Prostředky nouzové antikoncepce

V životě ženy existuje nechráněná intimní blízkost, po které je nutná nouzová antikoncepce, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství. V gynekologické praxi Tablety z nežádoucího těhotenství, Lidové léky, Spirály.

Mnoho žen ví o těchto metodách, ale jak je vzít správně ne všem. Většina žen je přesvědčena Nouzové antikoncepční tablety, jsou všelék od nechtěného těhotenství. Využití těchto prostředků je zřejmé, ale také poškozuje. Proto, pokud se používá, stojí za to posoudit klady a zápory akce, posoudit stupeň rizika a poskytnout Možné nebezpečné důsledky.

Nouzová antikoncepce - účinnost

Indikace pro naléhavou antikoncepci

Asi třicet let, nouzové metody antikoncepce studují lékaři, mnozí z nich prokázali svou účinnost a jejich toleranci ženami. Gynekologové z nich Doporučit po pohlavním styku, Důsledky, které mohou vést k nežádoucímu těhotenství, a to následujících situacích:

  • Plánovaná obrana byla nepřítomná;
  • došlo k posunutí svítidel pro bariérovou antikoncepci;
  • Condom roztrhl;
  • Perorální antikoncepce nebyly přijaty nejméně dva dny;
  • Injekce dlouho není hotová;
  • Spermicidal tablet neměla čas se rozpustit;
  • Semistiky (pokud je přerušeno pohlavním stykem) částečně došlo v pochvě;
  • Nesprávná definice "bezpečného" období, pokud byla použita metoda prevence kalendáře;
  • Došlo k znásilnění.

Typy nouzové antikoncepce

Pokud žena neplánuje těhotenství a porod, měla by vědět Typy nouzové antikoncepce. Tyto zahrnují:

  • Intrauterinní zařízení;
  • lidové metody;
  • Hormonální přípravky, pilulky.

Včasná nouzová postcoaltová antikoncepce pomůže vyhnout se hnojení vejce. Stačí mít představu o zvláštnostech každého z možných možností ochrany a být schopni je používat.

Intrauterinní zařízení

Intrauterinní zařízení

Existují spolehlivé metody antikoncepce, nikoli nemovitostí léků. Chraňte ženu z těhotenství, která neplánuje, můžete použít Intrauterine Spiral. Tento postup provádí lékař Do 5 dnů po blízkosti, Během které nebyla žádná ochrana.

Mechanické zařízení poskytuje ochranný účinek o 99%. Navy pro nouzovou antikoncepci Pro ženy, které mají děti, oběti znásilnění, pro dívky adolescence.

Lidové metody

Alternativa k tradičním (lékařským) metodám jsou nouzová antikoncepce. Stojí za zmínku, že nedávají garantovaný výsledek. Používají se, když Žádná možnost používat léky.

Lidové léky - mýdlo

Nejúčinnější mezi "babička recepty" se považuje:

  • Sušení pomocí slabého roztoku čerstvé citronové šťávy. Pro to se 200 ml vody smísí se šťávou z jednoho velkého citronu a promyje vagínou. Aby se zabránilo poruchami mikroflóry, po douchingu musí být sliznice důkladně opláchnuty.
  • Kreslení velmi slabého roztoku manganistanu draselného. Ochranný účinek takového postupu je asi 60%, ale je nutné tuto metodu používat velmi pečlivě. S nesprávnou koncentrací řešení můžete poškodit. Roztok se připravuje v poměru 1:18. Po douchingu musí být genitálie propláchnuty měkkým mýdlem pro intimní hygienu.
  • Čištěný citron nakrájený, zavedený do pochvy ihned po blízkostí - metoda je nebezpečná, ale účinná. Pod působením kyselé nouzové antikoncepce dojde během několika sekund. Další buničina se extrahuje, genitálie se musí promyjí teplou vodou mýdlem.
  • Mezi nebezpečné metody ochrany patří zavedení malého kusu mýdla pro domácnost do vagíny. Po 15-20 sekundách je extrahována, sliznice musí dobře opláchnout. Poté je žádoucí léčit s nimi speciální hydratační krém.
  • Pro urgentní ochranu použijte tablet aspirin. Účinnost její ochrany je asi 60%.

