Jak léčit svědění a vypalování genitálních orgánů během vyvrcholení u žen

Svědění, suchost a nepohodlí v oblasti genitálních orgánů - časté satelity menopauzy, které mohou být příznaky nejen změny v reprodukčním systému, ale také řadu současných onemocnění. Ignorovat tyto alarmující symptomy jsou nepřijatelné, protože mohou vést k vážným zdravotním důsledkům. Naštěstí s včasným způsobem léčby a dělat některé změny v jeho životním stylu z svědění během Klimaků, můžete se zcela zbavit.

Itching během léčby vyvrcholením

Udržujte bolestivé pocity

S nástupem Klimaks, hormonální pozadí žen podstoupí kolosální změny, které ovlivňují nejen reprodukční systém, ale také odrážejí práci celého organismu. Jedním z nejpříjemnějších projevů menopauzy je svědění a nepohodlí v intimním prostoru. Pokud dojde k tomuto příznaku, neměli byste se situaci nechat na Samonka a odložit návštěvu specialisty, aby se eliminovala sexuální infekce a jiná onemocnění. Včasné zahájení léčby svědění pod Klimakse umožní nejen zastavit bolestivé pocity, ale také proto, aby se zabránilo možným závažným účinkům atrofických změn v genitálních orgánech.

Příčiny nepohodlí při vyvrcholení

Menopauza je doprovázena postupným nevratným poklesem estrogen - ženských pohlavních hormonů, které jsou primárně zodpovědné za reprodukční funkci. Jejich nedostatek vede k výraznému snížení tloušťky epitelu genitálních orgánů a ztrátou jejich pružnosti. Kromě toho je sekreční činnost genitálních žláz a výroba kolagenových vláken zodpovědných za rychlou regeneraci tkání ostře snížena. To vše je příčinou nepohodlí v intimním místě, které obvykle začíná s oblastí rozkroku v důsledku sucha a ředění velkých a malých sexu.

Svědění a pálení v pochvě

Svědění a spalování v pochvě bez vypuštění je považováno za projev takzvaného atrofického vulvovaginitu a v perineum - vulvivaginální atrofii. Tyto věkové změny nepředstavují vážné nebezpečí pro zdraví žen. Řízení patologické oblasti a sexuálních kontaktů bez použití přídavného mazání však může vést k výskytu dlouhých léčebných trhlin a erozí provokujících přidávání infekcí a zhoršení zánětlivých onemocnění.

Vývoj klinického obrazu není okamžitě, ale několik měsíců nebo dokonce. Zároveň je často svědění genitálních orgánů pod menopauzou epizodický a je pociťován pouze po močení nebo pohlavním styku. Ale pro některé ženy se tento příznak projevuje ve velmi tvrdé formě a je doprovázeno nepodporujícími bolestivé pocity v oblasti pohlaví a rozkroku, poruchy spánku a výkyvy nálady.

Bez ohledu na intenzitu nepohodlí v intimních zónách ignorovat patologii v žádném případě, stejně jako by se nemělo zapojit s vlastním lékem. Když jsou objeveny první známky atrofických změn, je nutné okamžitě kontaktovat gynekologa nebo gynekologa-endokrinologa pro jmenování odpovídající terapie.

Doprovodné nemoci

Během menopauzy existuje významný pokles místní imunity v pochvě a zhoršení chronických patologií. Navíc, věkové změny často objevují cestu k mnoha těžkým onemocněním. Takže, debutovat onkologické onemocnění nebo diabetes nejčastěji pro toto období. Proto, svědění, svírání a výrazné zarudnutí vnějších genitálních orgánů nejsou vždy známkou jediných atrofických procesů v těle.

