Jak léčit svědění a vypalování v pochvě u klimaks

Hormonální změny vznikající během období Klimaků mají významný dopad na sliznici. Často ženy zažívají významné nepohodlí v intimní zóně, které se projevují spalováním a suchem v pochvě. Příčiny nepříjemných pocitů v intimní zóně jsou četné. Jejich identifikace způsobuje jiný přístup při léčbě.

Vyvrcholení a nepohodlí v intimní zóně

Atrofie sliznice, což způsobuje spalování a svědění intimního zóny, během vyvrcholení je nevyhnutelným fenoménem. Kromě toho mucosa ztrácí své ochranné vlastnosti, které se projevují vývojem zánětlivého procesu.

Itching a pálení v pochvě je považováno za přirozené důsledky změn, ke kterým dochází během vyvrcholení. Toto období se vyznačuje postupným vytlačováním hormonální funkce vaječníků. Navzdory tomu, že Klimaks ovlivňuje funkci vaječníků přímo, tento proces pokrývá téměř celý ženský organismus.

Hormony generované vaječníky jsou nezbytné pro koordinované práce všech bez výjimky orgánů a systémů těla. Zejména estrogenový hormon ovlivňuje práci kardiovaskulárního systému, muskuloskeletálního systému, gastrointestinálního traktu, různé žlázy, včetně štítné žlázy a mlékárny. Požadovaná úroveň estrogenu je důležitá pro emocionální pozadí.

Změny v sliznici a výskyt svědění, spalování způsobené redukcí, a pak úplnou absenci estrogenu. Zánik hormonální funkce se vyskytuje mnoho let, což odráží různé fáze Klimaků.

  1. Premenopausa. V této fázi je přirozený pokles produktů estrogenů. Menstruační cykly mohou být prodlouženy nebo sníženy. Změny se týkají také objemu krvavých výbojů během menstruace. Některé ženy mají acyklické krvácení. Začátek premenopauzy gynekologové konvenčně zvažují věk 45 let. Funkce fungování vaječníků však může nastat před a později. V přítomnosti jedné ovulace šetří schopnost otěhotnět.
  2. Menopauza. Fáze je odlišná a pokrývá datum poslední menstruace, včetně příštího roku po něm. Někteří gynekologové se domnívají, že doba trvání menopauze by měla být zvýšena na dva roky po skončení poslední menstruace.
  3. Perimenopausa. Toto je dlouhá fáze, která zahrnuje oba Premenopauza a menopauza.
  4. Postmenopausa. Tato fáze je konečná, protože po její stáří dochází ve věku 65-69 let.

První změny, které se vyskytují ve fázi Premanopauza, jsou zanedbatelné. Zdravé ženy zpravidla oslavují pouze lehké nepohodlí intimní zóny. Postupně se snížením počtu estrogenů existují nepříjemné pocity v intimní zóně. Mnoho žen si všimne pocit suchosti a pocitu spalování, což výrazně zhoršuje kvalitu intimního života.

Vypalování a svědění je zhoršeno po hygienických postupech. To je způsobeno odstraněním tenké ochranné vrstvy vagíny. Ženy v období Klimaks zažívají:

  • podráždění zárodečného rtu;
  • Ztráta citlivosti klitorisů;
  • nepříjemné pocity pod kůží;
  • Hořící během močení, Sexuální kontakty, kontakt s spodní prádlo sliznice.

Suché a pálení v pochvě jsou jedním z projevů Klimaků. Je však třeba mít na paměti, že tyto nepohodlí v intimní zóně může indikovat různou patologii. Eliminovat svědění a spalování potřebou diferenciální diagnózu. Léčba závisí na výsledcích diagnostiky.

Důvody

Změny v sliznici v důsledku hormonální restrukturalizace během období Klimaků. Ženský organismus začíná fungovat v podmínkách deficitu hormonu. V pozdějších fázích Klimaks je kompletní nedostatek syntézy estrogenu, což způsobuje různé příznaky orgánů a systémů.

Nedostatek požadovaného množství pohlavních hormonů má největší vliv na sliznici. Je známo, že munice vagíny provádí ochrannou funkci. Díky ženským pohlavním hormonům na povrchu sliznice se vytvoří glykogen, který se při rozdělení laktobacillií otáčí na kyselinu mléčnou kyselinu. Tato kyselina podporuje požadovanou úroveň kyselosti vagíny. Optimální kyselost umožňuje bojovat s patogenní mikroflórou. Glycocalix je také vytvořen na povrchu sliznice - tenkých ochranných životopisů. S prudkým poklesem estrogenu je kyselost pochvy narušena a ochranné funkce oslabují.

