Kapavka v ženám: symptomy a první znamení

Kapavka - nemoc, která je sexuálně přenosná. Pokračuje s výrazným příznakem (akutní průtok) nebo chronické formy (asymptomatický). U žen na pozadí gonorádů může být zánět v sliznici dělohy a přívěsek.

S prodlouženým průběhem onemocnění se neplycuje. Hlavním důvodem výskytu kapavku nebo Tripper - bakterie (heasery), který je schopen parazitovat uvnitř buňky. Kauzativní činidlo onemocnění spadá do těla přes slizné stěny orgánů sexuálního systému, konečníku nebo ústní dutiny.

Symptomatika onemocnění

Zvýšení frekvence urinace

Galen popsala Galen. Přeloženo z latinské nemoci znamená "uplynutí osiva". Kauzativní agent byl otevřen Albert Neussser.

Existují první známky kapavky do žen. Tyto zahrnují:

  • výskyt krvácení uprostřed menstruačního cyklu;
  • zvýšení frekvence močení;
  • Vzhled bolesti a svědění během močového řízení;
  • Výskyt purulentního žlutově zbarveného výboje z vaginy;
  • Přítomnost bolesti kresby v dolní části břicha.

Po infekci osoby gonococcci se první značky objevují za 5 dní.

Odrůdy průběhu nemoci

Hlavní typy kapavky: Akutní, chronické a latentní.

  • Akutní forma se projevuje výrazným příznakem léze urogenitálního systému a je snadno diagnostikován. Po včasném odvolání k lékaři.
  • Chronická kapavka - důsledek pozdního odvolání k lékaři. V budoucnu jsou ovlivněny orgány s rozvojem závažných komplikací.
  • Latentní tvar - skrytý průběh onemocnění, ve kterém není žádný příznak. Pouze mikroskopické vyšetření smear vám umožní určit, že osoba je infikována gonoronií. Tvar je nebezpečný přes přechod na dlouhý kurz. Chronická kapavka je nebezpečná vývojem komplikací.

Mezi nejčastější komplikace patří:

  • rozvoj neplodnosti;
  • komplikace průběhu těhotenství a generické činnosti;
  • Narození dítěte infikovaných kapavím;
  • Vývoj bartholinitu;
  • Snížení libida;
  • Vývoj konjunktivitidy gonorrhal.

Při vývoji komplikací může být potřeba provozní léčby.

Důvody

Hlavní příčiny kapavky žen:

  • Nechráněný pohlavní styk, bez ohledu na jeho formu. Tato cesta infekce je nejčastější.
  • Infikness při použití cizích hygienických předmětů. To může být: ručník, ložní prádlo, močová. Cesta infekce je nepřímé a je vzácná.

Příznaky onemocnění

hnisavý výtok z vagínyKlasické projevy kapavky Gonorrhea:

  • hnisavý a šedý hnisavý výtok z pochvy;
  • zarudnutí, otok a výskyt vředů na slizniční membránu postiženého orgánu;
  • Nepříjemné symptomy, které jsou spojeny s močením (zvýšení naléhavých, výskyt bolesti, spalování nebo svědění během působení močení).

Ošetření gonoronia u žen

Léčba onemocnění závisí na komplexu postupů: terapeutické jmenování antibiotik, použití imunoterapie, lokálního dopadu na postižené tělo a jmenování kurzů fyzioterapie.

Hlavní metody léčby patologie:

  1. Etiotropní metoda. Princip pracuje proti příčinnému činiteli onemocnění. Použijte antibiotika, která mají baktericidní akci. Je pozorována smrt mikroorganismů.
  2. Symptomatická metoda. Cílem je odstranit příznaky onemocnění, které se vyvinul s gonorem.

V akutní formě onemocnění stačí použít antibakteriální léky. Léčba by měla kombinovat dvě léky působící ve vztahu k goncoccci. Pevná aktiva - cephalosporiny, peniciliny a fluorochinolony.

Při akutním toku kapavka vzestupného oddělení urogenitálního systému přiřaďte:

  • Ceftriaxon, offlsacin;
  • Tetracyklin, clindamycin.

Lokální léčba se používá v přítomnosti kontraindikací k použití systémových antibakteriálních léčiv, stejně jako v komplexní terapii.

