Prevence postmenopauzální osteoporózy u žen

Během období Klimaks je vysoká pravděpodobnost postmenopauzální osteoporózy. Důvodem pro vzhled tohoto onemocnění je ztráta estrogenních organismů, což je zase způsobuje snížení hustoty kostí celého těla.
Ale žena se může těmto onemocněním vyhnout, pokud se obtěžuje předem o svém zdraví a bude podporovat jeho tělo. K tomu potřebujete znát základní preventivní opatření, stejně jako příznaky osteoporózy pro včasnou terapii.

Příčiny onemocnění

Snížení aktivity vaječníků je doprovázeno poklesem koncentrace estrogenu v krvi. Brzy je to porušení metabolických procesů a v kostní tkáni, kde je pokles objemu minerálních prvků. V důsledku toho se kosti stávají křehčí kvůli poruchám v absorpci vápníku tělem a regenerační procesy jsou velmi pomalé.

Osteoporóza s diagnostikou Climax V pozdní fázi menopauzy, Ale v tuto chvíli však nic nemůže být provedeno s nemocí. Proto stojí za to věnovat pozornost vašemu zdraví od samotné počáteční fáze nástupu vyvrcholení. I když některé ženy trpí tímto unikátem dříve než ostatní.

Příčiny onemocnění mohou být:

  • Nesprávná výživa. Pokud dieta postrádá produkty s vápníkem a vitamínem D, pak může dojít k porušení metabolických procesů v kostních tkáních v každém věku. Vápník a vitamin D jsou propojeny, protože vitamín poskytuje normální vnímání vápenatých tkání.
  • Problémy s vážením. Každý extra kilogram negativně ovlivňuje kosti. Nadměrná hmotnost vytváří další tlak na lidské kosti, ze kterých jsou spoje a páteř primárně.
  • Problémy s trávením. Pokud střeva nejsou schopni důsledně absorbovat užitečné prvky, pak kostní tkáně nejsou povoleny vápník, ze kterých je pevnost kostí přímo závisí na.
  • Revmatoidní artritida. Ovlivňuje zdraví lidských kloubů, problémy, s nimiž je přídavné zatížení kosti vytvořeno na pozadí nedostatku nezbytných látek.
  • Hypotyreóza a vrchol. Štítná žláza je důležitým regulátorem minerální výměny v lidském těle. Proto štítné žlázy se nezdaří snížit sílu ženské kostry.
  • Dědičnost. Pokud starší generace ženských rodin zažila problémy s kostmi, pak je velmi nutná prevence osteoporózy během menopauze.
  • Špatné návyky. K dispozici je zrychlená zničení kostí kvůli problému asimilace vápníku.
  • Recepce glukokortikoidy. Negativně ovlivnit rehabilitační procesy v kostech a blokují absorpci minerálů.

Diagnóza onemocnění

Moderní medicína nabízí optimální a nejvíce informativní způsob včasné diagnostiky osteoporózy. Během rentgenové densitometrie můžete určit hmotnost kostní tkáně, abyste zjistili predispozici těla k onemocnění nebo určit stupeň vývoje osteoporózy.

Kromě toho může lékař poradit, že vytváří ultrazvukovou a vypočítanou tomografii. Stojí za zmínku, že povinný diagnostický prvek je krevní testy a moč.

Výsledky průzkumu pomohou zjistit stav kostní tkáně těla, ale přesně určit přesně, jak se vyhnout osteoporóze během menopauze, je nutné zjistit problémy těla, které mohou způsobit onemocnění kostí.

Příznaky osteoporózy u žen během a po menopauzu

Je těžké samostatně přidělit fázi, kdy je nutná léčba osteoporózy během menopauze. Protože onemocnění se rozvíjí nepozorovaně, a jeho symptomy jsou často sloučeny s neustálými pocity ženy, která je přijata pro zápis pro přepracování.

Primární příznaky osteoporózy:

  1. Téměř nepostřehnutelné napětí v páteři a končetin, které mohou být doprovázeny krátkodobými bolestmi, a dokonce i ve stavu úplného odpočinku.
  2. Rychlá únava a nemožnost zachovat dřívější úroveň činnosti.
  3. Výskyt nepohodlí s dlouhým pobytem v jedné poloze.

Postmenopauzální osteoporóza v čase zvyšuje, takže jiné nepříjemné a bolestivé pocity vznikají:

  • Trvalá bolest v páteři,
  • Vznik spinální křivky nebo hrb,
  • Menší poškození vede k velmi vážnému zranění,
  • Kosti pomalu rostou společně (někdy je potřeba operace).

