V první den menstruace

Hlavním ukazatelem zdraví ženského reprodukčního systému - pravidelná menstruace bez patologického krvácení a jiných nepříjemných příznaků. Itching během menstruace ukazuje pravděpodobnost infekce s pohlavími infekce, problémy v endokrinním systému nebo banálních alergiích pro hygienu.

V první den menstruace

Je během menstruace spalovací vzdálenost

Pokud je nepříjemné svědění a vypalování doprovázeno ženou v období 1-2 a více menstruace - jedná se o známky infekce bakteriemi, houbami a dalšími mikroby nebo zánětem malých pánevních orgánů. Proto se nepovažuje podráždění normy během menstruace. Výjimky jsou případy, kdy žena vyslovila příznaky PMS.

Důležité! Svědění, pocit pálení se může objevit proti virové infekci nebo chřipce, když je oslabena imunita a tělo poslalo všechny síly, aby bojovaly s onemocněním.

V tomto období je sliznice genitálních orgánů zranitelná vůči vývoji patogenních mikroorganismů. V každém případě po skončení menstruace po dobu 7-10 dnů potřebujete navštívit gynekolog a udělat ultrazvuku.

Pokud je žena ve stavu premenopauzy, svědění a spalování během menstruace není také považována za patologii. Toto je reakce těla pro nedostatek pohlavních hormonů - estrogen. Extra hormonální terapie řeší problém.

Příčiny svědění během menstruace

Rozlišují vnější a vnitřní příčiny vývoje nepohodlí v oblasti genitálních orgánů. Vnější obavy nedostatečná hygiena v kritických dnech, použití nevhodných produktů péče. Domácí se týká onemocnění vaječníků, dělohy, štítné žlázy, jiných orgánů a tělesných systémů.

V první den menstruace

Seznam častých důvodů pro nepohodlí v kritických dnech:

  • drozd;
  • bakteriální vaginóza;
  • opar;
  • kapavka;
  • Chlamydie;
  • Trichomoniasis;
  • papillomatózní vulvovaginitida;
  • adnexit.

Podobné příznaky vznikají u žen utrpení:

  • onemocnění jater;
  • diabetes;
  • nervové poruchy;
  • tendence k alergickým reakcím.

Pochopit důvody spalování během menstruace a předepsané léčby může pouze lékař.

Drozd

Je to plíseň poškození sliznice, která způsobuje nepříjemné svědění a pálení během menstruace. Nejčastěji se nepohodlí se objeví v 1-2 dny před kritickými dny a je doprovázeno sekrecemi bílé nebo šedé barvy, podle konzistence, připomínající tvaroh. V nepřítomnosti léčby se drozd rychle změní na chronickou formu s recidivy 4-5 krát ročně.

Trichomoniaz

Příznaky porážky Trichomonas se také objevují v předvečer menstruace. Kromě nesnesitelného svědění se zdá být podráždění, výběr je získán vodnatým nebo žlutozeleným barvou, často pěnou bílou s nepříjemným zápachem. Po menstruaci, příznaky ustupují. Onemocnění je plná patologiemi děložního čípku v nepřítomnosti léčby.

Chlamydia

Symptomy infekce s Chlamydias se také objevují před začátkem menstruace a nošení nízkého vzestupu. Žena cítí vzácné útoky spalování, které se váže s nedostatečnou hygieny. Během období kritických dnů jsou příznaky posíleny, výtok z pochvy se stává žlutou, připomínají hnis. Žena pozoruje otok a zánět malého pohlaví. Po menstruaci se může zvýšit nepohodlí.

HONÁTNÍ VAGINITIS

Závažné onemocnění, vyžadující rychlou diagnostiku a léčbu. Spalování v pochvě během období a nepohodlí při močení - hlavní znaky onemocnění. Kromě toho v předvečer ženy pozoruje žlutý výběr. Je možné zvýšit tělesnou teplotu a snížený sexuální vstup.

Prodloužený průběh onemocnění říká selhání menstruačního cyklu nebo krvácení mezi měsíční.

Bakteriální vaginóza

Onemocnění způsobuje mikroorganismy normální marginální mikroflóry - Gardnerella. S porušením kyselosti vagíny se jejich růst zvyšuje, souběžně se zvyšuje počet dalších patologických mikrobů. V důsledku toho se žena objeví hojný výtok s vůní "ryb", svědění a nepohodlí na dně břicha. Pokud se stav není upraven léčivem, zůstatek mikroflóry se posune směrem k patogenismu, výběr se stává zelenou, což znamená připevnění bakteriální infekce. V tomto případě, svědění a pálení neustále trápí ženu.

