Kontraprint a alkohol

Mnoho dívek si vybere způsob perorální antikoncepce, aby se chránilo před nechtěným těhotenstvím. Zpravidla jsou přijímány dlouhodobými kurzy. Proto ženy vznikají otázku proveditelnosti kombinace alkoholu a hormonů. Antikoncepční pilulky a alkohol jsou kompatibilní, pro to nejsou žádné přímé kontraindikace. Vývoj nežádoucích účinků je však možné změnit účinnost léčiva.

Kontraprint a alkohol

Je možné kombinovat antikoncepční pilulky a alkohol

Jednoznačně odpovězte na tuto otázku je obtížná. Vše záleží na množství pití alkoholu. Důležitou rolí se hraje jednotlivé znaky těla, a to aktivita enzymatického jaterního systému.

Světová zdravotnická organizace (WHO) má maximální přípustnou dávku alkoholu pro ženu hostící hormonální antikoncepce. Je to 20 ml ethanolu. Taková řada alkoholu je obsaženo v 50 ml vodky, 200 ml vína a 500 ml piva. Ale neměli byste vnímat doporučení příliš doslovně. Pokud často používáte alkohol během hormonálních kurzů, mohou se objevit nelegální reakce.

Lze konstatovat, že antikoncepční tablety s alkoholem jsou kompatibilní. Je však nutné použít s myslí a pamatovat si případné nežádoucí důsledky.

Jak alkohol ovlivňuje antikoncepci tablet

Princip provozu antikoncepčních tablet je založen na změně koncentrace pohlavních hormonů v krvi. Přímo na jejich počet alkoholických nápojů neovlivňují. Alkohol ovlivňuje játra, kde je konverze téměř všech drog. Nutit toto tělo pracovat aktivní, alkohol zrychluje odstranění antikoncepčních tablet z těla. Proto se činnost léčiva snižuje. Možnost rozvíjet těhotenství.

Hlavní funkce tohoto těla jsou jasně reprezentovány na obrázku.

Kontraprint a alkohol

Velké dávky alkoholu toxicky ovlivňují centrální nervový systém. Žena se objeví reflexní reflex. Pokud se objeví ústní antikoncepce a alkohol pít s malým dočasným intervalem a po zvracení, prášky nebudou mít čas se obávat v těle.

Pozornost! Pokud došlo k zvracení v prvních 4 hodinách po užívání léků, měli byste pít jinou tabletu.

Malé množství alkoholu prakticky nebude mít vliv na antikoncepci léčiva. To platí zejména pro víno a šampaňské. Šumivé vysoké náklady nápoje jsou vyrobeny z kvalitního alkoholu, protože ovlivňují funkci jater.

Opatření

Pokud se dívka ještě rozhodla kombinovat antikoncepční pilulky a alkohol, měla by si být vědoma některých preventivních opatření:

  • Pít nepravidelnost (ne více než dvakrát týdně);
  • konzultovat v malých množstvích, podle doporučení WHO;
  • Dodržujte interval mezi přijmou alkohol a antikoncepční minimálně 3 hodiny;
  • Při použití velkého množství alkoholu se doporučuje vypít adsorpční činidlo.

Možné nežádoucí účinky

Vedlejší účinky z příjmu moderních antikoncepčních tablet vzácně se vyskytují. Velké dávky alkoholických nápojů po obdržení antikoncepce přispívají k jejich výskytu. Největší pravděpodobnost jejich vývoje je pozorována v prvních 2 měsících po zahájení průběhu perorální antikoncepce. V této době se ženské tělo přizpůsobuje novému hormonálnímu pozadí. S současným přijmou alkoholem a hormonálním antikoncepcí je tedy možné rozvoj těchto vedlejších účinků:

  • nevolnost;
  • zvracení;
  • celková únava a slabost;
  • bolest hlavy;
  • Bolestivé pocity v dolním žaludku.

Použití alkoholu v průběhu perorálních kontraceptiv vede k výskytu krvácení mezi menstruací. Bleeding je zpravidla zanedbatelné, ale poslední dlouhá doba. Mechanismus pro vývoj tohoto bočního fenoménu není zcela zjištěno, nicméně, to probíhá v mnoha dívkách.

Důležité! Pokud krvavé pokračování se obávají dívky často, měli byste se poradit s gynekologem.

Kontraprint a alkohol

Recenze kompatibility antikoncepce a alkoholu

Martynova Elena Vasilyevna, 25 let, g. Ufa
Vzal jsem hormony déle než šest měsíců. Během této doby došlo k narozeninám, nový rok a další svátky. Proto otázka, zda je možné pít alkohol během recepce antikoncepce. Gynekolog řekl, že malé dávky alkoholu nebudou poškodit. Pro nový rok jsem pila dostatečně velké množství šampaňského, ale ne současně s antikoncepcí, ale po 4 hodinách po. Poté byla malá nevolnost, závratě. Ale žádné další vedlejší účinky vznikly.
Bobrova olga vitalevna, 30 let, g. Omsk
Piju antikoncepční dlouhé, více než 2 roky. Čas od času můžu pít pár sklenic nebo piva. Několikrát tam byl menší výtok krve, ale navíc vše je v pořádku. Účinnost antikoncepce se snížila. Proto se domnívám, že periodický příjem alkoholu nebude mít vliv na činnost tablet.

Podle názoru Dokáže

Lékaři vyjadřují různé názory na slučitelnost antikoncepce a alkoholu. Ale odborníci se sbíhají v jednom: malých dávkách alkoholu, přijaté několik hodin po tabletech, neovlivní jejich účinnost.

Někteří jsou vůbec zajišťují, že maximální negativní účinek alkoholu je změnit emocionální stav ženy. Pomocí alkoholu může zapomenout pít lék.

Závěr

Antikoncepční tablety a koncepty kompatibilní se alkoholem. Hlavní věc je znát opatření a nepoužívat je současně. Opatrně čtete tato doporučení, každá dívka by měla pochopit pro sebe: Ať už je pro ni vhodné simultánní příjem perorálních antikoncepce a alkoholu. Konec konců, tělo je individuální a všichni lidé reagují odlišně na stejnou dávku alkoholu.