Symptomy a funkce období premanopauza

Každý ženský zástupce je přibližně uprostřed života Nastavuje období Klimaks, Když její funkce dětí mizí a tělo začíná kompletní restrukturalizaci. Příroda sama koncipovala, aby se tento přechod zcela bezbolestný a hladký, aby se tělo mohlo připravit na vážnou změnu. Doba menopacteril probíhá až 15 let a je nahrazeno několika důslednými fázemi. Aby se zabránilo panice, o blížící se vyvrcholení a být připraven k němu, je důležité vědět, co se zdá být předemenopauza a jeho příznaky. Mělo by být studováno jako primární fázi klimakterií, což je jeho rozdíly od jiných fází menopacteridu.

Co je Premenopause a jaké jsou jeho vlastnosti

Climax jako celek je doba plného rozruchování reprodukčního systému, rozdělený do několika fází:

  1. Premenopauza - Příprava na vrchol
  2. Menopauza - období od poslední menstruace k zániku reprodukční funkce.
  3. Postmenopauza - úplná zastavení funkce porovnání a další restrukturalizace ženského těla.

První známky Premenopauzy v průměru se projevují u žen po 45 letech a pak toto období může pokračovat od 2 do 10 let. V 10% případů se tato fáze u žen poctivou pociťují od 35 let. V tomto případě žena čelí konceptu Brzy menopauza.

Brzy klima se mohou projevit s ohledem na několik důvodů: dědičnost, nesprávný životní styl a špatné návyky přenášené sex infekce. zjistit, Jaké jsou známky Klimaks u žen za 40 let.

Taky Climax může přijít a později - asi 50 let.

Hormonální změny

V přechodu k premenopauzu, hormonální sekrece ovariálních změn, a v důsledku toho se sníží obsah estrogenu a progestinů, a hladina folikulity hormonu se sníží, naopak, zvyšuje se. Výše produkce nadledvinek pohlavních hormonů mužů - Androgeny, které jsou znovuzrozené na estrogeny v nadledvině tkáně. Nové buňky a tkaniny jsou aktivně tvořeny v děloze a mléčných brýlích v důsledku nadměrného působení prolaktinového hormonu, který byl dříve odpověděl na běžný výskyt měsíční a ovulace. Během tohoto období mohou měsíční lidé stále od času jít po čase, ale takové hormonální "skluzavky" způsobují výrazné selhání v menstruačním cyklu. Proto Prempenopause a měsíční - úzce související, neoddělitelné procesy.

Stojí za zmínku, že se jedná pouze o začátek hormonální perestrojky a ženských hormonů v těle jsou stále v dostatečném množství, takže všechny "kritické dny" budou drženy s ovulací, 57% až do nástupu menopauzy. Proto je šance na těhotenství v tomto období jsou dostatečně velké. Nezapomeňte používat antikoncepční metody, pokud koncepce není plánována.

Příznaky a projevy Premanopauza

V těle v této fázi existuje mnoho změn, které ovlivňují nejen reprodukční sexuální funkci, ale také všechny ostatní systémy. Proto jsou příznaky premenopauzy označeny poměrně charakteristické a často. Nicméně, oni nejsou tak zhoršeni a způsobují méně nepohodlí, spíše než ve druhé fázi menopauzy.

Psycho-emocionální systém

První ze všech explicitních změn v psycho-emocionálním systému. Hormonové skoky a další změny se vždy odráží ve stavu nervového systému, zejména u žen. Existují ostré výkyvy nálady, úzkost a osamělost pocity vznikají, ospalost je možné, rychlá únava. Do tohoto období je důležité připravit psychologicky, že další průběh CLEMAKS A tyto příznaky nejsou změněny na poruchy a onemocnění na pozadí psychosomatiky.

Nepravidelný měsíční

Hlavním charakteristikou této fáze je porušení a nepravidelnost menstruačního cyklu. Měsíčně v Premopause se vyznačuje střídáním hojného a skromného výboje. Doba trvání cyklu se začne kolísat významně, příliš dlouhá nebo krátká menstruace. Pokud si všimnete, že menstruace jde déle a povaha výběru se změnila, obraťte se na specialistu. Doporučuje se podstoupit diagnostiku, aby se eliminovala onemocnění a stanovila začátek premanopauzy.

Jezdectví

Začněte překonat všechny slavné jízda. Snížení hladin estrogenů provokuje hříbě signály do mozku falešných signálů do oblasti hypotalamu, což je důvod, proč je termoregulace narušena a je přidělena nadměrné teplo. Žena cítí nepříjemné přílivy tepla, na posunu, který často přichází zimnice. To vše může být doprovázeno hyperhydrózou - zesíleným pocením. Paprsky lze kdykoliv překvapit překvapením a pokračovat po celý den až 60 krát. Tělesná teplota může zůstat v normálním rozmezí a může se zvýšit.

Bolesti hlavy

Během tohoto období často způsobují nepohodlí. Vypadají nejčastěji kvůli příliš nízkému nebo vysokému krevním tlaku. To je způsobeno tím, že hormonální kapky porušují výměnu soli vody, pro které jsou zodpovědné některé mozkové oddělení, a to vede k akumulaci krve a mezibuněčné tekutiny - sodné ionty v přebytku. V důsledku toho je tekutina v těle zpožděna a v důsledku toho se zvyšuje množství krve. Odtud a skoky tlaku a bolesti hlavy.

Bolest v hrudi

Bolest v hrudi může rušit. S začátkem vrcholu, tělo trpí nedostatkem kyslíku, který ovlivňuje všechny tkáně a buňky. Z tohoto srdečního svalu trpí, což často vyvolává vývoj ischemických srdečních onemocnění. V tuto chvíli se může objevit i bolest v oblasti srdce a na nervové půdě.

