Pomoci antikoncepční pilulky po sexu?

Těhotenství není vždy vítáno. V případech, kdy je dvojice dokonce teoreticky není připraven k pochopení dítěte, a intimní akt nastal v nejvíce inopportune momentu moderní medicína navrhuje používat antikoncepční tablety nouze.

Stejně jako jakýkoliv hormonální činidlo, přípravky pro prevenci těhotenství mají významný dopad na reprodukční systém a tělo jako celek. To by mělo být pamatováno tím, že přijmou rozhodnutí o postcoality antikoncepce.

Jaký lék si vybere? Existují alternativu k hormonům? Pomáhají antikoncepční pilulky? Tyto otázky se často obávají žen při výběru účinné mimořádné antikoncepce.

Typy nouzové antikoncepce

Typy nouzové antikoncepce Zabraňte nežádoucímu těhotenství po pohlavním styku pomocí:

  • přijímání tabletových hormonálních postcoalních fondů;
  • Instalace intrauterinních spirálů po dobu 5 dnů.

Druhá metoda je spojena s povinným (a opakovaným) návštěvám lékaře, takže se zdá být vhodnější, že je lék. Toto zřejmé.

Ano, tablety určené pro nouzovou antikoncepci po sexu pomáhají zabránit ofenzivě těhotenství, ale zároveň aplikují silný úder do těla ženy. Alternativy k hormonům č.: Dva typy antikoncepčních tablet pro nouzové případy patří k drogám obsahujícím hormonu.

Účinnost antikoncepce navíc závisí na provedení všech pravidel recepce. Pokud byly antikoncepční pilulky pořízeny po jednání s porušením instrukcí, pak se sníží šance na úspěch. V takové situaci bude nutné konzultovat gynekologa.

S ohledem na skutečnost, že opuštění vajec zůstává schopna oplodnit se až 24 hodin po ovulaci, musíte okamžitě jednat. Čím dřívější tablet je přijat po sexu, tím vyšší je šance na úspěch léčby. Nemá smysl užívat tablety po 72 hodinách. Maximální efekt je pozorován do 24 hodin po sexu.

Jaký je základ nouzové hormonální antikoncepce

Antikoncepční hormony obsahující léky jsou dva druhy. Nejprve zahrnují léky obsahující levonorgestrel (Progestagen). Složení druhého je Mifepristone (antigestagen).

Specificita levonorgestrel

Specificita levonorgestrel Léky na bázi LevonOrgorggestrel (Postinor, Escapel, Ecinor-F) mají blokovací funkci s ohledem na proces ovulace. Specificky ovlivňující vaječníky, levonorgestrel zpožďuje výstup z vejce z folikulu. Vzhledem ke zvýšení viskozity krčníku hlenu cervikálu je spermií těžké proniknout do dělohy.

I v případě hnojení, účinek léčiva neumožňuje implantaci ocyte v endometrii. Peristalsis phallopy trubek je narušena, bránit vejcích v děloze. Pokud se do dělohy stále opustí oplodněné vejce, strukturální změny endometriální nedovolí připojit ke stěně.

Přípravy této skupiny jsou užívány nejpozději do 72 hodin po nechráněném pohlaví pro zajištění maximálního účinku.

Postinor by měl být opilý podle schématu: 2 tablety v prvních 72 hodinách po koitusu a další tablet není dříve než 12 hodin později. Postinor má antikoncepce, účinně zabraňuje těhotenství. Tento lék je široce aplikován po mnoho let. V praxi se ukázal jako účinnost.

Dávka hormonu obsaženého ve stejném postinňovém tabletu, takže skvělá, že okamžitě vede k hormonální nerovnováhy v ženském těle. K obnovení postižené ovariální funkce vyžaduje značný čas. Tento lék si můžete vzít nejvýše čtyřikrát ročně a během jednoho menstruačního cyklu - pouze jednou.

Kdo nedoporučuje aplikovat takové antikoncepce.

Specifičnost Mifepristone

Specifičnost Mefpriston Tablety s Mifepristone mají akci podobnou působení přípravy první skupiny. Mythpriston zpomaluje ovulaci, blokuje receptory umístěné v sliznici membrány reagující na progesteron. Zvýšená smluvní činnost dělohy vylučuje hnojené vejce, neopustí ho příležitost připojit k endometrii. Přípravky této skupiny jsou drogy: Miroparkon, Ginprovon, Mifhegin, ženy, mytholian. Vezměte je nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku.

Musíte pít pouze jednu tabletu jednou, ale pro efektivní vliv není možné jíst jídlo po dobu dvou hodin před tím, než užíváte léky a dvě hodiny po přijetí.

Použité kombinace těchto tablet (Světmilon, Myifegine) se syntetickým analogem prostaglandinů - mizoprostol.

Kontraindikace pro nouzovou hormonální antikoncepci

V některých případech je použití post-buněčných antikoncepce přísně zakázáno. Kontraindikace zahrnují takové stavy a onemocnění:

  • Potvrzeno těhotenství.
  • Období laktace.
  • Alergie k léku.
  • Selhání jater a / nebo ledvin.
  • Crohnova choroba (patologie trávicího traktu).
  • Hormony závislé zárodečné orgány nádory.
  • Systém koagulace krve.

Hormonální terapie během laktace

Během kojení je většina drog kontraindikována. Penetrající do mateřského mléka, hormony porušují rovnováhu hormonálního systému rozvojového těla. Ačkoli důkaz negativního dopadu nouzových kontraceptiv v lékařské praxi není popsán, není nutné svůj vliv zcela odmítnout. V každém případě by omezení při krmení měla být nejméně 24 hodin od příjmu antikoncepce. Mléko musí být během dne klesat. Poměr rizika a přínosu by měl vyhodnotit navštěvující lékař, návštěvu, která musí.

Vedlejší účinky postcoital antikoncepce

Frekvence projevu vedlejších účinků není tak velká, ale někteří pacienti si všimnou následující příznaky:

  • Bolest ve spodní části břicha (tahání nebo symbolický charakter);
  • Vzácné krvácení ("krevní oběh");
  • porušení pravidelnosti menstruačního cyklu;
  • Mastalgie (bolest v mléčných žlázách);
  • prsní pití;
  • bolesti hlavy, migréna;
  • nevolnost a zvracení;
  • Alergické reakce ve formě kůže a vyrážky;
  • Ostré nálady.

Vznik těchto příznaků vyžaduje konzultaci s gynekologem.

Možné komplikace

Příliš časté recepce pro mimořádnou antikoncepci ohrožují rozvoj závažných komplikací (následků), mezi nimiž se přidělují:

  • Vývoj ektopického těhotenství;
  • hojný krvácení;
  • Porušení reprodukční funkce v budoucnu (hrozba neplodnosti);
  • Throjní tvorba, provokující mrtvice a dokonce i fatální výsledek;
  • Poruchy od trávicího systému (Crohnova choroba).

Tak, žena, chce, aby zabránila urážlivému těhotenství, nemusí být škodlivá pro své zdraví. Rozumný přístup dělá ženu přemýšlet o způsobu antikoncepce předem, čímž se eliminuje pravděpodobnost neplánovaných situací.