Zda se drozd stane bez výběru

Drush je nejčastější zánětlivé onemocnění vnějších pohlavních orgánů. To je způsobeno mechanismem rozvoje kandidózy a predispozičních faktorů, které jsou často způsobeny onemocněním. Mnoho drozd je spojeno s vypouštění chaty, které určují název patologie. Nicméně, zánětlivý proces probíhá bez charakteristického výboje, svědění a pálení, které přímo souvisí s formou progrese drozd.

Co je kandidóza

Candidiasis nebo drozd se nazývá houbová infekce, která ovlivňuje sliznici, vulvu. Jméno "Drush" se objevil kvůli charakteristickému výboji Curl a Bílého zvonu, které doprovázejí nemoc. Kromě toho se drozd lze nalézt v takových projevech jako svědění, spalování. Tyto příznaky však nejsou vždy přítomny.

Drush není nemoc ovlivňující ženy výhradně po zahájení sexuálního života. Candidiasis se také objevuje u novorozenců a starších zástupců. Zvláště často symptomy drozd, jako jsou vrcholy, svědění a spalování zhoršují kvalitu života těhotných žen a pacientů po výskytu Klimaků.

Ve 45% případů, patologické výboje ukazují přítomnost drozd.

Důvodem vzhledu drozd je považován za plísňovou infekci. Ve skutečnosti jsou houby Candidas součástí normální vaginální mikroflóry. Oni spolu s jinými představiteli podmíněně patogenní mikroflóry jsou přítomny na kůži a sliznici, včetně vagíny. A pouze pod vlivem určitých negativních faktorů, kandidáti vyprovokují vývoj drozd, bavlněných sekvencí, svědění a spalování. V některých případech se drozd postupuje latentní, není doprovázeno propuštěním a dalšími projevy.

Je známo, že vaginální sliznice má ochrannou funkci. Zdravá sliznice tak poskytuje ochranný mechanismus od škodlivé mikroflóry. Hlavní role patří k bakteriím kyseliny mléčné. Norma Lactobacilles jsou až 98% kompozice mikroflóry.

Stav sliznice závisí na úrovni pohlavních hormonů, které se liší v závislosti na fázi cyklu.

Na povrchu sliznice pod vlivem estrogenu dochází k akumulaci glykogenu, která je rozdělena s laktobakterií s tvorbou kyseliny mléčné. Tato kyselina mléčná je nutná k udržení optimální úrovně kyselosti, která neumožňuje vynásobit patogenní organismy.

Kromě toho je v povrchové vrstvě vytvořena tenká ochranná fólie - glycocalix. Jeho formace je možná kvůli sjednocení laktobacilu v kolonii. Glycocalix neumožňuje mikroby proniknout tloušťku epitelu a kyseliny mléčné - vegetace přímo do pochvy.

Variantní patogenní mikroflóna vagina zahrnuje Gardnernery, Streptococci, Staphylococci, mykoplazmě.

Se změnou kyselosti pochvy, snížení množství laktobacilliho sliznice ztrácí své ochranné vlastnosti. Podmíněně patogenní mikroorganismy se tedy začnou násobit v důsledku přítomnosti podmínek příznivých pro ně. Postupně se doplňuje zdravá mikroflóra, zánět se vyvíjí, doprovázený výbojem, svědění, spalování. Zpravidla se vývoj zánětu dochází v přítomnosti současného hormonálního a imunitního poruchy.

Pokud však porušení mikroflóry není vyslovováno, zdravý imunitní systém se může vyrovnat se změnami vzniklých. V takových případech není pozorováno spalování, svědění a výběr.

Drush může být způsoben přirozenými fyziologickými změnami, které jsou pozorovány během těhotenství, laktace a menopauzy. Výskyt svědění, spalování a vypouštění dochází v důsledku konstrukční a hormonální restrukturalizace sliznice, imunitní nerovnováhy.

Je známo, že drozd se objeví jak u žen, tak mužů. Je třeba si pamatovat, že muži mohou znamenat vážnou patologii.