Všechny uvedené způsoby nouzové expozice mají určitý účinek Do 5-7 minut po pohlavním styku. Porušují bilanci kyseliny-alkalinu v pochvě, která je destruktivní účinek na spermie, oni Ztratit schopnost hnojit.

Stejný destruktivní účinek lidových metod má na sliznici membrán ženských pohlavních orgánů. Můžete je použít extrémně vzácné, nemůžete je kombinovat, aby byly chráněny. Po jejich aplikaci musíte kontaktovat gynekolog a řekněte o antikoncepci prováděné podobným způsobem.

Nouzová antikoncepce s hormonálními tablety

Pilulky

Efektivní je nouzová antikoncepce s hormonálními drogami. Ve své kompozici obsahují hormony, které mají ohromující účinek na procesy zrání vejcích, inhibují pronikání oplodněného vejce do dělohy, otočte jej z dělohy, narušují implantační procesy.

Existují hormonální pilulky různými způsoby. Nemůžete je neustále aplikovat, jedná se o léčivy nouzové antikoncepce.

Pokud existuje nebezpečí pro otěhotnění po sexuálním kontaktu, je důležité Okamžitě brát prášky po něm. Jejich účinnost V první hodině recepce je 94%, Do konce třetího dne pravděpodobnost ochrany všeho 57%. Uchylující se k nouzovým antikoncepčním opatřením pomocí tablet, musíte zvážit pravidla pro recepci a možné kontraindikace.

Aplikovat Hormonální fondy doma, Musíte vědět, že existují možnosti drog:

  • Je nutné pouze 1 tableta pro ochranu před možným těhotenstvím;
  • Příjem léku podle schématu po dobu 3 dnů na 6 tablet.

Volba naléhavých opatření na antikoncepci závisí na trvání časového intervalu po aktu.

Všechny antikoncepční pilulky po jednání, které mohou mít důsledky, by měly být užívány v souladu s pokyny, s přihlédnutím k jednotlivým charakteristikám těla a případných komplikací.

Příjem hormonální antikoncepce během dne

Existují léky, které zajistí spolehlivou ochranu, pokud jsou odebrány ihned po blízkosti nebo do dvanácti hodin po něm. Seznam titulů těchto léků:

  • Omidon - 2 tablety;
  • Tablety neovlonů - 2;
  • Ministerstvo - 3 tablety;
  • Tablety Riguevidon - 3;
  • Marvelon - 4 tablety.

Tablety bezpečně chrání, které obsahují umělý analogu progesteronu - levonorgestrelu. Jedná se o léčivé přípravky Etkinor F, Escapel, Postinor. Účinek těchto léků je založen na Snížení aktivity vejce po ovulaci,Snížení rychlosti pohybu děložní trubky.

Vejce pod působením těchto hormonálních antikoncepce zemře bez dosažení dělohy. I když vejce pronikla do dělohy, je odmítnutí sliznice, a nemá schopnost být implantován.

Ochrana po zákoně o 72 hodin

Tato skupina zahrnuje kombinované perorální přípravky, které obsahují velkou koncentraci hormonů (estrogen, gestagen). Použít je sleduje schéma v určité dávce. Způsobují odmítnutí endometria a způsobit krvácení.

Seznam opravných oprávnění recepce
Postinární2 tablety po dobu 12 hodin2 recepce každých 12 hodin
Hynepriston1 čas do 72 hodin
Omidonista2 tablety nejpozději 3 dny2 recepce každých 12 hodin

Ne-plamen pilulky jako prostředek ochrany

Nouzová antikoncepce je možná pomocí nejnovějších přípravků, které neobsahují hormony. Mithhristone se používá jako platná látka. Jedná se o léky: ženy, mytholian, Mifetin, Gineprovon.

