Belie - dámské alokace normální a odchylky

Výběr genitálií z dívek a žen - to je zcela známý a přírodní fenomén. Díky těmto vypouštěním, které se nazývají - Bloced, dochází k očištění sliznic z membrán z mrtvých buněk, různých bakterií, hlenu a menstruační krve. Břicho jsou transparentní, bílý, tmavý, drig, kluzký, s nepříjemným zápachem, stejně jako pěnivým.

Množství výběru přímo závisí na hormonálních změnách vyskytujících se v těle a na zdravotním stavu ženy. V některých časech se jejich počet se může lišit jak v méně, tak ve velké tváři. V normě alokace by mělo být prakticky nepřítomné. A jakákoli změna jejich množství, barvy, zápachu a konzistence musí být důvodem pro povinnou návštěvu lékaře.

Normální a patologie

Charakteristika normálních vaginálních výbojů:

  • světlo;
  • průhledný;
  • vzácný nebo mírný;
  • bez outsiderů;
  • bez nečistot v hnech;
  • bez proudů krve;
  • není doprovázen vzhledem nepříjemných pocitů.

Zdravé ženy se vylučují ovulaci (uprostřed cyklu, tajemství se stává viskózním, silným, podobným vagmu proteinu). Ve druhé fázi cyklu je objem výboje poněkud snížena, aby se znovu zvýšila před menstruací. Během těhotenství je zvýšení vaginální sekrece.

Příznaky alarmů:

  • Posílení vaginálního výboje bez viditelné příčiny;
  • Změna barvy sekrecí na žluté, zelené, špinavé šedé, hnědé;
  • Vzhled krevních nečistot nebo hnisu (červená, růžová, blátivé, sukulentní výtok);
  • Změny v konzistentnosti: alokace se stávají hustými nebo příliš tekutými, vodnatými;
  • vzhled pěnových nebo bílých kudrlinek;
  • Výskyt svědění, spalování, tahání bolesti na dně břicha;
  • Bolest během pohlavního styku nebo močení.

Když se některá z těchto příznacích dotýká lékaře. Tyto příznaky se nacházejí v různých gynekologických onemocněních.

Příčiny Belye

Provokující vzhled bílé u žen může obrovský počet faktorů. Tyto provokatéři jsou:

  • Nervózní přepětí;
  • Supercooling těla;
  • spotřeba nadměrného množství sladkých nebo proteinových potravin (masa);
  • různá gynekologická onemocnění;
  • střevní dysbióza;
  • Orev;
  • Obecná inicializace těla.

Na všech malých dětech se takový problém může projevit kvůli nesprávné péči. Zejména to podporuje nesprávný. Zdravé ženy byly prakticky nepřítomné.

Následující faktory mohou mít za následek patologické zveřejnění u dospělých žen:

  • Malý pohyblivý a sedavý životní styl;
  • Kreslení s roztoky antiseptik;
  • ztráta vagíny;
  • Gynekologická onemocnění - cervicitis (zánět krční kanál), kolpit, adnexit;
  • Nesprávná bitva mezer genitálních orgánů;
  • společná infekční onemocnění;
  • nádory;
  • střevní onemocnění;
  • nekontrolovaný příjem hormonálních drog;
  • ignorování pravidel intimní hygieny.

Vědět, proč vzniká patologický vaginální výboj, můžete zabránit jejich vzhledu a vyhnout se vývoji komplikací.

Bílé odrůdy

V závislosti na umístění umístění v těle, BELI jsou rozděleny do následujících typů:

  1. Vaginální. K vzniku těchto sekcí vede k vagíně krevních buněk z kapilár, což je způsobeno různými mechanickými, chemickými nebo tepelnými faktory. Do takového stavu může být přiveden horkými roztoky nebo přípravami s vysokým obsahem chemických látek (douching), účinky bakterií, které způsobují podráždění vaginálních stěn, jakož i poškození epitelových buněk v důsledku vnějšího zásahu. Může být způsobeno Trichomoniasis, Mléko, Gardnerlese, další patogenní a podmíněně patogenní flóra.
  2. Prodejna. Břicho se objeví kvůli selhání práce žláz v děložním čípku. Některé gynekologické onemocnění vedou ke zvýšení vývoje tajemství. V takových výboji je často krev nebo hnis, který přímo závisí na typu infekce. Takové vypouštění mohou také indikovat závažné onemocnění - benigní nádor nebo rakovina děložního hrdla. Může být způsoben mykoplazmózou, močasmózou, chlamydií, Gonorona.
  3. Muffal. Vznikají vznik vzniku útvarů v děloze - Mioma, rakovina. Pro onco-formace se vyznačují zvýrazněním, které vypadají jako maso. V jiných případech se hráli u žen ve vodě se zeleným odstínem (s endometritidou).
  4. Trubka. Izolace jsou signálem zánětlivých procesů v vejistých trubkách. V nich se hromadil, že kočička se postupně přesunula do dělohy a pak v pochvě. Kapalina, mají jasně žlutá nebo zelená, někdy s příměsí krve. Takový výtok může signalizovat vývoj rakoviny děložního potrubí.

