Hlavní příznaky vyvrcholení u žen po 45 letech

Sorocalita lze považovat za výchozí bod nového životního stupně. Je z tohoto věku, že první změny v práci reprodukčního systému se nejčastěji začínají učinit. Každá žena se strachem čeká projevy počátečních známek menostázy, protože není známo, že se na ni připravuje.
Jaký druh příznaků vyvrcholení u žen po 45 letech se nejčastěji projevují? A Jak přežít menopauzu S nejmenší ztrátou?

Jaké změny se vyskytují v ženském organismu po 45 letech?

Od 35-40 let v ženském těle, postupné přípravky začíná nadcházejícím reprodukčním transformacím. Rezervace folikulů z roku do roku do roku pomalu, ale jistě sníženo, počet hormonů vyrobených vaječníky se sníží. Tyto změny až do určité doby zůstávají zcela neviditelné pro ženu, nicméně mechanismus menopauzální změny již začíná získat hybnost.

Podle statistických údajů ve věku 45 let, ženy nejčastěji oslavují Primární známky klimakterií. Toto období v lékařském prostředí je obvyklá být nazývána Premenopauza. Vyznačuje se řadou procesů:

  1. Mimochodem snížil počet zrání folikulů, a následně ovulační vajíčka. Pravděpodobnost koncepce se postupně snižuje.
  2. Vývoj vaječníků ženských pohlavních hormonů: progesteron a estrogen. Jejich nedostatek a způsobuje celou řadu patologických příznaků Klimax.
  3. V reakci na tyto změny začíná hypotalamus vyrábět hormon stimulující folikul (FSH), snaží se vynutit vaječníky pracovat ve stejném režimu.
  4. Místo folikulů začíná být nahrazeno pojivovou tkání, dochází k atrofování sliznice, dochází k postupnému snížení velikosti reprodukčních orgánů.

Všechny tyto procesy se nejvíce aktivně projevují v prvních dvou fázích Klimaks: Premenopauza a menopauza. Jsou to tyto fáze, které se vyznačují intenzivním tokem a globální restrukturalizací uvnitř ženského těla. Když po poslední menstruaci trvá rok, přijde poslední etapa klimakterie - postmenopauza. Pokračuje až do konce života. V této době se patologické projevy stávají méně hmatatelným, vývoj estrogenových vaječníků je zcela zastaven. Dětská mise je nyní považována za dokončení.

Základní příznaky Klimaks v tomto věku

Zvažme se podrobně hlavních známek vykreslení u žen po 45 letech. A také jít do našeho článku popisující Příznaky Klimaks u žen po 50 letech.

Změny v povaze a správnosti menstruace

První známky Klimaků obvykle začínají se změnami v povaze a správnosti menstruačního cyklu. V této době, měsíčně najednou jít nebo dříve, nebo později termín. Interval mezi krvácením může být v průměru od 21 do 35 dnů, ale někdy neexistuje žádná menstruace a až 2-3 měsíce. Povaha selekce se mění. Mohou se stát intenzivnějším nebo velmi hubeným.
Často v menopauzálním období Premenstruační syndrom je exacerbováno. Provokuje hormonální nerovnováhu a sníženou ovariální funkci. Někdy ženy mohou mít krvácení, včetně pohlavního styku, které nejsou spojeny s menstruačním cyklem. Provokuje však nedostatek estrogenu, mohou být příznakem vývoje patologických procesů v oblasti reprodukčních těl (někdy onkologické povahy).

Strach z tepla

Další jasné znamení příchodu menopauzy jsou takzvané přílivy. Tato symptomová poznámka většiny žen. Jeho význam je uzavřen ve vzniku ostrého pocitu horké vlny, stoupající do oblasti ramen, rukou, krku, obličeje. Pocit nedostatku vzduchu se může připojit k přílivu, Slabost a závratě, Zaměstnání pulsu, zvýšení krevního tlaku. Dosažení nejvyššího bodu, vlna spěchá v opačném směru, doprovázený Chill, třásl se v nohách a ruční, rozpadové síly, led. Takové epizody mohou dosáhnout vysokého stupně intenzity, opakování až 20 - 30 krát denně. Často Přílivy vznikají v noci, znepokojující spánek a nedává tělo plně zotavit.

Vegetativní porušení

Vegetativní nervový systém jednoho z prvních reaguje na jaké změny. Syntéza serotoninu se sníží pod vliv hormonálních destilací, což vede ke zhoršení při adaptačních schopnostech stresu. To je doprovázeno zvýšenou nervózní vzrušení, časté směny nálady, oslabení pozornosti a paměti, a v 10 - 15% žen, vrcholem 46 nebo více let je doprovázen útoky deprese.

Pokles hladiny estrogenu ovlivňuje činnost kardiovaskulárního systému. Stěny plavidel ztrácejí tón, porušení metabolismu lipidů vyvolává vývoj aterosklerózy, což zase interferuje s plnohodnotným přílivem krve a dodávkou srdečního svalu kyslíkem. Bylo to během období menopauzy, které se ženy vyrovnávají s muži počtem patologií srdce. Ihs, angina, arytmie, tachykardie, hypertenze, hypotenze, infarkt myokardu - všechny tyto časté klimakteria satelity.

Změny v moči

U ženy po 45 letech se často pozoruje pokles sekrece genitálních orgánů, což je často doprovázeno nepohodlím a bolestivými pocty, včetně intimního kontaktu. To vše přímo ovlivňuje sexuální přitažlivost a přijímání orgasmu.