Bolest v dolní části břicha a v dolní části zad

První změny ovlivňují genitálie, které jsou umístěny v pánevním oddělení v dolní části břicha. Odtud a bolest různého charakteru v této oblasti. Často mohou dát oba v boku a vzadu. Také bederní bolesti mohou být způsobeny charakteristikou tohoto období nedostatku vápníku, z nichž trpí kostní tkáň.

Problémy s Gasts

Změny ovlivňují a gastrointestinální trakt, když se může zobrazit menu Poruchy zácpy nebo intestinální vyvrcholení, Co způsobí nepříjemný pocit v dolní části břicha.

Nízký sexuální život

Snížená libido, suchost v pochvě, nepohodlí během pohlavního styku, nepříjemné pocity ovlivňující venkovní genitálie při vyloučení kandidů a jiných onemocnění.

Obezita

Nadváha - potíže, které lze předjet v jakékoli fázi klimoly. Za prvé, narušený metabolismus přispívá k tomu, za druhé, hormon skoky androgen také provokovat obezitu. Kromě toho je stres způsobený nástupem změn v životě sedí s velkým počtem potravin, má také dopad na zbytečné kilogramy.

Osteoporóza

Oslabení kostní tkáně. V tuto chvíli jsou obzvláště zranitelné a kosty jsou křehké. To je způsobeno nedostatkem vápníku na pozadí hormonálních změn. Proto je užitečné vyhnout se velkým nákladům a samozřejmě, je důležité upravit svou stravu. Přijetí dalších vitamínových komplexů nebude nadbytečný.

Cystitida a urtrit

Riziko zánět močového měchýře při vyvrcholení Zvyšuje se v důsledku nedostatečné produkce sliznice ve vagíně, a v důsledku toho, že se zabývají zranitelnostem k pronikání bakterií. Pokud najdete krvácení během močení, nebo krvavé úseky s nažloutlou nebo zeleninovým nádechem - naléhavě poraďte se s lékařem.

Všechny uvedené příznaky se mohou projevit během období Premanopauzy jako odděleně a společně.

Všichni používali k přidružení menopauzy výhradně s ženskými podlahami a Jsou tam Klimaks u mužů? Jděte na odkaz a zjistěte odpověď na tuto otázku.

Co následuje tuto fázi?

Pokud se menstruace neprovádí asi rok, pak nový cyklus cyklu - menopauza přišel nahradit primeneopauzu. Období premopauzy a 2 roky menopauzy dohromady tvoří perimenopauzální období.

Nástup menopauzy se vyznačuje úplným zánikem dětské funkce, oslabením pružnosti tkání, stárnutí kůže. Symptomy Klimaků mohou být stejné jako během premopause, a mohou být výraznější nebo obecně.

A dokončí proces menopauzy - postmenopauzu, který nahrazuje menopauzu a trvá až do konce ženského života. Přichází jako někteří říkají "ženské podzim". Někdo zoufalý v tomto období, přeživší kvůli stárnutí, jiní, naopak se jen začínají radovat se v životě, ne zatíženi dětem a potíží s ní připojenou.

Jak pohodlné přežijí první etapu Klimaků?

Většina slabých sexuálních zástupců se strachem čeká na tento dlouhý a často dodává nepohodlí období období Clemakse - Premenopauza. Pokud však nakonfigurujete a morálně připravte na tuto fázi předem, pak můžete dokonce minimalizovat projev nepříjemných příznaků. Koneckonců, v polovině případů jsou psychosomatické jevy.

Pokud přijmete správný postoj, není možné nebo projevem této fáze je příliš silný a je vyroben významný diskomfort, měli byste kontaktovat specialisty na předepisování léčiv nebo hormonální terapie. Leží v umělém úvodu do těla hormonů určitého typu nebo v recepci kombinovaných hormonálních léčiv pro Léčba brzy vyvrcholení.

Lidový lék spolu s metodou léků může pomoci vyrovnat se s přílivem, snížit krevní tlak, odstraňte nervové napětí, Relo od nespavosti, a bude také prevence možných onemocnění a patologií. Fytoterapie se osvědčila dobře a je široce používána k odstranění běžných příznaků menopauzy.

Přenositelnost prvního stupně klimakterie je do značné míry určena životním stylem, a to jak před začátkem období předemopauzy a během.

Správně upravte jídlo. Odmítnout tuk a akutní potraviny, alkohol, tabák a kofein. Jezte více produktů obsahujících vápník, zvyšte spotřebu rostlinných a rostlinných živin bohatých na živiny. Spotřeba obilovin, ryb, fazolí, sušených ovoce bude mít prospěch. Další informace o doporučených Produkty na Climax a přibližné menu pro ženy po 45 letech, čtení v jednom z článků. By měly být zavedeny do stravy vitamínů, nechte je správně vybrat.

Jak bylo uvedeno výše, tělo není v tomto okamžiku dostatek kyslíku. Proto si zpravidla každodenní procházky na čerstvém vzduchu, než půjdete do postele, zkontrolujte místnost.

Mírná fyzická námaha pomůže vyhnout se stagnaci krve v tkáních. Nezapomeňte však na nebezpečí velkých nákladů na těle v takovém obtížném období.

Je důležité kontaktovat specialistu, když první příznaky menopauzy. Protože především je nutné eliminovat onemocnění gynekologické povahy, jakož i dalších patologií. Jak zadáte Premanopauzu, bude záviset na dalším průběhu všech vrcholů.