Fyziologický Belie

Fyziologický BelieVzhled fyziologických bílých žen je považován za možnost normy. Výběr je: transparentní, se žlutým nádechem, bílým, oscilovánem, krémovými a sliznicemi. Přítomnost je také povolena v vypouštění malého množství krve, zatímco bílá barva bude ponořena (pouze při ovulaci).

Alokace z pochvy jsou normální - to není více lžičky za den, které necítí. Jejich objem se může zvýšit, když se menstruační přístupy. Takové vypouštění nejsou podrážděné sliznickou membránou a pokožkou genitálních orgánů a nezpůsobují nepříjemné pocity v dolní části břicha.

Dívky adolescentů mohou být silnější než u žen reprodukce nebo středního věku, stejně jako v období Klimaků. To je způsobeno tím, že hormonální pozadí dospívajících se dosud nestabilizovalo. Změna množství sekrecí na většinu stran může nastat a vzhledem k sexuální excitaci, během a po sexuálním kontaktu a v očekávání menstruace.

Patologické odchylky nejsou krvácení, které se objevují po instalaci námořnictva, pokud nemají nepříjemný zápach, vyčnívají v malém množství a vydržet více než 5 dnů.

Patologický belie

Patologický beliePatologický, pěnící, vodnatý nebo velmi silný, viskózní výtok s ostrým nepříjemným nebo odporným zápachem. Může mít neobvyklou barvu (od nazelenalé až hnědé) a konzistence, zpravidla jsou více kapaliny. Počet těchto sekcí je mnohem více než obvykle. Lepkavé otroky vedou k podráždění kůže a sliznici genitálií, způsobují spalování a svědění. Solené bylinky se objevují ve tvorbě alkalického média v pochvě, což může znamenat přítomnost bakteriální infekce a zánětu.

Jaké faktory mohou přispět k tvorbě sekrecí v intimní zóně? Vzhled patologického bílého může být spuštěn poklesem imunity, jak lokálním, tak obecným, nesplňují pravidla osobní hygieny, dlouhodobého příjmu antibiotik a hormonálních selhání. Tyto faktory vedou ke zvýšení reprodukce podmíněně patogenních organismů, které za normálních podmínek, zatímco v pochvě, nepoškozují to, co nakonec vede k zánětlivému procesu.

S výskytem jakéhokoliv podezřelého výboje, zejména pokud jsou kombinovány s svědění, suchost, bolestivé pocit během sexuálního kontaktu, malování genitálií, bolesti v dolní části břicha, bolesti a spalování během močení a zvyšující se tělesné teploty slouží jako důvod pro Okamžité odvolání k lékaři. Zvláštní pozornost si zaslouží neobvyklé alokace proti pozadí menstruace.

Jak nemoci ovlivňují barvu výběru

Existuje více než 100 důvodů, které ovlivňují barvu a povahu výběru. Pro instalaci přesné diagnózy gynekologa nebude dostatečný vzhled výběru, budete muset potvrdit diagnózu laboratorní diagnostiky. S velkou pravděpodobností smear můžete definovat vaginální kandidóza. Pro onemocnění jsou bohaté kadeře charakterizovány bílým. Ale ve velkém počtu případů jsou další infekce spojeny drozd. Proto skutečný důvod pomůže určit: analýzy smear, bakposposev a výzkum na STI. Ale stále může barva výběru indikovat specialista, ve kterém směr by měl hledat příčinu úniku.

  • Průhledné pěnové sáčky mohou znamenat chlamydia.
  • Bílá - může být obě volba pro normou a symptom drozd. Navštivte lékař by měl být, pokud se výběr stává silnější, kudrlinky, doprovázený pocitem pálení a svědění.
  • Žlutá - ve většině případů, trichomoniasis signály.
  • Pink Belie jsou normální, když ovulace. Pokud jsou doplněny nepříjemnými pocity nebo bolestmi v dolní části břicha - může to být znamení Eroze čarže.
  • Hnědý výtok hovoří o normy, pokud se objeví po skončení menstruace nebo během počátku pohlavního života (první sexuální akt panen je doprovázen mezerou panenské sply a uvolňování krve). Patologické Jsou zvažovány, když cyklus selže, stejně jako během těhotenství.
  • Šedý odstín s pachem ryb - znamení gardnernellózy (bakteriální vaginóza) t.
  • Zelený výběr - signály o zánětlivém procesu v cervikálním kanálu nebo dělidu.

Co dělat a jak se zbavit nepříjemného výboje? Především by měla být nalezena příčina a identifikovat příčinné činidlo onemocnění v infekci. Po tom bude možné zvolit optimální diagram léčby a zabránit opakování onemocnění.

