Antikoncepční pilulky po jednání

Dokonce i s řadou ochrany, mnoho žen spoléhají na štěstí: Aplikujte nízkou metodu kalendáře a přerušil akt. Nouzová antikoncepce se stává šetřící lodí pro ženy, které nepoužívají antikoncepci, nebo s nevyužitým způsobem antikoncepce: chybí 2 policajtové tablety, zlomil se kondom. Naléhavá antikoncepce je navržena tak, aby snížila pravděpodobnost hnojení, ale není konstantní antikoncepce.

Antikoncepční pilulky po jednání

Nouzové metody antikoncepce

Bez ohledu na stálý způsob prevence koncepce, 90% pacientů potratů nazývá důvodem přerušení nebezpečného otěhotenství. Pouze 12% těchto žen spadá na lékaře při neúplné nouzové antikoncepci.

Emergency nebo požární antikoncepce je obvyklá pro ochranu proti ochranu opatření, která zabrání hnojení po sexuálním kontaktu. Od chvíle hnojení před implantací se embryo pohybuje téměř 5 dní. Během této doby opravdu zabrání pojetí. Je však snazší zatlačit moment ovulace, který vylučuje fúzi genitálních buněk.

Existují následující postcoality antikoncepce pro ženy:

  • Fondy s levonogestrelem;
  • Uliprystal acetát (není registrován v Ruské federaci);
  • léky Mifepristone;
  • Intrauterinní zařízení;
  • Metoda YUZL (aplikace OK).

Způsob UZLO byla založena na recepci několika kapslích COC ve dvou lepidlech, takže celková koncentrace levonogestrálu dosáhla 1,5 mg. Dnes je metoda považována za zastaralé v souvislosti s příchodem léčiv obsahujících čisté progestiny ve velké dávce. Kombinace však používá někteří pacienti a gynekologové jako alternativa k antikoncepci po nechráněném aktu.

Instalace intrauterinních spirálů s mědí (NMS) se zřídka používá, s výjimkou případů, kdy pacient chce dále aplikovat vysoce účinnou ochranu v průběhu několika let. Pro rozbité ženy, vzhledem k vysokým nákladům na spirála, takový způsob nouzové antikoncepce prakticky nepoužije.

Důležité! Tabulka pro ochranu nouzové ochrany proti těhotenství je obvyklá být tabletovaná.

Antikoncepční pilulky po jednání

Princip působení nouzových kontraceptives

Levonogestrel je považován za analogu progestogenu. Látka pro naléhavou antikoncepci je spojena s receptory aktivněji než přirozené analogy a zabraňuje včasné ofenzivnosti ovulace, což znemožňuje proces hnojení. Ve druhé polovině cyklu, po výstupu z vejce, látka pro nouzovou ochranu zastaví růst endometria, zabraňuje normální implantaci. Mírný stupeň levonogestrelu mění viskozitu krčního hlenu a snižuje pravděpodobnost pronikání spermií přes cervikální trubku.

Mifepristone provádí antagonisty progesteronu. Látka vede k brzdění ovulace a potlačuje implantaci. Na rozdíl od přípravků s progestiny, Mifepristone není vázán na konkrétní den cyklu, má vysoký výsledek, i když se používá přímo při ovulaci.

Důležité! Antikoncepční nástroje pracující po nechráněném činu nejsou schopny přerušit rozvoj těhotenství.

Antikoncepční pilulky po jednání

Pomohou antikoncepční pilulky po zákoně

Postcoital antikoncepce pomáhá vyhnout se nechtěnému hnojení z jakékoli ženy. Neexistují žádná absolutní omezení recepce drog, což je způsobeno tím, že léky by měly být aplikovány přísně svědectvím. Nouzová ochrana je přípustná v případě násilí, nepřítomnosti nebo neúplného způsobu prevence.

Obvykle se pacienti odvolávají v lékárně v dopoledních hodinách po došlo k kontaktu. Léky pro nouzovou antikoncepci v každém směru interferují s nebezpečným případem. Pokud byla žena v době použití tablet těhotná, pak léky neprovede potrat. Léky směřují pouze k prevenci pojetí.

Důležité! Po použití nouzové antikoncepce musí být chráněna žena. Při opakování nebezpečného pohlaví druhý den se výrazně zvyšuje riziko pojetí.

