Svědění před měsíční: příčiny a řešení

Nepříjemné pocity a bolestivé stavy před kritickými dny zažívají téměř každou ženu. Důvod často spočívá v tom, že hormonální pozadí je nestabilní a změněno v různých obdobích menstruačního cyklu, a to se odráží nejen na emocionálním stavu, ale také na imunitní reakci celého organismu. Podle statistik, četnost odvolání na gynekologové u žen v období PMS výše, a jedna z důvodů pro tyto odvolání je svědění před měsícem. Jaké jsou důvody tohoto symptomu a existují nějaké způsoby, jak se zbavit nepříjemných pocitů - budeme mluvit více.

Příčiny svědění v intimní zóně

Příčina svědění vpředu a během kritických dnů je výhradně fyziologický: uvolnění a otok stěnách dělohy vede k pocitu nepohodlí v perineum a na konci výběru vše projde. Pokud se však situace nezmění během cyklu, nebo dlouho zmizí, opět vzniká, je nutné podniknout kroky. Je nemožné ignorovat svědění, protože často v tomto symptomu je skrytý zánět schopný vést k nežádoucím důsledkům.

Hormonální pozadí

Velmi často svědění v intimní zóně před měsícem souvisejícím s důsledky hormonální povstání v ženském těle, přímo ovlivňující změny v chování potravin: Chci sladké nebo ostré, maso nebo mouky. Takový režim napájení mění povahu trávení, způsobuje pocit žízní, změní typ výběru na agresivnější, což vede k dodatečným podrážděním genitálií. Navíc snížená kyselost pochvy uprostřed cyklu činí ženské tělo zranitelnější, a to vede k tomu, že riziko trpení těchto podnětů, s nimiž byla místní imunita tak úspěšně bojována v obvyklém režimu, stoupá. S nízkým estrogenem se tento příznak může projevovat.

Kandidóza

Věrnými satelity drozd a jeho výrazné rysy jsou bílý výtok s charakteristickým kyselým pracovníkem. A hojně a barvy se mohou lišit v závislosti na individuálních reakcích imunity, nedbalosti onemocnění, mikroflóry vlastnosti vagíny. Je nutné problém vyřešit komplexně pod dohledem gynekologa. Když se může projevit Candidiasis Itch během menstruace.

Dysbióza střeva

Jen málo lidí váže svědění ve vagíně před měsíčně a dysbiózou, i když problémy gastrointestinálního traktu v těle se odrážejí v práci všech svých systémů, ovlivňují stav pokožky a vlasů. Změna kvantitativního poměru užitečných a patogenních mikroorganismů vůči tedám znamená důsledky pro obecnou lidskou imunitu. Dysbióza se zpracuje s biopreparacemi obsahujícími potřebnou laktobacillia, bifidobakterie, dodržování diety s pravým množstvím užitečných produktů. Léčba může být dlouhá v zahájených fázích narušení.

Alergické reakce

Nejvíce charakteristické příznaky alergií na podnět - spalování, pocit tepla, svědění (včetně vaginálního), otok, zarudnutí. Alergeny, T. E. Potenciální dráždivé vyvolávání spalování a svědění týdně před menstruací, syntetickými složkami ve složení hygienických těsnění nebo spodního prádla, aromatické vůně, hygienických výrobků a dokonce pracího prášku. Pro odstranění příznaků alergií se používají lékárenské přípravky, které předepisují lékař, vyzvednout spodní prádlo a hypoalergenní hygienické výrobky s přihlédnutím k jejich vlastnostem.

Ostatní onemocnění

Příčiny svědění a spalování před zahájením menstruace v rozkroku mohou být takové závažné odchylky v díle reprodukčního systému, jako je vynechání dělohy, erozi, patologického vyvrcholení, endometrióza. Tato onemocnění mohou být doprovázena tahem bolestí, společného nepohodlí a vypouštění různých typů.

Nedodržení hygieny

V nepřítomnosti elementárních postupů se škodlivé mikroorganismy nebo bakterie ze zárodečných rtů mohou dostat do pochvy, dráždí sliznici, a způsobit vývoj patogenní mikroflóry, což zase vede k vzniku nepříjemných pocitů a oslabení lokální imunity: rozkrok zudit, zarudnutí. Hlavní pravidla intimní hygieny, aby se zabránilo vývoji patologie spočívající v denní změně prádla, pravidelně se promyje teplou vodou v dopoledních hodinách a večer (zejména po sexu), pravidelná změna intimních těsnění a tamponů.