Estrogeny také ovlivňují výrobu krčního hlenu děložního čípku. Mucus je tvořen železným krční kanálem. Jeho optimální konzistence neumožňuje proniknout do sterilní dutiny dělohy z vagíny, která je obývána různými mikroorganismy.

Hormonální perestrojika tak způsobuje změny v sliznici, které se projevují subjektivními pocity svědění a spalování v intimní zóně. Kromě toho je tento faktor předpokladem pro vývoj zánětlivého procesu v důsledku oslabení ochranného mechanismu.

Vznik pálení a svědění v pochvě může být způsobeno několika patologickými podmínkami. Jejich detekce je předpokladem účinnosti léčby.

Diabetes

Je známo, že zvýšená hladina glukózy způsobuje různé porušení plavidel. V důsledku toho krevní zásobení tkáně zhoršuje. Postupně zvyšuje glukózu v moči, která je doprovázena podrážděním sliznice membrány. Je to pozoruhodné, že v diabetu se často rozvíjí chronický drozd. Hlavní příznaky kandidózy nebo drozd jsou spalování a svědění v intimním prostoru.

Nemoci močového systému

Výběr uretry obsahuje produkty pro rozklad močoviny. Tento faktor může být důvodem pro vzhled podráždění vagíny, suchosti a spalování. Kromě toho jsou onemocnění močového měchýře často doprovázena rychlou močením, což je také dráždivý faktor. V gynekologické praxi existují případy vzestupného pohlavního infekce, ve kterých jsou postiženy urethra a močový měchýř.

Dermatitis

Obyčejná dermatitida se často stává často příčinou svědění a spalování. Tato patologie vzniká v důsledku použití ženy nevhodnou hygienu. Je známo, že některá hygienická činidla mají agresivní kompozici a mohou způsobit alergické reakce. Mukale pochvy lze provést v důsledku nošení syntetického prádla nebo jeho promytí specifickým detergentem. Hořící a svědění může být způsobeno použitím denních hygienických těsnění, zejména s přidáním ochucených složek.

Std a porušení mikroflóny vagíny

Když je vyvrcholení, dochází k porušení složení intimní mikroflóry, která je spojena s ostrým snížením hladin estrogenů. To vede ke ztrátě ochranných vlastností. Podmíněně patogenní mikroflóra přítomná v pochvě v malém množství se ukazuje, že je v příznivých podmínkách pro jeho reprodukci.

Ženy v období Klimaků mohou mít bakteriální vaginózu a drozd.

Zpravidla jsou infekce pochvy kombinovány s reprodukcí podmíněně patogenní mikroflóry. To je způsobeno mechanismem jejich výskytu. Při infikování specifickým florem, podmíněně patogenní mikroorganismy také začínají svůj růst kvůli změnám v charakteristikách, zejména slizukce cervikálu. Kromě toho patogeny mohou vstoupit do mikrobiálních asociací. Například chronický drozd často ukazuje přítomnost patogenu specifické patogenní mikroflóry.

Mnoho infekčních onemocnění vagíny je doprovázeno svědění a vypalování. Konkrétně se kandidóza projevuje výrazným nepohodlím v intimní zóně. Zatím, když se vypočítá na sliznici, se objeví rány, což může vést k připevnění infekce, hyperémie. Ve vývoji bakteriální vaginózy nebo Gardnerellosis svědění a spalování je doplněno nepříjemným zápachem vaginálního výboje.

Intenzivní pocit hoření a svědění je pozorováno v recidivích herpetické infekce. Kromě nepohodlí, v intimní zóně jsou vyrážky na sliznici. Silné spalování v močení se vyskytuje při infikování trichomoniasis.

Nádory

Vypálení a svědění se objeví, když progrese maligních nádorů. Vývoj neoplazmů rakoviny nepříznivě ovlivňuje místní imunitu, která přispívá k přistoupení infekcí.

Diagnostika

Před ošetřením pálení a svědění intimní zóny je nutné zjistit důvod pro nepohodlí v pochvě. Průzkum zahrnuje zpravidla různé metody laboratorní diagnostiky, která vám umožní určit úroveň glukózy, pohlavních hormonů, patogenů infekce.