Nejčastěji je vzhled drozel, který je doprovázen výbojem, svědění a spalování, pozorován po dlouhém příjmu antibakteriálních léčiv. Drush může mít cestu pro přenos sexu. Jeho vznik je však také nezávislý.

Obvykle kandidóza se projevuje. Žena zažívá silné nepohodlí, které je doprovázeno bavlněnými výběry. Často se vyskytuje svědění a spalování. Moderní léky zpravidla rychle eliminují příznaky drozd. Nesprávná léčba však může vyvolat přechod zánětu do chronického tvaru, ve kterém může být vypouštění, spalování a svědění absentální. Proto úspěšná léčba a eliminace projevů závisí na odstranění příčiny kandidózy a řádně vybraných drog.

Příčiny svědění, vypalování a výboje

Drush se vyvíjí v důsledku intenzivní reprodukce kandidátských hub s doprovodnou imunitní nerovnováhou. Predispoziční faktory také hrají určitou roli ve vzhledu výboje, svědění a pálení, které jsou charakteristické pro kandidóza.

  1. Nedostatečná nebo nadměrná hygiena. Nedodržení osobních hygienických pravidel vede k reprodukci mikroorganismů na povrchu sliznic, které způsobuje zánětlivý proces. Tato situace se často děje v dětství. Nicméně, nadměrná hygiena, douching jsou také faktorem ve vývoji drozd. To je způsobeno tím, že užitečná flóra se umyje sliznicí membránami, jako patogenní.
  2. Traumismus. Když je integrita tkáně narušena, je ztracena ochranná funkce sliznice, která vede k rozvoji kandidózy. Poškození může dojít při instalaci spirály, nepřesné douching, gynekologické vyšetření.
  3. Věkové zvláštnosti. Je známo, že složení vaginální mikroflóry se mění po celou dobu života ženy. Konkrétně je vagina novorozené dívky sterilní. Mikroflóra tvorba trvá až 16 let. Dívky sliznice jemnější, místní imunita není dostatečně rozvinutá. To je důvod, proč jsou kandidiózy a její současné známky, například pálení, svědění a zvědavé alokace tak často. U starších osob se syntéza estrogenu přestane, což vede k atrofii a snížení počtu laktobacil.
  4. Infekční poškození. S zánětlivým procesem se mukale pochvy rozlišuje loajalitou a tendencí proniknout houbami. Často houby kandidát do spojení s jinými patogenními mikroorganismy, zejména, které jsou přeneseny do pohlaví.
  5. Dysbiotické procesy v pochvě. Vaginóza vyvíjí ideální podmínky pro reprodukci plísňové infekce. Izolace, spalování a svědění, které jsou charakteristické pro Candidiasis, byly oslavovány ve čtyřech ženách z deseti s bakteriální vaginózou.
  6. Dlouhé přijetí antibiotik. Po antibiotické terapii se sníží lokální imunita, což je predispoziční faktor ve vzniku kandidózy.
  7. Terapie hormonální drogy. Dlouhodobý nekontrolovaný ošetření hormonálním prostředkem inhibuje imunitu a provoká mléko.
  8. Alergické reakce. Použití nevhodných hygienických výrobků, stejně jako agresivní sloučeniny, může vyvolat výběr, svědění a pálení.
  9. Diabetes. S touto patologií se moč uvolní, obsahující glukózu, která naruší kyselost sliznic a vede ke změně bakteriální kompozice. Tento faktor přispívá k výskytu svědění a drozd.
  10. Patologie střev. Dysbiotické procesy ve střevě a nemoci gastrointestinálního traktu jsou také považovány za gynekologové jako hlavní faktor způsobující drozd.

Klasifikace a symptomy

Symptomy drozd jsou více závislé na schopnosti ženského organismu odolávat infekci. Závažnost svědění a vypalování závisí na povaze dysbiotických poruch.

