Spalování a svědění v intimní zóně během vyvrcholení: léčba

Během Klimaků, ženský organismus zažívá vážné zatížení. Toto prohlášení platí zejména pro reprodukční systém, neboť je to jeho činnost, která ovlivňují nejzávažnější transformace. Hormonální nerovnováha, která je registrována v této době, způsobuje atrofické změny v sexuální membráně genitálních orgánů, které jsou často doprovázeny nepříjemnými pocity. Spalování I Svědění s vrcholem - často nalezený indikátor nepříznivých v této době.

Důvody spalování v oblasti intimní zóny během vyvrcholení

Příčiny nepříjemných pocitů u žen během menopauzy mohou být různorodé.

Hlavní je porušení rovnováhy ženských pohlavních hormonů - estrogen a progesteronu. nedostatek Estrogen během Klimakse Způsobuje ředění sliznic sliznic orgánů sexuálního systému a sníží alokaci přirozené sliznice. Nedostatek progesteronu zabraňuje pravidelné aktualizaci epitelových vrstev. Je to přítomnost těchto dvou důvodů nejčastěji a provokuje takovou nemoc jako atrofická vulvivaginitida. Jeho kurz je doprovázen těmito příznaky jako pocit pálení a svědění v intimní zóně bez patologického výboje a pachů.

Estrogenní selhání může nepřímo vyvolat výskyt jiných příčin nepohodlí v oblasti genitálních orgánů. Někdy je tento nepříjemný pocit externím znakem následujících onemocnění:

Diabetes

Cukrovar diabetes se často vyvíjejí přesně v období, Když menopausa přijde. To je způsobeno endokrinními poruchami vyvolanými hormonálními reformami. Na pozadí tohoto onemocnění v krvi se zvyšuje hladina glukózy. To způsobuje cévní poruchy, vyjádřené při zhoršení průtoku krve, včetně malé pánve. Kromě toho je přítomnost glukózy pozorována v moči, během močení se sliznice přichází do styku s ním, což provokuje hořící;

Nemoci močového systému

Často hoří v oboru uretry. To je způsobeno obsahem v moči rozpadu močoviny. Časté močení při vyvrcholení, Který způsobuje přítomnost těchto látek, působí nepříjemně na sliznici a provokuje svědění genitálií;

Dermatitis

To je další častá příčina svědění a vypalování. Podráždění sliznic může způsobit prostředky pro intimní hygienu, těsnění, tampony, praní, syntetické spodní prádlo;

Pohlavně přenosné nemoci

Infekce týkající se této kategorie důvodů jsou přenášeny z jednoho partnera do druhého v procesu sexuálního zákona. V případě onemocnění, jako je Trichomoniasis, Chlamydia, kapavka a jiné pohlaví, existuje nepříjemný zápach, izolace hnisavé přírody, svědění v intimní zóně, spalování během močení, která je vysvětlena přítomností zánětlivého procesu. S podezřením jednoho z takových onemocnění by měl především věnovat pozornost povaze vaginální sekrece. Protože další znaky se nemusí zobrazit, ale například, Výběr s gorgers u žen jsou jasným příznakem onemocnění.

Nádory reprodukčních orgánů

Nádory nepřímo vyvolávají pálení v oblasti vulvy. Přítomnost neoplazmů snižuje lokální imunitu, na pozadí, jaké podmíněně patogenní mikroorganismy začínají silně násobit, dochází k zánětu a v důsledku toho se objevují nepříjemné příznaky.

Herpetická infekce

Pod poškozením tohoto viru je vnější patro orgánů poprvé pozorováno zarudnutí, otok a pak se objevují ohniska vyrážek. Všechny tyto fáze progrese onemocnění doprovází výrazné svědění a bolest při výběru moči.

Reprodukce podmíněně patogenní mikroflóny

To je častý jev během období Klimaků. Pod vlivem imbodance estrogenu a progesteronu dochází k endometriálním atriberům, obnovení epiteliálních vrstev je zpomaleno, což způsobuje snížení přidělování přírodního tajemství a v důsledku poklesu bariérových funkcí sliznice. Proti tomu to vytváří příznivé podmínky pro reprodukci mikroorganismů, které jsou v minimálním množství vždy přítomna ve vaginálním biosriálním. Hořící a svědění lze pozorovat v Candidiasis, Harrenese, vulvivaginate.

