Transparentní hlen

Oddělený sexuální trakt u žen může být první, kdo signalizovat onemocnění. Nejčastěji se vaginální mukale mění své vlastnosti v infekčních patologiích reprodukční cesty. Výběrové vlastnosti jsou důležitým diagnostickým markerem fyziologického menstruačního cyklu a mikrobiocenózy vagíny.

Vnitřní povrch vagíny neobsahuje žlázy produkující hlen. Tekutá část vaginálního tajemství je tvořena transudátem - vlhkostí, která hustá z kapilár. Míchání s epiteliálními buňkami, vaginální mukale získává bílý odstín a v jeho texturové vyznání, ale může ušetřit své transparentní vlastnosti v průběhu cyklu.

Vagina je tvořena vícevrstvým rovným ne-osvětlovacím epitelem a rychlost buněk je plně určena hormonální bilancí těla ženy. Estrogeny, které jsou aktivně vyráběny buněk rostoucího vaječního folikulu v první fázi vedou k intenzivnímu proliferaci epitelových buněk bohatých na glykogenu - hlavní živiny pro bakterie. Normální flóra je prezentována především lacto a bifidobakterií, absorbující granule glykogenu, tvoří peroxid a kyseliny, které vytvářejí kyselé médium. Blíže k období ovulace, kdy úroveň estradiolu dosáhne svého píku, epitel je co nejvíce obnovován, což poskytuje bakterie substrátu. Vydané buňky poskytují bílou barvu a tvoří vaginální hlen spolu s transudátem. Ve středu výběrového cyklu se stává hojným.

Druhou součástí vaginálního tajemství je cervikální hlen, který je považován za produkt glazatické epitelové žlázy. Úloha hlenu při zachování reprodukčního zdraví je skvělá. Obsahuje enzymy, biologicky účinné látky s baktericidním účinkem. Na začátku menstruačního cyklu, protože estradiol roste, hlen v kabelovém kanálu se zvyšuje v množství, a během ovulace, endocervix umírá a listy.

Povaha vaginální mucule se mění během menstruačního cyklu. Zcela záleží na množství produkovaného hormonu.

První fáze nebo čas od začátku menstruačního krvácení k výstupu z vejce z folikulu je doprovázeno uvolňováním průhledného hlenu bílého odstínu. Jakmile je děložní menstruační krvácení zastaveno, má Mucus děložna hnědé nečistoty o změněné krve po dobu 2 - 3 dny, pak se oddělené získá smetanový charakter a bílý. Jako přístupy ovulace se Cervikální kanál rozšiřuje a uvolňuje z hlenu děložního čípku. Cervikální hlen odchází vagina, ženy si všimnou, že výběr se stává viskózní, buničinou, průhlednou nebo průsvitnou a konzistentností podobat vaječným proteinem. Tento oddělený je pozorován po dobu 3 - 5 dnů. Bílý tlustý hlen z dělohy je natažený mezi prsty nebo větve pinzetu - takový znak potvrzuje ovulaci. U některých žen může být výběr uprostřed cyklu kapalný a vodnatý, ale bílý odstín je zachován.

Druhá fáze je doprovázena vlivem progesteronu na tkáni vagíny a čípku. Cervikální kanál je zúžení, výběr ztrácí transparentní vlastnosti a povahu hlenu, který se stává opět krémovou a průsvitnou, barvu z nich bílá. Pro 2 - 3 dny před menstruací se může objevit hnědý mužský muž.

Normální výboje mají následující vlastnosti:

  • Objem - ne více než jedna lžíce denně;
  • Barva - transparentní nebo průsvitná v první fázi a bílý odstín do druhé;
  • Textura je smetanová po menstruaci a před ní, sliznice a tlustý - uprostřed cyklu;
  • Vůně je velmi slabá;
  • není doprovázen svědění a nezpůsobují podráždění genitálií.

Mucus z dělohy ve zdravé ženě má bílý, zbavený vloček a patologických nečistot, schne se na spodní prádlo a získává žlutý odstín.