Jejich akce je založena na změně vnitřního pláště dělohy, posílení své kontraktilní aktivity. V důsledku těchto procesů není oplodněná vejce implantována a značkami. Stačí pít jednu antikoncepční kapsli na jakékoli fázi cyklu.

Nouzová antikoncepce během laktace

Kojení, kojení

Po porodu není ženský genitální systém okamžitě obnoven. Se začátkem laktace funguje ve speciálním režimu, antikoncepce během laktace je obtížná z důvodu absence menstruace. Aby se zabránilo nežádoucím těhotenství, a to není neobvyklé během kojícího období, používají se nouzové metody antikoncepční antikoncepce.

Spolehlivý způsob antikoncepce při kojení je Intrauterinní spirála Správa. Pro tohle není třeba přestat krmení novorozence. Je důležité vytvořit antikoncepci nejpozději do pátého dne po nechráněném sexu, bude chránit ženu v budoucnu.

S kojením Můžete použít hormonální prostředky pro antikoncepci po jednání, ale v tomto případě stojí za to lepit na tvrdá pravidla:

  • S příjmem první ochranné pilulky, podávání se zastaví po dobu 36 hodin;
  • Aby nedošlo k porušování laktačního procesu během nuceného přerušení, musí být kontaktováno mateřské mléko a dítě krmí doporučené směsi mléka;
  • Můžete začít krmení pouze po 36 hodinách od okamžiku přijímání posledního hormonu tabletu.

Jména léků, které jsou předepsány na pečovatelské ženy:

  • Postinor, Escapel (obsahuje gestageny - analogy progesteronu);
  • Mifegin, Mitheribon, agesto, ženy (obsahují antidextiony - látky, které blokují produkci progesteronu).

Velká popularita s využitím kojení Escapel, Vzhledem k tomu, že je akceptován jednou za 72-96 hodin po dosažení sexuálního kontaktu.

Od protivrstvých léků je preferována preference z antisultic léků, agesta, gineprovon. Koncentrace účinné látky je pouze 10 mg v jedné tabletě. Tato částka je docela pro ochranu nouzové situace, A nepříznivé nežádoucí účinky se vyskytují podstatně méně.

Obyčejné antikoncepční pilulky nejsou vhodné pro naléhavou antikoncepci

Navzdory skutečnosti, že dnes je nejefektivnější metodou ochrany, akce Konvenční antikoncepční tablety a fondy pro "požární" antikoncepci se liší. Ačkoli ty a další jsou vyvíjeni na základě hormonů.
Dívky úsměv
Konvenční antikoncepční pilulky jsou vybrány individuálně a používají ženu denně po menstruačním cyklu. Jejich působení je zaměřena na potlačení ovulačního procesu, mění sliznicí membránu, zesílení hlenu cervikálu. K otázce, zda budou běžné antikoncepční pilulky pomáhají po aktu, Odpovězte jednoznačný - ne, Pokud je žena předtím nebrala.

Nouzová antikoncepce s hormonálními léky Provádí se bezprostředně po nechráněném pohlaví, podle pokynů pro léčivo. Účinek takových antikoncepce Na základě odmítnutí vejce, Snížení finistalstictví děložních trubek, změnit endothelium.

Nebezpečí nouzové antikoncepce


Nouzová antikoncepce je lepší používat pouze v případě nouze, důsledky této ochrany se mohou stát nevratné:

  • mimoděložní těhotenství;
  • krvácející;
  • neplodnost;
  • trombóza;
  • Crohnova nemoc.

Existuje několik těchto léčiv vedlejších účinků:

  • bolestivost nemoci;
  • nevolnost, zvracení;
  • silné bolesti hlavy;
  • bolest v dolní části břicha;
  • zvýšená emocionalita;
  • Alergické reakce.

Moderní medicína pomáhá ženě plánovat těhotenství. V případě nepředvídaných situací byste neměli důvěřovat poradenství, pouze specialista vyzve efektivní a nejbezpečnější způsob, jak zabránit nežádoucímu těhotenství.

Nouzová antikoncepce, účinnost