Bolest v děloze po škrábání

Škrábání je jedním z nejčastějších chirurgických manipulací v gynekologii. Jiným způsobem se tento postup nazývá čištění. Škrábání se často provádí jak v diagnostice, tak pro léčebné účely u žen různých věkových skupin. V některých případech je postup nejúčinnějším prostředkem pro identifikaci a léčení gynekologických patologií.

Škrábání může znamenat různou implementaci v závislosti na cílech a úkolech.

V gynekologii se konají následující typy škrábání.

  • LDV. Terapeutický a diagnostický škrábání je jedním z nejčastěji používaných manipulací. Zpravidla taková intervence předpokládá čištění prováděné v děloze. LDV se používá k určení onemocnění dělohy u pacientů reprodukčního věku, stejně jako v období před a po menopauze. Terapeutické a diagnostické škrábání je nezbytné se spontánním přerušením těhotenství, aby se zabránilo zánětlivým procesům v důsledku fragmentů placentární a embryonální tkáně.

  • Rdv. Tento termín znamená samostatný diagnostický škrábání nebo očištění dělohy. Manipulace implikuje odběr materiálu odděleně od dvou dutin. Zpočátku se postup škrábání podrobí cervikálnímu kanálu cervikální části dělohy. Doktor pak provádí škrábání dutiny dělohy. Po čištění je tkanina zkoumána na histologii v laboratoři. Scraping tedy umožňuje vytvořit přesnou diagnózu. Při čištění může lékař odstranit různé neoplazmy, například polyp. Manipulace se provádí pro chirurgickou léčbu hyperplazie endometria.
  • RDV + HS. Zkratka znamená samostatný diagnostický škrábání provedené s přímou kontrolou hysteroskopie. Tato rozmanitost škrábání znamená modernější přístup při léčbě a diagnóze.

Čištění Při použití hysteroskopu umožňuje lékař důkladně prozkoumat dělohu a určit lokalizaci patologických útvarů. To přispívá k tomu, že škrábání není prováděno "slepě" jako u normálního čištění.

Tento faktor významně snižuje riziko možných komplikací během manipulace a zabraňuje intenzivním bolesti pokrývajícím břicho. Kromě toho hysteroskopie pomáhá provádět kontrolu čištění pro přítomnost fragmentů neoplazmy.

Indikace pro holding

Vzhledem k tomu, že se škrábání je nejčastější chirurgická manipulace, svědectví pro to může být zcela odlišná. Zpravidla se postup provádí v rámci celkové anestezie. Mnohem méně často čištění pod lokální anestezie a ambulantních podmínek. To je způsobeno tím, že škrábání je doprovázeno bolestí v dolní části břicha, což není vždy možné přestat kupovat lokální anestezii.

Mezi nejčastější gynekologické svědectví o škrábání lze zaznamenat:

  • Diagnóza různých onemocnění dělohy a cervikálního kanálu;
  • Eliminace děložního krvácení anomální povahy uprostřed cyklu nebo pod menopauzou;
  • Ammputace různých formací v děložní dutině;
  • Odstranění fragmentů fetálního vejce po zmrazené těhotenství nebo potratu.
Pomocí škrábání dělohy můžete zabránit vývoji rakoviny.

Výkon a možných komplikací

Manipulace, během které se provádí čištění dutiny dělohy, doprovázenou bolestí bolesti na dně břicha. Při rozšiřování obilovin části dělohy může žena cítit pocity podobné bolesti při porodu. To je způsobeno tím, že Cervix je velmi citlivý na vnější vliv. Takže, aby pacient necítil šíření bolesti na ploše břicha, při provádění škrábání se provádí společnou anestezií.

Při rozšiřování cervikální části dělohy používá lékař pro čištění kureta. Curetka je gynekologický nástroj ve formě lžíce, s jakým čištění. Dálkové tkaniny podléhají výzkumu pod mikroskopem za laboratorních podmínek.

Po škrábání se pacient splňuje strážný režim, který zahrnuje penis po dobu dvou týdnů. Zpravidla je tentokrát dost pro ženy zcela obnovenou.

Škrábání může být doprovázeno různými komplikacemi, stejně jako jakýkoli jiný chirurgický zákrok. Tyto jevy jsou zřídkakdy nalezeny. Obvykle jsou způsobeny přidáním infekce. Existují případy krvácení během poškození stěnách dělohy.

Mezi známkami komplikací vznikajících lze zaznamenat:

  • zimnice a horečka;
  • bolení břicha;
  • křeče, jejichž vznik je charakteristické pro dno břicha;
  • krvácející;
  • pocit slabosti;
  • závrať;
  • nepříjemný.

V případě příznaků komplikací by žena měla okamžitě konzultovat lékaře.

Důvody pro vzhled bolesti na břiše břicha

Čištění je relativně bezpečný postup v gynekologii, který je zřídka komplikovaný nežádoucími důsledky. Po čištění však mnoho pacientů poznamenává výskyt bolesti, který je lokalizován v dolní části břicha. Pokud spodní břicho bolí šustění, toto znamení je normou. V tomto případě je bolest, která pokrývají břicho, je spojena s operací prováděnou chirurgií.

Existují však určité situace, ve kterých intenzivní bolest může pokrýt nejen spodní břicho. Kromě charakteristické bolesti v dolní části břicha se mohou objevit příznaky nebezpečnějších komplikací.

Příčiny bolesti pokrývající břišní.

