Příčiny bolesti v děloze

Bolest v děloze si ne vždy představují nebezpečí pro zdraví žen. Mohou mít jak patologickou povahu a nastat v přírodních důvodech. Diagnostikovat a zvolit adekvátní léčbu pouze specialista.

Nejčastěji to bolí děloha v důsledku zánětu. Ale v určitých situacích, bolest na dně břicha, určená žena jako královský, může být příznakem onemocnění jiných orgánů. Například, bolest v patologiích zažívací nebo páteřních orgánů může být dobře distribuována přesně na území umístění ženského reprodukčního systému.

Pokud má žena v bolestech dělohy, pak mohou být důvody jiné. Zejména může způsobit bolestivý syndrom:

  • zánět děložního hrdla (cervicity);
  • cystické a polypotické formace cervikálního kanálu a orgánové dutiny;
  • Válečná patologie;
  • zánět přídavek;
  • Hroty v oblasti dělohy;
  • Myomatózní uzly.

V době formování a vývoje bolesti v děloze vznikají:

  • během nebo po skončení menstruace;
  • ve středu cyklu;
  • po sexuálním kontaktu;
  • V důsledku hormonálního selhání.

Bolestivost během měsíce a po měsíci

Příčiny bolesti v děloze během menstruace jsou poměrně pestré. Samotná samotnost se nazývá dysmenorrhea a děje se primární a sekundární. Primární forma se vyvíjí v důsledku infantilismu nebo nesprávné polohy orgánu. Příčiny sekundární demontáže - infekční a zánětlivé procesy reprodukčních systémů orgánů, endometriózy, cystické a nádorové vzdělávání.

Někdy děloha bolí kvůli zvýšené vzrušení.

Bolest před začátkem menstruace a vzniklé v prvních hodin krvácení, typická pro primární demontáž. Pokud děloha bolí během "menstruace", pak se jedná o příznak sekundární demontáže.

Bolest dělohy během menstruačního období může být známkou zánětlivých onemocnění. V závislosti na tom, jak děloha nemocných, dostupné symptomy mohou indikovat specifickou patologii.

  1. Pokud je příčinou vaginitida, je bolest doprovázena pocitem kamene na dně břicha a patologického vaginálního výboje.
  2. Když se příčina stane endokervicitidou, onemocnění je doprovázeno nejen bolestí, ale také purulentní výtok.
  3. Ostrá bolest v děloze může znamenat endometrit. V tomto případě je teplota také spojena (někdy velmi významná) a symptomy obecné intoxikace. Izolace krve během menstruace má druh masa Salin, šedý nebo hnědý odstín.
  4. Pokud se děloha bolí a intenzivně bolí, důvod se může stát adnexitidou - zánět přívěsů. Pro onemocnění typické pro silný syndrom bolesti a pocit gravitace na dně břicha. Žena je tělesná teplota stoupá a také vyvíjí nevolnost a zvracení.

Důvodem, proč děloha bolaví po menstruaci může být následující patologie:

  1. Benigní nádory. Takové jsou velké cystické a myomatózní vzdělání. Rozvíjejí se v důsledku stlačení sousedních orgánů, jakož i porušování funkce defecation a močení. Při tváření cystu Cervixu může být bolest rozvíjet také v dolní části břicha.
  2. Endometrióza. Onemocnění je růst endometriální tkáně na těchto místech, kde by neměl být. Typický symptom - bolest před a po menstruaci, stejně jako cyklický nárůst postižených orgánů.
  3. Polypotická tvorba děložního čípku. Diagnostikováno pouze po hysteroskopii.
  4. Zánět reprodukčního systému. Příčina patologie se stává STI.
  5. Blikající procesy.
  6. Dlouhá nošení intrauterine spirála. Někdy se jeho šustění vyskytuje v endometriální vrstvě, která se stává příčinou bolesti.

Coreness uprostřed menstruačního cyklu

Důvody, proč se děloha bolaví uprostřed menstruačního cyklu je také hodně. Bolesti se mohou vyskytnout proti ovulaci, když přestávky folikulu a uvolnění konce hnojit vejce. Jsou vnímány jako lehké nepohodlí a mohou být cítit, ne každá žena.