Tyto příznaky často schovávají vážné doprovodné onemocnění, a to:

Sexuční trakt infekce

  1. Diabetes. Glukóza obsažená v moči i s krátkodobým kontaktem s ředinovými tkáněmi způsobuje jejich podráždění a vyvolání spalování v intimní zóně.
  2. Zánětlivá onemocnění močových cest. V tomto případě jsou dráždivé faktor faktor bakterií a dezintegračních produktů močoviny obsažené v moči.
  3. Kandidóza. Porušení vaginální mikroflóry na pozadí hormonálních změn vedou k patologickému růstu houby rodu Candida, doprovázené hojným kudrnatým výbojem a spalováním.
  4. Sexuční trakt infekce. Gardnerellosis, Trichomoniasis a jiná onemocnění mají podobné symptomy: výběr s těžkým nepříjemným zápachem, bolestí při močení a nesnesitelném svědění v vagíně.
  5. Dermatitis. Ředění stěn vnějších genitálních orgánů a absence ochranného maziva často vede k nepohodlí, což může vyvolat konvenční mýdlo pro hygienické postupy nebo na sobě syntetické prádlo.
  6. Genitální opar. Bylo zjištěno, že virus herpes je přítomen v těle drtivé většiny lidí, většinu času v spícím stavu. Hormonální shakement u žen během menopauzy může probudit infekci, i když se nikdy neprokázalo přítomnosti.
  7. Nádory dělohy nebo vaječníků. V případě této patologie existuje významná změna v mikroflóře pochvy, která vede k oddělení pohlavních orgánů u žen.

Léčba svědění s vyvrcholením

Co dělat, když nepohodlí a svědění? Za prvé by mělo být zapsáno do specialisty, který vybere individuální terapeutické schéma pro každý konkrétní případ. Takže léčba je rychlá a účinná, měla by se skládat z následujících kroků:

  • objasnění všech možných příčin nepohodlí;
  • léčba nebo převod do fáze prominutí současného onemocnění;
  • odstranění okamžitých příznaků změn ve věku v genitálních orgánech;
  • terapie fytoestrogen na doporučení lékaře;
  • Jmenování hormonálních drog ve zvláštních případech;
  • Příslušná prevence možných komplikací a korekce denních hygienických postupů.

Místní prostředky

Pokud jsou příčiny pochvy a vulvy příčiny vulvené výhradně ve věkových změnách v reprodukčním systému, lékařem zpravidla předepisuje lokální akční přípravky ve formě svíček, gelů nebo olejů, aby se odstranily nepříjemné symptomy. Mnoho léčivých a hygienických produktů s antiseptickými a zmírňujícími vlastnostmi jsou nyní k dispozici. Většina odborníků preferuje následující značky:

  • Svíčky ovce, estriol, estrocad, orto-gieny;
  • Podpatky vačice, Dermistlil, Divegel, Klima;
  • Uklidňující oleje Ginokomfort, Vagikal, Montavit.

Mimo jiné se gynekologové důrazně doporučují používat speciální vodní mazivo na každém pohlavním styku. To nejenže poskytne další pohodlí, ale také chrání mastnou sliznici z nežádoucích zranění.

Je třeba mít na paměti, že všechny uvedené léky poskytují pouze dočasnou úlevu a jsou pomocnými prostředky při léčbě hlavních příčin nepohodlí.

Léčba současného onemocnění

O tom, jak léčit s touto nebo jinou chorobou provokující svědění a vypalování během menu může konkrétně říci pouze svého lékaře. V závislosti na hlavním důvodu nepříjemných příznaků je přiřazena následující základní terapie:

  1. Cukrovar diabetes vyžaduje speciální dietu a sníží hladinu cukru v krvi k normálnímu významu s pomocí fondů, jako je mini ventilace, metrophin a t.D. Ve speciálních případech jsou zobrazeny inzulínové injekce.
  2. Zánětlivá onemocnění močových cest jsou léčena antibiotikami nebo antiseptika v souladu s doporučeními specialisty.
  3. Svíčky, pimafucin, metronidazol, klotrimazol, metronidazol, klotrimazol a přípravky s laktobakterií pro obnovu přírodní vaginální mikroflóry, úspěšně se vyrovnat s vaginálním.
  4. Symptomy dermatitidy budou zastaveny pomocí přísné stravy, lokálních léků (Solkusyrile, viz), antihistaminika a eliminace hlavní příčiny podráždění.
  5. Genitální herpes je ošetřena pomocí masti a krémů Herpferon, Zovirax v kombinaci s perorálním příjmem imunomodulátorů.
  6. Z nemocí nádorů jsou vybaveny chirurgickou nebo konzervativou, v závislosti na typu patologie.

