Vlastnosti antikoncepční pilulky marvelon

Tablety Marvelon

Výběr léku hormonální antikoncepce se ženy seznámí s existencí antikoncepčních tablet Marvelon. Charakteristické rysy tohoto fondu zvážíme pravidla přijetí, jakož i možných vedlejších účinků.

Marvelon (Marvelon) Jedná se o monofasickou perorální antikoncepci se dvěma účinnými látkami v kompozici: estrogenní hormony (30 ug) a gestagen (150 ug). Pravidelný příjem tablet potlačuje ovulaci a zvyšuje výrobu korvonálního hlenu, který blokuje průběh spermií do děložního čípku.

Výrobce Marvelon - holandský firemní organon. Drug je k dispozici pouze v tabletovací formě. Především se doporučuje ženám jako ústní antikoncepci. Kromě toho, Marvelon má řadu dalších pozitivních účinků: snižuje riziko vzniku anémie s dlouhým deficitem, zaručuje menstruační cyklus a menstruace sama o sobě není tak bolestivá.

Ačkoli lék je volně prodáván v lékárně, před odběrem Marwelonu se doporučuje konzultovat specialistu a podstoupit komplexní zkoumání, aby se snížilo riziko vedlejších účinků a zvýšení spolehlivosti.

Vlastnosti recepce. Marvelon nápoj na jedné tabletě denně po dobu 3 týdnů, počínaje prvním dnem menstruačního cyklu. Pak si pauzu po dobu 7 dnů, po kterých obnovuje míru příjmu. Doporučuje se pít tablety zároveň, protože umožňuje těleso rychleji přizpůsobit se působení léčiva.

Antikoncepční účinnost Marvelonu je asi 98% a srovnatelná s jinými kombinovanými perorálními kontraceptivy. Klinické studie se ukázaly, že za 1 rok od 100 žen těhotnou 2.

Vedlejší účinky marvelonu

Vedlejší účinky a kontraindikace marvelonu

V některých případech jsou pozorovány následující negativní důsledky přijímání marvelonu:

  • bolest hlavy;
  • nevolnost;
  • bolest v mléčných žlázách;
  • hmotnostní sada;
  • Ostrá změna nálady.

Pokud příznaky nezmizí 2-3 dny, měli byste se poradit s lékařem.

Použití Marvelonu je kontraindikováno na:

  • maligní nádory;
  • Cévní onemocnění;
  • porušení funkce jater;
  • Problémy s srážením krve;
  • Těhotenství a laktace.

Také lék se nehodí kouření žen po 35 letech.

Marvelon a nouzová antikoncepce

Pro nouzovou antikoncepci musíte pít 8 tablet (4 ihned po 12 hodinách po prvním příjmu). Metoda nemůže být používána častěji než jednou za 6 měsíců.

Jako postcoalital (nouzová situace) je marvelon antikoncepční činidlo účinné u 80% případů.

Marvelon a těhotenství

Dlouhodobý lék nemá negativní dopad na reprodukční funkci. Žena může otěhotnět po Marvelonu i po 4-5 letech pravidelného recepce. Typicky je schopnost otěhotní, je vrácena 4-6 měsíců po selhání tablet.

Více informací naleznete v pokynech pro prostředky nebo hledat poradenství gynekologem.