Správné odmítnutí přijímat antikoncepční pilulky

přestat pít antikoncepci

V životě téměř každá žena přichází okamžik, kdy potřebujete opustit antikoncepční tablety z jednoho důvodu nebo jiného. Ve většině případů je takové rozhodnutí způsobeno touhou porodit dítě nebo jít na jiný typ antikoncepce. Budeme se zabývat tím, jak správně opustit hormonální drogy bez poškození zdraví.

Poté, co žena se rozhodla přestat užívat perorální antikoncepce, musíte provést následující:

jeden. Navštívit gynekologist. Lékař bude zkoumat stav mléčných žláz a genitálií, v případě podezřelého onemocnění, odborník navrhne, aby se další analýzy stanovily obecné zdraví.

Pokud byly antikoncepční pilulky předepsány tak, aby opravily hormonální pozadí, pak bude vyžadován krevní test pro koncentraci pohlavních hormonů. Dále se zúčastní lékař vyvíjet optimální referenční schéma pro perorální antikoncepce.

2. Stáhnout Steed Put. Pokud přestanete pití antikoncepční tablety uprostřed cyklu, rychlý hormonální pokles kvůli nedostatku syntetických hormonů může vést k krvácení dělohy a další negativní následky.

Prudký odmítnutí přijímat hormonální tablety je odůvodněno pouze v případech, kdy jsou pozorovány vedlejší účinky: vysoký krevní tlak, bolest hlavy, krvácení, závratě a t.D. V takové situaci musíte přestat pít lék a okamžitě navštívit lékaře. Další využití nevhodných prostředků je plné ještě větší zdravotní problémy než odmítnutí.

3. Jděte na jiný typ antikoncepce. To je obzvláště důležité pro ty, kteří plánují těhotenství. Ve většině případů se otěhotní po antikoncepčních tabletech mohou být viděny po konci recepce, ale lékaři doporučují spěchat a čekat nejméně tři měsíce.

Házet hormonální pilulky
Naplánujte těhotenství s výhodou tři měsíce po skončení přijímací hormonální antikoncepce

Během této doby je žena normalizována přírodním hormonálním pozadím, tělo bude obnovit koncepci a má nástroj pro dítě. Proto při plánování těhotenství v prvních třech měsících po destinaci poradenství antikoncepčních tablet, odborníci doporučují spěchat s koncepcí, ale používat bariérové ​​antikoncepce typu (kondomy a spirály).

Důsledky dlouhodobého příjmu hormonálních pilulek

Mnoho žen se zajímá o počet let, kolik let můžete pít kontraceptive, aby nepoškozoval reprodukční systém. Dříve se lékaři doporučili, aby přijali přestávku po dobu 3-4 měsíců po 2 letech léčiva.

Nyní je tato rada považována za kontroverzní, protože po výzkumu bylo jasné, že přestávka způsobuje stres pro tělo a po adaptaci, žena opět začíná pít tablety, aktivace reverzní restrukturalizace endokrinního systému.

Moderní lékaři se konvergují, že zdravá žena může použít hormonální antikoncepci až 35 let. Aby se zabránilo problémům, dvakrát ročně by měl být zkoumán gynekologem a jednou na mammologovi.

Výstup: Házení pít antikoncepční tablety bez zdravotních důsledků, ale musíte to udělat správně, naplňující pokyny pro lék a radu odborníků.