Žlutý výběr během těhotenství

Žlutý výtok během včasného těhotenství jsou všechny ženy. V závislosti na barvě, zápachu, trvání a konzistenci výběru, jak celkový stav ženského organismu a onemocnění sexuální sféry. Často je jediná barva výběru známkou onemocnění, takže konzultace gynekologa je povinná, i když nejsou žádné další nepříjemné pocity.
Žlutý výběr během těhotenství

Výběr během těhotenství

Vaginální hlen provádí řadu nezbytných funkcí těla a označuje stav zdraví nejen v normálním čase, ale také během období baterie. V "Zajímavé situaci" povaha změn vaginálního výboje. Žlutý výběr označuje přítomnost zánětu.

Norma

Norma je považována za transparentní nebo bílý (mlékárenský) výběr bez zápachu a nepříjemných pocitů. Takový hlen je reakce na změny vyskytující se v těle, protože období se vyznačuje tvorbou sliznice, hormonální změny. Jeho množství by mělo být malé - 20-30 ml. Důl nebo krevní nečistoty nejsou povoleny.

Známky patologie a doprovodných příznaků

První trimestr těhotenství se vyznačuje oslabenou imunitou, hormonálními změnami, a proto ženský organismus přitahuje různé nemoci pro sebe. Žluté alokace v tomto období mohou být známkou následujících problémů:

  1. Infonilace urogenitálního systému. V důsledku špatného dodržování osobní hygieny, nesprávný výběr spodního prádla, při infikovaném partnerem během nechráněného pohlavního styku. Pokud ne provádí opatření, pak riziko poškození plodu.
  2. Vakinit. Další příznaky této patologie - svědění, spalování, nepříjemný zápach, nepohodlí při močení. Nejčastěji neexistují žádné další pocity, a je možné identifikovat onemocnění pouze při uvedení nátěrů. Vznikne v důsledku nesprávné péče o intimní zónu nebo v důsledku oslabené imunity, stejně jako na pozadí infekce patogenní flóry.
  3. Bakteriální infekce (Gonorrhea, Trichomoniasis, Chlamydia). Přenesené sexuálně, někdy je odhaleno několik typů patologie. Doprovázený hořící, svědění, ostrý zápach, bolest při močení.

Důvodem výskytu žlutých sekrcí může být inkontinence moči v pozdních termínech. Zdravotní rizika si nepředstavují, zmizí po porodu.

Příčiny výběru

Vznik hlenů žluté barvy ve všech fázích štípnutí dítěte dochází kvůli různým faktorům. Nejběžnější z nich jsou následující:

  1. Dysbióza (porušení mikroflóny vagina).
  2. Infekční pohlavně přenosná onemocnění (kapavka, trichomoniasis a další).
  3. Zánětlivé procesy orgánů urogenitálního systému.
  4. Vliv vnějších faktorů (nepravidelná péče o genitálie, použití těsnění s aromatizací, na sobě syntetické prádlo).

Každá nemoc s včasným vyšetřením je vyléčeno, hlavní věc je dodržovat všechny předpisy lékaře.

Infekce

Často příčinou žlutých sekrencí v počátečních týdnech těhotenství je bakteriální infekce. Nejčastější diagnózy v tomto období jsou následující:

  • Kapavka;
  • Trichomoniaz.

Jsou doprovázeny svědění, nepříjemný zápach, bolest, když močení, spalování, konzistence a objem změn výboje. Léčba jmenuje pouze gynekolog.

Drozd

Oficiální název nemoci je vaginální kandidóza. Objeví se hormonálním porušením, oslabeným imunitem. Související příznaky jsou:

  • Kyselý zápach výboje;
  • Hořící;
  • Svědění;
  • Konzistence výboje.

Vzniká na pozadí redukce imunity (například po antibiotikách).

