Nouzová antikoncepce

Nouzová antikoncepceNouzová antikoncepce - Jedná se o způsob antikoncepce, který se provádí do 1-3 dnů po nechráněném pohlavním styku, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství.

Typicky se jako nouzová antikoncepce používají hormonální léky (anti-metagenty, gestageny) nebo intrauterinní antikoncepce.

Sušení

Sušení s použitím různých roztoků bude neúčinný i bezprostředně po pohlavním styku, protože spermie spadá do čípku na 60 sekund od okamžiku ejakulace. Kromě toho, malé množství spermií vyniká během pohlavního styku s mazáním. Ano, a časté douching rozbije mikroflóru pochvy a vede k jeho suchu.

Hormonální nouzová antikoncepce

Před použitím léku byste měli pečlivě přečíst pokyny pro použití. Účinnost léčiva bude nižší, pokud došlo k velkému množství sexuálních aktů.

1) Anti-vyškolené přípravky

  • Ginproviston nebo agest - moderní hormonální činidlo, účinné po dobu 72 hodin po nechráněném kontaktu, téměř neškodný ve srovnání s postinorem.

2) gestagenní přípravky

  • Escapel - nový exkluzivní léčivo pro nouzovou antikoncepci, se používá po dobu 96 hodin po nechráněném kontaktu. Účinnost léčiva je vyšší než dříve přijatá tableta.
  • Mifegin (Mithpriston) - moderní prostředky, kterým se lék (neoperační) potrat produkuje až 8 týdnů. Chcete-li tento postup provádět, musíte se obrátit na gynekolog s licencí, která aplikuje tuto léčbu.
  • Postinor - příprava "Minulého století" pro nouzovou hormonální antikoncepci. Čím dříve je tableta přijata, tím vyšší je antikoncepce. Postinor obsahuje obrovskou dávku hormonu levonorggestrelu, což způsobuje velmi hmatatelnou ránu na vaječníky. V důsledku použití léčiva je menstruační cyklus narušen, nemůže být užíván častěji než dvakrát ročně. Zvláště hmatatelné poškození způsobuje dívky mladší 18 let, protože dosud nebyly instalovány hormonální zůstatek.

Po použití nouzové antikoncepce

  • Další menstruace může začít před nebo později než obvykle;
  • Pokud jsou menstruační alokace hojnější než obvykle, musíte konzultovat lékaře;
  • Nezapomeňte se obrátit na gynekolog pro zkoumání přítomnosti pohlavních onemocnění, na recepci by mělo být uvedeno, že by měla být použita nouzová antikoncepce;
  • Pokud do tří týdnů po uplatnění nouzové antikoncepce, menstruace nezačala nebo si všimnete známek těhotenství, musíte se naléhavě obrátit na gynekolog;
  • Pokud máte bolest v dolní části břicha - viz gynekolog;
  • Před další menstruací je nutné aplikovat metody bariéry antikoncepce.

Kontraindikace pro použití mimořádné antikoncepce

  • Bývalý v minulosti tromboembolismu a děložní krvácení;
  • Těžké onemocnění jater;
  • Migréna;
  • Věk nad 35 let;
  • Dlouhý pobyt Kouření.

Vedlejší efekty

Po použití nouzové hormonální antikoncepce, takové vedlejší účinky jako nevolnost, zvracení, bolest hlavy, bolesti břicha a mléčné žlázy, menstruační poruchy, trombóza. Obvykle vedlejší účinky se sníží nebo projíždí do dvou dnů.

Nouzová hormonální antikoncepce může mít teratogenní účinek na ovoce. Proto v případě těhotenství po uplatňování těchto léčiv se doporučuje, aby se potrat.

Non-imunitní nouzová antikoncepce

Danazol - lék ze skupiny Antigonadotropinů, potlačuje produkty gonadotropních hormonů - folikulity na jeden hormon a lutein hormon. V důsledku toho je ovulace potlačena a změny se vyskytují v endometriích, které zabraňují implantaci oplodněného vejce. Danazol se vztahuje na 400-600 mg dva nebo třikrát s intervalem 12 hodin. Tento lék má méně nežádoucích účinků než v nouzové antikoncepci: Může být lehká nevolnost a bolest v mléčných žlázách, méně často - zvracení. Danazol je vhodný pro ženy, které mají kontraindikace k použití hormonálních prostředků. Účinnost léčiva je nižší než léčiva s obsahem hormonů.

Myfepriston - droga patří do skupiny antiprogestinů, je aplikován nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku. Dávkování léku se vypočítá v závislosti na hmotnosti těla a dalších faktorů. Ovulace přerušení léčiva ve druhé fázi cyklu přispívá k tomu, aby se zabránilo implantaci oplodněných vajíček. Po použití léku mohou být takové vedlejší účinky, jako jsou poruchy menstruačního cyklu, nevolnost, zvracení, bolesti hlavy. Obvykle všechny vedlejší účinky rychle procházejí. Účinnost léčiva je poměrně vysoká - 98%.

Mythiperiston se také používá pro léčebné potraty. Mythiperiston a Danazol lze použít pouze po konzultaci s gynekologem.

Intrauterinní nouzová antikoncepce

Intrauterinní nouzová antikoncepce je úvod do nástroje děložní dutiny, které zabraňují implantaci oplodněného vejce. Metoda se používá v prvních 5-7 dnech po nechráněném pohlavním styku.

Tato metoda je účinnější než metoda nouzové hormonální antikoncepce. Při použití této metody je však třeba vzít v úvahu jednotlivé rysy ženy, jeho touha pokračovat v používání této metody antikoncepce v budoucnu, stejně jako všechny kontraindikace na zavedení intrauterinního vybavení.

Intrauterinová antikoncepce se nedoporučuje pro mladé bombardování žen, s velkým počtem sexuálních aktů s náhodnými sexuálními vazbami. Pokud chce žena dát intrauterinní spirálovou, ale v minulosti, často nemocná zánětlivá onemocnění genitálních orgánů, následuje před a po zavedení spirálů, aby používaly antibiotika.

Gynekolog na mimořádné antikoncepci: