V pochvě před měsíčně a během menstruace

Mnoho žen si stěžují na takové potíže jako svědění v rozkroku před měsíční a během kritických dnů. Důvody, proč se zdají být přirozené. Otok stěnách dělohy a hojnost sekrece krve vede k podráždění a nepohodlí v intimní zóně. Pokud se však spalování a svědění vyskytuje pravidelně, posilování nebo vrácené uprostřed cyklu, neměli byste je ignorovat. Svědění je častým satelitem zánětu, a to může být způsobeno a závažnějšími důvody než jednoduché ztráty nebo podráždění menstruačního výboje.

Proč v kritických dnech v intimní zóně jsou spalování a svědění?

Kůže a sliznice venkovní ženské pohlavní orgány jsou ostře reagují na vnější vlivy a změny v těle. Spravování se proto vyskytuje během menstruace, může mít různé důvody:

  • Přirozené, krátkodobé změny spojené s menstruací;
  • vnější dráždivé faktory;
  • gynekologická a urologická onemocnění;
  • Nemoci a státy, které nejsou spojeny s genitourinarem;
  • Alergické reakce.

Pálení a svědění je často důsledkem několika faktorů, jejichž vliv na pozadí menstruace je naostřený. To může výrazně bránit diagnostiku a léčbě.

Přirozené změny během menstruace

Svědění Nestabilní hormonální pozadí žen před měsíčními nutí jej změnit obvyklý režim napájení. Chuť k jídlu se stává obsedantní, chci sladce, mouky, maso a pikantní. Takové potraviny obtěžují vnitřní orgány, moč a další alokace se stávají agresivními. Těžké jídlo musí často pít a řízení dělohy tlačí břišní v úřadech. Kvůli tomu navštíví na záchodě a moči navíc obtěžují pokožku genitálních orgánů.

V kritických dnech klesá imunita. Mikroorganismy, které jsou vždy na kůži pohlaví a v pochvě, začnou násobit silně. To nepředstavuje mnoho nebezpečí, ale často vede k výskytu podráždění kůže a svědění. Tyto jevy se zastaví, když menstruace končí a imunita přichází do normálu.

Pokud je kůže rozkroku připevněn po vyprázdnění močového měchýře, měli byste nejprve přemýšlet o změně stravy. Při svědění a nepohodlí z tohoto důvodu je nutné omezit použití dráždivých produktů. Musíte hodně pít a často tak, aby se koncentrace soli a kyseliny v rozporu snižovaly a nečinili tolik pro zánětlivé oblasti.

Také pomáhají koupám s chalfem a heřmánkovým zvonem. Uklidnit svědění v pochvě před měsíční, pít tvrdou baziliku. Recept je jednoduchý, ale účinný:

  • Bazilový svazek se nalije vodou k povlaku;
  • vařené 20 minut na pomalém požáru;
  • Den takový pít pít 3-4 krát, porce ½ šálku.

Vnější faktory způsobující svědění během menstruace

Existuje několik takových důvodů:

  • nepohodlné nebo syntetické prádlo;
  • alergie na hygienu nebo domácí chemikálie;
  • hit v pochvě cizích předmětů;
  • Chyby osobní hygieny.

Příliš pevně montážní prádlo způsobuje touhu být nejen během menstruace. V tělesných tkáních, pevně stlačené lněné proudění krve je narušen, kůže je zraněna a mikroorganismy, spadající do poškrábání a prasklin, způsobují zánět. Zudit Crotch kůže, hořící a nepohodlí při nošení prádla. Proto neustále nosí blízké spodní prádlo - velká chyba. V kritických dnech je tento problém zhoršen.

prací prášek Syntetické tkaniny, i když vypadají krásně, poškozují zdraví kůže. Neabsorbují alokace a nenechávají vzduch. Intimní zóna v takovém spodním prádle - optimální médium pro chov anaerobních bakterií, vždy přítomných v mikroflóře ženského organismu. Ve výhodných podmínkách, bez přístupu kyslíku, s přebytkem vlhkosti, jejich bouřlivé reprodukce je schopna narušit rovnováhu a způsobit bakteriální vaginózu. To je vážné a extrémně nepříjemné onemocnění, které potřebuje léčbu. Denní nosit hygienické podložky vede ke stejným problémům.

Syntetika může způsobit alergie, což je obzvláště akalentně projeveno před menstruací a během něj. Velmi často se alergeny stávají hygieny, určenou pro použití během menstruace. Kůže v místech kontaktu s nimi busy, vyrážka a svědění se objeví. Tato reakce může dojít při použití tamponů, těsnění nebo detergentů značek, které žena dosud nepoužila.

Stává se však, že alergen se pomalu hromadí v těle, takže není možné vyloučit skutečnost, že budou obvyklé prostředky, které dosud nezpůsobily žádné problémy. To se týká a pracího prášku. Také alergie mohou způsobit latex, takže volba kondomů by mělo být pečlivě zváženo.

Pokud se Itching objevilo nejen v perineum, ale také na obličeji, a také se šíří po celém těle, by měla být vyloučena obecná alergická reakce. Alergeny mohou být potraviny, kosmetika, domácí chemikálie. Často existuje reakce na vlnu domácího mazlíčka a pylu rostlin. Dokonce i malý svědění může způsobit podstatné nepohodlí. Vzhled hřebenů v celém těle navíc označuje systémovou alergickou reakci a vyžaduje povinné poradenství lékaře.

Stává se to, že vagina je náhodně "ztracená" bavlněné kuličky, částice domácího tamponů pro použití domácích léčivých činidel nebo jiných podobných objektů. Tyto případy mohou mít za následek zánět, intoxikaci a závažnější důsledky. Aby se zabránilo takovým komplikacím po extrahování takových předmětů, měli byste vždy plížit vaginu.