S porušením hormonálních produktů je pozorováno změnu vlastností výběru děložního čípku a vagíny. Například s poklesem syntézy estrogenu se množství hlenu snižuje a ztrácí jeho průhlednou strukturu, se stává nasyceným bílým a velmi silným. Ženy oslavují suchost v pochvě. Tyto změny se vyskytují během Klimaků.

Zvýšené produkty bílého nebo transparentního hlenu z dělohy jsou pozorovány při užívání monofázy perorální antikoncepce, přítomnost intrauterinních spirálů.

Průhledný hlen během těhotenství

Transparentní hlenBěhem těhotenství se změní charakter slizukce dělohy pod vlivem rostoucí úrovně estrogenu a progesteronu. Estradiol vede k intenzivnějšímu proliferaci epitelových buněk a jejich oběd, který proto zvyšuje počet vyrobených děložních výbojů. Kromě toho zvýšení krevního oběhu a jeho žilní stagnace vede ke zvýšení procesu transvisage. A progesteron vede ke zvýšení syntézy obilovin transparentní bílý hlen. Již v časných obdobích těhotenství, ženy všimnou zvýšení interkomu a jeho propuštění. Ve třetím trimestru, mnoho těhotných žen je zaměňováno s úniku vody vřetena. Chcete-li odstranit prasknutí ovocné bubliny, použijte zkušební těsnění nebo přístup k lékaři. Zpravidla je brzy poškození plynárenských mušlech se objeví tahání bolesti v regionu.

Přibližně 37 - 38 týdnů začíná pohybovat sliznice. Může být bílá nebo transparentní, ale poté, co obsahuje krevní sraženinu - není nebezpečné, protože se často děje kvůli počátečnímu otevření děložního čípku a konverze kapilár.

Patologická sekrece hlenu

Kromě fyziologického oddělení bílého nebo transparentního krčníku jsou často diagnostikovány patologické výboje. Důvod infekčních a zánětlivých procesů v pochvě, cervikálových, trubkách a děložních dutinách se stávají.

Rozlišujte následující typy sekrecí.

  • Vestibulární hlen patologické povahy je registrován s vulvitem a zánětem dávkových žláz. Takové patologie se vyskytují během condelu, herpes, bakteriální vaginózy a drozd.
  • Vaginální otroky jsou popsány s dysbakteriózou, bakteriálním, plísním a virovým kolpitem, chladnými invaze.
  • Křivené tašky jsou charakteristické pro erozi, endokervicitu, polypózu a papilomatóza - jakýkoliv proces, který je doprovázen ulcerací.
  • Pipe - registrována zřídka, jsou spojeny s periodickým uplynutím hnisu nebo serózního exsudátu z trubek.
  • Materiál patologické tajemství je pozorováno s endometritidou, polypy, submukózním miomem.
Normálně by žena neměla cítit jeho výtok, s výjimkou období ovulace a menstruace.

Onemocnění genitálií jsou vždy doprovázeny charakteristickým hlenem. Není možné odlišit svůj původ, aby se odlijí svůj původ, takže pokud existují různé nečistoty, inkluze, vločky, krev, vůně by měly konzultovat lékaře.

Vulvit a Colpit

Zánět sliznice vnějších pohlavních orgánů a pochvy může být doprovázen patologickou separaci hlenu následující povahy:

  • hojné sliznice, bílé nebo vodnaté, transparentní otroky jsou pozorovány s genitálními herpesem, papilomatózou;
  • Bílý-barevný zakřivený charakter se specifickým cívkovým zápachem je popsán, když je kandidóza vetivaginát;
  • Vaginální tajemství bílé s ostrým nepříjemným zápachem, který se podobá shnilé ryby, je zaznamenán během vaginózy (Gardnerellosis), je tento proces charakteristický pro dysbakteriózu. Belie může být vzácná nebo hojná.

Vulvovaginitida, kromě bílého hojného výboje, je doprovázena svědění, někdy nesnesitelným, otokem sliznice, bolest.