Přerušení hrozby

S oddělením ovocného vejce, mucus získává nažloutlý hnědý odstín, se objevují těla krve. Tmavý tón svědčí o výskytu krve z vaginy, a to je první znamení potratu. V takové situaci je nutné navštívit gynekologa. Vývoj krvácení je možný.

Žluté alokace v časném těhotenství

Počáteční fáze dětské nástroje se vyznačuje zvýšením Úroveň progesteronu V krvi, v souvislosti s tím, která konzistence a barva změn výboje. Jsou buben, transparentní, hojný, nezpůsobují podráždění, bolest.

Důležité! Jakákoliv změna stínu hlenu označuje porušení v díle těla. Je třeba neprodleně oznámit tomu lékaře. Příslušný specialista rychle určí předběžnou diagnózu, předepisuje diagnostiku a v případě potřeby léčbu.

Žluté expirace mluví o vzhledu zánětlivého procesu. Mají nepříjemný zápach a ukazují přítomnost následujících onemocnění:

  1. Nespecifický kolpit - Zánět vagíny. Přesná diagnóza se provádí po průchodu speciálních analýz.
  2. Nespecifický cervicit - Zánět děložního čípku. Dobré výsledky dávají kolposkopii. Pro její zařízení pomáhá několikrát zvýšit obraz čípku a vidět všechny porušení.
  3. Candidiasis (drozd) - často se vyskytuje během přípravy na porod. To přispívá velké využití léků.
  4. Bakteriální vaginóza - onemocnění se vyznačuje porušením vaginální mikroflóry, není přenášen se sexuálním kontaktem. Tam je "ryba" vůně. Pro bakawnaózu, vzhled šedobílých výbojů. Žlutý hlen se vyskytuje v případě připevnění jiné bakteriální infekce.
  5. Infikované potrat - Zdá se, že s úmyslem dodat z plodu, aniž by bylo v souladu s hygienická pravidla. Doprovázená horečkou, zánětlivými procesy. Důsledkem takových činností je přítomnost infekce v děloze, krevní infekce, vzhledu hnisavé žlutozelené vypouštění.

Ve středu těhotenství vznikne výběr stejným důvodem jako v prvním trimestru, je výhodnější pouze prognóza léčby.

Žluté sekrece v pozdním těhotenství

Třetí trimestr - přístup porodu. Žlutý výběr s malými krevními cévami při 37 týdnech je norma, pokud nejsou doprovázeny jinými bolestivými pocity. Mucus se objeví kvůli skutečnosti, že během tohoto období začne jazyk sliznice, Cervix je zkrácen a změkčen.

Žluté expirace v pozdějším datu také hovoří o zánětu v genitálních cestách. Známky infekce se neliší od těch v prvním trimestru.

Barevný výtok

Barva výběru hraje velkou roli v instalaci onemocnění. Někdy je to jen příznak jednoho nebo jiného onemocnění. V závislosti na stínu hlenu, lékař rychle určuje, která diagnóza je zapotřebí a klade předběžnou diagnózu. Níže je uvedena tabulka, která popisuje přítomnost možného patologie v vypouštění různých barev.

Barevný výtokDiagnóza
Světle žlutáAlergická reakce
Tmavě žlutá
  • Gonokoková infekce;
  • Stafylokoková infekce;
  • Trichomoniaz
Žluto zelená
  • Zánětlivý proces v vaječnících;
  • Pumulentní infekční procesy
Žlutohnědý
  • Ektopic (tubulární) těhotenství;
  • Zmrazené těhotenství;
  • Spontánní potrat;
  • Cervikální erozi;
  • Sex infekce.

Světle žlutá

Na počátečním období těhotenství je takové vybití považováno za normou, pokud nejsou doprovázeny dalšími bolestivými pocity. V této době je vytvořena sliznice, která chrání vaginu z pronikání do její infekce. O tři nebo čtyři měsíce později se zastaví.

Pokud je zároveň nepohodlí, svědění, spalování a jiné nepříjemné symptomy je známkou infekce. V každém případě je zapotřebí odborné konzultace.

