Lepkavé alokace u žen bez zápachu: bílá, průhledná a krvavá

Jakékoliv změny ve fungování genitálních orgánů je alarmující představitele slabé podlahy. Sticky alokace ve většině případů jsou charakteristika normy, ale existují také výjimky označující onemocnění. Jak rozlišit přirozený proces z patologického, říká tento článek.

Charakteristika lepkavého výboje a jejich příčiny

Vaginální alokace z ženských genitálních orgánů jsou přítomny po celém reprodukčním věku. Oni jsou označeni rokem před první menstruací - menarche, a doprovázet ženu až do výskytu menopauzy. Toto sliznice může přidělit děložní žlázy a vaginu. Normální hlen obsahuje samo o sobě:

  1. Produkty života krční kanálů žláz, bartolinu a jiných žláz.
  2. Mrtvé a výfukové buňky epitelu genitálií.
  3. Mikroorganismy osídlené v mikroflóře vagina. Drtivá většina z nich tvoří užitečné mléčné bakterie, ale existují také podmíněně patogenní (bakteriidy, houby, enterobacteria, streptokoky).

Povaha vaginálního výboje je: kapalina, tlustá, vodná, podobná na želé, lepkavé, drig. Záleží na určitém fyziologickém stavu nebo menstruačním cyklu.

Důvody pro lepkavé výbojky u žen mají takové důvody: věk, životní styl, stav endokrinního systému, hormonální pozadí, průběh menstruačního cyklu, těhotenství, premanecaus, sexuální vzrušení, reakce těla na antikoncepce, alergie, nesprávná hygiena. Pokud tyto faktory stanovily vzhled bubnových sekcí, pak s větší pravděpodobností nebudou vůni.

Taková sekrece je lepkavá, potrubí, lepidlo, podobně jako snot, tlustý nebo vodu. Může mít transparentní, bělavé, nažloutlé a dokonce zelensko. Jedná se o normální značky, pokud nejsou doprovázeny nepříjemným zápachem, svědění, spalováním, častými močení, bolestmi a křečemi v dolní části břicha. Jinak se jedná o známky gynekologického nebo urologického problému.

Komunikace s menstruačním cyklem

Průběh menstruačního cyklu prochází pod vlivem hormonálních oscilací. Koncentrace obsahu těchto látek se neustále mění.

Během cyklu je hypofýza stimulováno aktivním provozem FSH (folikulární křídlo hormonu), který je zodpovědný za výrobu estrogenu. Na začátku menstruace je nízká. Jak roste, sliznická membrána děložní dutiny je nasycena kyslíkem, krví a živinami. Takže tělo je připraveno měsíčně pro případné těhotenství.

Estrogen je zodpovědný za výrobu krčního hlenu, což je pozitivní médium pro spermie. Před příznivými dny za účelem otěhotnění přibližně uprostřed cyklu se objevuje velmi lepkavý výboj z vagíny. Pak můžete pozorovat více objevené konzistence tajemství, který hovoří o výskytu ovulačního období.

Dále nastane ovulace. Vyznačuje se tekutým a bubnem lepkavým výbojem. Mohou mít červené krevní pruhy nebo nosit hnědý odstín. Celé ovulační období trvá 3-5 dní a ovulace je na dva dny. V této fázi je nejvyšší koncentrace luteinizujícího hormonu a estrogenu, který poskytuje sekrece lepivost a hojnost.

Ve druhé polovině cyklu převažuje progesteron, který zředí hlen a snižuje jeho číslo.

Hormonální drogy

Často předpokladem pro vzhled lepkavého výboje u žen bez páchného páchného, ​​nesouvisejícího s ovulací, léky UGT nebo hormonální antikoncepce se stávají. Pokud stimulují aktivní účinek estrogenu, sekrece získává viskózní charakter a sliznice u žen se mohou protáhnout jako snot. Neměli by nic cítit a by měly být transparentní nebo bělavé barvy s homogenní konzistencí.

Lepkavý výtok během těhotenství

Období největší plodnosti u ženy spadá na střed cyklu a je charakterizována přítomností viskózního výboje z pochvy, příznivé pro přežití a přepravu samčích semen. Pokud se v té chvíli dokázal otěhotnět, pak začíná nouzová hormonální restrukturalizace v budoucí matce, která je také označena lepkavým sliznic.

První den po koncepci může být krvácení. To projevuje reakci dělohy k zavedení oplodněného vejce v něm. Krev by neměla více než 1-2 dny.

Výběr drogy u žen je charakteristický pro první trimestr. Ve druhé se stávají více kapalinou. Ve třetím trimestru je takový fenomén přípustný pouze před porodem. Hojné alokace ve formě adhezivní sliznice znamená začátek obecné činnosti.

Pokud těhotné ženy začnou vytáhnout spodní břicho a znatelně vzhled hustého červeného tajemství, to znamená hrozbu potratu a v posledním měsíci - začátek práce.

Během a po sexu

Během pohlavního styku, počet sliznic zvyšuje několikrát. To je způsobeno vzrušením a jako výsledek - posílení krevního oběhu v pánevních orgánech a intenzivní stimulaci genitálních žláz. Takový mazivo je lepkavé (může být nataženo mezi prsty) a necítí. Slouží jako přírodní mazivo pro vagínu, usnadňující pronikání a vyloučení tření v sexuálním kontaktu. A obsahuje různé látky, které provádějí bariéru a ochrannou funkci.

