Klimatické období žen

Klimatické období žen

"Climax" přeložil z řeckého znamená "schodiště". V určitém okamžiku musí žena v souvislosti s reverzním vývojem reprodukčních těles překonat tento krok vedoucí k úderu. Hormonální změny vyskytující se během kliknutí je přirozený proces, není nutné se obávat.

Klimační období

Climax je období života, během něhož fungování reprodukčního systému.

Existují tři stupně Klimaks u žen:

  1. Premenopausa. Začíná několik let před úplným koncem měsíce. Stage Trvání se pohybuje od 1 roku do 3 let. Funkce vaječníků postupně začít fade, ovulace končí, proces pojetí se stává problematický. Tam jsou nepravidelné měsíční. Interval mezi nimi se zvyšuje a doba trvání se postupně snižuje. Etapa úseků Až do posledního měsíčního.
  2. Menopauza. Období, kdy žena nemá v průběhu roku žádná měsíční období. V této době může žena vytočit špatně v hmotnosti, problematiky srdečních problémů se může rozvíjet diabetes. Menopauza se nejčastěji vyvíjí ve věku 45 až 50 let. Ukončení menstruace pod 45 let je považována za včasnou menopauzu, a až 40 let - předčasný.
  3. Postmenopausa. Čas od konce menopauzy do 69-70 let.

Často věří, že vyvrcholení a menopauza je stejná. Klimax je však definován jako ztráta funkce dětí a menopauzy - rok bez měsíce.

Existují případy, kdy menopauza nepřijde nečekaně, navzdory skutečnosti, že žena plánovala přípravu na tuto fázi. Aby se zabránilo takové situaci, musíte znát příznaky climaxu aproximace u žen.

Začátek vyvrcholení u žen

Příznaky

Tabulka představuje hlavní znaky hrůzného vrcholu.

Nápisy
Narušení menstruačních cyklůS zánikem hormonální funkce vaječníků, doba trvání menstruace. Pokračují nepravidelně a špatně. Mezi menstruací může být interval od jednoho do tří měsíců a někdy více. Po určité době se měsíční zastávky zcela zastaví.
JezdectvíV takových okamžicích se žena hodí do tepla, které se vztahuje na obličej, krk, hrudník a ruce. V tomto okamžiku vzniká teplota, pocení a nedostatek vzduchu. Kožní busy buď pokryty skvrnami. Uvedené příznaky mohou být doprovázeny závratě, nevolnostou a tachykardií. Doba přílivu je od 30 sekund do 3 minut.
Změna náladyV předemenopauzálním období mají ženy narušení psycho-emocionálního stavu. Jsou vyjádřeny v agresivitě, podrážděnosti, plasticitě, úzkosti, úzkosti. Většina žen má takové změny v náladě se objeví před měsícem.
Změna vzhleduHormonální nerovnováha v těle vede k pomalosti kůže, vypadávání vlasů. Na nehty jsou křehké, suché, začněte se dostat ven.
Zvýšená hmotnostNadměrná hmotnost není vždy známkou menopauzy. Fastty Calorie Food také ovlivňuje zvýšení tělesné hmotnosti. Možná vývoj inzulínové rezistence. S snížením stáhlů svalů a vzrostou se vrstvy tuku.
Noční hypergidrózaProjevuje se v silném pocení během spánku.
Suchá vaginaS zpomalením metabolických procesů v těle je pokles pružnosti, vlhkosti tkání. Pickwall Walls Staňte se drobivosti, objevují se praskliny. Nízké pánevní orgány mohou sestoupit a vypadnout.
NespavostSpaní závisí na bilanci estrogenu a progesteronu. Nedostatek prvních vedení k pocení, druhý - k nespavosti.
Snížení libidoPrvní důvod pro snížení sexuální touhy - nepříjemné pocity vznikající při styku. Druhým je snížení úrovně hormonů zodpovědných za sexuální přitažlivost.
Srdeční problémyNízké hladiny estrogenů způsobily vývoj srdečních onemocnění během vyvrcholení u žen.
OsteoporózaNejnebezpečnější symptom. Změny v kostní tkáni charakterizované vakuem a zvýšenou křehkost. Riziko rizika zlomenin kostí. Žena se cítí zvýšenou únavu, slabost.
Únik močiNedostatek ženských hormonů oslabuje svaly pánve a vede k relaxaci sfinkteru močového měchýře
Svalnaté a bolesti hlavyS menopauzou se změní tón krevních cév, v důsledku výsledku bolesti hlavy vznikají. Svalová bolest se objeví, když je vápník rozbitá.
Problémy s pamětiDůvodem je snížená úroveň estrogenu. Při normalizaci hormonálního pozadí problém zmizí problém.
Gynekologické onemocněníOvlivnit vzhled časného vrcholu (především nádor vaječníků).
AlergieNa jeho vzhledu ovlivňuje spojení endokrinních a imunitních systémů. V hormonálních změnách, alergická rýma, astma, dermatitida může nastat.

