Proč bolí a vytáhne nižší břicho po menstruaci

Proč bolí a vytáhne nižší břicho po menstruaci

Měsíční ženy skončily, ale bolest na dně břicha zůstala nebo dokonce zesílena. Co je to? Nějaký druh nemoci nebo poruch v měsíčním cyklu? Pochopit otázku, proč břicho bolí po menstruaci a najdou důvody pro bolestivé pocity, nezávisle bez lékařské vyšetření. Pokud se jedná o infekci nebo hormonální změny, je nemožné. Ale musíte se s těmito důvody seznámit. Na recepci lékaře se žena usnadní diagnózu: Znát možné příčiny bolesti v dolním břiše, může si pamatovat události, které by mohly přispět k problému.

Proč bolí břišní

Příčiny bolesti na břiše jsou:

Problémy se žaludkem nebo střevem, Zpoždění stolice. Jak odlišit bolest spojenou s ženskými těly od bolesti, důvod, proč začal selhat v práci gastrointestinálního traktu? Obvykle se tahání bolestí děje v gynekologických problémech a ostré a nerovné v případě střevních onemocnění. Možná příčina může být v nadýmání.

Zánětlivá onemocnění malé pánve:
Proč bolí a vytáhne nižší břicho po menstruaci

  • Vulvit. Jedná se o zánětlivý proces sliznice. Často se děje v lidech zanedbávající osobní hygienu. Způsobené houbami a infekcemi. Pacient cítí svědění a spalování, odlišují se hnisavé svazky.
  • Endometritis. Nazývaný převážně vzestupná infekce dělohy. V tomto onemocnění je sliznická membrána dělohy nafouknuta. Symptomy slouží bolesti v dolní části břicha, teplota se zvyšuje, je zde vaginální vypouštění abnormální povahy.
  • Zánět děložních trubek a vaječníků. Důvodem je infekční infekce. V raném stádiu je zánět asymptomatický. Izolované ovariální léze dochází zřídka.

Jiná onemocnění dělohy a přívěsek: 

  • Ovariální hypermalace. Vzhledem k hormonálním lékům se objeví zvýšení vaječníků a bolest.
  • Endometrióza. Toto onemocnění trpí každou třetí ženou ve věku od 29 do 51. Vnitřní dutina dělohy liny látky tkaniny, nazvaná endometrium. V některých případech jsou endometriální sekce detekovány mimo děložní dutinu: v vaječnících, děložních trubkách, na čípku. Pěstování sliznice dělohy se nazývá adenomyóza.
  • Intrauterinní zařízeníAplikace intrauterinních spirálů. To je vysvětleno tím, že takový typ antikoncepce není vhodný pro všechny dámy. Používat spirála se doporučuje pouze porodit ženě vedoucí pravidelné sexuální život a nejlépe s jediným partnerem. Je zakázáno dát spirála těch, kteří mají zánětlivé onemocnění malých pánevních orgánů a nesnesitelných infekcí.
  • Ovulace. Pokud žena cítí bolest v dolní části břicha v jednom nebo dvou týdnech po menstruaci, může znamenat ovulaci. Je doprovázena vylíhnutí bolestí, někdy s výtokem krve. Obvykle se bolest vyskytuje, když přestávka folikulu. V likvenčních bodech jsou nabízeny testy, které vám umožní zjistit, zda ženy mají ovulaci. Ale otázka vzniká: "Bolestivní ovulace je normální nebo ne?"Každá pátá žena trpí tím. Důvody jsou velmi individuální a jsou vedlejším účinkem tohoto přirozeného mechanismu.
  • Problémy s genitourinarem. Onemocnění, jako je zánět uretrů, cystitidy a urolitiázy, jsou doprovázeny tahem bolesti v dolní části břicha. Při přírůstku syndroma bolesti vyžaduje konzultaci urologa.
  • Bolest díky festeru. Bolest v děloze zavlažuje v oblasti sakra a dolní části zad. Jedním z charakteristických příznaků onemocnění je patologie menstruačního cyklu. Věnujte pozornost frekvenci nutkání močení. S některými typy ohybu, děloha klade na močový měchýř, což způsobuje, že je pocit, že je přeplněný. Kombinace bolesti po menstruaci, časté nutkání v záchodu a plus pocity bolesti v intimní blízkosti označuje možnost Festeru.
  • Štítná žlázaSibalizance gormonov. Hormon Prostaglandin je zodpovědný za to, jak silná je naše bolest. Takže se zvyšováním úrovně prostaglandinů a tam je nepříjemný pocit. Je nutné podstoupit zkoušku od endokrinologa a zkontrolovat stav štítné žlázy. Její práce má obrovský dopad na celý organismus a menstruační cyklus. Pokud je aktivita žlázy příliš aktivní, pak žena překoná bolest po menstruaci. Také podepisuje, že postmenstruační bolest je spojena s štítnou žlázou, pocení se pocení, útoky nevolnosti, někdy zvracení.
  • Silné rytmické řezy dělohy Během menstruace jsou nervové uzly naštvané, které jsou v dávat zóně. Po maturitě zůstává bolest. Síla, s níž je děloha snížena, závisí také na hormonu prostaglandinu.
  • Potrat nebo potrat. Po potratu na čípku se objevují jizvy. Způsobují zúžení krku. To je obtížné pro krev, což může vést k bolestným pocitům.

Často jsou případy při tažení břicha po menstruaci. Příčina takového stavu může být těhotenství. V tomto případě je krvácení přijato pro menstruaci. Pokud se přidělení vyskytnou ve stejnou dobu, kdy žena by měla začít menstruace pro své výpočty, výtok krve je téměř vždy vnímána, jak nesouvisí s těhotenstvím. Žena zmatená, podezřelá, že má bolestivou menstruaci. Hormon progesteron během těhotenství neumožňuje dělohu, aby se zmenšil. Když má tělo nízkou úroveň výroby tohoto hormonu, se snižuje dítě. Vytvořil hrozbu pro potrat.

Během menstruace je nemožné být dárcem nebo darovat krev, zjistit proč…

Existují však i další faktory, které mohou být provokovány bolesti v dolní části břicha po menstruaci, a to:

  1. individuální citlivost ženy;
  2. stres;
  3. cvičení během menstruace.
Proč bolí a vytáhne nižší břicho po menstruaci
Pokud žena zažívá takové bolesti, že nemohou ani provést domácí úkoly, nepomáhají lékům nebo jiným zjevně abnormálním symptomům, je nutné zavolat sanitky.