Podstata tepla tepla u žen během klimaks

Menopauza je časem globální změny v ženském organismu. A bohužel jejich drtivá většina je negativní. S horkými přílivy, téměř každá žena vstoupila v období menopauzy. Asi 80% žen je to příznak patologického vyvrcholení, který se projevuje nejvíce akutní.

Jaký je tento fenomén vůbec? Co to provokuje? A jak se zbavit přílivů, když vrchol? Mluvíme o tom v tomto článku.

Jaký je příznak?

Závodní hlavy u žen jsou velmi podobné takovému přírodním fenoménu jako mořská vlna. Tento proces se skládá ze dvou fází: příliv a odliv.

  1. V fázi přílivu se tepelná vlna válí od středu těla nahoru, zachytit krk, ruce, obličej. Tento proces je doprovázen zvýšeným pocením, rychlým srdečním tepem, pocitem nedostatku kyslíku, v očích, závratě, slabost v těle. Zároveň zůstává tělesná teplota normální a výše uvedené sekce získávají načervenalý odstín vysvětlený expanzí subkutánních kapilár.
  2. Druhá fáze odpovídá moři s mořskýmložkou - vlna dělá opak. Zároveň je teplo nahrazeno chladem: žena hodí v ledovém potu, a chill může být cítit, slabost, třesoucí se v končetinách, závratě a dokonce krok ke ztrátě vědomí.

Doba útoku se může výrazně lišit. Jedna epizoda může trvat od 30 sekund do 10 minut. Nejčastěji se stalo intenzivní Vrcholy v noci.

Frekvence útoků je také čistě individuální. Ve světelných případech se přílivy vyskytují 10 krát denně, v případech mírné intenzity - až 20krát denně a těžkým - více než 20krát. Je třeba poznamenat, že většina žen zažívá světlo a mírný stupeň závažnosti přílivů.

Příčiny a provokatury projevu

Hlavním důvodem přílivu přílivu, když je vyvrcholení nejvíce hormonální perestroja, která je charakteristická pro toto období. Snížení hladiny estrogenu v krvi způsobuje selhání v práci hypotalamu - tělo, které je zodpovědný za harmonický průběh mnoha životně důležitých procesů v lidském těle: spánek, chuť k jídlu, generování sexuálních hormonů, stejně jako pro procesy termoregulace. V reakci na snížení hladiny ženských hormonů začíná hypotalamus vnímat normální tělesnou teplotu pro zvýšené, což je doprovázeno řadou charakteristických symptomů. Dokonce i moderní věda ještě není schopna určit, co způsobuje takovou reakci.

A i když objektivní příčinou tepelného přílivu u žen s menostázou - hormonální nerovnováha, doprovázející dokončení reprodukčního poslání ženského organismu, existuje řada dalších faktorů, které zvyšují pravděpodobnost přílivu útoků, jejich frekvence a intenzitě. Oni mohou být:

  • Škodlivé návyky (kouření, alkoholismus);
  • stresující situace, emocionální stres;
  • Zvýšená teplota vzduchu;
  • zvýšená vlhkost vzduchu;
  • Nadměrná spotřeba kofeinu a rafinovaného cukru;
  • Nepohodlné, zavřít oblečení ze syntetické tkaniny.

Léčba přílivů tepla

Jak se vyrovnat s přílivy při vyvrcholení? Tato otázka je relevantní pro každou ženu, která nebo již vstoupila do menu pro muže, nebo se právě připravuje na to. Zápočet Závažnost tohoto patologického procesu může působit v několika směrech.

Změna životního stylu jako základ bojů proti tepelnému přílivu

První věc začít - úprava životního stylu. Lze říci, že se jedná o základ, na kterém je postaven úspěšný boj s příznaky Klimaks.