  • Candidiasis je způsobena reprodukcí kandidátských hub. Toto onemocnění se snadno rozlišuje od jiných patologií ve vzhledu Výběr při Climaxe (připomínají se sýrové zrna), akutním vůni a nesnesitelným toide, doprovázejícím toto onemocnění.
  • S Grejenalese, nejen svědění v tříslech, ale uvolnění špinavé a bílé a nepříjemné "ryby" vůně.
  • Vulvovaginit u Climaks - Stát Když kvůli nedostatečné zvlhčování genitálních orgánů dochází ke slizniční membráně. Postupně se na jeho povrchu vzniká malá ohniska ulcerace, jehož přítomnost způsobuje pálení.

Diagnostika nepohodlí v době intimního prostoru menopauzy

Co dělat ženu, pokud to bolí její spalování a území genitálních orgánů? Jediným správným rozhodnutím není vypořádat se s vlastním lékem, ale kontaktujte gynekologa.

Velkého významu je včasné zřízení důvodů nepohodlí v tříslech. Je důležité vzít v úvahu specifika klimakterického stavu, doprovázeným hormonálním transformacím. Ignorování tohoto faktoru může vést k tomu, že terapie nedává očekávaný výsledek.

Když pacient apeluje na specialistu se symptomy nepohodlí v sexuální zóně, první věc dělá lékař - dotazuje ženu o tom, jak dlouho tento stát trvá, jaké další příznaky jsou doprovázeny, jakou dynamiku je charakteristická pro tento proces.

Poté se provádí okamžitá kontrola gynekologické židle, na jejichž základě může zkušený odborník již dát předběžnou diagnózu. Se speciálním zařízením se zvětšovacím objektivem se provádí koloskopie, která umožňuje zkontrolovat čípku a epitelu. Pro provádění další diagnostiky, která vylučuje přítomnost erozních procesů a přítomnost oblastí změněného epitelu, je kontrolovaná část dělohy obarvena jodem, lugolem nebo kyselinou trichloroctovou. Abnormální stránky zůstávají více bledě na rozdíl od zdravých.

V procesu inspekce je sliznická membrána vyrobena také ze zadního kódu pochvy pro mikrobiologický výzkum smear, stejně jako materiál z krčního kanálu pro provádění analýzy histologie.

Po kontrole doktor vypouští směr k řadě analýz, což umožňuje posoudit obecný stav ženy, eliminovat přítomnost patologických procesů a infekčních onemocnění, včetně těch, které jsou přenášeny přes sexuální akt.

Na základě celých shromážděných informací je provedena přesná diagnóza než základ pro konstrukci taktice následné terapie.

Léčba intimního nepohodlí při vyvrcholení

Léčba nepříjemných pocitů v intimní zóně v reprodukčním věku bude poněkud odlišná od terapie podobné projevy v menopauze. Během Klimaks je nejen o odstranění symptomů a kořenových příčin onemocnění, ale také na nutkání této léčby se zvláštností zániku reprodukčního systému.

Správná léčba spalování a dalších známek nepohodlí by měla být provedena komplexně. Je nutné ovlivnit současně ke zdroji patologických symptomů, zmírnění inteligentních pocitů a vytváření podmínek, aby se zabránilo opakování onemocnění v budoucnu.

Terapie intimního nepohodlí by proto měla zahrnovat následující pokyny:

Eliminace přímo způsobují nepohodlí

To je nejzákladnější směr terapie hořící a další příznaky nepříznivých. Výběr taktiků závisí přímo z Provocateur.

Při diabetu bude hlavním směrem léčby účelem léčiv pro udržení hladiny glukózy v krvi pod kontrolou. Endokrinolog může označit, jako je maninyl, metrofin, glukofág, syforně atd.

Candidiasis se zpracuje s antifungálními léky, které se používají jak lokálně (svíčky nystatin, pimafuku) a perorální (plukuonazolové kapsle, diflukan). Navíc finanční prostředky, které obnoví rovnováhu mikroflóry v pochvě, jako jsou svíčky vaginorm, mohou být přiřazeny vagilak.

Je třeba poznamenat, že během použití vaginálních svíček může být neobvyklá sekrece pozorována nějakou dobu. například, Výběr po PimaFucine může být žlutá, hnědá, červená a růžová, že pouze v některých případech je považována za patologii.

Dermatitida vyžaduje odstranění příčiny vyvolávající exacerbace, stejně jako použití krémů, které střílí nepříjemné příznaky (Radaevit, Solkoseril).

Zahradníci se léčí svíčky a tablety metronidazolu nebo Clindamycin.

Opakování sexer herpes je blokován antivirovými drogami (tablety a masti acyklovir, Zovirax). Kromě toho je průběh léčby předepsán pomocí imunomodulátorů: Visiferon, geniton, cykloferon.

Trichomoniasis se léčí přípravky v tabletové formě (metronidazol, clindamycin) as pomocí místního působení (vaginální pilulky ornidazol, hynalgin).