Diagnostika pro spalování a staging Itch znamená následující typy výzkumu:

  • nátěr na flóru;
  • PCR studie;
  • cytologické vyšetření;
  • kolposkopie;
  • Bakpospingv;
  • Krevní test pro stanovení hladiny glukózy;
  • analýza moči, zejména identifikovat infekci;
  • Hormonální diagnostika.
Výsledky diagnózy významně ovlivňují výběr léčebných metod.

Léčba

Vzhledem k tomu, že faktory a příčiny svědění a spalování intimní zóny v období Klimaks jsou velmi mnohem hodně, je třeba vyšetřit. Po diagnóze doktor vybere optimální způsob léčby. Gynekologové zdůrazňují, že nezávislý výběr prostředků na léčbu je nepřijatelný a může vést k zhoršení intimních problémů, přechod na chronickou fázi.

Léky

Drogově závislé jsou předepsány v souladu s příčinou svědění a spalování intimní zóny. Zejména atrofická vaginitida se léčí lokálním používáním krémů, gelů a čípků založených na estradiolu. Kromě toho má léčba takovými léky antiseptické a změkčující účinky. Gynekologové jsou obvykle zpracováni atrofickou vaginitidu s následujícími léky:

  • Svíčky: Ovrestin, estroiled, Estroat, ortho-ginest, ovipol-clio;
  • Gely: Klima, Derister, Ovrestin, Divigel.

Možné zpracování pomocí hydratačních a uklidňujících olejů:

  • Montavit;
  • Feminel;
  • Ginokomfort;
  • Cycatridin;
  • Vakikál.

V diabetu je potřeba udržet optimální úroveň glukózy v krvi:

  • Metformin;
  • Siofor;
  • Maninyl.

Léčba je doplněna místními léky, aby se eliminovala hořící a svědění vagíny.

Drush zahrnuje léky na léčbu ve formě tablety a ve formě gelů, krémů, suposiorů s antifungálním působením. Opakující se drozd vyžaduje komplexní léčbu několik měsíců.

Když je zahradnovář nebo bakteriální vaginóza, je nutné obnovit složení vaginální mikroflóry. Pro tento účel jsou gynekologové předepsáni pro léčbu ženy, když se vyvrcholily přípravky s laktobakterií.

Herpetická infekce je zpracována mastinami a krémy:

  • Herpferon;
  • ZovIRAX;
  • Famvir.

Léčba předpokládá komplexní povahu a zahrnuje povinné používání vitamínů a imunomodulátorů:

  • Viferon;
  • Imunofan.

Pro léčbu dermatitidy je vhodné aplikovat stravy a antihistaminické krémy:

  • Salcossuril;
  • Radevit.

Léčba infekcí způsobených specifickou mikroflórou, vyžaduje použití antibakteriálních léčiv. Pro zvýšení účinnosti léčby před předepisováním léčiva by mělo být provedeno na citlivosti.

Homeopatická agenti a metody tradiční medicíny

Někdy během vyvrcholení, munice pochvy negativně reaguje na hygienu tradičními prostředky. V těchto případech je možné využít lázně a paprsky Champs a infuze léčivých bylin.

Pro každodenní hygienu vagíny a intimní zóny můžete použít následující léčivé bylinky:

  • heřmánek;
  • vlaštovičník;
  • Řebříček;
  • série;
  • šalvěj.

Dobrý efekt je intimní hygienické výrobky, které zahrnují hydratační složky a kyselinu mléčnou, například epigen, ginokomfort.

Gynekologové volají následující populární homeopatické prostředky, které úspěšně bojují s hořící a svědění v období odlivu a mohou být použity jako léčba intimní zóny:

  • Cycaderma mast;
  • Masta v měsíčku;
  • Irikar.

Behaviorální terapie

Aby se zabránilo vzniku hořícího a svědění, měl by být intimní oblast revidován. Nejdříve byste měli odmítnout:

  • Nadměrná spotřeba alkoholu a cukrovinek;
  • Kouření.

Ženy v období Klimak mají často sedavý životní styl, který přispívá k exacerbaci nepříjemných příznaků v intimní zóně. Velmi užitečná procházka a pobyt v čerstvém vzduchu, lfk.

Je třeba si pamatovat, že v období vyvrcholení může munice pochvy nepříznivě reagovat na konvenční prostředek intimní hygieny. V tomto případě můžete použít infuze a dekorakce léčivých bylinek pro intimní zónu hygienu na alternativní.