Drush se původně vyvíjí na povrchu sliznice, kde jsou podmíněně patogenní mikroorganismy. Snížení počtu laktobacillií vede k reprodukci obou houb Candida a jiných patogenů podmíněné patogenní flóry. Často houby přicházejí do mikrobiálních asociací a společně se podílí na vývoji zánětu. Například ve 20% případů je kandidóza kombinována s trichomoniasis a Gardnerellózou. Vývoj výhradně kandidózy však není vyloučen.

Vývoj kandidózy ovlivňuje počet laktobacilli.

Vozík

Pokud vaginální vaginóza není exprimována intenzivně, zbývající laktobacillies obsahují růst houby Candida. Místní bakterie nedávají proniknout do infekcí v hlubších vrstvách. Nicméně, úplné zničení hub Candida se nestane. V tomto případě je populace hub v rovnováze s laktobacillií. Pokud je Candidia zachována dost dlouho, a počet laktobacilli je dominantní, příznaky kandidózy se nevyvíjí. V této situaci hovořte o stádiích přepravy.

Pokud je dysbakterióza zlikvidována v důsledku zásob ženského organismu, je obnoven požadovaný počet bakterií mléčných kyselin. Tato verze vývoje událostí je možná pouze pod podmínkou adekvátně fungujícího imunitního systému. Takže žena přichází zotavení.

Akutní forma

Akutní proud kandidózy probíhá jasně a může nastat po přijetí antibakteriálních léčiv, napětí, zánětu v pochvě. Žena obtěžuje alokace chaty, cítí svědění a hoření. Akutní tvar drozd postupuje dva měsíce. V nepřítomnosti adekvátní léčby jde do chronické.

Chronická scéna

Candidiasium může být udržováno dost dlouho, a pak jsou ztenčeny ochranné mechanismy, což vede k epizodě exacerbace. Během exacerbace ženy dotčené alokace, spalování a svědění. Pak je pak pozorována remise. Jako pravidlo, že takový rekurentní drozd dochází na pozadí gynekologických a extragenitálních onemocnění. Během výběru remise Curl, svědění a vypalování.

Příznaky kandidózy mohou být jiné. Projevy závisí na tom, zda se houby dostanou do mikrobiálních asociací. Drush však může být rozpoznán charakteristickými manifestacemi.

  1. Svědění. Pocit svědění je intenzivnější ve večerních hodinách a v noci. Intenzita Itch se zvyšuje během intimní blízkosti, fyzické aktivity s hygienickými postupy. Také svědění může být výraznější před menstruací.
  2. Hořící. Obvykle svědění je doprovázeno spalováním, což je spojeno s reakcí sliznice pochvy na lokálním zánětu. Zpravodajství a pocit spalování je první příznaky, které indikují houbovou infekci.
  3. Vypouštění Curčase. Je podle vypouštění, které mají specifickou konzistenci, může být podezření na rozvoj kandidózy. Curl výboj může být hojný, má vůni kyselého mléka. Na spodním prádle mohou být skvrny žluté barvy. Pokud má infekce kombinovanou povahu, vzhled výběru se může lišit.
  4. Poruchy močení. V akutní fázi se během močení vyskytují spalování a řezání.
  5. Vyrážka na kůži vnějších pohlavních orgánů. Často, když je inspekce určena malou vyrážkou ve formě bublin. Tato vyrážka jsou často doprovázena svědění a vedou k výpočtům a zvýšenému nepohodlí.

Diagnostika

Kromě vyrážce může lékař vizualizovat lidstvo a hyperemii. Na sliznici jsou určeny nájezdy šedobílé barvy, což indikuje porážku hlubokých vrstev epitelu. Daň má hustou soudržnost a je doprovázena krvácením při pokusu o odstranění. Chronický tok je svědčí o atrofii sliznice.

V chronické formě výběru a nepohodlí obvykle chybí. V tomto případě je možné identifikovat patogen pouze s laboratorním způsobem.

Drush může ovlivnit oblast bradavek v pečovatelských ženách. To přispívá k vzniku mikrotramů při krmení, zvýšené vlhkosti. Žena starosti hořící a svědění na bradavku kůže. Jako pravidlo, vaginální houbová infekce se rozvíjí současně s poškozením bradavek.