Použití místních akcí pro odstranění svědění

Během léčby nepohodlí v intimní zóně se používají léky, usnadňující stav ženy, protože svědění a pálení mohou způsobit vážné utrpení. Chcete-li odstranit nepříjemné příznaky, použijte místní akci. Samy o sobě nemají hojivý efekt, ale dát dostatek rychlého úlevy.

Příkladem může být: Ovrestin čípky, Estriol, Estroat, Cicatridin, Vagikal), Gely (Divigel, Dermaster).

Použití podobných léků vám umožní odstranit svědění, zvlhčování sliznice membrány genitálních orgánů u žen a vrátit radost z intimních vztahů.

Podpora pro hormonální pozadí: hormonální a non-koronální

Eliminace příznaků nepohodlí v oblasti intimní zóny během Climata zahrnuje vyvážení počtu estrogenů, jejichž pokles výroby je považováno za hlavní viník hlavních nepříjemných momentů klimakterie. Moderní farmakologický průmysl vyrovnat hormonální pozadí, moderní farmakologický průmysl nabízí léky obsahující vegetační analogy estrogenu.

S takovými prostředky je možné jemně ovlivnit nedostatek těchto hormonů, vyhnout se nežádoucím vedlejším účinkům.

Největší popularita mezi ženami Non-jednotné pilulky při vyvrcholení: Qi-klim, estrovalel, mensha, menopayus, climadinon atd. Stejně jako zvláštní Krém s vyvrcholením pro intimní zónu Podráždění.

Kromě použití stravovacích doplňků může být nedostatek estrogenu naplněn výrobky obsahujícími podobné látky. Mezi ně patří: Soy, Ležové plodiny, brokolice zelí, květák, oves.

Pokud používání jemnějších metod nepřineslo splatné výsledky, je často nutné uchýlit se k použití substituční hormonální terapie (GT). Volba léku provádí lékař na základě získaných výsledků a shromážděné anamnézy. Ty mohou být prostředky kombinující kombinaci estrogenu a progesteronu, nebo obsahující jeden z typů hormonů. Nepostradatelné UGT při odstraňování vaječníků a dělohy. Použití takové léčebné metody přináší poměrně rychlé výsledky, ale paralelně zvyšuje riziko vzniku vedlejších účinků, včetně zahájení onkologických procesů.

Snížení postupů při léčbě pálení v tříslech

Pro zajištění podmínek pro rychlé uzdravení a zabránit opakování opakování, je nutné zajistit příznivé podmínky pro fungování těla. To lze přisuzovat:

  1. Plná výživa uspokojující základní potřeby těla a s přihlédnutím k vlastnostem toku gynekologických problémů. Mělo by být například sníženo použití cukru, jehož přebytek vytváří příznivé médium pro reprodukci plísňových infekcí a zhoršuje tok diabetu. Kromě toho je důležité opustit přebytečnou sůl, koření, to znamená, že produkty, které zvyšují nepříjemné vlastnosti urinu;
  2. Příjem vitamínu a minerálních komplexů, které pomáhají doplnit zásoby energie;
  3. Kvalitní odpočinek, který poskytuje plnohodnotné redukci;
  4. Střední fyzikální aktivita v kombinaci s čerstvým vzduchovým pobytem, ​​pomáhá posílit krevní oběh a saturovat organismus s kyslíkem.

Hygiena pro prevenci a léčbu spalování v intimní zóně

Intimní hygiena během období menopauzy by měla být prováděna na principu zlatého středu. Absence včasných hygienických postupů a jejich nadměrná frekvence jsou stejně špatná. Nedává smysl pro nedostatečnou hygienu - vytváří podmínky pro vývoj podmíněně patogenních mikroorganismů a v důsledku zánětlivých procesů. Ale také nadměrná pureliness je také plná nepříjemné důsledky - pozastavení sliznice a zhoršené přirozené mikroflóry v intimní zóně.

Pro očištění genitálních orgánů během menopauzy je zvláště důležité opustit použití mýdla, který narušuje kyselé alkalické médium v ​​vagíně.

Preference jsou lepší poskytovat pH neutrální prostředky obsahující ve složce Lactobacilli, rostlinné extrakty, hydratační složky. Je možné použít další přípravky ve formě spreje, gelů, čípky eliminujících vaginální dysbióza a nadměrné suchost (epigentní sex, vagilak, vaginorm). Na rozdíl od aplikovaných analogů Epigen sprej a během menstruace.

S nepohodlnými pocity v genitální zóně je možné aplikovat opláchnutí hacky bylin s uklidňujícím a baktericidním účinkem (heřmánek, mudrc, série, měsíčku, řebříček).