Tablety z nežádoucího těhotenství, 72 hodin po aktu

Seznam opravných oprávnění recepce
Postinární2 tablety po dobu 12 hodin2 recepce každých 12 hodin
Hynepriston1 čas do 72 hodin
Omidonista2 tablety nejpozději 3 dny2 recepce každých 12 hodin

Někdy během sexuálního pohlavního styku může dojít k takové nepříjemné události jako mezera kondomů, která bude znamenat tekutinu osiva pro vstup do ženského těla. Také, během sexu mohou partneři zapomenout Použijte antikoncepci. A některé páry a vůbec mají sex bez kondomu, při používání přerušeného sexuálního působení jako metoda antikoncepce.

Bez pozorování pečlivé opatrnosti, to vše může vést k Nežádoucí těhotenství, Jaký je vážný problém pro oba partnery.

Nouzová antikoncepce 72 hodin

Co je nouzová antikoncepce po dobu 72 hodin

Jedním z metod nouzové antikoncepce - speciální pilulky od nechtěného těhotenství, které potřebují Vzít ženu do 72 hodin. Tato lékařská metoda směřuje proti potlačení příležitostí k otěhotnění s nechráněným pohlavím kontaktem.

Jedná se o lékařské přípravky, které obsahují obrovskou dávku ženského steroidního hormonu - gestaginu (Progestogen), který potlačuje ovulaci ovlivněním Přední podíl hypofýzy. Také, Gestagen zesílá cervikální hlen, což je obtížné podporovat spermie k vejce.

V případě, že přijde hnojení, pak pod akcí Steroidní ženský hormon Endometrium vrstva regresí, čímž se znemožňuje připevnit zygotickou trubku.

Žena pije antikoncepční tablet

Jinými slovy, zásada činnosti těchto léků je založen na umělém Stimulace menstruace u ženy. Snížení dělohy dochází v důsledku toho Vymyje se vaječné buňky.

Tablety pro nouzovou antikoncepci se tak mohou zastavit Těhotenství v okamžiku koncepce do 72 hodin.

Jméno drog pro nouzovou antikoncepci

Nouzová antikoncepce

V současné době lék poskytuje poměrně velký výběr farmakologické terapie s nežádoucím těhotenstvím.

Postinární - antikoncepční lék, který zahrnuje levonoretelovou látku - syntetický gestagen. Lék zabraňuje těhotenství asi 85% případů. Je třeba brát lék do 72 hodin po nechráněném pohlavním styku.

Hynepriston - Aktivní komponenta Mifepristone. Užívejte 72 hodin.

Escapel
- lék má ve své složení stejné látky jako předchozí. Přijměte 72 hodin.

Ženeva - aktivita Mithofriston - syntetický steroidní anti-hektarent. Způsoby brzdné ovulace, zabraňuje implantaci oplodněného vejce. Vezměte lék 72 hodin po sexuálním interkomu.

Takový lék jako pravidelný není vhodný jako nouzová antikoncepce, S dlouhodobým recepcí však nařízení poskytuje antikoncepce.
Pravidelný - je kombinovaná antikoncepce. Jeho farmakodynamika je utlačování účinku gonadotropinu, Inhibice ovulace a prevence penetrace spermií do cervikálního kanálu.

Podmínky aplikačních tablet

Pár

Je důležité včasné provádění nouzových kontraceptives po nechráněném pohlavním styku, s výhodou během prvních 12 nebo 24 hodin. Poslední termín je 72 hodin, po kterém antikoncepce nefunguje. Nezapomeňte, že bude použita dřívější nouzová antikoncepce, Čím větší je šance na úspěšné léčivo.

Ale tento typ antikoncepce je extrémní metodou. Přípravky na mimořádné antikoncepci lze použít pouze dvakrát ročně kvůli obrovským důsledkům pro tělo Forma hormonální nerovnováhy, který je velmi nebezpečný pro zdraví žen a může vést k dlouhé řadě nemocí.