Může děloha nemocný uprostřed cyklu z jiných důvodů, kromě ovulace? V důsledku apoplexy (rupture) bolesti vaječníků může být nesnesitelná. Pro stav typické akutní bolesti na dně břicha určená ženou jako "v děloze", doprovázená vývojem nevolnosti, zvracení a vnitřního krvácení.

Bolestivost po sexu

Pokud se po sexuálních vztazích bolí, že to může být? Jedním z pravděpodobných důvodů je abnormální vývoj genitálních orgánů - ohybu, fiktivní děložního tělesa a jiných neřesti. Kromě toho, příčiny bolesti po sexu mohou být různá onemocnění malých pánevních orgánů.

Příčiny bolesti po sexu mohou být:

  • endocervicitizace;
  • zvýšená suchost vagíny (nevýhoda estrogenu);
  • zúžení a deformace sexuální mezery po epiziotomii;
  • období po zapálení eroze dělohy;
  • Hroty v regionu Ulotaz;
  • Zánět pohlavního původu.

Hormonální nerovnováha

Bolestivost dělohy může dojít v důsledku silného tónu. Důvod se stává hormonálním selháním - nedostatkem progesteronu.

Progesteron "signály" děloha o své připravenosti k přijetí oplodněných vajec vyrobených v období po prodejci. S jeho deficitem vydržet dítě žena není schopna.

Na pozadí chronického nedostatku progesteronu může být autorita v konstantním tónu, který je doprovázen pocitem bolesti. Zvýšený tón může vyplývat z následujících onemocnění:

  1. Hyperandrode. S touto diagnózou vytváří ženský organismus v přepětí mužského hormonu - testosteronu. Průřezy menstruačních poruch menstruačního cyklu se projevuje, zvýšená nadměrná příkladová, silná bolest během měsíčního krvácení. Důvod však může být nejen testosteron. Byly také podíly na adrenální žlázy u žen také zapojit do procesu tváření hyperandrode. Při analýze krve je zvýšení takových metabolitů pánských pohlavních hormonů, jako je 17-per-progesteron, Dea-Sulfát.
  2. Nedostatečná interus. Problém může být jak vrozený a získaný. V posledně uvedeném případě se porušuje během puberty.
  3. Aktivní výroba prolaktin. Hormon připravuje dělohu k potenciálním těhotenství. Zvýšený obsah prolaktinu v krvi ho vede k tónu, který vede k vývoji bolesti. Znaménko jeho přebytku se stává výběrem procházení z prsu z non-embled ženy, stejně jako inhibulární cykly vedoucí k neplodnosti.

Typy bolesti

Akutní bolest, která se cítila po stranách, je vždy známkou zánětu. Nejčastěji naznačuje onemocnění malých pánevních orgánů. Silná bolestivost vyvíjející se pouze na jedné straně - znamení ovariální přestávky, ale to může být také útokem apendicitidy (bolest vpravo). Proto dojde k akutní jednostranné bolesti, je nutné získat naléhavou lékařskou pomoc. To platí i pro tyto případy, kdy ženy vyvíjejí bolest řezání v děloze.

Bolest v děloze první den menstruace může být normální volba. Krev, pádu dutinové trubky v břišní dutině, nepříjemné letáky peritoneum, který je doprovázen bolestí.

Kuřata bolesti mohou být příznakem onemocnění, nesouvisející s reprodukčními těly. Taková bolestivost je schopna doprovázet páteřní patologii nebo se vyvíjet během útoku cholecystitidy, pyelonefritidy.

Malířství - ne příliš silná - schopna začít uprostřed menstruačního cyklu nebo na jeho začátku. Jedná se o fyziologickou normou, pokud žena nemá jiné patologické symptomy.

První pomoc

Co mohu udělat, když děloha? Vzhledem k tomu, že se jedná o svalový orgán, bolest vznikají kvůli rozvodení. Snadný stav pomůže recepci jakéhokoliv antispasmodického činidla, zejména, ale SHPA. Rychlejší způsob - rektální formulace léku (papaverin svíčky).

Pokud se děloha velmi bolí, co dělat v tomto případě? Je dovoleno přijmout jako další léky proti bolesti - paracetamol nebo ibuprofen. Silnější analgetika jsou zakázána, protože mohou mazat symptomy, což je obtížné diagnostikovat.

Stížnost "bolí a bolavý děloha" je vážným důvodem pro příjem lékařské poradenství. A nemůžete nechat ujít tento nebezpečný příznak.