Povaha normálního vybití po laparoskopii a patologickou sekreci

Vznik laparoskopické metody operací umožnilo minimalizovat rušení v těle, čímž se zrychlí proces regenerace po postupu. Předpokládá se, že tento typ provozu prakticky nezpůsobuje komplikace a je snazší přenášet tělem. Ale stále existuje výskyt výboje po laparoskopii, která může být normou nebo nosit patologický charakter.

Proto je vaginální sekrece považována za faktor, který může pomoci vyřešit určitý zdravotní problém včas. Za účelem odstranění extra zkušeností, které budou poškozeny pouze v pooperačním období, je nutné znát základní přípustné charakteristiky propuštění, jakož i explicitní známky porušení.

Funkce normální sekrece po operaci

Výběr krve je považován za normální po tomto typu provozu. Menší šplouchá krví mohou být přítomny ve sekretě až 20 dní. Pokud však pacient má hojnou krev déle než tři dny, musíte navštívit lékaře, abyste odstranili krvácení.

Normální je výskyt průhledného, ​​neduplného výboje s malým množstvím krve. Také povoleno růžové, ale ne jasně šarlatová.

Nejčastěji nejsou systematické a okamžitě zmizí po uzdravení všech škod. Neměl by být žádný nepříjemný zápach a konzistence výběru by mělo být homogenní, s výjimkou menších krevních sraženin. Co se týče bolesti, některé nepohodlí může být přítomno, ale ostré bolesti mohou indikovat různé porušení.

Co může situace zhoršit

Chcete-li se rychle vrátit k obyčejnému životnímu stylu, stejně jako neprovozování krvácení, žena by měla odmítnout:

  • sex;
  • velká fyzická námaha;
  • pomocí tamponů;
  • Plavání v otevřených zdrojích;
  • Recepce vany (pouze sprcha);
  • Intravaginální drogy.

Je třeba si pamatovat, že v období po operaci, zejména první měsíc, tělo je velmi zranitelné, takže pokud mohou být jiné zdravotní problémy se špatným životním stylem, a krvácení může být také otevřeno.

Patologická sekrece po Larposcopy

Některé varianty vaginálních sekrcí by měly upozornit ženu a způsobit rychlou návštěvu zúčastněného lékaře:

Sekrece žluté barvy

Tmavozelený, Žlutý zelený výběr Uveďte infekci v těle. Mohlo by se stát během procedury nebo nechráněného sexuálního kontaktu, který mimochodem je zakázán v prvním měsíci po operaci. Další příznaky infekce, je obvyklé zvážit obecnou slabost, malátnost, vysokou tělesnou teplotu, systematické bolesti hlavy, stejně jako bolest v oblasti pásu.

Bílé kadeře

Taková sekrece se může objevit na pozadí antibiotik, které vytvářejí optimální podmínky pro reprodukci hub. Také tyto výboje mohou být krev a doprovázeny svědění a spalování.

Hnědý výtok

Okamžitě si všimněte, že mohou být normou (svědčí o zbytkové krvácení), ale neměly by to být moc, a nepříjemný ostrý zápach není povolen. V ostatních případech může být sekrece této barvy spojena s infekcí nebo komplikací po operaci.

Ve všech těchto případech je lepší projít další diagnostiku (ultrazvuk pupečníků pupečníků, různé tahy, obyčejná gynekologická inspekce).

Ať už závisí na povaze onemocnění?

Všimněte si, že doba redukčního období po laparoskopii bude do značné míry záviset na patologii, která byla během provozu eliminována. To může být:

  • Ektopické těhotenství (ektopické);
  • mezery nebo twist ovariálních cyst;
  • Obstrukce děložních trubek;
  • prasknutí vaječníku;
  • Porušení krve zásobování fibrommatickým uzlem (krouceným);
  • endometrióza;
  • Problémy se strukturou nebo vývojem genitálních orgánů;
  • Myom Uterus (studium vlastností Alokace u žen po odstranění myomu dělohy, kliknutím na odkaz);
  • Onkologie v rané fázi;
  • neplodnost.

Lékaři si všimnou, že sekrece bude přidělena nejčastěji bude téměř stejná v každém případě, ale stále bere v úvahu typ nemoci, jeho složitost a rysy těla pacienta.

Přečtěte si o vlastnostech menstruace po odstranění polypu Endometria v článku na odkazu.

Krvácení nebo měsíčně?

Pokud se objevily krvavé pokračování dříve než 28-40 dní po proceduře, pak to je nejčastěji ne měsíční, ale normální vypouštění po laparoskopii, ale pouze s podmínkou, že v tomto případě jsou zaznamenány ne více než 3-7 dní. V opačném případě můžete podezření na krvácení dělohy, které potřebují rychlou diagnostiku a eliminaci.

Pokud jde o Měsíčně po laparoskopii, pak mohou jít včas nebo zůstat několik měsíců. V rizikové skupině výskytu krvácení jsou ženy, které mají patologickou fixaci fetálního vejce, které mají komplikovanou a samotnou operaci a také prodloužila období zotavení.

Rip cysty

Sekrece s krví (nonofivi) je povolena v prvních 3-5 dnech po laparoskopii cysty vaječníků. Je to tolik pooperační období. Není třeba se zde obávat, pokud neexistují žádné silné Bolest a hojný výtok s krevními sraženinami.

Na výskytu krvácení je nutné okamžitě zabránit navštěvování lékaře, zejména se týká endometrioidního cystu s vaječníkem, po kterém není nutné bez hormonální léčby.

Lamposkopie s ovariální přestávkou

Po postupu pro ženy doporučujeme používat hormonální antikoncepci, který se může vyskytnout během závislosti těla, aby způsobil příděly, které nesouvisí s účinky provozu a snížením období.

Intermenstruační a postmenstruální sekrece mohou být také označena, která nastane před stabilizací cyklu dámské.

S jinými chorobami připomíná povaha a trvání výboje krve výše uvedenými případy. Nezapomeňte však na individuální charakteristiky každého organismu, zahajuje patologii a vlastnosti operace.

Účinek larposkopie na měsíční

Lékaři předepisují podobnou operaci téměř na začátku cyklu, tj. Po dalším menstruaci. V tomto případě nebude operace bez komplikací ovlivnit cyklus a menstruace bude pokračovat v harmonogramu.

Ale po postupu se může povaha menstruace změnit, a proto je pro krvácení bere mnoho žen hojné menstruace. Kromě toho není zpoždění menstruace také vyloučeno, ale v takové situaci je lepší konzultovat s lékařem, protože absence menstruace může hovořit o neúspěšném provozu nebo porušení hormonální rovnováhy.

Je třeba mít na paměti, že rychlost redukčního období po laparoskopii bude do značné míry záviset na samotném pacientovi. Tato metoda samozřejmě zahrnuje minimální rušení v těle ženy, ale i zde může vyplývat komplikace o přítomnosti, která může naznačovat, že nebo jiná vaginální sekrece.