Diagnostika

GynekologŽena by se neměla starat, pokud celkový výtok nepřekročí jednu lžičku denně a není doprovázeno jinými příznaky. Jaké faktory mohou upozornit? Pokud výběr změní barvu, množství se stává tlustým, zakřiveným, pěnivým, získává nepříjemný zápach a je doprovázena zvýšenou teplotou, svědění a spalování, bolesti, pak by měl být navštíven gynekolog.

Věří s nepříjemným zápachem v předvečer menstruace nebo bezprostředně po nich, může znamenat onemocnění s genitálními herpesem, mykoplazmou, močení, stejně jako chlamydiální infekcí. Pokud se volba objeví na pozadí možnosti menstruace, může to být příznakem matečného louhu nebo mimoděložní těhotenství.

Specialista se bude zkontrolovat na židli. S pomocí gynekologického zrcadla se odhaduje stav stěn vagíny a čípku, je stanovena přítomnost zánětu. Solposkopie se provádí k vyjasnění diagnózy. S tímto postupem je přítomnost dysplazie nebo erozie děložního čípku diagnostikována nebo eliminována. Kromě stěr na Flor a BakoseV může lékař dále poslat mrtvici k výzkumu na STI PCR nebo ELISA. Pokud se kromě výběru obtěžují bolest, menstruační poruchy, existuje podezření z zánětu přídavek nebo dělohy, předepsal transvaginální ultrazvuk, což pomůže vyjasnit klinický obraz.

Léčba patologické bílé

Bílá léčba u žen závisí na příčině jejich výskytu. Používá jak léčiva, tak chirurgická metoda.

Lékařské ošetření je přijmout tablety, kapsle, prášky a injekce. Místní - v dysfunkce pochvy pomocí speciální gumové hrušky s otvorem na konci, při použití vaginálních svíček nebo koupele. Řešení pro douching musí být vybrány se speciální péčí, aby situaci nezhoršily.

Místo svíček, můžete použít tampony impregnované terapeutickým lékem. Otáčením na vaginu, lék začíná aktivně působit.

Chirurgická metoda se aplikuje v případech, kdy byly ženy diagnostikovány nádorem (atypické buňky v rozmazanci atd.) V pochvě je cizí těleso nebo existují další čtení.

Pokud příčinou vzhledu Belaya byl drozd (kandidální infekce způsobená houbami podobnými kvasinky), pak se antifungální léky používají pro léčbu (například klotrimazol, flukonazol) ve formě tablet a ve formě svíček.

Sexuální partner by měl také podstoupit léčbu u urologa (v případě, že příčinou abnormálního výboje byl StIS). Medicína člověka zvedne lékaře s přihlédnutím k diagnóze.

Lidová léčba Belli

Sok KalinaJe možné výrazně zmírnit podmínku pacienta tím, že uplatňují prostředky tradiční medicíny:

  • Kalina je šťáva: 30 ml čerstvé šťávy do 2-4 týdnů.
  • Dekorace květin nesmrtelných. Použijte třikrát denně na jedné lžíci, rozvedené ve sklenici vody. Trvání léčby je 4 týdny.
  • Vynikající prevence a léčba výboje je oplachování venkovní genitálie Cool Water.
  • Sedící teplé lázně s borovicovým borovicovým nebo jehličnatým extraktem. Pro vaření statečný 100 gr. Suché borovice nalít tři litry vody a vařené na pomalé požáru třicet minut. Klouzavé odvody se přidá do lázně. Optimální teplota vody - 39 stupňů.

Závěrem lze závěru dospět k závěru, že s jakýmikoli změnami povahy výběru je nutné okamžitě konzultovat lékař, protože tyto změny žen jsou signálem, že v těle existují problémy.

Doporučuje se nedoporučuje. Pouze zkušený a kompetentní specialista zjistí příčinu nemoci a předepisovat potřebnou léčbu.

Aby se zabránilo vzniku patologické bílé, je důležité:

  1. Dodržujte pravidla pro osobní hygienu a opotřebení spodního prádla z přírodních tkanin (bavlna, bambusové spodní prádlo) - tato opatření zabrání porušení mikroflóry, což je normální, aby byl kyselý. Je to toto prostředí, které neumožní bakteriím násobí.
  2. Namísto obyčejného mýdla použijte speciální nástroje, které lze zakoupit v lékárně. Vyrábí se ve formě mousů, gelů a tekutých mýdla.
  3. Odmítnout neformální sex. Uložte loajalitu jednomu partnerovi.
  4. Včas léčit všechna onemocnění genitálií.
  5. Používejte pouze vysoce kvalitní prodyšné podložky pro spodní prádlo nebo je nechat vůbec opustit.
  6. Plánování pojetí dítěte, dokončení úplného průzkumu odborníka. To vám umožní detekovat infekci v čase a vyloučit vzhled patologického výboje během těhotenství a po dodání.