Fytoestrogens

Fytoestrogeny jsou jedinečné analogy ženských genitálních hormonů rostlinného původu. Snižují všechny nepříjemné projevy menopauzy, včetně nepohodlí v intimním prostoru. Některé rostliny bohaté na fytoestrogeny jsou izolovány:

  • fazole, sójové a jiné luštěniny;
  • Červený jetel;
  • Cyminyciful.

Jako jeden z možných možností pro léčbu svědění a vypalování, na Klimaks, specialisté jsou předepsány takové léky, jako je Remens, Estrovalel a Cliadinon. Tyto léky jsou absolutně přirozené a bezpečné, mají měkký účinek a nemají vedlejší účinky, takže mohou být užívány dlouho.

Hormonální terapie

Léčebné hormony jsou předepsány závažným kurzem menopauzy, když jiné prostředky nepomohou. Náhradní hormonální terapie má mnoho kontraindikací a vedlejší účinky, takže pro každého pacienta je vybrána individuální léčebné schéma, s přihlédnutím ke všem možným rizikům.

Hygienické postupy

Discomfort terapie v pochvě během kliknutí vyžaduje integrovaný přístup. Daleko od poslední role hraje hygiena. Denní postupy by měly být dostatečně jemné, aby nedošlo k tvorbě mikrockorků na genitáliích a ne zlomit bez křehké mikroflóry. Pro zbraně použijte hypoalergenní činidla pH neutrální na bázi kyseliny mléčné (laktacid, epigeny). Použití obyčejného mýdla nebo gelů s vůněmi a barvami je extrémně nežádoucí.

Některé lidové léky mohou zmírnit podráždění. Čas od času můžete aplikovat Champs of Léčivé bylinky (heřmánek, šalvěj, série, tisíc nebo jejich směsi) pro paže nebo sedané lázně. Pomoc od sucha a hořící vita-gázové tampony s rakytnícím olejem, vitamíny A a E nebo vodou infuze kalendónu květin.

Doporučuje se opustit syntetické spodní prádlo ve prospěch výrobků z přírodních materiálů, nepoužívejte prací prášky nebo gely s vůní.

Prognóza terapie svědění s menopauzou - příznivé

S kompetentně vybranou léčbou je doprovodné vyvrcholení Itch docela rychle, pokud žena nepadá s návštěvou gynekologa. Ignorování bolestivých příznaků v oblasti genitálních orgánů je nepřijatelné, protože prognóza možných komplikací a závažných zdravotních účinků závisí na zahájení léčby. Mezi nimi patří zánětlivé patologie vaječníků, děložních trubek, ledvin, močového měchýře a mramorálů, s obtížemi s léčbou erozi a dokonce i onkologickými onemocnění, které se mohou rozvíjet poměrně rychle.

Abychom pomohl tělu vyrovnat se s nepříjemnými jevy s menopauzou, to stojí za jednoduchá doporučení, která jsou často zapomenuta:

Tělocvičný

  • Vyloučit faktory zrychlující stárnutí ženského organismu (stres, kouření, alkohol, chronická vnitrozemí, nadváha);
  • Zapojit se do gymnastiky, jógy, chůze a jiných typů fyzické aktivity;
  • Revidovat svou stravu (snížit počet masa spotřebovaných mastných odrůd, alespoň částečně nahrazuje mořskými rybami a rostlinnými oleji, zahrnují ovoce, zeleninu, komplexní sacharidy v denní menu);
  • Denní nápoj nejméně 2 litry čisté vody, používat zelený čaj místo černé;
  • Vyhněte se stresu a ne přepracování.

Čištění a statečné komory bylin mohou být použity jako podšívky prostředků pod Klimakse: borovatiy, heřmánek, matka-in-law, kopřivy, měsíčku, duší nebo jejich směsi. Pro vaření, přibližně 50 g suchých rostlinných surovin nalije 400-600 ml vařené vody a loupejte na nízké teplo po dobu 5-7 minut. Dejte tekutinu posílit pod víkem, pak napětím siete nebo gázou. Vezměte 2-3 krát denně pro 3-4 lžíce po dobu 10-14 dnů.

Je třeba si pamatovat, že vrchol je nevyhnutelný, ale na včasném počátku komplexního boje se svými nepříjemnými projevy, můžete svůj život naprosto pohodlný a šťastný.