Někdy v důsledku hormonální nerovnováhy (často když vyvrcholení), lepicí mazivo nevyniká, který dodává nepohodlí partnerům. V tomto případě musíte kontaktovat odborník na opravu obsahu hormonů a účelu hydratační.

Po pohlavním styku se objeví malé množství lepkavého žlutého výboje. Vagina tak zobrazuje vaginální sekreci s mužskými spermiemi. Takový Výběr podobný vagmu proteinu a vůně spermie.

Alergické reakce

V případě citlivé mikroflóry se často vyskytují alergické reakce na antikoncepce, zejména pro kondomy s barvivy a příchutěmi, léky, syntetické spodní prádlo, intimní hygiena. Tak může reagovat tělo na špatný životní styl, stres, špatné návyky, ostré, olejové potraviny, konzervační látky. Symptom v podstatě zmizí po eliminaci podnětu.

Sticky Fucks bez zápachu

Slizné tajemství často může získat charakter bílé. Lipský Bílý výběr bez zápachu a nepříjemné pocity jsou povoleny:

  1. Týden před měsícem a po nich.
  2. Při použití vaginálních čípků.
  3. Během a po sexu.
  4. S možným těhotenstvím.
  5. Při změně hormonálního pozadí.

V případě, že BLLEE mají neovladnou konzistenci, ostrou nepříjemnou vůni, jsou nepohodlí, můžeme hovořit o porušení. Máme zájem o návštěvu gynekologa diagnostikovat nemoc nebo určení patologie a jmenování léčby.

Izolace patologického charakteru

Označení viskózního výboje u žen, které necítí také někdy ukazuje patologický proces.

  1. Ne vonící lepkavé krvácení často znamenají cervikální erozi. To postupuje asymptomatický, někdy se o sobě znáte pouze tímto znamením.
  2. Dokonce i zdravá žena v vaginální mikroflóře je přítomna, patogenní mikroorganismy jsou přítomny. Vzhledem k jejich prevalence vznikají plísňová onemocnění nebo bakteriální vaginóza. Často tyto onemocnění způsobuje nedodržení osobních hygienických pravidel, zánětlivým procesem, velkou fyzickou námahou, častým stresem, na sobě syntetické kalhotky. Existuje názor, že je přenášen a sexuálně přenášen, i když v tuto chvíli neexistují vědecké důkazy. Onemocnění jsou doprovázeny hořící, vaginální svědění a nepříjemné shnilé vůně ryb. Někdy Izolace voní s česnekem nebo cibulí nebo kyselý tvarohový sýr. Poslední varianta chuti je zvláštní pro Candidiasis, v každodenním životě známém jako drozd. Jeho základem jsou plísňové spory Candida, také žijící v menších množstvích v přirozené mikroflóře vagíny. Nabídky se vyznačují bílým nebo žlutým tajemstvím.
  3. Špendlovací lepicí tajemství Příčina Trichomonov mikroorganismy. Jsou doprovázeny ostrým zápachem, spalováním a nepohodlím při močení.

Nezapomeňte, že popsané symptomy se vyznačují velkým počtem genitálních infekcí, takže pouze lékař po stěrkách a dalších testů je schopen pomoci.

Masy vylučovaného hlenu dávají a nemoci, které nesouvisí s sexuálním systémem. Poruchy endokrinní, kardiovaskulárních systémů zažívacích systémů se odrážejí na vlastnosti tekutiny uvolněné z vagíny.

Prevence a léčba

Když je detekován podobný příznak, který není vysvětlen ve formě fyziologického stavu, testy by měly být předány.

V případě detekce bakteriální vaginózy nebo kandidózy je vhodné použít místní akce, jako jsou čípky nebo krémy. Mají antimikrobiální, protizánětlivý a dezinfekční účinek a také obnovují vaginální biocenózu. Moderní svíčky vám umožňují zbavit se houbových onemocnění a vaginózy pro jeden průběh léčby. Infekce k léčbě místních akčních přípravků nejsou vždy. Většina z nich je schopna pomoci odstranit pouze silná antibiotika v komplexu s jinými lékařskými událostmi.

Tak, že lepkavé tajemství nepřekročí Patologické výboje charakteristické pro ženské nemoci, Je nutné dodržovat jednoduché pravidla Profylaxis:

  1. Dejte přednost zdravému životnímu stylu.
  2. Vpravo.
  3. Použijte speciální prostředky pro intimní hygienu.
  4. Dívám se několikrát denně.
  5. Chránící v nepřítomnosti stálého sexuálního partnera.
  6. Nenosí syntetické prádlo.
  7. Pravidelně navštěvujeme gynekologa.

Stručně o hlavní věci

Ženské genitálie mohou produkovat různou sekreci. Často je reprezentován lepkavým sliznicemi. Jedná se o normální fenomén, který je vysvětlen určitým fyziologickým základem, dokud není doprovázen podivně vůni, svědění. Pokud existují další příznaky, stojí za hledání poradenství lékaři.