Než léčit svědění v pochvě, příčiny podráždění

Nepohodlí a svědění v pochvě známé pro většinu žen. Spalování, výběr často doprovází zánětlivé procesy genitálních orgánů. Tyto příznaky způsobují nepříjemnosti, ovlivňují náladu a provokují vývoj komplexů. Může existovat několik důvodů. Často vznik nepříjemných pocitů není nebezpečný, ale může to být známky nemoci. Pokud ne léčit silné svědění a symptomy dermatitidy spojené s ním mohou vyvinout závažnější onemocnění těla nebo pohlavních orgánů.

Mechanismus výskytu a příčiny svědění

Svědění v pochvě není nemoc, ale pouze symptom. Pocit svědění a vypalování vyvolává zapálené zdi orgánu. Reakce mozku pro zánět je slabá bolesti bolesti, že tělo rozpozná jako vaginální svědění. Tato obsedantní touha poškrábání zůstává i po pažích a třecích. Takové pocity by měly přinutit ženu, aby upozornili, věnovali pozornost současnému známkám, poraďte se s lékařem.

Je nutné jasně pochopit, že příčiny vzhledu nepříjemných pocitů, svědění, spalování musí být odhaleny, aby se zabránilo následkům. Než zacházet s nemocí, pouze lékař řekne po vyšetření. Příjem léků s nespecifikovanou diagnózou může mazat obraz onemocnění.

Důvody jsou vyrobeny pro dělení na 3 typech:

  1. gynekologická onemocnění;
  2. pohlavní nemoci;
  3. Další faktory.

Ctihodné onemocnění

gynekolog
Jakýkoliv zánětlivý proces, který postupuje v močovém systému, způsobuje svědění a spalování v pochvě, zarudnutí a podráždění. Zánět může způsobit reprodukci podmíněně patogenní flóry, jejichž omezený počet je normou. Kromě toho infikace pohlavních onemocnění často probíhá s podobnými symptomy. Současně je pozorován v pochvě, vypadá bohatý bílý výtok.

Bakteriální zánět je kandidóza, bakteriální vaginitida. Kromě svědění, tam je otok, zarudnutí a bolest, když močí, bílý květ v pochvě.
Léčba je předepsána gynekologem, pro odstranění symptomů, komplexní terapie je často napsána ve formě tablet, svíčky, masti.

Příznaky onemocnění

Symptomy projevu venerálních onemocnění lze zvýraznit v tabulce.

ChorobaSvěděníVybítJiné příznaky
KapavkaAnoZelený, hnilentníBolest v dolní části břicha, otok, časté nutkání močení
SyfilisAno nePevný chancre, vředy
Chlamydianenebolest v dolní části břicha nebo asymptomatického průtoku
TrichomoniazAnoŽlutozelená, pěnaOšklivý zápach
Genitální oparAno nevyrážka, otok, bolest

V akutní formě onemocnění svědění v pochvě a kolem je pociťováno obzvláště silné. Často si pacienti si stěžují, že oblast Burnsu vulvy a zásuvky. V průběhu času se bolest oslabuje, onemocnění jde do chronické formy.

Gynekologické onemocnění

Infekční onemocnění mohou vyvolat komplikace ve formě zánětlivých procesů dělohy, uretry, čípku. V tomto případě jsou vylepšeny pálení, bolest a svědění ve vagíně, může se objevit pocit bolesti v dolní části břicha.

Tato onemocnění zahrnují:

  • endometritida;
  • adnexitida;
  • urethritis.

Gynekologické patologie, které mohou být podobnými symptomy, jsou často spojeny se změnami souvisejícími s věkem v ženském organismu a vzhledem k pozadí tohoto onemocnění u žen starších 45 let.

Tyto zahrnují:

  • Cravoz vulva - Chronický proces atrofie sliznice a kůže vagíny. Obtížné, svědění u vchodu do vagíny, sklerotické změny tkanin.
  • Atrofie sliznice membrány. To se vyskytuje v období menopauzálních změn, množství maziva na stěnách vagíny klesá. Důsledkem této svědění a bolesti v pochvě u okamžiků intimní blízkosti.