  1. Climax musí být mírný, převažující ve stravě zeleniny, ovoce, travních plodin, fermentovaných mléčných výrobků, ryb, stejně jako dietní odrůdy masa. Pomůže bojovat proti přílivu tepla, také dodržování optimálního režimu pití, ve kterém je důležité používat až 2 litry čisté vody během dne. Nepoužívejte nápoje obsahující kofein.
  2. Fyzická aktivita by neměla být také vynechána z typu. Pravidelná mírná fyzická aktivita (jóga, aqua aerobik, snadný běh nebo chůze) pomáhá eliminovat emocionální přepětí, aktivuje krevní oběh, urychluje metabolismus, což obecně má pozitivní vliv na fungování všech systémů a orgánů a nepřímo pomáhá úrovni závažnosti přílivů.
  3. Úplný sexuální život mimořádně příznivě ovlivňuje pokles příznaků přílivů a v celkovém stavu ženy. Intimní vztahy, které přinášejí fyzickou a emocionální spokojenost pomůže ženě cítit atraktivní a přivítat a umožní vám udržet sebeúcta na správné úrovni
  4. Aby se zabránilo útoku tepla, doporučuje se zdržet se návštěvou, pro kterou je charakterizován masakr lidí. Je nutné vyhnout se dusným, horkým pokojům a zejména těch, ve kterých je pozorována zvýšená vlhkost.
  5. Oblečení je lepší si vybrat neholovitý pohyb, sešité jejich přírodní tkaniny. Oblečené potřebné počasí, vyhýbání se přehřátím.
  6. Je nesmírně důležité vyrovnat způsob práce a rekreace, protože emocionální a fyzické přepracování - pevný základ pro vývoj všech druhů nemocí.
  7. Pomůže se zbavit přílivů během vyvrcholení a odmítnutí špatných návyků. Kouření a alkohol (v neomezených množstvích) - Výkonné provokatéři se zdravotními problémy, které je ideální, je třeba odstranit ze života.

Použití léčivých bylin pro snížení intenzity přílivu

Dalším směrem, který je schopen zastavit příznaky horkých záchvatů je použití léčivých rostlin. Ženy byly dlouho ošetřeny na pomoc z těchto přírodních zdrojů zdraví a dlouhověkosti. Je možné se zbavit horkých záchvatů s pomocí statečnosti, infuzí, tinkturů založených na následujících závodech:

  • červený jetel;
  • nudný děloha;
  • pastýřové tašky;
  • šalvěj;
  • Červený kartáč;
  • šišky;
  • Horsetail pole.

Vynikající osvědčená přijímat oleje krajiny večera a olejového oleje.

Všechny tyto rostliny se ukázaly jako spolehlivé asistenty schopné střelit příznaky patologického vyvrcholení. Jsou dobré as "sólo" aplikací a ve složení Polycomponent poplatků.

Neutralizovat emocionální nestabilitu, která provokuje Krmiva u žen, Může být doporučeno obohatit poplatky s bylinnými složkami se sedativním účinkem:

  • Kozlík lékařský;
  • základní deska;
  • duše;
  • u krutosti;
  • Heřmánek a PR.

Léčba tepelných přílivů s léky

Léčba tepelných přílivů s lékárenskými prostředky se používá zpravidla s poměrně vyslovenou intenzitou tepelných záchvatů.

Přípravky umožňující odstranit nadměrnou intenzitu a přílivu, lze rozdělit do tří skupin:

Fytoestrogens

Přípravy na základě užívání extraktů léčivých bylin, které obsahují Zeleninový fytoestrogen, Podobné v jeho kompozici s jedním z přírodních horónů ženského těla - estradiol. Často tyto dietní doplňky zahrnují kromě výše uvedených látek podobných hormonům, také další rostlinné komponenty a vitamínové a minerální přísady. Kombinace těchto složek poskytuje šanci nejen odstranit závažnost symptomů, ale také zvýšit celkový tón těla a životně důležitou energii.

Příklad této skupiny drog může být:

Antikoncepce

Ústní Antikoncepci pro menopauzu (OK) - Další metodou odstranění útoků přílivů, ale již rostlin, ale umělé hormony. Další výhodou této možnosti léčby je antikonceptivní účinek, protože těhotenství během vyvrcholení je realitou.

