Nejlepší přípravy na nouzovou antikoncepci

Tablety nouzová antikoncepce

I když nouzová antikoncepce je škodlivá pro ženského organismu, ale v některých případech je jediný způsob, jak zabránit nežádoucímu těhotenství, aniž by bylo ještě nebezpečnější. V tomto článku se podíváme na nejoblíbenější tablety pro pohotovost (postcoal) antikoncepce.

Nezapomeňte, že postcoality antikoncepce nelze pravidelně používat. Pro trvalou ochranu existují i ​​jiné metody, například hormonální a bariéra antikoncepce, které nepoškozují tělo ženy, ale zároveň jednat o nic méně efektivně.

Nejoblíbenější nouzové kontraceptives

Postinární - Příprava staré generace má řadu vedlejších účinků. Lze brát nejpozději do 72 hodin po pohlavním styku. Čím dříve se účinná látka tablet spadají do těla, tím menší je riziko otěhotnění.

Guinepresson (ženy, agest) - modernější prostředek, který zabraňuje hnojení vejce. Pozitivní účinek je dosažen v případě aplikace pro prvních 72 hodin po pohlavním styku.

Escapel - nový lék na bázi hormonu levonorgestrelu, první 3 dny účinně působí.

Všechny tablety Nouzová antikoncepce mají jednu výraznou funkci - pokud do 2-3 hodiny po vstupu došlo k zvracení nebo průjmům, pak lék nemá plně postižen a potřebuje pít tablety.

Lékaři doporučují snížit využití nouzových kontraceptiv minimálně, tyto fondy mohou trvat déle než 2-3 krát ročně. Kromě toho jsou tablety schopny zabránit nežádoucímu těhotenství, ale neposkytují ochranu proti pohlavně přenosným infekcím.