Antikoncepční pilulky po jednání

Kontraindikace pro nouzovou antikoncepci

Žádné absolutní kontraindikace pro příjem léků ohně antikoncepce. Jednorázové antikoncepční tablety obsahující metropressan se používají s opatrností v následujících případech:

  • těžké onemocnění jater;
  • léčba kortikosteroidy;
  • adrenální patologie;
  • Poruchy koagulace krve;
  • anémie;
  • Akutní zánětlivá onemocnění reprodukčních orgánů.

Levonogestrel není použitelný na adrese:

  • selhání jater;
  • Dívky do 16 let;
  • Alergie pro lékové komponenty.

Antikoncepční pilulky po jednání

Pravidla pro použití nouzových antikoncepčních tablet

Pro nouzovou antikoncepci mají tablety různé režimy použití. Častý je časový limit: využití finančních prostředků v prvních 72 hodinách po povolení pohlaví. Čím dříve je loď kapsle je s lékem, tím vyšší je účinnost.

Důležité! Alternativně, pokud žena nemůže z různých důvodů užívat tabletované léky pro nouzovou antikoncepci nebo od okamžiku nechráněného aktu, projištěno více než 72 hodin, instalace intrauterinové spirály s přidáním mědi je možná.

Antikoncepční pilulky po jednání

Kdy užívat antikoncepční pilulky po jednání

Čím dříve po kontaktu vezměte lék, tím vyšší je účinnost a šance, že se koncepce nestane. V praxi jsou pilulky antikoncepční ochrany účinku, do 72 hodin. Pro zvýšení účinku se doporučuje zdržet se potravin 2 hodiny před a po užívání léků. V případě, že žena má zvracení po 2-3 hodinách po použití léčiva, antikoncepční akce je vyrovnána.

Antikoncepční pilulky po jednání

Jaké další antikoncepce jsou lepší

Nejúčinnější léky pro ochranu proti nouzi jsou považovány za prostředky s MyFpristone. Výhody medikace jsou:

  • Vysoká spolehlivost v jakékoli fázi cyklu;
  • Absence závažné závislosti působení prostředků přijímání kapsle po dobu 3 dnů;
  • Pod rizikem rozvoje komplikací, včetně ektopického těhotenství.

Vzhledem k impozantním seznamu kontraindikací k použití a velké hodnotě, takové kapsle pro nouzovou antikoncepci, koupit méně často.

Antikoncepční pilulky po jednání

Jména nouzových antikoncepčních tablet

Jména tablet registrovaných prostředků nouzové antikoncepce s levonogestrelem:

  • Postinor;
  • Escapel;
  • Model 911;
  • Etkinor F.

Gineprovon - prostředek obsahující mifpresivní 10 mg.

Antikoncepce ihned po jednání

Pokud má žena možnost okamžitě použít některou jednorázovou antikoncepci, významně zvyšuje pravděpodobnost úspěchu. Někteří odborníci doporučují udržet domy jeden z prostředků ochrany pacientům, kteří mají vzácné sexuální vazby a nejsou chráněni. Zvláště důležitá adolescentská výchova. To však neznamená, že po každém kontaktu musí být použity nouzové pomocné tablety postcoality. Vědci neodmítají součet kumulativních - akumulačních vlastností těchto léčiv. Rozumí se, že když konstantní použití tablet pro nouzovou antikoncepci snižuje jejich akci.

Antikoncepční pilulky po jednání

Antikoncepční pilulky po jednání do 24 hodin

Jedním z prvních a nejběžnějších prostředků ochrany nouzové ochrany je postinor. Balení obsahuje dvě kapsle, které je třeba užívat střídavě s 12-hodinovým intervalem. PRVNÍ Tableta pro antikoncepci by měla být současně přijata do 24-48 hodin po nechráněném pohlaví.

Antikoncepční pilulky po úkonu po dobu 72 hodin

V souvislosti s obtížemi používání postinoru se na farmaceutickém trhu objevil analog léku - unikat. Pohodlí Escapel je k závěru k potřebě vzít pouze jednu tabletu, která zjednodušuje dodržování časového rámce, je nesmírně důležitá pro nouzovou antikoncepci.

Antikoncepční tableta s levonogestrelem aktivní 72 hodin. Antikoncepční účinek prostředků přímo závisí na době, kdy je tablet přijata: spíše látka spadala do krve, tím vyšší je pravděpodobnost, že oplodnění se nestane.