Volba je nejlepší svěřit gynekologa, který rozhodne na základě obecného stavu pacienta a výsledky testů.

Nevýhoda tohoto typu tepelného přílivu je přítomnost řady kontraindikací pro užívání OK (křečové žíly, endometrióza, hypertenze, post-infarkt a post-patron, kouření atd.), stejně jako řada vedlejších účinků (hypertenze, porušení syntézy hemoglobinu, tromboembolismu a t.D.).

Náhradní hormonální terapie

Redean hormonální terapie (HRT) - šokářství, které pomáhá v krátké době zbavit se negativních příznaků Klimaků. Přijetí do krve dostatečného počtu ženských pohlavních hormonů umožňuje eliminovat přílivy tepla a další Známky vyvrcholení u žen, Který provokuje klimaTteries.

Za všech této příznivé pomoci však lží významné mínus. Bohužel, výzkum některých vědeckých laboratoří ukázal, že dlouhodobý příjem umělých hormonů je schopen stát se katalyzátorem pro rozvoj rakoviny. Proto se UGT by se měl stát extrémním opatřením. Taková léčba může být předepsána pouze kompetentní navštěvující lékař, a pouze v případě, že bude poškozen zdravotním pacientem s patologickými známkami Klimaků, nad potenciálním nebezpečím vývoje nebezpečných důsledků.

Má UGT a řadu dalších vedlejších účinků, například: Zvyšuje riziko vzniku hypertenze, provokuje časté bolesti hlavy, často se rozvíjejících v migrénu, způsobuje, že hvězdy žlučů se stává Důvod rozvoji mastopatie během vyvrcholení.

Někdy, pokud je psycho-emocionální stav ženy poměrně komplikovaný, může být jmenován lékař Antidepresiva, Vylepšení hladiny serotoninu - radostního hormonu a ve všech ostatních případech - lehké sedativa.

Pravidla chování během vzestupu tepla

Mluvit o tom, jak léčit nádivové teplo, není možné zmínit o chování během útoku. Existuje několik jednoduchých pravidel:

  1. Pokud vám stát umožňuje lepší jít ven, pokud neexistuje žádná taková možnost, pak byste měli alespoň otevřít okno pro zajištění toku čerstvého vzduchu;
  2. Útok je lepší "setkat" ne stojí, ale sedět nebo ležící;
  3. Pro Potápěč v očích a závratě může být snížena hlavu dolů (ve směru kolena) a sedět tak nějakou dobu;
  4. Pokud je to možné, můžete pít několik pití studené vody;
  5. Můžete umýt chladnou vodu nebo se zeptat někoho z těch, které jsou přítomné v blízkosti vlhké ubrousky nebo ručník tak, že obličej může být foukán;
  6. Je lepší rozepnout košili brány, odstraňte plaché oblečení;
  7. Pomáhá dýchání řízení. Mělo by být zaměřeno na cyklus "inhald-exhaler" a pokusit se, aby to nejmodernější a klidný;
  8. Neobvyklé, ale účinná metoda je snížit nohy v pánvi s teplou vodou. Tato metoda je však použitelná pouze doma a vyžaduje cizí pomoc, protože během útoku je žena obtížné splnit nějaké akce;
  9. Je velmi důležité se uklidnit, nastavit se do příznivého výsledku a nezapomeňte, že všechny tyto potíže jsou dočasné.

S ohledem na důvody teplu teplu u žen, jakož i rozhodování o tom, co dělat pro zastavení progrese tohoto procesu, je třeba říci, že fenomén Klimaks není nemoc. Pouze asi 15% zástupců krásné poloviny jsou testovány ve zvýšené intenzitě. Proto je důležité vytvořit ve vědomí správného obrazu situace, že na úrovni psychosomatics pomůže snížit závažnost patologických symptomů. Jak se vypořádat s přílivem? - Otázkou je poměrně prostorný a pouze vysoce kvalifikovaný lékař je schopen odpovědět, protože každé tělo je jedinečné, a to znamená, že přístup je vyžadován v každém případě jedinec.