  • Perforace dutiny Uteria. Perforace je propíchnutí svalového orgánu. Taková komplikace dochází při manipulaci gynekologických přístrojů. To je způsobeno složitostí postupu seškrábání a s možným bochníkem tělesných stěn, které se objeví v zánětlivých procesech. Zpravidla s takovým fenoménem je bolest v dolní části břicha. S menšími velikostmi propíchnutí, pozorování a konzervativní terapie. Pokud je perforace nezbytná, chirurgická intervence a následná eliminace vady.
  • Nemoc. Tento jev se může vyskytnout během flabby, který charakterizuje čípku. V důsledku toho nejsou kleště pevně upevněny, což někdy vede k zranění. Drobné poškození je v průběhu času uzdravení. Významné Oarms vyžadují švy. Při pozorovatelném, pozorování v krku dělohy může pacient také narušit bolest pokrývající břicho a oblast vaginy, rozkrok.
  • Zánětlivý proces v Uterii. Vývoj zánětu je možný v přítomnosti chronického zaměření infekce nebo v případě porušení pravidel antiseptik. Zánět a následná bolest v dolní části břicha a zádů se mohou objevit, pokud antibakteriální léky nebyly po škrábání užívány. Zánět také vyvolává hrozící imunitu v důsledku chirurgického zásahu. Pokud se zánětlivý proces ovlivnil oblast přídavek, žena zažívá docela silnou bolest řezu, která se rozprostírá na břicho. Obecný stav se často zhoršuje a cyklus podstoupí změny. Příděly v kritických dnech se stávají hojnými nebo, naopak, vzácné, ovulace chybí a žena cítí trvalé nepohodlí a nová bolest břicha. Tato situace ukazuje povinné přijetí antibakteriálních činidel.

  • Hematome. Komplikace nastane, když krevní clonu v děložní dutině po čištění. Hematomome se vyskytuje v důsledku křeče cervikální části, která nedává krev, aby vylila děloha dělohy přirozené. Postupem času je spojena infekce, která je doprovázena bolestí v dolní části břicha. Konzervativní terapie je přiřazena pacientovi a v případě potřeby opakovaný škrábání.
  • Mechanická traumatizace sliznice membrána. Tento jev znamená nadměrný škrábání, což obvykle dochází při manipulaci s nezkušeným lékařem. V důsledku toho je poškozená bazální nebo výhonková vrstva, která poskytuje růst endometria.
Endometrium je vnitřní vrstva dělohy nebo jeho sliznice sestávající z bazální a funkční vrstvy.

Při čištění se odstraní pouze funkční vrstva, která je pak s odpovídajícím fungováním vrstvy spike opět zvyšuje. S nepřesným a agresivním škrábáním může být struktura sliznice narušena a vytvořen zánětlivý proces. Postupem času může traumatizace dělohy vést k vývoji adenomyózy a konstantní bolesti v dolní části břicha.

Pokud se škrábání děložní dutiny provádí správně, důsledky ve formě bolesti a zánětu, které se týkají břicha, by neměly. V některých případech je možné neúplné odstranění neoplazmů v nepřítomnosti hysteroskopie, která vede opakování.

Období obnovy

Škrábání patří do jednoduchých chirurgických intervencí. Navzdory tomu v prvních dnech po čištění může pacient zažít bolest různou intenzitou v dolní části břicha. Některé ženy mají bolesti nosit hloupé. Zatímco jiní zástupci zažívají silné bolesti ve tvaru otvoru, které se rozšiřují do břicha a zádů. Pokud takové bolesti jsou jediné znamení, žena ukazuje použití léků proti bolesti. Zpravidla je předepsaná léky, které odstraní křeč. Trvání bolesti se liší od několika dnů až sedm - deset dní.

Po čištění má žena rozkvetla a sukulentní alokace na několik dní. V normách výboje s krví může trvat až deset dní. Někteří pacienti zažívají bolest světla v dolní části břicha, které neporušují kvalitu života.

S vymizením krvavé přírody a zvyšování bolestí, které se rozšiřují na dno břicha, drtí a dolní části zad, měli byste okamžitě navštívit lékaře, aby se odstranil hematometry a zánětlivý proces.

Po vhodné diagnostice bude pacient předepsán.

Škrábání může být doprovázeno oslabením ochranných sil těla. To vede k aktivaci podmíněné patogenní mikroflóry, která může způsobit krvácení, křeče a bolest v dolní části břicha. Není vyloučeno zvýšení teploty a zhoršení celkového stavu.

Povaha krvavého výboje po škrábání může také indikovat obnovu dělohy. Nejintenzivnějším výbojem je pozorován během prvních dnů po škrábání. O několik dní později se stávají succred a postupně zmizí. V přítomnosti zesilování vypouštění temné barvy s sraženin, doprovázenými bolestí v dolní části břicha, můžete podezření na vývoj komplikací.

Škrábání často ovlivňuje cyklus. První menstruace po čištění se zpravidla vyskytuje později, což je spojeno s plným odstraněním funkční vrstvy.

Po zpoždění v menstruaci, trvající déle než tři měsíce, měli byste navštívit lékaře a jít prostřednictvím nezbytného vyšetření.

Do dvou týdnů po škrábání je žena doporučena sexuální odpočinek. To je způsobeno tím, že krk zůstává v důsledku chirurgie. Zraněné tkaniny a krvácení mohou vyvolat vývoj zánětlivého procesu. Sexuální odpočinek tedy eliminuje možnou infekci a poranění poškozených tkání.

Během sexuálních kontaktů poprvé po čištění, žena zažívá menší bolest a nepohodlí, což je norma. Pokud jsou bolesti pozorovány po dlouhou dobu, měli byste se poradit s lékařem, aby se odstranil gynekologické onemocnění.