Během rozvoje menopauzálních změn se ženy často snižují. Někdy to vysvětluje nedostatek estrogen, který je zodpovědný za výskyt libido, a někdy psychologickými problémy. Například žena se může obávat o vnitřní a vnější změny, které doprovázejí příchod menostázy, přestává cítit sexuálně atraktivní, plachý vlastní tělo.

Močový systém je také ovlivněn menopauzou. Tón svalů močového měchýře se sníží, provokuje Časté nutkání a inkontinence.

Externí změny

Pod vlivem změn na úrovni hormonů zpomalují procesy metabolismu, což vyvolává hmotnostní sadu.

S počátkem menopauzy se sníží syntéza elastinu a kolagenu v buňkách, což negativně ovlivňuje stav kůže.

Provoky estrogenních selhání Oslabení minima vlasů na menopauzu, vlasy se stávají tenkými a slabými.

Často se vyvrcholení ve 45 letech doprovází intenzivní bolesti hlavy a migrény, které jsou způsobeny oběma hormonálními změnami, tak vaskulárním poruchami.

Diagnóza a léčba patologických projevů Klimaků po 45 letech

Aby nedošlo k tomu, aby se příznaky menopauzy u žen s patologickými procesy, které se vyskytují odděleně, by měly svěřit kontrolu nad tokem vnitřních změn lékařské specialisty. Nicméně, zpravidla, důvod návštěvy gynekologa se stává Expresní test pro vyvrcholení.

Diagnostikovat začátek vyvrcholení za 45 let a stanovení stupně jeho vlivu na práci vnitřních orgánů, může být doktor jmenován:

  • Obecná analýza moči a krve;
  • Biochemický krevní test;
  • Krevní test na hladiny hormonu;
  • Brát stěr pro sexuální infekce;
  • Cytologická analýza materiálu odebraného z děložního čípku;
  • Uzi malé pánevní orgány;
  • mamografie mléčných žláz;
  • EKG.

Na základě získaných výsledků bude mít lékař informace o obecném stavu ženy a bude schopen rozvíjet taktiku účinné terapie.

Pokud se menopauzální projevy nerozlišují výraznou intenzitou, může být žena jmenována léky obsahující fytohormony, stejně jako vitamín a minerální komplexy. Tyto fondy jsou schopny pomoci tělu vyrovnat se se zkouškami, které klesly na svůj podíl a minimalizovaly příznaky menopauzy.

Léčba patologických projevů Klimaků za 45 let s pomocí umělých hormonů může být zapotřebí v případě, že fyzické a emocionální zdraví ženy vyjde kvůli kontrole. Takové léky pomáhají v krátké době stabilizovat obecný stav pacienta, což eliminuje závažnost negativních příznaků. UGT by však měl být aplikován, protože se vyznačuje nejen vysokou účinností, ale také závažnými vedlejšími účinky.

Jak bezpečně překonat menopauzální období?

Aby léčba patologických symptomů bylo účinnější, mělo by být upraveno svým známým životním stylem. Je to poskytování pohodlných podmínek pro práci celého organismu, který vám umožní vytvořit spolehlivý základ pro bezpečné překonávání problémů způsobených vrcholem.

  1. Moc - jeden z hlavních bodů. Všechny systémy, včetně zažívací, zažívají zvýšené zatížení, takže by mělo být změněno Jídlo s menu po 45 letech, Pokud do této doby to bylo daleko od práva. Živočišné tuky jsou lépe částečně nahrazeny zeleninou, smaženými potravinami - dušené nebo vařené dušené, rychlé sacharidy - pomalé. Je nesmírně důležité použít dostatečné množství vláken, aby se zabránilo problémům s prací střeva. Doporučuje se pít čistější vodu.
  2. Motorová aktivita - také důležitá složka úspěšného úniku Klimaků. Sport pomáhá urychlit metabolismus, eliminovat městnavé jevy, zvýšit svalové tóny a cévy. Pro lidi, kteří jsou daleko od sportu, optimální typ fyzické námahy může být turistika, snadný běh, plavání.
  3. Pravidelné intimní život mobilizuje hormonální procesy, podporuje tón svalů pohlavních orgánů, zvyšuje zásobování krve, snižuje psycho-emocionální napětí.
  4. Plná dovolená je velmi žádoucí během období Klimaků. Je nutné budovat svůj harmonogram takovým způsobem, aby poskytl obnovu kvality těla. Pokud se v nočních hodin obtěžují přílivy a Útoky nespavosti, Během dne by mělo být přiděleno časem pro rekreaci.
  5. Zdravotní kontrola by měla být pravidelná. Lékařská inspekce by se měla konat každých šest měsíců. To vám umožní sledovat dynamiku interních procesů a včas přijmout vhodná opatření. Na tomto segmentu života se zvyšuje riziko rozvoji dostatek nebezpečných onemocnění, takže je nesmírně důležité, aby nezmeškal jejich začátek.
  6. Je třeba zachránit pozitivní postoj. Život musí být naplněn pozitivními emocemi, zajistit, aby miloval lidi a oblíbené třídy. By měly být léčeny menopauzálními změnami s porozuměním a přijetím, protože jsou přirozené a přirozené. Hlavní věc, pečlivě a pečlivě léčit vaše tělo, tak, že nebude chybět možné signály nepříznivého a včas, aby poskytovaly potřebnou pomoc.