Herpetický zánět

Svědění a spalování v intimní zóně během menstruace pod herpes je špatně vyjádřena. Hlavní znamení onemocnění - vyrážka v oblasti genitálních orgánů ve formě bublin naplněných kapalinou. Opakování onemocnění nejčastěji spadá na dobu menstruačního krvácení a přechází na 5-7 den cyklu. Onemocnění je špatně léčitelná, takže je důležité zabránit poklesu ochranných sil těla. Tak, aby nedával herpes šanci se znovu objevit na sliznici.

Papillomatózní vulvovaginit

Onemocnění zřídka se objevuje nepohodlí v intimní zóně. Hlavní znak - CondyLomes různých tvarů a velikosti. Papilloma virus je považován za nejnebezpečnější, pokud jde o vývoj onkologických procesů v reprodukčním systému žen.

Varování! S jakýmikoliv nemocnými a změnami ve zdravotnictví je nutná konzultace s gynekologem.

V první den menstruace

Chronický adnexit

Jedná se o zánětlivé onemocnění, které zachycuje přívěsky dělohy. Kromě svědění a spalování na druhý den měsíčních a následujících dnů cyklu, žena cítí nepohodlí a napětí na dně břicha. Ve vzácných případech je možné zvýšit tělesnou teplotu a pokles libida. Příčinou spalování je porušením normálního pH vagíny, což je důvod, proč je alokace naštvaná svými sliznicemi, provokující zánět.

Diabetes

Onemocnění může být podezřelé několika příznaky, včetně systematického zubu v oblasti genitálií. Pokud žena pozoruje zvýšenou močení, žízeňové útoky, často nemocné, trpí chronickým drozurem - je čas projít krevní zkouškou na cukr. Překročení úrovně glukózy v krvi hovoří o přítomnosti jeho vysokého počtu v moči a vyvolává svědění v oblasti pohlaví a vstupu do pochvy.

Onemocnění jater

Pokud je spalování sliznice během menstruace doprovázena bolestí v pravém hypochonrium, nechutné mastné potraviny a snížení chuti k jídlu jsou příznaky onemocnění jater, jako je cholecystitida nebo hepatitida. Žena pozoruje hojnější než obvyklé měsíční a krvácení gumy. Hepatitida se projevuje také žloutnutím kůže nebo očních proteinů.

V první den menstruace

Alergie k osobní hygieny

Alergie se projevují spalováním v pochvě na druhý den menstruace. To indikuje nesnášenlivost hygienických těsnění nebo tamponů, nebo spíše jejich součástí. Vyloučení alergií pomůže odmítnutí těchto hygienických zařízení nebo změny výrobce. Minimalizovat známky alergií může být častější měnící se těsnění a tampony, teplé vody s teplou vodou bez mýdla a jinými prostředky.

Nemoci nervového systému

Celková podrážděnost nebo naopak ospalost a emocionalita často ovlivňují reprodukční systém žen. Objeví se svědění během menstruace, problémy s urážkami. Žena spí špatně, nedostatečně reaguje na cizí zvuky a lidi, s nimiž komunikuje.

V první den menstruace

Co dělat

Při prvních příznakech svědění a spalování, během menstruace je nutné zvýšit hygienu a změnit použité tampony a těsnění. Probudit se pouze s teplou vodou bez chemikálií několikrát denně.

Důležité! Pro usnadnění stavu a odstranění tkáně Edém pít antihistaminy rychlé akce, například "supratin", "Fencarol", "Erius".

Také pečlivě sledujte pohodu, měří se tělesná teplota. Můžete předat krevní test na cukr na prázdný žaludek ráno.

Po dobu 7-10 dnů je cyklus navštíven gynekologem, který vysvětluje příčinu návštěvy, prochází šmouhy na mikroflóře a cytologii. V případě potřeby bude lékař jmenovat další průzkum, včetně ultrazvuku. Není možné čekat na další cyklus a opakování nebo poškození. Čím dříve byl identifikován problém, tím jednodušší je to vyřešit.

Závěr

Itching během menstruace - jeden z příznaků infekce s pohlavními infekcemi nebo onemocněním vnitřních orgánů. Pozorování pohody vám umožní jasně popsat doktorský obraz onemocnění a odhalit příčinu vývoje. Návštěva gynekologa je povinná.