Endocervicitical a pseudo-erozní čípek

Oddělený obilovin se liší od bílé se zánětem vagíny s častou přítomností krevních pramenů, krvácení nečistot. Jsou pozorovány po pohlavním styku nebo inspekci v zrcadlech. Průhledné vlastnosti Patologické flakes ztrácejí.

Pseudo-erozi může být charakterizován hojným bílým nebo blátivým tajemstvím, když je připojen infekční infekce. Žlutý hlen z dělohy a děložního děložního děložního hrdla inherentního v chlamydii, močovině a mykoplazóze. Tlustá nebo pěnová oddělená žlutá nebo žlutá zelená s ostrým nepříjemným zápachem poznamenal s gonorem.

Endocervicital bakteriálního původu je doprovázena hojným bílým, ale častěji s blátivou bílou, periodickou bolestí v dolní části břicha. Zánět krčního kanálu může doprovázet neplodnost.

Ztráta transparentního textura a přítomnost krvavých nečistot ve vaginální sliznici jsou také charakteristická pro polypy cervikálního kanálu.

Takové vzácné onemocnění, jako je tuberkulóza děložního čípku, je popsána bílým, krroshyroidem krve-oddělená krve v důsledku rozpadu tkání.

Endometritis

Transparentní hlenJeden z častých příčin přítomnosti patologického tajemství z sexuálního traktu je zánět vnitřní vrstvy dělohy - endometriální. Proces může být akutní i chronický. Onemocnění se vyvíjí proti pozadí endokervicity v důsledku výstupu infekce. Endometrit více často nosí hnilentní. Etiologický faktor je gonokokci, chlamydie, močovina a mykoplasma, podmíněně patogenní flóra (střevní hole, enterokoky, stafylokoky, protea, streptokoky, klebseyella). V ostrém období, který může unikat bez příznaků, vypouštěné ztrácí svou transparentní texturu a barvu bílou barvu, získává žlutý nebo hnědý odstín, nepříjemný zápach, příměs krve. Pro chronickou endometritidu, špinavá hnědá barva menstruace, bolest, je často pozorována oddělená ve formě masových slupek. Neplodnost je také popsána při zánětu vnitřní vrstvy dělohy.

Nádory

Funkce počátečních etap nádorových procesů je jejich asymptomatický průtok. Pod kontredičními státy a rakovinou děložního děložního děložního hrdla, je krvácení Mucusu dělení, který není spojen s měsíční. Tam je hnědý mužský, bolestivost, když sex. Na 3 a 4 fázích, hlen z dělohy získává nepříjemný zápach kvůli rozpadu tkáně. Rakovina endometria se vyznačuje krvácením, kapalným znečištěným hnědým vypouštěním, bolesti břicha, zvýšení teploty.

U dělohy nebyl děloha charakteristické, ale pokud existuje submukosický nádor, je zaznamenán hojný tajemství sliznice, zakalené nebo bílé barvy. Často poznamenává krvácení dělohy.

Nezbytné události

Když se neobjeví netypový, podezřelý hlen, v případě, že jsou oklamány transparentní vlastnosti průhledných vlastností a bílých, je nutné podstoupit důkladnou diagnózu a projít řadu analýz.

  1. Síť sliznice oddělená na flóře a citlivost na antibiotika, PCR na bakteriálních a virových infekcích za účelem stanovení příčiny zánětu.
  2. Pošta o onkoocitologii pro vyloučení dysplazie a rakoviny děložního hrdla.
  3. Diagnostická hysteroskopie a škrábání, když je podezřelá endometritida.
  4. Biopsie cervikální a endometriální.
  5. Kolposkopie.
  6. Uzi Malé pánevní orgány.
  7. Krevní test pro sex hormony a oncomarkers.

Po stanovení diagnózy je přiřazena vhodná léčba. V případě bakteriálních nebo virových infekcí s markerem úspěšné terapie je obnova transparentních vlastností vaginálního hlenu, jeho bílé barvy a krémové textury. Pokud se provádí chirurgická léčba, doba regenerace bude delší.