Další důvody

Trustrový
Pec a popálenina v intimní zóně mohou oba z jiných důvodů, mezi nimiž nejčastěji rozlišuje:

  • Alergické reakce v rozkroku pro antikoncepci, prostředky pro intimní hygienu;
  • nedodržení pravidel hygieny;
  • nadměrná hygiena;
  • Endokrinní onemocnění (hypotyreóza, diabetes mellitus, hepatitida, krevní onemocnění);
  • nervové a duševní poruchy, stres, přepracování;
  • kůra dermatitidy, zbavuje se;
  • Helminty.

Důvodem pro redneous sliznice a touha po poškrábání intimních míst může být vnější faktory: přehřátí, hojnost těla, poškození. Kůže v oblasti vulvy je velmi tenký a citlivý. Jakýkoliv mechanický dopad, ať už nosí úzké oblečení nebo zneužívání těsnění, může způsobit nepohodlí, podráždění a vyrážku v blízkosti vagíny.

Diagnostika

Alergické testy
Pokud po změně ložního prádla, detergentů, eliminujících příznaky alergií alergií a otoky na sexuálních rtech, nemusíte vědět, proč je to vagina svědění. Chcete-li to udělat, viz Poradenství žen nebo navštívit soukromou gynekologickou kliniku. Primární inspekce a diagnostika pomůže odhalit příčinu svědění v pochvě a přiřazení léčby, která bude zaměřena na odstranění zánětlivého stavu a identifikovaných porušování.

Za účelem stanovení stavu kůže a sliznice před návštěvou doporučují dodržovat určité podmínky:

  • 2 dny před inspekcí nepoužívejte léky vaginálně;
  • abstinence od sexuální blízkosti;
  • eliminovat dysfreetion a použití antibakteriálních činidel;
  • 3 hodiny před návštěvou ne močení tak, aby neprošla možné patogenní mikroorganismy.

Akce lékaře na první návštěvě se musí seznámit s historií onemocnění, inspekce pacienta a konverzace s ní. Poté je povinným postupem vzít si smear. Identifikovat možné důvody, setí na bakteriích a houbách. Doktor dává směr pro krevní test, který je schopen identifikovat pohlavní infekce. Často gynekolog určí přesnou diagnózu onemocnění vyžaduje stanovisko jiných specialistů.

V tomto případě může poslat ženu na jiných průzkumech:

  • Ultrazvuk dělohy a jiné drobné pánevní orgány;
  • Analýza na hormonech;
  • Analýza calais;
  • Alergické testy.

Léčba

Po studiu analýz a výsledků vám lékař řekne, co dělat pro dosažení plného léčení. Při identifikaci infekční povahy onemocnění se používá etiotropická terapie. Svíčky odstranit svědění v pochvě, tablety mají obecný léčivý efekt.

Snižte bolest a spalování v pochvě, když alergie zjištěná, antisemilující a anti-alergie léky jsou schopny detekovat. Sediva v agregátu s protizánětlivými léky jsou schopni rychle odstranit projevy dermatitidy. V některých případech lékař předepisuje hormonální terapii, fyzioterapii.

Metody psychoterapie a sedativy jsou předepsány v případě identifikace duševních poruch. Kromě terapeutických činidel jsou léčivé byliny dobře pomohly, které mají uklidňující a protizánětlivý účinek. Je možné je použít ve formě infuzí a lázní, ale účinnost dysfunkce je hotly diskutována mezi lékaři.

Je-li zarudnutí pochvy způsobeno snížením výroby hormonů, atrofie věku nebo jiných onemocnění, specialista jmenuje určité léčebné schéma.

Svědění a nepříjemné pocity v intimní zóně by neměly být bez povšimnutí. Pokud neprošli na krátkou dobu po odstranění podnětu, doprovázeného dermatitidou a zvýrazněním, je nutné kontaktovat lékaře. Pouze včasná diagnostika a léčba jsou schopny odstranit nemoc bez následků.