Tmavě žlutá

Tato barva výběru znamená najít v nich v hnisu. Pokud je kromě toho existuje nepříjemný zápach, svědění, pocit pálení mluví o existenci bakterií: Staphylococcus, gonokokcus, střevní hůlka. Zároveň se objeví bolest v močení, mucus získává zelený stín. Světlé barvy expirace může být příznakem Trichomoniasis. To vše je vyléčeno, ale pouze pod dohledem specialisty.

Žluto zelená

Tato separační barva často znamená přítomnost zánětlivého procesu v vaječnících. Patologie je doprovázena bolestí v břiše, závažnosti.

Důležité! Pokud je žlutozelený hlen doprovázen pěnovou konzistencí a nepříjemným zápachem - to je trichomoniasis. Ostrá forma je charakterizována množstvím výběru, je zapotřebí gynekolog.

Žlutohnědý

Převážení tmavé barvy, přítomnost hořící, svědění, bolest, nepříjemný zápach hovoří o přítomnosti následujících patologií:

  1. Emascinální, zmrazené těhotenství.
  2. Zmrazené vaječné oddělení.
  3.  Cervikální erozi.
  4. Dostupnost genitálních infekcí.

Preventivní prevence těhotenství

Zabránit zdravotním problémům v období nástroje Dítě umožní pravidelné dodržování pravidel intimní hygieny. Zde je hlavní z nich:

  • Pečlivý výběr produktů péče o tělo (všechny použité věci by měly být určeny pouze pro ženy);
  • Správná adopce lázně (doporučuje se dvakrát denně zamítnout ve teplotě vody, pro intimní sedadla, nepoužívejte deodorizační mýdla, lotiony, gely atd.);
  • S sexuálním životem, použití kondomů;
  • Nižší by mělo být z přírodních materiálů;
  • Včasná léčba nemocí močových cest.

Kromě toho je nutné pravidelně podstoupit inspekci infekcí, posílit síly těla, následovat správnou výživu.

V preventivních účelech se doporučují budoucí matky provádět komplex Cvičení CEGEL pro posílení intimních svalů.

Světle žluté sliznice bez zápachu, když těhotenství v počátku času

Vypršení této barvy během tohoto období je považována za normou. V prvních týdnech dětského nástroje, tvorba sliznice zástrčky, která chrání vagín od vstupu do infekcí. Je přidělen na tři čtyři měsíce, pak se zastavil.

Pokud existují další příznaky (svědění, spalování) je známkou infekce. V každém případě, aby se zabránilo zdravotním problémům, musíte projít konzultací gynekologa.

Žlutý výběr během těhotenství

Vypracování vagíny při vstupu do dítěte jsou normou, když mají světle žlutou nebo žlutou barvu, nedodávají další nepříjemnosti a nejsou doprovázeny bolestivé pocity. Znaménko patologie je následující hlen:

  • Bílá žlutá - znamená přítomnost drozd. Onemocnění je doprovázeno svědění;
  • Zářivě žlutá - současná sexuálně přenosná infekce (trichomoniasis, kapavka). Zároveň se žena cítí svědění, spalování, bolest v močení;
  • Krev - vysoké riziko potratu;
  • Žlutá zelená - taková barva označuje přítomnost bakteriálních infekcí (Chlamydia, bakteriální vaginóza a další). Budoucí máma s podobnými diagnózy trápí ostrý zápach, hořící, svědění, bolest, když moč;
  • Žlutá-hnědá - Tento tón expirace znamená možné ektopické (trubkové) nebo zmrazené těhotenství. Symptom se dochází během oddělení fetálního vejce, spontánního potratu, eroze děložního čípku, stejně jako v přítomnosti sexuálních infekcí.

V každém případě, bez ohledu na barvu výběru, kdy se vyskytnou, stojí za to konzultovat s gynekologem.