Detekce drozd je možná s odstraněním stěr na flóře, která definuje mycelium a spory houby. Pro posouzení závažnosti průběhu onemocnění je analyzován poměr laktobacilu jiných mikroorganismů. Například bakteriální vaginóza se nachází Gardnerella.

Léčba

Účinnost léčby závisí na výsledcích diagnózy a správnosti vybraného schématu. Před zahájením léčby je nutné určit příčinu onemocnění. Detekce příčin a provokujících faktorů a jejich následné eliminace vám umožní zabránit vzniku relapsů.

Foubová infekce je lepší být léčena v akutní fázi. Chronická opakující se forma vyléčila mnohem obtížnější. To je způsobeno tím, že chronický kurz je způsoben diabetes mellitus, alergická onemocnění, střevní dysbióza. V některých případech je nemožné plně vyléčit nemoc, ale můžete dosáhnout remise krádeže.

Před zahájením a během léčby je nutné pozorovat sexuální odpočinek, ne pít alkohol, a nebere léky, které nejsou jmenovány lékařem. Dopad osobních hygienických pravidel.

Přípravky

Lékařské antifungální činidla jsou tvarována:

  • svíčky;
  • mast;
  • krém;
  • gel;
  • tablety;
  • kapsle.

Volba dávkové formy dělá lékař, vedený závažností plísňové porážky. Přednost je dáno dávkám, které jsou lokálně. To je způsobeno pronikáním účinné látky přímo do zaměření infekce. Kromě toho, když se léky používají lokálně, prakticky nemají systémovou expozici a nezpůsobují vedlejší účinky.

Pro zvýšení účinnosti léčby může lékař předepsat komplexní terapii léčivem místního i obecného dopadu. Paralelní mohou být přiřazeny léky, aby se odstranily svědění a vypalování. Těhotné ženy doporučily témata místního vlivu po prvním trimestru.

Samoúprava může zhoršit tok plísňové infekce a vést k přechodu onemocnění v chronické fázi. Zmizely příznaky, jako je svědění, izolace a pálení pocit ne vždy svědčí o zotavení.

Antifungální léky jsou reprezentovány třemi farmaceutickými skupinami:

  • Natamicin, Nastatin (Polyenovaya);
  • Flukostat, diflukan, mikosist (deriváty triazolu);
  • Caine, clotrimazol, upřímný (skupina imidazol).

Přípravy kombinované akce, například terezhinin nebo polizinaky, jsou považovány za poměrně účinné. Tyto léky zahrnují několik antifungálních složek, což přispívá k rychlému eliminaci bavlněných těsnění, svědění a pálení.

Prevence a vlastnosti osobní hygieny

Vznik relapsů může být vyloučeno pomocí preventivních opatření. Prevence vzhledu svědění, vypouštění a pálení onemocnění během drozd nebo kandidózy zahrnuje provádění několika nekomplikovaných pravidel.

  1. Pravidelná toaleta genitálních orgánů a spodní prádlo. Při výběru hygieny věnovat pozornost kompozici. Nemělo by být agresivní ve vztahu k sliznici membrány.
  2. Kultura intimních vztahů. Porucha sexuální život zvyšuje riziko infekcí, včetně drozd.
  3. Použití antibakteriálních činidel. Je třeba mít na paměti, že antibiotika nejsou vitamíny. Jejich jmenování je kompetence lékaře.
  4. Vyloučení zdrojů. Takový postup, jak barvit sliznici a přispívá k likvidaci nejen škodlivé, ale také užitečné flóry.
  5. Včasnost léčby. Je nutné přímo kontaktovat specialisty a provádět léčbu gynekologických patologií, včetně zánětlivé přírody.
  6. Správný výběr prádla. Doporučuje se nosit prádlo z přírodních tkanin. Zavřete spodní prádlo přispívá k výskytu drozd.

Správná výživa, která vylučuje velké množství jednoduchých sacharidů, obohacených fermentovanými mléčnými výrobky, je také prevence drozd.