Vedlejší efekty

  • Poruchy menstruačního cyklu;
  • bolesti hlavy;
  • nevolnost;
  • zvracení;
  • ztráta vědomí;
  • svědění;
  • vyrážka;
  • Edémové končetiny a tváře;
  • n`twarn, tahání bolesti na dně břicha;
  • Ektopické těhotenství - komplikované těhotenství, když je oplodní vejce připojeno mimo děložní dutinu. Toto je stát, který vyžaduje nouzovou lékařskou péči, stav je nebezpečný pro život;
  • Mastopatie - patologické fibrozno-cystické změny v prsnících tkáních. V prsu, tvorba bolestivých jemnozrnných těsnění. To je benigní vzdělání. Existuje však velké riziko jejich malignity a přechodu na zhoubný proces nádoru;
  • Bleeding dělohy je obtížný stav, který také vyžaduje nouzovou lékařskou péči. Život ohrožující;
  • neplodnost (zejména nebezpečná nouzová antikoncepce pro stále narozené dívky);
  • Tvorba tvorba - hormonální přípravky mohou vyvolat trombózu, která zase může vést k tromboemboemboymáři plicní tepny, tahy;
  • Crohnova choroba - hormonální léky zvyšují riziko korunové onemocnění třikrát;
  • Emocionální labilita.

Smutný pár. Vedlejší efekty

Stojí za zmínku, že volba drog je lepší dělat s odborným lékařem. Nepřipíchejte, abyste si vzali první antikoncepci, předtím, než to bez konzultace s gynekologem. Nesprávné použití hormonálních drog je velmi nebezpečné pro zdraví i život. Lékař vyzvedne pro vás vhodnější lék, vypráví rizika, která mohou očekávat po užívání léku. Pod dohledem specialisty se výrazně sníží důsledky příjmu těchto léčiv.

Pokud stále máte z nějakého důvodu, nemůžete jít do gynekologa, pak před přijetím drogy, pečlivě si přečtěte jeho pokyny. To je důležité nejen pro správné použití farmakologické akce, ale také pro vaše zdraví.

Po přijetí hormonálních drog, po dobu dvou týdnů, bude vhodné navštívit lékaře, i když se cítíte dobře a nejsou prezentovány žádné stížnosti.

Kontraindikace

Do věku 16 let je recepce nouzové antikoncepce kontraindikována, jak se neobjevily Cyklická ovulace a menstruace. To může vést nejen do neplodnosti, ale také k nenapravitelným zdravotním problémům. Ostatní Nouzové metody antikoncepce

Pečlivě znamení

Neber Perorální antikoncepce s potvrzeným těhotenstvím, Tam je vysoký Riziko ektopického těhotenství.
Použití hormonálních kontraceptiv je vyloučeno v patologii jater, žlučových traktů, selhání jater. Při narušení absorpce glukózy nebo během intolerance laktózy je také zakázáno použití těchto léčiv.

Je zakázáno používat léky na fázi kojení. Neodmíňte dětské dny prsou Pokud byla léčba přijata.

Zajímavým faktem, že hormonový prolaktin stojí v organismu mateřské ošetřovatelské prsa, které za určitých podmínek prakticky eliminuje těhotenství pro ženu v této době

Hormonální antikoncepce jsou kontraindikovány, Pokud žena v minulosti měla ektopické těhotenství, s nádory, se zvýšenými indikátory koagulace krve, nebo s dlouhodobým příjmem kortikosteroidů, s anémií, korunovační onemocnění.

Jakákoli patologie z těla ženy může zpochybnit příjem hormonálních antikoncepce. By měly přemýšlet dvakrát před přijetím těchto léků vážením všeho a proti.

Každý organismus je individuální a zejména žena. Je těžké říci, jak reagovat zdravý organismus na hormonálním splash. V některých případech se důsledky po obdržení ústních extra antikoncepce neobjeví, nebo se projevují nevýznamně, v ostatních případech, přijímání hormonů může vést k vážným důsledkům pro zdraví žen. Existuje velké riziko, že Nejen reprodukční systém bude trpět a celé tělo jako celek.

Nežádoucí těhotenství může vést k sociálním problémům, zejména v mladém věku. Aby se zabránilo nechtěným důsledkům před zahájením nouzových antikoncepce, je lepší jít do gynekologa, který vám bude jmenovat jemnější medicína.