Hnědý výběr na pozadí zpoždění menstruace: těhotenství nebo příznak onemocnění?

Cyklička menstruace je hlavním ukazatelem absence odchylek v práci reprodukčního systému. Pravidelné střídání "přípravných" a "ovulace" fází, následované "purifikací" dělohy dělohy, který indikuje připravenost ženského těla k výskytu těhotenství. Jakákoliv menstruace menstruačního cyklu, změna povahy odmítnuté sliznice sekrece a vzhled netypických vložených bílých různých odstínů je zcela oprávněná může způsobit znepokojující ženy. Ale všechny netypické jevy ukazují přítomnost patologických procesů v dětských orgánech? Co může znamenat zpoždění v měsíčních a hnědých výboji, které je doprovází? Pojďme si to v této věci dohromady, spoléhat se na názory praktiků gynekologů.

Když se hnědá sekrece uprostřed měsíčního zpoždění - fyziologická norma

Ženský organismus je extrémně křehký a jeho stav podléhá vlivu vnějších faktorů. Zvláště akutní, expozice zvenčí vliv na práci reprodukčních systémových úřadů. Gynekologové argumentují, že hnědý výtok na pozadí možnosti menstruace ne vždy signalizuje přítomnost onemocnění. Podobné příznaky jsou vlastní řadě fyziologických stavů charakteristických pro konkrétní fázi života ženy. Zvažte podrobněji přirozeně důvody pro vzhled hnědého výběru na pozadí kritických dnů.

Mimoděložní těhotenství

Menstruační zpoždění déle než deset dní, doprovázených uvolňováním hnědých hmot a obecných onemocnění, signalizuje vývoj ektopického těhotenství. Výběr připomínající Měsíční, s ektopickým těhotenstvím Může být vzácný, přerušovaný a hojný. Tento patologický proces se vyznačuje upevněním oplodněného vejce mimo děložní dutinu. Je nutné okamžitě jít k lékaři, pokud si žena všimla dlouhé těsnosti Masniho na pozadí pozitivního výsledku těhotenství. Podobný "porušení", bez náležité pozornosti, byl plný závěrečného krvácení, který se nachází několik dní a provokoval vývoj embrya v folické trubce.

Eliminace patologie je možné výhradně chirurgickým zákrokem!

Hormonální selhání

Dysfunkce štítné žlázy nebo patologické procesy v díle nadledvinových žláz mohou způsobit zpoždění menstruace a Vzhled hnědého výboje. Může být téměř asymptomatický začít s takovou odchylkou, čímž se vzdá výhradně pocitem konstantní únavy. To je důvod, proč "kritický bod" v hormonálním selhání, doprovázeným nevratným procesem v těle, může nastat neočekávaně pro ženu.

Důvodem tohoto jevu může být různými faktory:

  1. Hojnost stresových situací.
  2. Poruchy chování potravin.
  3. Zavedení nové perorální antikoncepce.
  4. Změna klimatických pásů.

Léčba této odchylky se provádí komplexně a kombinuje terapeutickou a gynekologickou intervenci zaměřenou na stabilizaci hormonálního pozadí. Podle odborníků, kontrolovat celkový stav by měly být testy předány na úroveň hormonů nejméně dvou nebo třikrát ročně.

Zánětlivé procesy v reprodukčním systému

Zánět endometria, čípku, příloh nebo ovariálních lézí může být doprovázeno chudou hnědou sekrecí, která se objeví na pozadí měsíčních zpoždění. V tomto případě "linger" kritické dny mohou po dobu delší než několik týdnů, a jejich začátek budou doprovázeny silnými bolestmi v dolní části břicha a dolní části zad.

Přítomnost v odděleném tajemství nazelenalých sraženin a silného, ​​hrozného zápachu říká o přítomnosti infekčního onemocnění. Některá onemocnění urogenitálního systému jsou doprovázena přítomností silného spalování v procesu močení. Ve většině případů tato symptomatika indikuje progresi cystitidy nebo pyelonefritidy.

Nemoci reprodukčního systému, Nosit zánětlivého charakteru, ukázat se nejen nepřítomnost menstruace a vzhled hnědých hmot. Pro výrazné příznaky procesu zahrnují:

  • Změna barevné pigmentace sekrece sliznice;
  • bolestivé pocity v procesu močení;
  • ostrá bolest v dolní části břicha, procházející do dolní části zad;
  • Zvýšit teplotu těla.

Pohlavně přenosné nemoci

Infekční onemocnění přenášená od partnera do partnera mohou často vyvolat bohaté přidělení nahnědlé, a někdy se sekrece dronů, které se objeví na pozadí menstruačních zpoždění. V tomto případě je mistrovství druhotným symptomem označujícím zhoršení stavu ženy.

Charakteristické rysy o přítomnosti infekčních onemocnění v orgánech reprodukčního systému žen zahrnují:

  1. Zvýšit teplotu těla.
  2. Dostupnost při výběru shnilého zápachu.
  3. Přítomnost svědění v rozkroku.
  4. Vzhled puchýřů a injekcí v oblasti třísla.
  5. Přítomnost v slizniční membráně sekrece žlutých a zelených motorů.
  6. Pocit bolesti během styku.
  7. Hojné odmítnutí sekrece tlusté, viskózní konzistence.

Vyvolání zamítnutí hnědého sekrece na pozadí menstruačního zpoždění, mnoho faktorů může. Mezi nimi jsou oba poměrně přirozené a ty, které mohou způsobit značné poškození zdraví žen. Bez ohledu na doprovodné symptomy se doporučuje přístup k lékaři diagnostikovat příčiny kořenů toho, co se děje!