Hygienická prevence svědění v intimní zóně

Intimní zóna Hygiena pomáhá vyhnout se vývoji bakterií nerovnováhy. Její pravidla dodržují jednoduché:

  1. Jít nahoru během menstruace s výhodou dvakrát denně (ráno a večer), takže neexistují stagnaci výběru. Není třeba používat mýdlo - vyschne jemnou pokožku a sliznice. Nejlepší je nakupovat zvláštní prostředky pro intimní hygienu.
  2. V pravidelném čase to není s výhodou ne více než jednou denně, aby nedošlo k umýt přírodní laktobacilli. Žádné škodlivé mikroorganismy nebudou násobeny bez nich.
  3. Limit do pochvy a zóny zárodečné rtěnky. Chcete-li to provést, je nutné umýt ve směru vagíny k řiti, a ne opak. Omezte opotřebení kalhotek-struny, t. na. Jejich konstrukce podporuje střevní mikroflóru v zóně genitálie. Po análním a orálním sexuálním styku se nepohybují do klasického pohlaví bez přijímání opatření.
  4. Během menstruace, měnící se tampony a těsnění několikrát denně, aniž by čekali na jejich náplň.
  5. Spodní prádlo během menstruace musí být nosen pohodlný, volný, dobře absorpční vlhkost a nebrání větrání intimní zóny.

Nemoci urogenitálního systému související s svědění v genitáliích

Spodní prádlo Pokud je podráždění v intimním místě způsobeno vnějšími faktory, s výhradou výše popsaných opatření a přijímání antihistaminik, které zmizí. Pokud je důvod vážnější, nebude to stačit.

Pokud je to Itch Po menstruaci Nezastavuje se nebo doprovázeno novými příznaky, neudělají bez návštěvy lékaře. Nepokoušejte se diagnostikovat a zapojit se do samo-léky. Pokud je zánět spojen s infekčním onemocněním, může být její příčinné činidlo stanoveno pouze pomocí laboratorních testů. Bez toho je riziko zhoršení problému. Oblíbená léčba také nebude účinná, může být považována pouze za souběžné a usnadnění.

Nemoci způsobující podráždění, svědění a spalování v genitálii:

ChorobaPříznaky
Zánět přívěsů dělohy (chronická adnexitida)Podráždění je spojeno se změnou kyselosti v pochvě. V dolní části břicha je často bolest. Někdy jsou doprovázeny rostoucí teplotou. Menstruační zpoždění je zaznamenáno, intermentované krvácení.
Různé ColpitsSvědění, spalování, zarudnutí a otok sliznice vagíny a vnějších krytin genitálních orgánů. Břicho, nepříjemný zápach výboje, bolesti a spalování v močení.
Drush (kandidóza)Svědění a zánět vnějších genitálií, výběr bavlny, bolestivý moč. S pohlavním stykem také špatná bolest. Nastane, když snížení celkové a místní imunity.
ChlamydiaČasto teče bez příznaků, nebo jsou slabě vyjádřeny. Je to především vydání hlenu, které může jít do hnisavého, nepříjemného vonícího. Intimní oblast někdy svědění. Nonal bolestivé pocity v dolní části břicha jsou doprovázeny známkami intoxikace - slabost, zvýšení teploty.
TrichomoniazSvědění, spalování a otok genitálních orgánů, bolestivé močení a bolesti v sexu. Zvýraznění vodnaté nebo pěny, žluté nebo bílé barvy, obvykle voní nepříjemné. Slipová membrána pochvy krvácení, takže uprostřed cyklu, často výběr se stává krvavým a sukrovickým.
KapavkaSvědění, spalování a bolest v urethre, močení časté a bolestivé bolestivé. Zvýšení lymfatických uzlin, teplota se může zvýšit. Výběr sliznic, hniloby. Zánět a otok sliznic a genitálií kůže. Periodicita menstruace je rozbitá, hnědý výběr může jít do středu cyklu.
Genitální oparLymfatické uzliny v pahu zvyšují, bolestivé ohnisko bublinové vyrážky se objeví v poli genitálií a řiť. Bubliny praskla s mělkými vředy.

Ostatní onemocnění a podmínky těla

Diabetes cukru Pokud je taženo veškerý rozkrok, lze předpokládat další důvody pro podráždění:

  1. Inestinální dysbióza způsobuje svědění v anální zóně, která snadno jde do genitálií.
  2. V gelminthiu, střevní paraziti dráždí kůži kolem řiť. Podráždění a sýr v zóně genitálních orgánů mohou znamenat masivní infekci.
  3. Nelze diskontovat z účtů a takových kožních lézí jako zbavené a jiné plísňové infekce.
  4. Dlouhé stresující státy mohou být příčinou neurotického svědění v intimní zóně.
  5. S diabetem, konstantní žízeň, častá močová a glukóza moče vede k podráždění uretry, vstupujících do pochvy a kůže genitálie. Je zhoršen špatným problémem hojení ran a metabolismu, protože je taženo nejen intimní zóna, ale také celé tělo.
  6. Kromě diabetu, takové problémy vedou patologie jater a onemocnění ledvin.

Svědění a spalování před měsíční v intimním prostoru - důvody, které jsou dostatečné pro obavy. Nemůžete je ignorovat. Pokud se nemůžete zbavit tohoto problému, není možné provést jednoduchá hygienická pravidla a postupy, je nutné 7 až 10 dní od začátku měsíčního kontaktování gynekologa. Průsmykovou kontrolu, a v případě potřeby - a komplexní zkoumání se všemi analýzami. Teprve pak může s důvěrou začít léčit.