Nouzové kapsle GuineProst Akt Do 72-96 hodin po pohlavním styku.

Důležité! Oheň antikoncepce nemají abortivní účinek. Po dokončené implantaci nefunguje lék.

Antikoncepční pilulky po jednání

Možné nežádoucí účinky

Při použití jednorázových antikoncepčních tablet se často vyskytují negativní reakce, spojené se zvýšeným tokem hormonů v krvi:

  • nevolnost, zvracení;
  • Acyklické krvácení, zpoždění menstruace;
  • bolesti hlavy;
  • Deprese, zvýšená únava;
  • Chlovel mléčných žláz;
  • bolest v dolní části břicha;
  • Chaula poruchy.

Postcoital antikoncepce pro ženy s levonogestrelem mají další negativní účinek: snížení průchodnosti vajec v vejcovodu. Zvyšuje antikoncepční vlastnosti léčiva, ale zvyšuje pravděpodobnost ektopického těhotenství. V MeFipristonu je tato vlastnost vyjádřena slabší.

Důležité! S hojným krvácením dělohy, která probíhá více než 7 dní, je nutné konzultovat s gynekologem a eliminovat těhotenství.

Antikoncepční pilulky po jednání

Nouzová antikoncepce s GUV

Předpokládá se, že léčiva protipožární ochrany mohou být použity během laktace podle standardního schématu s opatrností. Rychlé antikoncepční pilulky s gestageny jsou dodávány do mléka, doporučuje se připojit a nekrmidovat dítě po celý den. Tablety s MyFepristone zůstávají v krvi déle. Pro snížení rizika nežádoucích účinků po přijetí kapsle by mělo být podávání zastaveno po dobu 2 týdnů.

Antikoncepční pilulky po jednání

Cena mimořádné antikoncepce

Pro nouzovou antikoncepci se tablety liší v ceně:

  • Postinor 350-420 rublů.;
  • Escapel 410-520 Rubles.;
  • Ginprons 340-500 Rubles.

Závěr

Nouzová antikoncepce pomohla mnoha žen varovat hnojení. Tablety však nezaručují 100% ochranu. V praxi jsou průměrné ukazatele výkonnosti přibližně 80%. By se neměly spoléhat na vůli případu, aby byla zajištěna normální antikoncepci, měla by žena individuálně vyzvednout optimální přijatelný způsob.

Tipy lékařů

Antikoncepci po nechráněném aktu snížit pravděpodobnost neočekávané koncepce. Tablety obsahují vysoké koncentrace účinných látek, bezdrátové a nepřiměřené aplikace je nepřijatelná. Využití prostředků je uvedeno v nebezpečných dnech cyklu, nedoporučuje se pro ženy s nestabilní menstruací. Nouzová antikoncepce by měla být zřídka přijata. Tablety nemohou používat jako hlavní prostředky ochrany. Po úspěšném přijímání požární ochrany musí pacient zvolit konstantní spolehlivou antikoncepci.

Antikoncepční pilulky po jednání

Nouzové recenze antikoncepce

Rakovskaya Ekaterina Ivanovna, 21 let, g. Omsk
Nouzové kontraceptivy pro ženy používaly poprvé. Musel jsem se poradit s gynekologem, protože bez receptu v regionu takové léky nejsou k dispozici. Získal jsem esuži, jehož jedna tableta je třeba přijmout v intervalu až 72 hodin po kontaktu. Boční reakce neměly pozorovat, lehce vytáhl břicho, šlehal hlavu. Tablety pomohly, těhotenství nepřicházelo. Měsíčně přišel Scanty, dva dny před termínem.
Makarov Vladislav Sergeevna, 27 let, g. Chelyabinsk
Neříkám, že je to správné, ale periodicky používal oheň antikoncepci. Než bylo všechno v pořádku. Tentokrát byl kontakt uprostřed cyklu, který zaručuje téměř 100% pojetí. Aclislis Account. Většina byla v pořádku, někdy moje břicho. Nemohl jsem to postavit, koupil jsem test a je tu slabý druhý proužek. Měsíčně přišel včas, po 4 dnech alokace přestal. Ale pak pokračoval, dolní část zad začal bolet, test také ukázal slabý pás. Pak se stalo zcela špatné: břišní, závratě, závratě, krvácení. Způsobil sanitku, ukázalo se, že mám ektopické těhotenství s prasknutím levé trubky.