Co dělat v případě porušení diagramu krmných drog

Antikoncepční léčiva (perorální antikoncepce) chrání před nechtěným těhotenstvím pouze v případě, že žena přísně dodržuje graf jejich recepce. V pokynech pro každou z nich znamená, že je obvykle napsán podrobně, ve kterém schéma musíte získat nástroj a co dělat, pokud je vynecháno několik technik. Algoritmus akcí závisí na tom, která skupina patří.

Porušení schématu přijímání kombinovaných ústních kontraceptiv

Kombinované perorální antikoncepce (KOK) - přípravky obsahující uměle syntetizované analogy estrogenových hormonů a progesteronu. Tablety se prodávají v puchýřů (desky) při 21 nebo 28 kusech. Aby žena nebyla zaměňována v recepci plán, pilulky číslovány.

Fotografie uvedené antikoncepčními dny
Označení ve dne Umožňuje se dostat zmatený v režimu kontingentu

Princip přijímání hormonálních prostředků je jednoduchý: na jedné tabletě denně po dobu 21 dnů, pak 7 dní přestávku mezi kurzy. I když v blistru 28 tablety jsou látky podobné hormonům obsaženy pouze v 21 z nich. Zbývající 7 ks - placebo, neškodné směsi, které výrobci přidávají do ženu, aby přijali jednu tabletu denně a nebyla zaručena, že se nemýlíte datem zahájení nového kurzu.

Porušení COC:

  • Pokud žena zapomněla pít antikoncepční tabletu v prvním dni kurzu, je dovoleno zahájit nový blistr z druhé (nebo dokonce z 3-5th) dne. Ale po dobu nejméně sedmi dnů, se sexuálními kontakty, musí být aplikována další antikoncepce (kondomy);
  • Pokud jedna tableta není přijata od 2. do 21. dne, žena by ji měla pít ihned poté, co si pamatuje. Aby hormony obsažené v Koku, z těla, 36 hodin potřebných. Proto, pokud ne více než 12 hodin prošel od okamžiku zmeškaného příjmu, další antikoncepce nebude potřebovat. V případě, že mezera je více než 12 hodin, bude muset vzít 2 tablety za jeden den (jeden zmeškaný, druhý - podle harmonogramu) a pak použijte další antikoncepci po dobu 7 dnů;
  • Pokud žena zapomněla pít 2 antikoncepční pilulky od 2. do 14. dne, doporučuje se užívat 4 tablety v průběhu následujících dvou dnů: první - když si pamatujete, druhý - podle harmonogramu, třetího - po 12 hodinách, Čtvrtý - podle harmonogramu. Vzhledem k příliš velké dávky hormonů někdy vzniká nevolnost. Do konce kurzu je nutné použít bariérovou antikoncepci;
  • Pokud dvě recepce chybí od 15. do 21. dne nebo tři a více recepcí od 2. do 21. dne, začal blistru vysunut a začít nový. Během těchto mezer jsou krvácení a během obnovení léčiva se menstruační cyklus selžlí. Nejméně 7 dní bude muset použít další antikoncepci.
  • Pokud existují 28 tablet v blistru, a recepce chybí od 22. do 28. dne, extra pilulky jsou vyřazeny, další opatření nejsou nutná.

Porušení recepčního schématu čistých progestických drog (mini-pil)

Čistě progestičtí léky (PSK, mini-pila) obsahují minimální dávky progestin nebo desogestrelu - syntetické analogy progesteronu. Mini viděl o něco méně účinný než kok, ale jsou předepsány během laktačního období, stejně jako když žena je kontraindikovaná kontraktikty. Musíte denně vypít jednu opravu PSK v určitém čase. Přestávky v recepci nejsou povoleny.

Porušení schématu příjmu TCD:

  • V pokynech pro drogu je vždy napsáno pro jakou maximální dobu můžete oddálit recepci. Tablety s progestinem jsou obvykle dovoleny přijmout tři hodiny po naplánované hodině. Pro prostředky obsahující desogestrel, tato mezera je 12 hodin. Pokud si žena vzpomněla, že potřebujete pít tablet, pak nejsou potřeba žádná další opatření;
  • Pokud jeden nebo více dní chybí, riziko koncepce se výrazně zvyšuje. Je nutné se vrátit k předchozímu schématu (vezměte jednu tabletu denně) a až na začátek měsíčního použití další antikoncepce.

Nouzová antikoncepce

Pokud se po ženu zapomněl pít antikoncepční tabletu, došlo k nechráněnému pohlavním styku, neplánovaný těhotenství je velmi možné. Proto se doporučuje po dobu 1-3 dnů po sexuálním kontaktu přijmout lék pro nouzovou antikoncepci. Tyto prostředky jsou však nejúčinnější v prvních 24 hodinách. Pokud v průběhu období nedochází k měsíčnímu měsíčnímu, má smysl strávit těhotenský test nebo kontaktovat gynekologa.

Je však třeba mít na paměti, že přijímání nouzových antikoncepčních prostředků bude přípustný pouze ve výjimečných případech. Takové tablety mají hmotnost kontraindikací: škodlivé pro játra, vyvolává tvorbu trombu.

Aby nedošlo k pití škodlivých léků pro zdraví, je lepší přísně dodržovat schéma recepce kombinovaných nebo čistě progestických drog. V případě ústupu z něj je nutné aplikovat bariérovou antikoncepci.