Pokud žena si všimne některého z uvedených znaků, je nutné naléhavě konzultovat lékaře a předat zkoušku. Je třeba se obávat o včasné prevenci osteoporózy během menopauzy: příjem léků a vitamínových komplexů, zlepšení životního stylu a vyvážené výživy.

Zjistěte, co se ještě stane Známky Klimaks u žen v 50 kliknutím na odkaz.

Proč je důležité organizovat prevenci onemocnění předem?

S profylaxou osteoporózy během menopauzy žena organizuje spolehlivou podporu pro tělo, aby se zachovala normální motorickou aktivitu. Pokud v mladém věku vyloučit cigarety, alkohol, káva, organizovat zdravé potraviny, pak pravděpodobnost osteoporózy během menopauze významně klesá.

Stojí za to připomenout, že vyléčená osteoporóza je téměř nemožná. Komplex léčiv a terapie zpomalují zničení kostních tkání. Proto se žena potřebuje zúčastnit gynekologa, endokrinologa alespoň jednou za šest měsíců, stejně jako pro podstoupení příslušných průzkumů.

Primární metody prevence osteoporózy

Preventivní opatření jsou nezbytná, od 35 let, ale také v mladším věku, žena může dodržovat následující doporučení:

  1. Snižujeme objem proteinu a poskytujeme potřebné přijetí a trávení vápníku s kostními tkáněmi. V této otázce je nutné opustit kávu a organizovat vyváženou výživu.
  2. Podporovat optimální svalový tón. Není třeba dělat nebezpečné sporty. Optimální volba - lekce aerobiku několikrát týdně a pomalý běh. V důsledku toho bude svalový rám spolehlivě podporovat kosti, a také pomůže vápník lépe tráví.
  3. Plně odmítnout cigarety a alkohol. Škodlivé návyky jsou prakticky sníženy na nulu všech činností ženy zaměřené na udržování zdraví kostní tkáně.
  4. Přijímáme léky s vápníkem a vitamínem D, ale pouze po konzultaci s lékařem.

Sekundární profylaxe

V této fázi jsou zapotřebí závažnější preventivní opatření. Kromě podpory husté struktury kostní tkáně stojí za to postarat se o zpomalení kostí.

Hormony, fytoestrogeny, biofosfonáty, vitamínové sady s vápníkem pomohou vyrovnat se s tímto problémem. Jakýkoli lék by měl být užíván pouze po konzultaci s lékařem, protože některé léky prostě nemusí být přístupné, tak jen ublížit ženským.

Léčba postmenopauzální osteoporózy

Bohužel, vyléčit toto onemocnění je téměř nemožné. Úspěch všech opatření bude záviset na fázi, na kterém byla nemoc objevena. Ale v boji proti osteoporóze hraje důležitou roli čas. Čím dříve jste během menu začali brát drogy z osteoporózy, udržovat zdravý životní styl, tím větší je šance zastavit nebo alespoň zpomalit ztrátu minerálů tělem.

Lékařské přípravky

Přípravky jsou účinné, které zpomalují ztenčování kostní tkáně:

  • Fussamax,
  • Calcithonin
  • Napínací napětí.

Jsou to tyto léky, které mají méně negativních důsledků i s dlouhodobou recepcí. Závažnější léky patří:

  • Bisfosfonáty (fosamax, boniv, akonel, reklamy nebo zóna);
  • Forteo (s těžkou osteoporózou);
  • Denosuumab (injekce);

Inovativní směr v léčbě osteoporózy v Klimaks je skupina selektivních modulátorů receptoru estrogenů (tamoxifen, raloxifen).

Je důležité si uvědomit, že jakékoli prostředky pro léčbu osteoporózy předepisuje lékaře. Samoúprava není povolena!

Lidový lék v boji proti vyčerpání kostí

Je velmi pozoruhodné, že tradiční medicína hraje důležitou roli a během prevence a při léčbě onemocnění. Bylinné pokyny jsou dobře zobrazeny na základě:

  • Černobyl;
  • sušičky;
  • spánek;
  • wormwood;
  • Yamennik Pakhuchochi;
  • kořen pampelišky;
  • navijáky;
  • Byliny nejsou kulhavé;
  • Terénní příběhy;
  • Castabre;
  • Zherboyu.

Byliny, které jsou schopny pomoci v boji proti osteoporóze v hojnosti jsou v Klášterní čaj otec George. Jděte na odkaz, abyste získali úplné informace o tom.

Ale ne všechny dary přírody jsou vhodné k prevenci osteoporózy. Existují takové produkty, které jsou nežádoucí. To zahrnuje rostliny, které obsahují kyselinu oxidovou (bloky absorpce vápníku). Obsažený v rebarb, šťovík, rajčata.

Je třeba si uvědomit, že osteoporóza je snazší zabránit tomu, aby se zabránilo účinkům ředění kostního organismu.