na specialistu. V ideálním případě je to on, kdo následuje kontrolu nad průchodem celého období menopauzy.

Na základě shromážděné anamnézy bude lékař předepisovat potřebnou diagnózu, včetně:

  • Přímá kontrola terapeutem, gynekologem, mammologem;
  • projíždí moč a krevní testy pro posouzení obecného stavu pacienta;
  • Krevní plot pro analýzu na úroveň hormonů pro stanovení rozsahu změn vyskytujících se a najít přiměřenou léčbu;
  • Ultrazvukové orgány malých pánve a mléčných žláz;
  • mamografie;
  • Brát stěr na infekci;
  • Provádění cytologického vyšetření děložního čípku;
  • EKG.

Další diagnostika se provádí na základě specifických stížností pacientů. V přítomnosti těch, pacient je pacient poslán do profilu specialisty a podstoupí příslušnou diagnózu.

Po sběru všech potřebných informací je přiřazena taktika léčby, s přihlédnutím ke všem kontraindikacím a vlastnostem toku, rozlišováním preclimberského období.

V Premopauzu je nejdůležitějším směrem terapie stabilizace hormonálního pozadí. Nejvýrazně ovlivňuje stav ženy přesně snížení počtu estrogenů. Proto by mělo být produktivní zacházení založeno na kompenzaci snižování výroby těchto hormonů.

Fytoestrogens

Aby se zabránilo prudkému snížení hladin estrogenů, viz farmacts obsahující fytoestrogeny.

Fytoestrogeny jsou nesteroidní hormonové látky podobné v jejich struktuře s jedním z poddruhů přírodního estrogenu - estradiolu

Recepce rostlin estrogen má pozitivní vliv na:

  1. Kardiovaskulární aktivita. Fitogormons posílí stěny cév, zvyšují jejich pružnost, zajišťují plnohodnotnou výživu myokardu, zabraňují vývoji aterosklerózy, čímž se zabránilo rozvoji hypertenzního onemocnění, cha, a také zabránit infarktu a tahům;
  2. Práce centrálního nervového systému. Estrogeny zvyšují přizpůsobenou kapacitu CNS na různé stresové situace, duševní a emocionální zatížení. Kromě toho pomáhají upravit interakci parasympatických a sympatických oddělení vegetativního nervového systému, což vám umožní zefektivnit změnu procesů aktivity a odpočinku. Díky tomu spánek je normalizován, zvyšuje se výkonnost, která je nahrazena přirozeným náhodou únavy po dokončení procesů náročných na pracovní sílu, prevence nadměrnosti se vyskytuje, což nedává osobu k odpočinku a plně relaxaci;
  3. Externí odvolání. Účinek přírodního estrogenu směřuje nejen k odstranění vnitřních onemocnění, ale také udržet přírodní krásy ženy. Snížení produkce přírodních hormonů vede k zahájení procesů stárnutí: stav kůže, vlasů, nehty se prudce zhoršuje, tvar mužského typu je restrukturalizace, objeví se nadváha. Příjem fytoestrogen pomáhá vydržet výskyt dat projevy a zatlačte je později.
  4. Zvládnutí organismu vápníku. Fytoestrogeny v agregátu s vitaminem D pomáhají plnou absorpci tohoto mikroelementu z potravin a vitamínů a minerálních komplexů, což poskytuje konfrontaci vývoje charakteristiky onemocnění pro tuto dobu - osteoporózu, projevující se ve zvyšování křehkosti kostí.

Zdroj fytoestrogen používá nejčastěji vitamín a minerály doplněné těmito zeleninou. Příklad takových komplexů může být:

Ugt

Léčba hormonu vykoupení může být odůvodněna pouze v případě, že se syndrom vyvíjí příliš rychle, a hormonální přerušení jsou nesmírně nepříznivě ovlivňující zdraví žen. V tomto případě může být zpoždění nebezpečné a Fytoestrogenní terapie Stává se málo účinnosti.

Je důležité si uvědomit, že UGT je extrémní opatření, jejichž použití by mělo být časově omezeno a léčba musí projít pod přísnou kontrolou specialisty. Dlouhodobá léčba s hormonálními léky bohužel způsobuje zvýšené riziko onkologických onemocnění, například různé typy karcinomu ženského genitálního a mléčného karcinomu.

Potalimax - důležitá přípravná fáze restrukturalizace ženského organismu. A i když tento jev je vzrušující a navíc je často doprovázen negativními příznaky, je důležité, aby to nejen s negativním perspektivem, ale také z otevírání příležitostí. Zpravidla, v této době děti již nevyžadují tolik pozornosti jako dříve, žena má čas na péči o své vlastní volnočasové aktivity, její sexualita dosáhne rozkvětu a potřebu starat se o výskyt nežádoucího těhotenství zmizí. Menopauza není konec života, ale fenomén stanovený samotným charakterem, jehož průběh do značné míry závisí na správném vztahu a přijatých preventivních opatřeních.