Belie in dívky, normou a patologii výboje

Stěny pochvy a dělohy se skládají z sliznice, která tvoří tajemství - kapalina, která se gynekologové nazývají bílá. Dívky ve věku od 5 do 6 a až 10-11 let mají malý výtok z pochvy, z nichž barva a počet se liší od věku a zdravotního stavu dítěte. Je důležité poznamenat, že takové jevy pro ženské tělo, i když ani na konec vytvořené, jsou identifikovány gynekologovými lékaři jako normou.

Obecné informace o vaginálním výboji

Přítomnost bílého (vaginálního výboje) pomáhá tělu zvládnout s řadou problémů:

  • Čištění a zvlhčování vagíny;
  • Prevence a boj s infekcemi;
  • Přirozená ochrana mikroflóny vnitřních genitálií.

Barva normálních vaginálních sekrencí u dívek
Barva normálního vaginálního výboje je způsobena hladinou hormonů v organismu dívky. Neodpovídat Může být transparentní bílá nebo mléčně bílá barva, podle konzistence je tenká, tlustá, viskózní látka.

Počet vypouštění se může také lišit v závislosti na obecném zdraví těla. Počet bílých může ovlivnit stres, nachlazení, onemocnění ledvin, problémy s gastrointestinálním traktem, rozmanitostí srdeční aktivity u dítěte, přítomnosti diabetu.

Je velmi důležité sledovat změny v vaginálním tajemství. Následující okolnosti mohou znamenat přítomnost problémů v těle dívky:

  • Změna zápachu (zejména nepříjemný zápach);
  • změna barvy (zejména nazelenalý, šedavý);
  • Měnící se struktura (například pěnivý nebo podobný sýrům výběru);
  • Vaginální svědění, pálení, edém nebo zarudnutí;
  • Vaginální krvácení nebo krvavá těsnění od dívek na 10-11 let.

Symptomy a diagnostika vaginálního výboje

Úzkost z bílých - nejčastější stížnosti rodičů dívek věkové skupiny od 6 do 10-11 let (před první menstruací). Anatomie dítěte tohoto období života hraje významnou roli v etiologii propuštění z pochvy.

V období před odhadem jsou sexuální rty v dívce malé, nevyvinuté, nemají tukové vrstvy a ochlupení. ARUS je velmi blízko k vagíně, takže existuje riziko fekálního znečištění, což vede k infekci. Kromě toho, vulva a vaginální kožené hypoistrogenní, epitel je prakticky beze změny, a pH kůže je neutrální - všechny tyto faktory činí vagínou a vulvu jsou zvláště citlivé na různé infekce.

Nejčastější příčiny výboje z vagíny mohou zavolat vulvovaginit, Infekční problémy, zavedení dítěte uvnitř cizího těla, červů, vulvarových nádorů a vrozených abnormalit genitálií.

  • Vulvovaginitida: Nejčastější onemocnění ve věkové skupině od 6 do 10 let (62-92%). Alokace mohou být transparentní, žlutá - zelená, pachy s rybami. Při zkoumání pole genitálních orgánů bude kůže kolem pochvy červenají a zapálila až do zadního průchodu. Dítě zpravidla stěžuje na bolest, silnou svědění a dysurii. Nejčastěji je vulvovaginite nespecifický, se smíšenou bakteriální mikroflórou. Špatné dodržování pravidel osobní hygieny je společným výchozím faktorem, protože vzhled symptomů obvykle dochází, když se dívka začne navštěvovat mateřskou školu nebo základní školu a je zodpovědná za čistotu genitálií po návštěvě toalety. Základem prevence a léčby vulvovaginitu je důkladným dodržením normy hygieny.
    Antibiotika by měla být použita pouze tehdy, když byl jasně identifikován čistý růst specifického patogenního organismu. Klinik musí být veden výsledky citlivosti na léčivo.
  • Samostatně, to stojí za přidělování herpetické vulvivaginitidy, s přítomností charakteristických puchýřů a vředů na genitálií dívky. To je samozřejmě atypickou dětskou chorobou, ale v posledních pěti letech se stala stále více diagnostikována. Pokud jsou rodiče dítěte nemocní s herpesem, mají časté relapsy, pokud je dítě nakloněno nachlazení, doporučuje se analýzu projít virem.
  • Infekční důvody. Nejčastějším patogenem v období prepastát může být odlišen skupinou beta hemolytických streptokoků, které jsou epidemiologicky příbuzné s infekcí horních dýchacích cest. Začátek nemoci může být poměrně akutní, s hnisavým výbojem, bolestivým močením a zánětem vulvy. V takových případech se obvykle předepisují streptokokové přípravky skupiny A skupiny, s citlivostí na penicilin, je znázorněn erythromycin. Opakující se obvykle dochází ve třetině léčených dětí.
  • Velmi často malé holčičky, studium jejich těla, zatlačte do vagina malých předmětů: korálky, mince, malé hračky a t. D. Zahraniční orgán v pochvě je infekce krbu. V tomto případě to bylo připraveno hnilentní, s nepříjemným zápachem a krví. Pokud existuje podezření z cizího předmětu, měli byste provádět vaginoskopii podle obecné anestezie. Extrakce cizích předmětů zpravidla vede k úplnému zmizení bílých a nepříjemných pocitů.
  • Červi, většinou ostrost, přinášejí potíže v noci. Dítě je viditelné stopy přestávek v rozkroku, obvykle dívka si stěžuje na silné svědění, zesilování ve večerních hodinách. Pozitivní účinek poskytuje komplexní léčbu anti-Zhilant léky, například na poskytnutí.
  • Vrozené anomálie a nádory genitálních orgánů - závažných onemocnění, pro které se vyznačuje častým výtokem krve. Požadováno důkladné klinické vyšetření dítěte. V některých případech, chirurgický zásah dává pozitivní trend. V ostatních případech je zobrazena dlouhodobá terapeutická léčba.