Kontraindikace zahrnují:

  • Vývoj alergií na zavedení antibiotik;
  • závažné současní onemocnění jater a ledvin.

Vývoj gastritidy

Léčba by měla brát oba partnery. Jinak bude obnoven patologický proces. To může vést k chroničnosti kapavky nebo vývoje komplikací.

Chronická kapavka - onemocnění vyžadující dlouhodobou léčbu a využití komplexu postupů. V léčebném režimu do antibiotik přidejte stimulanty imunitního systému a vakcínu proti gonococcusu. Elektroforéza, komprese, UHF jsou předepsány jako dodatečná léčba.

Jak zacházet s kapavím v ženám lidem lék

Juniper a PampeliškaNásledující rostliny jsou široce používány: lopuch, kopr, jalovec a pampeliška.

Metody vaření info:

  1.  3 sv. Lžíce bylinných poplatků (Juniper ovoce, pampelišky) nalil 200 ml vroucí vody. Po půl hodiny je nutné namáhat infuzi a používat uvnitř 1 hodinu.Lžíce 15 minut před jídlem.
  2.  3 sv. Lžíce nasekané jemné burdock kořen nalil se 3 sklenice vody, vařit na vodní lázni po dobu nejméně 30 minut. Zaměření infuze a konzumovat několik lžící každou hodinu po celý den. Deconction musí být připraven denně být čerstvý.
  3.  5 větviček čerstvého koprů nalil 2 teplé vodní brýle. Infuze vařená ve vodní lázni po dobu 10 minut. Po ochlazení je kapalina naplněna a použita pro douching 2x denně (ráno a večer).
  4.  Mix čápů kukuřice, lékořice kořen nahý, tolingaging listy, březové listy. Všechny bylinky jsou odebrány v množství jedné lžíce, nalil sklenici vroucí vody. Infuze vařená ve vodní lázni asi 20 minut. Po ochlazení je kapalina naplněna a opila během dne.
  5. Aplikovat rostliny, které mají diuretický účinek. V tomto případě je kauzativní činidlo infekce rychlejší z uretry. Použijte kýly Sweet. Vezměte jednu lžíci suchých bylin, nalil sklenici vroucí vody. Kapalina je 30 minut. Infuze trvat 1 st.L. 3 krát denně.

Kulinářské metodyKulinářské metody v léčbě kapavka

  1. 100 gramů medu s 5 gramy drcené se semeny Dill, 30 gramů ořechů a 10 gramů vařeného česneku. Všechny komponenty se míchají v mixéru. Směs trvá 1 st.lžíci třikrát denně.
  2. Pivovarnictví speciální čaj z ovoce čínského lemongrassu. Podlaha lžičky lemongrassu se smísí s 200 ml vařené vody. Infuze trvá od 1 h. Lžíce medu ráno a den.
  3. 1 umění. Lžíce levandulu je vařena 1 st.Lžíce vody Přidat 2 st.Honey lžíce. Vzít jeden den dvakrát denně.

Užitečné produkty a doplňky vitamínů

BobulePomohou vyrovnat se s kapavími:

  1. Lesní bobule, které obsahují vitamín C. Mezi ně patří: černý rybíz, malina, jahody, třešeň, lingonberry. Z nich můžete připravit ovoce, soupravy a šťávy.
  2. BACH produkty (melouny a melouny). Mají diuretický účinek.
  3. Zeleninové šťávy, čerstvá zelenina a zelení: kopr, česnek, cibule a petržel. Produkty mají antiseptický účinek.
  4. Produkty obsahující protein (matice, mořské plody, mléčné výrobky, odrůdy s nízkým obsahem tuku masa a ryby).

Ceftriaxon

Preventivní opatření

Existuje primární a sekundární prevence kapavka.

Primární prevence vám umožní vyhnout se infekci. Zahrnuje: použití bariérových antikoncepce, odpovědné volby sexuálního partnera, odmítnutí neustálého intimního vztahu.

Sekundární profylaxe se aplikuje po presumptivní infekci gonorů a zahrnuje použití terapeutických činidel:

  • Probudit se po nechráněném pohlavním styku;
  • Příjem speciálních ústních nebo lokálních léků.

Včasná diagnostika a léčba kapavka bude varovat přechod onemocnění v chronické formě a vývoji komplikací. Preventivní opatření sníží riziko infekce Gonorad.