Std

Samostatně, stojí za zmínku, že důvodem, proč je intimní místo, které je odebíráno před příchodem menstruace, může dojít k řadě pohlavních onemocnění: genitální herpes, objevující se během období bezprostřední imunitní ochrany, trichomoniasis, kapavka atd. Některé z nich mají dlouhou dobu inkubačního období, se nezobrazují během měsíce, určené pouze před nebo během menstruace. Stojí za zmínku, že jiné klinické projevy: bolest, kožní vyrážka, vzhled edém a neypického výboje, zpoždění, nejsilnější zarudnutí genitálií jsou spojeny. Pokud se objevilo podezření Std, musíte naléhavě kontaktovat lékaře. Léčba je prováděna přísně pod jeho kontrolou po souboru analýz a důkladné vyšetření.

Metody vysvobození od nepohodlí

Nejstražný způsob, jak bojovat proti silné svědění v intimní zóně před měsícem, je včasné návštěvy gynekologa. Pouze on je schopen ocenit celou situaci úplně a jmenovat kompetentní racionální léčbu na základě analýz a historie pozorování pacientů. V léčebném komplexu se obvykle používá několik typů expozice: lék (tablety nebo svíčky), symptomatické (komprese, umírání, lázně), obložení (vitamínové komplexy, bylinné čaje).

Pokud se návštěva lékař v blízké budoucnosti nezdá, je to možné, lidové léky pomohou zbavit nepříjemných příznaků, které lze použít doma. Vynikající nabídka s svěděním před menstruace informací pro douching, paže nebo stlačování z bylin, jako je dubová kůra, heřmánek, měsíčku, mudrc.

Majit antimikrobiální, uklidňující a protizánětlivé účinky, infuze těchto bylin aktivně používají jak při řešení některých gynekologických problémů a eliminovat jiné poruchy těla. Odmazání se připravuje jak z několika bylin, tak na jednom z nich, dá ho chovat a vychladnout na pohodlnou teplotu a po postupu douchingu 1-2 krát denně.

Když je kůže způsobena před plánovaným měsícem, nervózní stres, emocionální vyčerpání a depresivní stav, vynikající asistenti se stanou bylinnými čaje z hypericum, sedmikrásky, barvení, máta, Linden, zaměřené na zvedání následků stresu, zlepšení spánku. Možné přijetí světelných zeleninových sedativ. Někdy tyto metody mají kumulativní účinek a začít svou práci může projít trochu času - to je normální, pokud brát v úvahu absenci aktivních složek skutečné akce v takových přípravcích.

Důležité! Některé filmy mají kontraindikace pro přijetí u lidí se zvýšeným krevním tlakem, těhotnými ženami, pacienty s chronickými onemocněním. Proto před použitím musíte pečlivě přečíst pokyny.

Pokud se svědění a vypalování objeví před měsíčně, jejich viník je alergický, musíte použít všechny dostupné faktory boje: změna syntetického prádla na přírodní, antihistaminické léky, korekce krmiva, výměna hygienických činidel pro hypoalergenní. Je třeba si pamatovat, dlouhé alergie oslabují tělo, a proto je nutné okamžitě podniknout kroky, když dojde k prvnímu projevu. Vnější příznaky alergií - pouze část problému, bojovat a zacházet zevnitř.

Opatření

Léčba svědění a spalování před příchodem menstruace lze zabránit pozorování prevence, takže každá žena musí v průběhu celého cyklu dodržovat určitá pravidla:

  1. Týden před začátkem výběru, kdy se objeví dominantní změna hormonu a objeví se atypické nutriční potřeby, stojí za to věnovat pozornost své stravě, omezující nadměrnou vášeň pro sladké, ostré a mouky.
  2. Aby nedošlo k utrpení genitálního svědění, musíte věnovat pozornost kvalitě ložního prádla: přírodní materiál místo syntetiky, omezit nošení tanga lapaling.
  3. Pokud dojde k časté změně sexuálních partnerů a je provedeno aktivní sexuální život, je použití kondomu potřeba ochrany a snížení rizik pro získání infekce PPP.
  4. Intimní hygiena by měla být nedílnou součástí denního rituálu: pohodlná teplota vody pro zbraně, mírná opatření, vysoce kvalitní pásy a tampony.
  5. V přítomnosti chronického stresu stojí za to věnovat pozornost reliéfním opatřením z ní: turistika, uklidňující drogy nebo odbornou pomoc. zjistit Je možné během menstruace dělat jógu.
  6. Neměli byste nechat ujít plánované návštěvy svého gynekologa, a když svědění, vypálení nebo zpoždění, přiřadit neplánovanou návštěvu, protože tato podmínka může znamenat přítomnost infekce.

Ženské tělo je křehká plavidla, která potřebuje neustálou pozornost a péči a správný přístup k vašemu zdraví je základem jeho plného fungování. Shoda s těmito nekomplikovanými pravidly pomůže po dlouhou dobu, aby zachovala svou vnitřní harmonii a důvěru, protože je to s nimi žena obzvláště neodolatelná.