Prevence onemocnění

Po koupání v otevřených nádržích, dívce

  • Nejvíce náchylnější k onemocněním jsou děti náchylné k alergickým reakcím nebo často užívajících antibiotika, která oslabují přirozené bariérové ​​funkce těla. Rodiče dívek před uplatňováním drog by měly být konzultovány s pediatrem. Nezabývají se sebekrodinám.
  • Po koupání v otevřených vodních útvarech nebo bazénu je nutné umýt dítě čistou tekoucí vodou, nezapomeňte přední (aby se zabránilo bakteriím z řiti).
  • Při mytí dětského rodného a ložního prádla je důležité, aby ho nepřekročilo přidávání chemikálií pro mytí. Doporučuje se používat bezpečné hypoalergenní nástroje pro mytí dětské oblečení.
  • Často si umyjte ruce. To je nejúčinnější prevence proti jakýmkoliv infekcím. Nezapomeňte si umýt ruce před a po návštěvě toalety.
  • Během dne je nutné kontrolovat kampaň dívky v záchodě. Dítě je často příliš soustředěno na hry, poštovné nebo příliš spěšně navštěvují toaletní místnost, která vyvolává růst infekcí a patologií v urogenitální sféře. Zvláštní pozornost je věnována procesu defekace. Častá zácpa může způsobit podráždění kůže kolem genitálních orgánů, způsobit vulvivagininitidu a vzhled patologických výbojů.

Vaginální alokace u dívek - adolescentů

Výběr dívek - adolescentů
Bezprostředně před nástupem první menstruace se vaginální tajemství dívek mění. Důležitým vlastností je výroba hormonu tělesa zvaného "estrogen", která stimuluje růst buněk vnitřního pláště vaginy. Sekreace glykogenů se zvyšuje, což působí jako živina pro bakterie kyseliny mléčné. V důsledku toho je kyselost vnitřních genitálních orgánů snížena z přibližně 5,5 až 3,5, t. E. Středa se stává kyselá. Nízké pH působí jako ochrana proti infekcím.

Po nástupu první menstruace, dívky adolescence byly blency hojnější, konzistence je tlustá, mohou být porovnána s vaječnými svátky. V normách výběru, který nemá sotva osvětlený zápach - normou.

Po ovulaci se teenageři vyskytují sekreci estrogenu a progesteronu, je možné změnit bílou, otočí se žlutou a stávají se tvrdším. Nyní může být jejich konzistence porovnána s želatinou.

Tyto změny jsou způsobeny nestabilním hormonálním stavem adolescentů. Když bude menstruace pravidelná, s výhradou dokončení zdraví dětí, bílá barva bude mléčně nebo transparentní bílá.

Patologické alokace bílé z pochvy v pubertálním období

Zpravidla fyziologický výboj z vagíny prochází asymptomatický. Pro patologii je charakteristická pro: svědění, spalování, dráždivý vaginální syndrom a venkovní genitální orgány, nepříjemné zápach, bolestivé pocity při močení.

Kromě výše uvedených onemocnění adolescence můžete přidat k nim:
Emocionální stres v dospívajících dívek

  • Sexuálně přenosné infekce v případě, že dívka začala brzy sexuální život buď prošel násilím. Léčba jako medikovaná a psychická příroda, jmenuje gynekologa. Vzdělávací práce rodičů a vzdělávacích institucí také hraje velkou roli v prevenci časných sexuálních vztahů.
  • Emocionální stres. Psychota teenagera je extrémně labil, který se nemůže odrazit v sexu. Problémy ve vztazích s vrstevníky, rodiče, učitelé se odráží v imunitním systému teenagera, tedy vznik infekcí a patologií. Zpravidla je předepsána: uklidňující léky s protizánětlivými činidly.

Obecná doporučení pro dospívající dívku jsou stejná jako pro dospělé ženy: povinné, jednou za šest měsíců, navštěvuje gynekolog, přesný dodržování lékařských pokynů a v nezbytných případech včasné zacházení.