Ztráta vlasů a antikoncepční pilulky

Ztráta vlasů a antikoncepční pilulky

Jak pěstovat vlasy?

Normálně se naše vlasy konají několik fází vývoje: od původu vlasů před jeho ztrátou. První etapa aktivní výšky vlasů nebo anagen, trvá v průměru několik let. Po růstu vlasů přijde do jiné fáze: fáze odpočinku, nebo telogen. Tvogen existuje několik měsíců, a pak se rozpadne během dalšího česání. Ihned po ztrátě vlasů opět vstupuje do fáze Anagena: to je, že začíná růst. V průměru je růstový cyklus jednoho vlasů od 3 do 7 let.

Je zcela normální, že během dne padá určité množství vlasů. Ale měli byste vážně myslet, zda vlasy začaly vypadnout do kousky, nové vlasy rostou méně často, se staly tenčí a světlem (podobně jako dělo). Není to normální a označuje poruchy růstu vlasů.

Proč vlasy vypadnou?

Všechny tablety, a včetně antikoncepce, mohou měnit normální cyklus růstu vlasů popsaného výše. Na pozadí přijímání OK je fáze anagena (růst vlasů) zkrácena, takže vlasy nemají čas stát se dlouho a padá daleko, než by měl být.

Další možný mechanismus vypadávání vlasů při užívání antikoncepční tablety To je aktivace genů zodpovědných za plešatost. Pokud máte příbuzné ve své rodině, kteří trpěli vypadávání vlasů, můžete mít také plešatý geny.

Antikoncepční pilulky a vypadávání vlasů

Zajímavý je skutečnost, že vypadávání vlasů bude provokována začátkem příjmu antikoncepčních tablet, změna jednoho tablet do jiných nebo dokonce zrušení antikoncepčních prášků.

Existují takové případy, kdy žena úspěšně trvá několik let v pořádku, a po ukončení recepce hormonu čelí problému vypadávání vlasů.

Tento proces je naštěstí reverzibilní a ve většině případů se obnovuje růst vlasů.

Jak zabránit vypadávání vlasů při užívání antikoncepčních tablet?

Sdružení amerických vlasů pokládá na toto téma několik studií a vyvinula doporučení pro ženy, které dostávají antikoncepční pilulky:

  • Pokud máte ve své rodině, byly případy plešatosti, můžete mít genetickou predispozici k vypadávání vlasů. V této situaci se nedoporučuje zahájit recepci antikoncepčních tablet a použít jakoukoliv jinou hormonální ochranu proti těhotenství (vaginální kroužek, Hormonální omítka, Hormonální injekce). Existují alternativní metody antikoncepce, bez použití hormonů.

  • Některé antikoncepční pilulky způsobují ztrátu vlasů častěji zbytek. Tyto léky zahrnují OK, obsahující určité deriváty progesteronu (Demulent, Microjinon, Miniziston, Lindinet 20, Lindinet 30 a další).

  • Antikoncepční pilulky, které méně často způsobují vypadávání vlasů: Jes, Jasmine, Regular, Riguevidon, Poznámka, Mercylon, Yarina, Midiane, Diana 35. Tyto léky mohou být jmenovány i za léčbu během vypadávání vlasů.

Co dělat, když vlasy začaly padat?

Pokud je příčinou vypadávání vlasů přijímání antikoncepcí tablet, a ne dědičné faktory, pak je tento problém vyřešen. Pokud se vlasy začaly bezprostředně po zahájení léčby antikoncepční tablety, obraťte se na gynekologa o možnosti změny vašeho OK na jiné.

Pokud se vlasy začaly vypnout po změně antikoncepčních tablet, doporučuje se vrátit k předchozí přípravě nebo jít na třetí. Volba tablet se provádí pouze s navštěvujícím lékařem.

Pokud se vlasy začaly vypadnout po zrušení antikoncepcí tablet, pak buď obnovují příjmu OK, nebo počkejte, až se hormony přicházejí do normálního a růst vlasů nebude obnovit samostatně.

Pokud je vypadávání vlasů spojena s genetickými příčinami, může tricholog poskytnout odbornou pomoc.