Známky nadcházející ženy Climax existuje mnohem více, ale žena by se neměla bát a starat se o to. Včasné konzultace s lékařem a správným výběrem léků pomůže usnadnit stát.

Komplikace období menopauzy

Ve všech případech není normální únik vyvrcholení u žen. Tyto komplikace tohoto období jsou možné:

  •  Obtížný kurz menopauzálního syndromu s porušením gastrointestinálního traktu, který způsobuje vyčerpání ženy;
  • patologické zlomeniny (příznak osteoporózy);
  • průlomový krvácení v důsledku hormonálních selhání;
  • Hyperplazie endometria;
  • Vývoj fibromů dělohy;
  • Mastopatie, nádorové formace mamarchových žláz.

Vzhledem k velkému počtu možných komplikací jsou zapotřebí pravidelné preventivní návštěvy gynekologa.

Klimakterický syndrom

To je jeden ze společných problémů menopauzy. Klimační syndrom je vyjádřen ve vzniku komplexu endokrinních a neurologických poruch. Příznaky tohoto syndromu zahrnují:

  • bolesti hlavy, migréna, závratě;
  • příliv tepla do hlavy a horní části těla;
  • ostré výkyvy nálady;
  • nespavost;
  • exacerbace stávajících chronických onemocnění;
  • porušení z kardiovaskulárního systému;
  • Hypertenzní onemocnění a další.

V komplexu se tyto příznaky významně zhoršují kvalitu života žen, vedou ke snížení výkonnosti.

Závažnost klimakterického syndromu závisí na frekvenci přílivů. Snadný stupeň je charakterizován výskytem přílivu až desetkrát po dobu 24 hodin a průměr - až 20 krát, těžký - více než 20krát denně.

Příčiny brzy vyvrcholení

Brzy vyvrcholení se nazývá hormonální restrukturalizace, která začala dříve než 45 let. To může být způsobeno několika důvody:

  • vyčerpání vaječníků spojených s genetickou anomálií (defekt X-chromozom);
  • onemocnění dědictví (galaktosémie, amenorrhea, blefrofomie);
  • Důsledky chirurgického zákroku - odstranění Momy s městskou, ovaredektomií;
  • Účinek záření a chemoterapie jmenované při léčbě maligních neoplazmů;
  • Snížení intenzity imunity.

Žena by měla vědět, jaký lékař zvládne s časným vrcholem. Profesionální gynekolog-endokrinolog konzultovat a předepisovat zacházení.

Jak zpozdit nástup Klimaků?

Specialisté vyvinuly několik metod pro odstranění Klimaků. Premenopauza je období, které je nejvhodnější pro použití zpoždění opatření.

  1. Hormonální substituční terapie je jmenována lékařem přísně podle údajů. Chcete-li se pohybovat příchod menopauzy mohou přípravky estrogenu (ovestin, divigel, klimontorem, norcut a dr.).
  2. Lékař může přiřadit dlouhodobý příjem fytoestrogenů - rostlinných látek podobných mechanismu účinku přirozeným estrogenem. Tyto léky zahrnují feminální, estrovale, femimijev a dr.
  3. Fytoterapie - použití statečnosti a informacie některých léčivých rostlin (skříňka, mediatarians, salfa, fandění a mnoho dalších). Efektivní pro zpoždění Klimaků a klášterního čaje.
  4. Kromě toho, pro efektivní výsledek musíte postupovat podle následujících pravidel:
  • Nepoužívejte tuk, sladká jídla - ovoce, zelenina, fermentované potraviny musí převažovat ve stravě;
  • Hrát sporty, čímž stimulují výrobu biologických látek, které prodlužují mládež;
  • postarat se o zdraví žen a pravidelně navštívit gynekolog;
  • Vyhněte se stresujícím situacím;
  • odmítnout špatné návyky.

Splnění těchto tipů má žena schopnost odložit nástup Klimaků.

Diagnostika

Menopauza je diagnóza zahrnuje konzultace gynekologa, endokrinologa, kardiologa, neurologa. Funkční stav vaječníků je určen histologickou analýzou a cytologickými studiemi šmouhy. V případě potřeby ultrazvuk hrudníku, malých pánevních orgánů, mamografie.

Metody eliminace symptomů Klimaků

Moderní medicína nabízí následující metody, jak eliminovat nepříjemné projevy menopauzy období:

  • Hormonální přípravky (estrogen) jsou uvedeny v silném průběhu Klimaxu.
  • Fytoestrogeny - měkká volba pro klimakterické poruchy.
  • Fyziostiáry - masáže, lékařská tělesná kultura.
  • Populární léčba.

Jaké prostředky se provádí zacházením s vyvrcholením žen, zobrazené na videu.

Climax - nevyhnutelný fyziologický proces v životě ženy. Takže dříve nebo později je nuceno přežít toto období.